Starta eget företag

 
 
Hannah:
Tjosan tjosan! 

Vad jag förstår så gillar du pengar och framgångsrika människor som Jan Stenbäck. Så min fråga till dig är: Varför startar du inte eget? 

Ta hand om dig!
 
Man blir ju inte automatiskt framgångsrik och får mycket pengar bara för att man startar eget företag. Jag skulle nog säga att den chansen är inte så stor att man blir någon "storfräsare" med massor utav pengar som man tjänar på att starta eget företag. En bra idê funkar naturligtvis, men för dom flesta egna företgare så är det mycket slit, ansvar och man tjänar egentligen inte mer än dom flesta andra. Naturligvis har jag funderat kring sånt, men jag har för längesen kommit fram till att eget företagande är inget för mig. Man måste förmodligen jobba hårt själv och sen också sitta med papper efter arbetstid. Man kanske kan anställda människor som gör en del av jobbet, men det måste vara rutinmässiga saker som dom anställda gör för att man inte själv ska behöva jobba så mycket med det. Det blir mer papper ju fler anställda du har och dom ska naturligvis ha sin lön enligt fackliga avtal. Fackliga avtal gynnar ju inte alltid företagen som måste hålla på dom. Vinsten man skulle ha fått äts kanske upp av att ett avtal för att avtalet är som det är, osv ..
 
Jag tror inte att den livstilen passar mig när det gäller att ha eget företag. Jag vill vara mycket ledig och som det är nu så kör jag min buss och sen går jag hem och arbetsdagen kan man lägga bakom sig. Dessutom har jag ju växt upp och sett min pappa jobba med sitt  företag som han själv startade. Det var mycket slit och han har vid många tillfällen haft nerverna "utanför kroppen" vilket medför att han har haft en väldigt "kort stubin" periodvis. Det har inte alltid varit guld och gröna skogar om man säger så. Han sålde sin firma efter 30 år eller nåt. Han fick väl ganska bra betalt, men han fick ju betala över hälften i skatt när han hade sålt sitt livsverk. För mycket slit och bekymmer är det att ha eget företag. jag vill ofta ha lugn och ro och då är det allt bättre att bara vara anställd ocjh jobba efter mycket rutiner. Det mår jag bästa av.  
 
 
 
 
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE