Sträva ! Är de detta jag gör i livet?

Ska försöka skriva ett inlägg om vad jag strävar efter. Jag utgår väl ifrån vad jag strävar efter i livet, tror jag?

Jag vet inte exakt vad jag strävar efter. Jag är nog mycket av en inspirations människa och kommer jag på vad jag vill så är väl de nog något som jag kanske strävar efter att få gjort. Förr strävade jag säkert efter att bli bättre på pingis. Jag tror också att jag strävade efter att hitta ett annat jobb innan jag började köra buss. Jag gjorde nog inget konkret direkt egentligen för att hitta något annat, men jag visste att jag ville de och tillslut så blev de ju så.

 Men de var efter att jag hade blivit uppsagd pga arbetsbrist som jag tänkte att nu kan jag ju göra något med de busskortet som jag faktiskt har. Jag har nog aldrig strävat efter att göra någon sorts karriär. Inga direkt drömmar över att bli chef eller något sånt när de gäller just att vara på jobbet. Fast jag tittade lite grann, typ en vecka på om jag kunde låna pengar i en bank för att köpa min pappas företag, men efter ca en vecka la jag ner den tanken och tänkte aldrig mer på den igen. Som de såg ut då så hade jag behövt låna väldigt mycket pengar för att kunna köpa de. Samtidigt så är de ju så att sådana där lån kräver banken att man ska betala tillbaka allt ganska snabbt igen. Då var de fem år tror jag som gällde sen skulle allt vara tillbaka betalt. Skulle jag klara de så såg jag framför mig mycket jobb och inte mycket ledigt. Ingen semester på minst fem år. Jag skulle lätt slita ut mig själv och risken att de skulle gå åt helvete kändes på tok för stor. Jag kände bara att detta är inget att sträva efter. De hade ju säkert kommit en massa oförutsedda saker också som hade varit svåra och hantera. Jag kände någonstans att detta skulle bli för stort för mig och jag tror att pappa kände likadant. Jag vill mycket att livet ska gå lätt att leva och då är inte eget företag något  för mig.

Vad strävar jag efter då? Just nu är de lätt att förverkliga min dröm. Jag vill göra de nästa år och för att klara de så måste jag ta allt steg för steg. Just nu är de att hålla budget och inte ta något från sparkontot innan den 23 Dec. Jag tror jag kommer att klara de så länge jag inte slarvar för mycket innan den dagen. (23 dec). 

Mer då ? Jag har ibland tänkt att jag vill sitta här med min blogg och skriva i 24 timmar ett streck och publicera sådär 2-3 inlägg i timmen. Bara sitta och titta på en dator och skriva och ladda upp bilder. Ingen telefon och inte ha något annat att göra. Bara sitta här och fokusera på videobloggar och "må bra inlägg" och en hel del annat. De bästa vore kanske om man satt någon annanstans än här hemma. Typ i en stor lägenhet på en våning  högt upp  där man kan sitta med sin dator och ibland kunna vända blicken och titta ut genom ett fönster där man har en fantastiskt utsikt. Ha ha .. Erfarenheten säger om jag nu ens skulle klara att sitta här hemma utan utsikt i 24 timmar i streck och publicera 2-3 inlägg om dagen så skulle jag när jag var klar känna att :

1. Jag är helt borta i huvudet ett bra tag efteråt.

2. Jag skulle få väldigt ont i ryggen. (vilket kanske inte är så farligt, men de kan vara jobbigt) 

3. Jag skulle förmodligen dom sista timmarna innan de har gått 24 timmar sitta och säga i en videoblogg: Nu har de gått 20 timmar vad ska jag säga nu. Snart orkar jag inte mer och så går jag och lägger mig...

Jag kommer liksom efteråt att känna efter om de var värt detta. Fast någonstans vore detta kul att göra och de kan vara något att sträva efter att klara av, vi får se.


Yrkesmässig strävan har jag inte, och har faktiskt nästan aldrig haft, en tydlig och konkret bild över vad jag vill jobba med för typ av yrken har jag nog och de strävar jag efter att få göra.  Jag strävar mot att få jobba med något som kanske inte är så fysiskt anträngade att jobba med. Bussföraryrket är ju inte ett jobb där man gör så stora fysiska ansträgningar. Däremot kan  de ju vara långa arbetsdagar och de kan vara ganska psykist påfrestande. Ok, jag ska inte gå in mer på de, men min strävan är att ha ett yrke där jag liksom inte sliter ut kroppen med tex tunga lyft, en massa stress och hårt fysikt arbete. De är liksom inte min grej längre.. 


Jag strävar även emot att en dag vara miljonär. Jag har en strategi och en plan för hur jag ska uppnå detta mål. Jag har placerat och fortsätter placera pengar i  tex fonder och aktier. På lång sikt så är chanserna väldigt stora att jag en dag är miljonär. Att placera pengar i aktier är ju historiskt sett en bra placering om man har lite tålamod och sparar på lång sikt. Jag har en lägenhet annars som varje år stiger i värde. Just nu är den uppe i en halv miljon (500 000 kr) så visst är de inte någon omöjlighet för lilla mig att en dag bli miljonär. De är i alla fall värt att sträva efter de ...

Min strävan handlar mycket om att förverkliga mina drömmar. Samtidigt vill jag må så bra som möjligt. Jag vill vara lycklig och min strävan är också att så mycket jag bara kan leva i nuet. Man vet aldrig vad framtiden har att erbjuda, men jag ser ljust på den och jag kommer att fortsätta att sträva efter att uppnå dom mål som jag vill nå i livet. Jag hoppas  att jag hela tiden i min strävan här i livet mår bra och känner mig lycklig.

Kram..





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE