Tankar om tankar som motiverar.

Helgen är igång. Jag har mina sista lediga dagar innan jag ska börja jobba igen. Snart är faktiskt årets semester slut. Tiden går fort kan man bara konstatera.  Jag försöker just nu att inte fundera så mycket över att denna långa ledighet snart är slut. Jag börjar ju inte jobba förrän på måndag och den dagen har jag ju också sovmorgon. Så jag har ju några dagar till där jag kan njuta av att det är semester.
 
Om jag funderar över jobbet så vill jag isåfall tänka på allt som känns positivt med att börja jobba igen. Allt annat som många gånger kan kännas tufft och jobbigt fötränger jag stenhårt, åtminstone ett tag till. 
 
Det som jag är nöjd över med att börja jobba igen det är just att jag har sovmorgon under ganska lång tid framöver. Från och med måndag så har jag 4 veckor där jag i stort sett kan få sovmorgon varje dag. Sen kanske man väljer att gå upp ganska tidigt ändå, men då är det inte för att jag ska köra buss i alla fall. 
 
 Jag har tränat jättebra under hela min semester och jag känner att jag vill fortsätta att träna bra. Frågan är ju hur jag ska kunna klara av att köra på lika bra när jag inte längre är helt ledig? Jag vill verkligen inte falla tillbaka till hur det var innan semestern. Jag har liksom gått förbi den där fasen där jag tränar mindre pass än vad det finns dagar i veckan. En vecka innehåller ju  7 dagar och jag vill i alla fall på något vis träna minst 5 dagar i veckan, året om. Det går om jag bara hittar hur många sätt som helst som motiverar mig på.
 
Träningsapp motiverar: Man mäter sig själv och man ser siffror på vad man har klarat av under träningen. Nästan gång vill man kunna se bättre siffror och då blir det automatiskt att man går och tränar igen, annars kan man ju inte få bättre värden.
 
Viktnedgång motiverar: Mitt mål med träningen just är att gå ner i vikt. Jag kan tänka på att jag inte kan gå ner i vikt om jag inte rör på mig. Det borde motivera mig till att köra på eftersom jag absolut inte vill gå upp i vikt och hamna på den vikten som jag hade för ca 1 år sen.
 
Kolla gamla bilder på mig själv motiverar: Fast tvärtom menar jag då...För ett tag sedan titta jag på  2-3 år gamla bilder  av mig själv. Jag såg väldigt tydligt att jag vägde för mycket och att jag åt väldigt ohälsosamt. Det tänkte man inte på då, men nu vet jag så mycket mer och då syns det.  Jag vill verkligen inte tillbaka till den sk formen som jag hade då!. Om jag vet att träningen jag nu kör hjälper mig att inte hamna där jag var hälsomässigt för 2 eller 3 år sedan, då blir det enkelt att motivera sig själv till att bara köra på. Kollar man gamla bilder där man ser att något är fel, då sätter man fart för att man inte ska hamna "fel" igen.
 
Se att ens träning ger resultat motiverar: Man vill ju bara träna ännu mer när man märker att man får dom resultat som man strävar efter att nå. Det är en grym känsla som är svår att beskriva. Men man vill hela tiden uppleva den känslan om och om igen. För att jag ska kunna gör det, så måste jag ju träna på. Motivationen ligger alltså i att få uppleva känslan av att nå sina mål. Den känslan är grym!
 
Tycka att det är roligt att träna motiverar: Försöka hitta rätt inställning. Intala sig själv att detta är jävligt kul att hålla på med. När det är roligt är det ju också enkelt att motivera sig och finns motivationen då orkar man träna på och jobba med att opptimera sin hälsa. Optimera min hälsa är ju vad jag verkligen vill göra.
 
 
 
 
 
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE