Kvällens tankar ..

Undra om jag någon dag kommer till den punkt där jag vet att nu har jag förverkligat mina drömmar? Jag vill renovera allt i denna lägenhet och lösa bolånet, men när vet jag att detta är fixat? Jag vill ju kunna säga en dag att nu är det färdigt, jag har fixat detta och nu är jag nöjd.

När det gäller bolånet så är det ju inte svårt att veta. Denna dagen jag är skuldfri då är de fixat. Enkelt liksom..

Renoveringen däremot kan bli tuff, men den är såklart inte omöjlig. Om vi tar köket så har jag ju tänkt såhär:
Jag ska "blåsa" ur allt och göra helt nytt. Byta ut alla gamla vitvaror, riva ut skåp och göra om liksom.  Jag ska ju ha nya grejor också. Allt de där som man behöver i ett kök för att man ska kunna laga mat och ha något och äta på och med. Är jag klar sen när jag har fixat detta.? Hmmm ... Jag kanske vill ha nytt köksbord också. Jag vill defentivt ha lite nya gardiner och blommor och sånt i mitt fönster. Nu har jag fått med allt som jag vill fixa i köket. Fixar jag allt de här då kan jag säga att köket är klart sen.

Men det är ju samma grej när det gäller  rummen, hallen och badrummet. Någon har sagt till mig att jag aldrig kommer att komma till den punkt där jag känner att nu är allt färdigt. Jag kommer alltid att hitta saker som jag vill renovera och fixa hela tiden liksom. Dessutom måste ju saker och ting underhållas och bytas ut.
Det är naturligtvis sant, men jag tror ändå att en dag kommer jag att känna att "yes" jag fixa detta.

Köket kan jag ju se att när allt är utbytt och jag har fixat nya grejor för att ha i köket samt nya gardiner, dukar och lite blommor då är det klart. Få se nu, jag borde kunna ha samma tänk i mina rum och hallen samt badrummet.

Sovrummet.
* Tapetsera, måla tak och dörrkarm, lägga nytt golv.
* Bort med gamla möbler och ev in med en nya byrå eller nått att ha kläder i. Alternativet är att jag bygger upp en garderob eller nått ..
* Ny lampa i taket kanske över sängen eller två stora vid sidan av den.
*Sängen är det inget fel på så den får nog stå kvar.
Där tror jag sovrummet är klart.

Vardagsrummet.
Här sitter jag och bloggar, ser på tv och får massage i stolen. Vad vill jag med detta rummet? När känner jag nu är jag klar? såhär tänker jag nu:
Tapetsera, måla tak, slipa golvet och lägga på nått lager vax. Bort med alla gamla möbler så som soffa, några stolar och ett bord. Jag vill ha en ny soffa och ett skrivbord i detta rummet.  En ny äkta matta och ett nytt litet bord framför soffan. Om tv:n fumkar får den vara kvar sålänge den går att titta på typ. Desamma gäller massagestolen och min dator. Detta kan bli tufft och för att göra det lätt så borde jag säga att jag är klar när jag har Tapetserat, målat taket, slipat golvet och lagt på nått lager med vax. Kanske kan jag säga de, men jag vet inte? Det är ändå inte aktuellt nu och mycket kan hända innan det dags att tänka på vardagsrummet. Men jag tycker ändå jag vet ganska bra hur jag vill ha vardagsrummet.


Hallen
Måla tak, tapetsera och sen funderar jag på att ta bort den garderob som står där så att hallen kanske blir större. Fast vad ska man med en stor hall till? Kanske bygger jag en ny garderob som ser lite snyggare ut en den jag nu har där. Ny lampor i taket. Golvet behöver jag nog inte göra något med. Jag tycker det är fint som det är och det är  riktigt bra kvalitet också.
Där har vi tankarna om hallen.

Badrummet
Vet inte riktigt vad som är möjligt att göra  Metoden ut med och sätt in nytt är det som gäller i alla fall. Kakel ända upp till taket, måla taket, nytt skåp och en toalettstol såklart Jag vill gärna ha ett bubbelbadkar eller nått liknade. Värme i golvet är en tanke också.


Något i denna stilen tänker jag och det är liksom drömmen. När jag skriver ner det såhär hur jag vill förvandla lägenheten så är jag ganska säker på att jag vill fixa detta. Jag vet inte hur hårt jag kommer att "köra" med sparande och renovering? Kanske kör jag stenhårt och försöker fixar detta så snabbt det bara går och inte gör något annat överhuvudtaget. Eller så kanske jag tar något i år i taget (tex köket i år ) och sen kanske jag väntar till tex nästa år och kanske reser eller gör nått annat istället innan jag tar nya tag och gör något mer i detta som är min dröm. Jag är ganska klar med vad jag vill åstakomma, men jag funderar på om det verkligen går att nå den punkten där jag kan känna: NU ÄR DET KLART. JAG HAR FÅTT DET PRECIS SOM JAG VILL . JAG HAR NU FIXAT MIN DRÖM.






Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE