En underlig man har jag som hjälper mig.



Trots att jag de har funnits ett tag runt om på olika platser i Sverige så har vi inte fått detta som vi kan kalla hållplatsutropar system. så har vi inte fått detta förrän nu. Vad är nu detta?

 
Som de flesta andra busslinjer runt om i landet så ropas självklart alla stopp ut i högtalaren i bussen. De är vad de handlar om. För detta ändamål hör jag hela tiden en mansröst   som roar mig oerhört varje gång jag kör en sådan buss. ( de finns inte i alla än) Det är nämligen så att jag har konstaterat att mannen som ropar inte är häifrån trakten så jag funderar på var han kommer ifrån ? När han ropar ut vissa hållpaltser  som tex Överby.  De låter då  som “vad fan…är vi här nu igen, det kan inte vara möjligt”. Färden går vidare och han låter än mer förvånad för varje stopp vi gör, “nästa Älvdalen”. Hans betoningar är kanske subtila för den som är ointresserad men eftersom jag både tycker om att använda mina ögon och öron så roar det mig något kopiöst. Enda avvikelsen är “Nästa Ollenicklasväg”. Här avviker vår reseledare med att låta lite nedlåtande, nästan irriterad. Jag anar att han kanske en gång i tiden haft en dålig relation som bodde här, kanske hade han en kompis som han blev ovän med eller något. Vem vet…det döljer sig alltid mycket intressant i alla människoöden.

Ordningen är därefter raskt återställd via Mariedalsskolan men när vi kommer till “Nästa Restad Gåååård” så kunde vi faktist lika gärna vara på månen, så förvånad låter han. När vi sedan vänder och kör tillbaka så är  det som om han tar sina första steg på månen.
“Konstigt…”, tänker jag. “Trots att han är på dessa platser varje dag så låter han så förvånad”.






Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE