Ett inlägg om politik.

Nu är de dags att ha en åsikt om politik också. I år är de dags att rösta igen och jag vet som vanligt inte vad jag ska rösta på. Jag tror de röda blocket med Mona tar hem de för de är väl så att den allmäna opionen (Svenska folket) vill ha en förändring och då röstar man bort Moderaterna. Frågan är egentligen om ett land som Sverige egentligen gör några stora förändringar ? Vi byter regering fram och tillbaka hela tiden. Alla dessa regeringsskiften  var fjärde eller kanske var åttonde år tror jag gör att ett land som Sverige inte gör några stora förändringar. De som en regering börjar bygga rivs upp av nästa om fyra år och så håller de på därför kan ingen regering bygga på lång sikt vilket jag tror många gånger krävs. 

Frågan är om man ska rösta i år ? Har jag som liten människa något att säga till om egentligen ? Jag röstar de gör jag för de är den enda chansen att få säga någonting om vad man tycker om politik. Röstar man inte så har man ju inte visat någonting även om man tycker att politik är skit. Fast om man inte lägger en röst så har man ju inte ens rätten att egentligen säga de heller.... 

Jag kan väl inte säga att jag tycker att svensk inrikes politik är skit, men jag kan inte heller påstå att jag tror vare sig på politiker eller på de politiska systemet. Jag är glad för att vi lever i en demokrati och inte en diktatur, men i alla tider har politiker ljugit och den sanningen får man lära sig att acceptera. Sen tror jag inte att politiker har en vision om att lösa vissa problem som vi har i Sverige. Jag tänker tex på arbetslösheten. Jag tror alltid vi kommer att ha i Sverige några procent arbetslöshet för jag tror de är så politikerna vill ha de. Samtidigt ska man ju komma ihåg att de finns många statliga verk som inte skulle ha så mycket att göra om inte arbetslösa fanns. Tex arbetsförmedligen. Arbetslösheten kommer aldrig att bli 0% i detta land och de är inget som våra makthavare vill heller. Är de för många som kommer i arbetet ja då sitter de folk där som inte är några knäppskallar och höjer räntan och vips så har vi så många procent arbetslöshet som politikerna vill ha.

I år är de val och jag säger bara att i princip handlar valrörelsen om lösningar på problem inte allt dom säger, men i princip. Man säger att röstar du på oss så kommer vi att se till att de finns jobb inte minst för ungdomar som idag har en hög arbetslöshet. De problemet löser dom om du bara röstar på oss. Dom löser också att ensamstående mödrars problem att leva på sin lön och pensionärerna kommer att få de bättre osv ... 

Själv skulle jag vilja se ett parti som lyfter fram frågan om hur de ska bli lättare att starta eget företag i Sverige. Jag tror att de finns många i detta landet som vill, men inte vågar för man riskerar för mycket. De måste finnas mer säkerhet för dom som vill driva eget företag för de är ju mer företag som krävs för att de ska bli mer jobb i Sverige.

Ska jag fortsätta att ha en åsikt politiskt så kan jag bara säga att jag tycker att de är viktigt att så många som möjligt i detta land har de bra ekonomiskt så de inte bli för stora "diffar" mellan rika och fattiga, men jag tycker också de är fel att höja skatterna. De jag jobbar in vill jag ju behålla så mycket som möjligt av.


   






Fredde
04 April, kl. 17:59 | Blogg;

hej

gör verkligen arbetsförmedlingen så mycket nu? dom gånger som jag vart arbetslös så har ams inte gjort speciellt mkt, vart nån jädra social verksamhet för folket. ne jag tror mer på jobbcoacher i detta läget faktiskt. en fördel med ams är att några är anställda där och kommer ifrån arbetslösheten och förbättrar procenten något iaf.

Nicolina
04 April, kl. 14:43 | Blogg;

Hur tänker du när du säger att politikerna vill hålla människor utan jobb? Vad har politikerna att tjäna på detta? Arbetsförmedlingen är ju en kostnad, precis som de förlorade skatteintäkterna då människor går utan jobb.



Tycker att du helt saknar argument och borde tänka efter lite innan du gör ditt val.

Jan Arild
04 April, kl. 16:38 | Blogg;

Hej Danne!



Jag har läst din debattartikel och den lämnar en fadd eftersmak.



Anledningen är att det inte känns som om du är speciellt bevandrad inom politiken.



Innan du gör en debattartikel nästa gång, vänligen samla på dig lite mer 'kött på benen' så kvaliteten blir betydligt högre!



Tar ett exempel:

'Allmänna opinionen' är inte per automatik detsamma som 'svenska folket'. Opinionspolitik är den politik som bedrivs av motståndarna till nuvarande regeringen och 'Allmäna opinionen' därmed anhängare till densamma.



Ibland får jag även en känsla att du bara publicerar inlägg från läsare som inte innehåller någon kritik. Vänligen ta med detta konstruktiva inlägg för att bevisa motsatsen!



Med Vänlig Hälsning

/Jan Arild - Vän av ordning

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE