Tankar om andras bloggar.

 Jag läser ju ganska mycket. Och det blir ju mer läsande nu när man har semester och inte har så mycket bokat och överdrivet mycket att göra. Jag kan ju också leva ett ganska lugnt och stilla liv om jag verkligen skulle vilja det. Det kan jag väl nästan göra året om, fast ibland beror det ju lite på vad andra människor väljer att göra mot mig. 
 
Jag läser inte mycket böcker. Jag läser också andra bloggar. Inte jätte ofta, men när jag börjar läsa andra bloggar då kollar jag ganska många och jag kan bli sittande i timmar med läsande av bloggar. 
 
 Alla bloggar som jag läser och återkommer till när jag väljer att kolla, drivs av kvinnor. Alla verkar ha full upp. Många berättar om en vardag med: Man, barn, eget företag och fint boende. Dom flesta har barn som ska hit och dit. Dom berättar ofta om att dom är på fest med vänner eller så bjuder man hem vänner. Det bjuds på massor med mat och dricka. Jag tycker det ser ut som stora bufeer. Det är också väldigt mycket bilder och text som typ bara handlar om deras barn. Just det där med barnen verkar ta upp väldigt mycket av folks tid och när jag läser om hur vissa beskriver livet med sina barn och hur det kan vara att vara förälder.
 
Jag kan tänka när jag läser om allt detta om hur folk lever sina liv att själv skulle jag nog ofta känna mig pressad och stressad om jag skulle leva så. Jag vet inte ens om jag skulle klara att bjuda hem massor med folk på middag och få till allt på ett bra sätt som får alla nöjda. Jag kanske också ha lätt för att tappa tålamodet och blir sur för saker som idag har ganska mycket tålamod med. Sen kanske det ändå är så att man anpassar sig och gör allt på ett bra, rimligt och acceptabelt sätt. Det är ju ett stort ansvar som man måste ta om man har en egen familj. Så är det ju. 
 
Jag vet egentligen inte vad jag vill säga med detta blogginlägget. Jag gillar att läsa vissa typer av bloggar som beskriver ett rikt socialt liv och där man också beskriver familjelivet. Varje gång kommer jag på många skäl till varför jag är ganska nöjd med det liv jag själv lever och samtidigt lär jag mig mycket om hur andra beskriver hur dom lever sitt liv, vilket gör att jag får mer förståelse för vad som faktiskt skulle krävas av mig om jag levde med att behöva ta ett större ansvar för andra människor än mig själv. Att läsa och försöka se saker ur andras perspektiv tror jag också ger mig en inre frid och en mer realistisk bild av vad jag själv kan åstadkomma i mitt liv. Jag tror att det hjälper mig att vara en mer jordnära person. Och en sådan person vill jag ju vara.
 
 






Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE