Mental träning.

 Nu när jag har börjat att lira pingis igen så kan det ibland kännas frustrerande att jag 1, inte kan lägga så mycket tid på pingisen som jag egentligen skulle vilja och 2, det finns saker som jag kunde när jag höll på som mest och var som bäst som jag nu inte är i närheten av att klara av. Allt detta är ju psykologiskt och saker som jag måste jobba med.
 
Pingis är otroligt mycket mentalt. Min personliga uppfattning är att många pingisspelare som idag är påväg upp lägger väldigt mycket tid på pingisen rent fysiskt och tekniskt, men man lägger inte lika mycket tid på att bli menatalt stark. Jag har mött en hel del pingisspelare genom åren som har kört sina mentala trix, både vid bordet och vid sidan av det. När man har kört dessa trix på mig  så har ibland känt att jag har klarat mig bra, men  ibland har jag blivit totalt lurad och tappat koncentrationen helt. Tappar man fokus och låter sig påverkas mycket av psykningar och mentala knep  så kan det vara den enda detaljen som gör att man förlorar pingismatchen. Jag anser att man som pingisspelare måste jobba lika mycket med dom mentala kvaliterna som med dom fysiska och tekniska bitarna om man vill bli en duktig pingisspelare. 
 
Någon som vet vad han pratar om när det gäller det psykologiska i pingis är ju självaste Jan-Ove Waldner. Jag köpte en bok idag där han i den ger sina bästa råd när det gäller mental styrka. När jag sitter på tåget imorgon på väg upp till Stockholm så har jag ju hur mycket tid som helst att sitta och läsa och reflektera över vad kanske världens bästa pingisspelare genom tiderna har för tips på menatala små trix som gör att man presterar bättre. Hur klarar han av att hålla koncentrationen uppe när andra psykar och vad har han själv för mentala trix och knep som han kör med.? Det blir spännade att läsa och jag ska försöka lära mig massor. 
 
 
 
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE