Jag ångrar inte att jag valde SciLife Clinic!

I mitten av augusti i år så besökte jag Stockholm för att jag skulle då göra en omfattande och djupgående hälsoundersökning. Jag hade en månad tidigare kontaktat SciLife Clinic. Jag kände att jag ville få bra koll på min hälsa och massor av hjälp med att faktsikt exakt få veta vad jag behöver göra för att försöka hålla mig så frisk som möjligt. Hur ser allt ut idag, finns det något som behöver åtgärdas nu och vad behöver jag göra för att minska riskerna för att jag inte ska drabbas av någon allvarlig sjukdom i framtiden? Det handlade om ca 60 000 kronor som detta skulle kosta mig.
 
 När jag bloggande och skrev att jag hade bestämt mig för att jag ville göra detta då fick jag sjukt mycket mail och kommentarer. Dom allra flesta var väldigt upprörda över det jag skulle göra och att det kostade så mycket pengar. Helt plötsligt så var tillsynes varenda bloggläsare läkare. Man skrev då tex att detta var en bluff som jag höll på att gå på och att SciLife skulle vara ett företag som bara är ute efter att tjäna pengar och lura godtrogna lättlurade och naiva människor. Man "kastade" på mig en massa undersökningar från USA där dom minsann visade att detta inte var bra överhuvudtaget. Allt möjligt skrev folk till mig och mycket visade sig ju bara vara saker som folk bara vräkte ur sig utan att veta någonting överhuvutaget. Många tyckte bara att jag var korkad som ville göra detta och i nästan varje kommentar eller mail som jag fick på detta så verkade så gjorde man en stor sak av jag skulle lägga ut 60 000 kronor på denna grej. Jag är glad att jag inte lyssnade överhuvudtaget på alla som faktiskt verkade vara arga på riktigt. Allt visade sig ju sen vara helt fel.
 
Jag kan idag säga att jag inte ångrar någonting. Jag vet idag så otroligt mycket mer än vad jag visste för bara ett halvår sedan. Jag vet mer om vilka steg jag måste ta och vad jag behöver tänka på för att minska mina framtida sjukdomsrisker. En del saker klarar jag kanske själv och annat måste jag ha mer hjälp med. De fanns också mycket i min kropp som var väldigt bra, och de var skönt att bara få veta de.
 
Att detta skulle vara något oseriöst och dåligt som många har sagt håller jag inte med om. Att jämföra med undersökningar som har gjorts i USA håller ju inte det heller.  De är ju helt andra regler och lagar  om hur man får bedriva sjukvård där mot hur det är i Sverige. Om det är så att SciLife tjänar massor av pengar på detta så har jag inget emot det. Blir jag nöjd med det jag köper så gör väl inte det något att ett företag tjänar pengar? Jag har stort förtroende för dom som jobbar på Scilife Clinic. Mouna som är min Doktor litar jag på till 100%.  De finns massor med människor före mig som har gjort dessa undersökningar via SciLife Clinic och jag har inte läst någonstans att någon är missnöjd eller ångrar sig. 
 
Att göra undersökningen gav mig många sk tankeställare och det hjälpte mig också att faktiskt stanna upp lite och fundera på vad jag  håller på med. Hade jag kört på på samma sätt i mitt liv som jag gjorde innan jag gav mig in i denna hälsogrej så hade jag defentivt haft en ökat risk för vissa sjukdomar idag. Bara genom att nu veta så mycket mer, och förändra till det bättre så minskar jag riskerna avsevärt.  Efter att jag fick veta hur mina provsvar såg ut och vad de innebar så har jag ändrat på massor av olika livstilsfaktorer. Jag äter betydligt mer fisk, grönsaker och frukt nu och mindre kolhydrater och rött kött. Jag tränar också betydligt bättre än förut. Bara dessa förändringar har gjort att jag har gått ner i vikt och blivit smalare och de kommer säkert att fortsätta åt rätt håll bara jag kör på under nästa år också.
 
 
 
 
 
 
 
 Mouna kommer att bla bevaka så jag håller mina värden där dom ska vara och jag kan alltid ringa eller maila om det finns något jag undrar över. Jag har mailat någon gång och även ringt. Jag får svar direkt. Ringer jag så vet Mouna eller någon annan som jobbar på SciLife direkt vem jag är och sen kan jag bara ställa den frågan jag har, utan att behöva  förklara eller berätta något om min sjukdomshistoria. 
 
Ingenting för mig är viktigare än att jag får vara frisk och må bra. Det är viktigare att ha en god hälsa än att tex förverkliga drömmar tycker jag. Att det kostar mycket pengar bryr jag mig inte om. Jag har pengar och nya kommer in. Jag vill hellre vara fattig, men få vara frisk och må bra. De är bättre än att ha  massor pengar, må dåligt och bli sjuk. Det finns såklart inga garantier för att jag i framtiden slipper undan allvarliga sjukdomar, men jag vill göra vad jag känner att jag kan och klarar av nu i alla fall.  Jag behöver få hjälp med detta. Jag vill inte i framtiden sitta och ångra mig att jag inte gjorde detta med SciLife när jag hade chansen. Det kommer jag ju nu heller aldrig att göra. Jag kommer även i fortsättningen att få hjälp av Mouna och Scilife Clinic. Det handlar om sk medicinsk uppföjning och telefontid med läkare.  Det kommer också nästa år att göras en stor och omfattande årlig uppföljning av den undersökningen som jag gjorde i år, men det kostar naturligtvis inga 60 000 kronor en gång till. Det behöver man bara betala en gång liksom. Det är väl bäst jag säger det för annars får jag väl massor av upprörda mail och kommentarer igen om hur dum i huvudet  jag är som gör detta.
 
Jag kan själv säga idag att jag är hur nöjd som helst och jag är så glad att jag gjorde detta! Jag har lyckats att förändra så mycket med min hälsa till det bättre på mindre än ett halvår. Att jag tog hjälp av Mouna och SciLife Clinic var för mig det som behövdes för att faktsikt skulle förstå, stanna upp och tänka efter.  Jag lärde mig massor av att göra detta och jag kommer att ha nytta av allt jag har lärt mig under resten av mitt liv. 
 
 
 
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE