Snöskottning



Dom senaste veckorna har många haft åsikter om snöskottningen. Jag minns när den första snön kom för denna vintern då var de många som klagade på typ kommunen, vägverket. Representanter för tex vägverket gick ut i radio och förklarde varför man inte kunde få bort snön i tid. Detta medförde att dom fick ännu mera kritik av människor som menade att man kan visst skotta bort all snö på en gång. 
 
Nu när snön har legat ett tag så klagar folk fortfarande och såhär är det varenda vinter tycker jag. Igår tittade jag lite på debatt som visades i SVT. Vilken kanal vet jag inte, men där i alla fall klagade man på SJ för att dom ställer in eller kommer försent med sina tåg pga  snö och is. De finns såklart passagerar som kliver på min buss och klagar undrar varför de blir förseningar och varför de inte är bättre skottat på hållplatser mm..

Jag ska inte med detta inlägg klaga på snöskottningen. Jag tycker nämligen att alla som röjer snö gör ett fantastiskt jobb. Dom senaste dagarna när jag har tagit mig till jobbet ungefär 04:30 på morgonen har man alltid sett en plogbil med allt som  oftast en man i som jobbar och sliter. Dom går upp tídigt som fan dom har kanske jour, bevakning passning, kalla de vad ni vill.   De skottas snö uppe på takena och de bankas is på stuprör och fönsterbläck för att vi inte ska få något i skallen om vi råkar gå där de ändå finns en avspärrning.

 

Ja, de är så lätt att gnälla och klaga på snöröjning för de är ju bara att säga här ligger de mycket snö här har dom inte varit och skottat och bla bla bla.... Imorse när jag körde linje 61 och kom till klaffbron i Trollhättan så var de trafikköer hur långa som helst. De visade sig vara en snöslunga och en lastbil som körde bort all snö så att folk slipper gå i alla dessa snövallar. De blev lite köer och jag blev väldigt sen, men tänk om ingen skottade och tog bort snö hur skulle de då se ut på våra vägar och i stan då ?



De är ju också så att dom personer som röjer snö också är människor och dom behöver ju också äta och sova. Dessutom omfattas dom som alla vi  andra som jobbar med något som kallas  arbetstidslagen. Man får inte sitta i en  plogbil eller vara ute och röja snö i hur många dygn som helst utan att gå hem från jobbet. De är ju såklart självklart, men varför finns de så många människor som då tycker att de skottas snö dåligt ? Snö kan komma när som helst under vinter halvåret. De kan komma mycket snö på en gång och när man har skottat så kan de ta en dag eller två och så ser de likadant ut igen.  De måste ju då teoretiskt sett finnas mängder med snöröjande människor för att de ska vara plogat överallt så fort de kommer snö. Så kommer de ju aldrig att bli. De borde väl alla förstå.

Dom som skottar snö har de inte lätt. Dom får kritik när dom inte har skottat på ett ställe och dom kan få kritik för att dom skottar fast då blockerar dom vägen så inte bilar och andra trafikanter kommer fram. Att jobba med snöröjning måste väl ibland kännas som att  vara parkeringsvakt. De är nästan ingen som tackar dig för att du gör ett bra jobb.

Men de gör jag !!! Jag tycker dom gör ett jättebra jobb för de är så ofta som jag kommer med bussen och tänker fasen vilken tur att de var skottat här så jag slipper att köra fast. Nu är jag har skriver om snöröjningen så låter de ju som jag tror mig veta allt. De gör jag inte, men de är därför jag inte klagar på snöröjarna för jag vet inte hur de är att skotta snö. Jag vet inte för jag tror att jag aldrig har gjort. Inte ens när jag bodde ute på landet i detta hus.


 Här kunde ju bli så mycket snö så man inte kunde ta sig ut, men jag tror aldrig jag har gjort de. JAG BORDE JU SÅKLART SKÄMMAS !

Men de gör jag inte. De finns ju vissa saker som man inte har gjort här i livet och jag har aldrig i hela mitt liv skottat snö, men jag har ofta pulsat i den.

Sluta nu och klaga på alla stackars snöröjare och sluta gnälla över att de snöar. De kommer varje år att komma snö och de kommer aldrig att finnas så mycket folk som är ute och snöröjer så att man kan få bort snön på en och samma dag på alla ställen samtidigt. 






Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE