Nyårslöftet 2014!

Brukar ni ha nyårslöften? Jag har alltid minst ett. Jag gillar ju att sätta upp ett mål och en första dag på ett nytt år känns som rätt läge att bestämma sig för att faktiskt fixa något som man verkligen vill åstakomma. I år har det varit mycket med min hälsa och jag kör ju såklart på även nästa år. Jag ska bli bättre på att äta nyttig mat och träna på mer rätt sätt. Dessutom kommer jag att även i fortsättningen att låta Doktor Mouna  hjälpa mig med att helt enkelt hålla mig så frisk som möjligt. 
 
Mitt nyårslöfte för nästa år är att fixa den stabila ekonomi som jag så länge har drömt om. Jag har tänkt länge på detta och beslutet är liksom fattat för flera månader sedan. Jag ska genonföra alla de förändringar som krävs för att jag sen inte ska behöva grubbla så mycket mer på pengar och ekonomi i framtiden. Arbetet mot  målet är redan i full gång. Jag kommer kanske inte att "maxa" mitt sparande varje månad så denna grejen tar nog hela nästa år att fixa, men när jag firar nyår nästa gång då är det klart i alla fall.
 
Jag vill lösa mitt bolån. Det är inte mycket kvar på det lånet och det finns lite pengar att tjäna i detta. Jag tror att inom ett halvår från nu så har jag alla pengar som behövs för att lösa bolånet.  Jag tycker att grunden för att ha en stabil ekonomi är att hela tiden spara pengar så man har om något oförutsett skulle hända. Har man pengar sparade då behöver man ju inte ta lån. Det är lättare att spaara penar om man samtidigt är skuldfri. Ett lån av pengar är ju samma sak som att inte ha råd att köpa för sina egna. Det oförutsedda som ibland händer är inte roligt att behöva låna till. Jag har redan idag ett buffertkonto och på det för jag över en mindre summa pengar varje månad. Målet är att hela tiden ha pengar att betala med om något tex går sönder här hemma, samtidigt som jag hela tiden sätter in nya pengar på samma konto . Nu är jag liksom igång med detta och när jag kommer upp i dom summor som gäller för varje liten ekonomisk grej som jag vill lösa så är jag nöjd där och då kan jag gå viadare och sen är allt klart till slutet av 2014, och då behöver jag inte bry mig sen. Så skönt ska det bli att inte lika mycket behöva bry sig om stålar.  En hel del av sånt man behöver kan jag ju fixa direkt på den lön jag har, men ibland så räcker inte det. Då gäller det att ha en buffert att ta av för att man inte ska behöva låna.  Såklart ser jag till så att alla dessa mindre överföringar som jag vill göra på mina inkommande pengar varje månad sker helt automatiskt. Det ska ju vara något som sker hela tiden utan att jag  egentligen behöver bry mig.  bränna pengar men ändå sparar jag och  samtidigt är jag skuldfri. Dit vill jag komma så allt sen bara rullar på av sig själv.  När jag når de mål jag har med min privatekonomi då har jag liksom gjort allt av de som känns värt att göra för att ha en trygg och stabil ekonomi.
 
Alltså, målet för 2014 är att bli skuldfri och att hela tiden ha pengar på ett konto som hela tiden växer, fast jag också bränner pengar, både nu och i framtiden. Mer stabil, trygg och bättre ekonomi behöver jag sen inte sträva efter om jag gör ett grovjobb nu under 2014. Grovjobbet  kommer sen resultera i att jag har en stabil grund i min ekonomiska situation som bara kommer att bli ännu bättre ju längre tiden går, fast jag behöver inte spara så sjukt mycket mer pengar i alla fall. Det är ju  ingen mening med att bara sträva efter att bara ha ännu mer pengar! Man ska ju leva också och pengar måste man ju spendera om man ska kunna leva. Men jag vill också känna mig trygg, stabil och nöjd både i nuet och i framtiden. Gör jag  "grovjobbet" då har jag sen en situtaion där jag är skuldfri, äger en bostadsrätt och har det bra ekonomiskt, både nu och i framtiden.
 
Hela grejen är att göra jobbet nu så jag inte behöver känna av att jag behöver bry mig så mycket sen, men ändå får jag det bara bättre och bättre. Jag har tänkt så mycket på detta och jag vet efter allt vändande,vridande och tänkande att detta kommer att funka och bli precis som jag vill.
 
 
Det som känns väldigt bra med allt detta är att jag redan nu är väldigt säker på att jag kommer att nå mitt mål och få den ekonomi som jag så länge har drömt om. Det känns motiverande att greja tills detta är fixat för jag kan ändå medans jag håller på unna mig saker och ha det bra. Det tar kanske hela året att fixa denna dröm om en stabilare ekonomisk situation, men sen är det ju klart och då jag fan nöjd.
 
När detta är fixat så har jag "bara" hela grejen med mitt hem och hur jag ska göra för att bli nöjd till 100% med hur jag bor. Hur jag ska lösa den grejen  och fixa allt med mitt boende  som krävs  har jag egentligen ingen aning om just nu. Men det är en dröm om att få till ett boende där jag är nöjd med hur mitt hem ser ut samtidigt som jag är skuldfri. Det får väl bli en senare fråga att ta tag i när allt som jag vill göra med ekonomin är klart. Det kanske blir ett nytt nyårslöfte år 2015. 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE