Vad kan vara bäst att göra?

Jag har något som jag till och från har tänkt på ganska länge nu. Jag vet inte vad som är bäst att göra när jag hamnar i en situation där någon är på väg att utnyttja mig. Jag har ändå dom senaste åren lyckats undvika att just bli utnyttjad och lurad på olika sätt. Men jag vet sällan hur jag ska göra när jag just hamnar i en situation där någon tex försöker pressa mig till att göra något som jag egentligen inte vill.  Jag har inga problem med att bara skita i att göra det som folk vill att jag ska göra. Men det är vad som är bäst att göra precis när någon börjar pressa eller försöker utnyttja mig som jag funderar mycket på.
 
Innerst inne vill man ju bara be folk dra åt helvete när jag upplever att någon försöker pressa mig och försöker få mig att göra något som jag absolut inte vill, eller för den delen inte är skyldig att göra. Sen kan det ju vara så att jag mycket väl skulle kunna tänka mig att göra det som någon person ber mig om, men då vill jag ju förmodligen ha jävligt bra betalt. Många gånger hamnar man ju i den situtaionen också: Någon vill att jag gör nånting...fine, betala det jag vill ha, annars skiter jag ju verkligen i det. Är jag inte skyldig att göra det, då har jag min fulla rätt inte bry mig överhuvudtaget. 
 
Det jag funderar mycket på när det kommer till dessa situationer som jag faktiskt tycker att jag ofta hamnar i, det är hur jag ska agera mot personer som försöker pressa, utnyttja och lura mig. Om jag ska säga vad jag innerst inne tänker i dessa situtaioner så är det: Dra åt helvete! Men det känns inte rätt att säga så. Det passar inte min stil i alla fall. Man vågar ju kanske inte heller alltid säga det man helst skulle vilja ha sagt i dessa situationer. En grej som jag har gjort ibland det är att jag säger att jag ska fixa något som någon har frågat mig om, och sen skiter jag i det ändå. I själva situationen när man får frågan så slipper man ju få skit, men sen kan det ju komma surt en tid efter.  Fast om en person är väldigt tjatig så kan det var det enda att göra för att få personen att bara sluta tjata. Säger man nej så finns det personer som aldrig slutar tjata. Säger man då ja, då får man ju förmodligen slut på tjatet. Blir personen sen sur för att jag inte fixade det jag kanske sa ja till, då får jag väl antingen strunta i det eller bara säga till personen att: Du tjatade ju så förbannat, men efter att jag sa ja så slutade du ju. Och det var bara därför jag sa lovade att fixa det du tjatade om. 
 
Det kanske ändå är så att man bör agera olika beroende på situation och vad det faktiskt handlar om. Jag tycker någonstans att jag ofta gör det som känns mest rätt. Det var längesen någon fick mig att göra något som jag inte vill göra. Så jag har ju klarar ju många av dessa situationer, om man tänker så.
 
Men det är väl också så att jag börjar bli jävligt trött på att folk försöker få mig att göra saker som jag inte vill göra. Jag vill helst bara be folk dra åt helvete direkt och jag får "bita mig i läppen" för att inte säga det. Typ när någon säger: Ta det där när du ändå håller på. Eller när någon inte slutar tjata fast jag kanske har sagt nej 5 gånger eller mer. Det är något som innerst inne gör mig så jävla förbannad.  I dom situtaionerna brukar jag svara: Tycker du att det är viktigt att det där blir gjort så kan du göra det själv. Man kan då få höra att man är dryg eller otrevlig, men det struntar jag i. Jag tänker aldrig låta någon få mig att göra saker som jag innerst inne inte vill göra. Speciellt när det kommer till att  folk försöker utnyttja mig. Dra åt helvete om du bara försöker liksom. 
 







Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE