Vill jag inte så gör jag det inte.

Jag kommer aldrig att släppa in en människa i mitt liv som jag vet att jag inte vill ha i min närhet. Är det något som jag idag vet att jag mår bra av så är det att jag inte har någon som är inne i mitt privata "space" som jag inte vill ha där. Alla som jag kallar för vänner eller liknade är personer som jag mår bra av att ha där. Dom ger mig positiv energi och dom finns på ett eller annat sätt mitt liv för att både jag dom vill detta. 

Under större delen av mitt liv har jag inte haft det så. Det känns som att det tog ganska många år för mig att faktiskt lära mig vilka människor som var värda att bry sig om inte. Det kanske också är så att jag aldrig hade blivit nöjd med alla som finns i min närhet idag, om jag inte hade haft alla dessa människor tidigare, som jag idag inser att jag borde ha hållit mig jävligt långt borta ifrån. Man lever och man lär. 

Egentligen är det ju ganska enkelt. Vill jag inte vara vän med en person…så är jag inte det. När det kommer till vad jag inte vill så bestämmer jag själv. Det är ju mitt val och det är precis samma val som alla andra har. Dessutom vet jag idag att jag skulle må väldigt dåligt om jag släppte inte människor i mitt liv som jag innerst inne känner att jag inte vill ha där. Går jag emot min vilja gång på gång, oavsett vad det gäller så kommer jag förmodligen på sikt bryta ner mig själv, både psykiskt och fysiskt. Tvärtom känner jag ju däremot när jag tycker att jag har "rätt" människor omkring mig. Som sagt: är det nånting jag känner att jag verkligen är glad över idag så är det just att jag bara har människor i min närhet som jag vill ha där. Jag vill det för att jag vet att jag mår bra av det. 

Jag genom åren fått en del skit för att jag är ganska kräsen med vilka personer jag väljer att släppa in mer än andra i mitt liv. Det är ganska vanligt att en person som inte får komma nära mig börjar prata skit bakom min rygg. Jag har ibland blivit anklagad för att jag är en ond människa som tar bort personer i mitt liv som vill bry sig om mig. Men återigen: Vill inte jag släppa in en person och ha hen i min närhet… då går jag ju inte emot min vilja. Det vore också ganska naivt att tro att alla som vill komma mig närmare, vill det för att dom vill mig gott och att jag ska må bra. För mig blir det ofta väldigt uppenbart att många är ute efter att försöka utnyttja mig för sin egen vinnings skull. I slutändan skiter många fullständigt i om jag mår bra av att ha dom i min närhet. 

Ofta bryr jag mig inte vad folk tycker. Jag kan alltid falla tillbaka på att jag är så enormt tacksam och glad för dom vännerna som jag har idag. Jag känner att jag idag vet vilka som vill att jag ska må bra och inser också hur lyckligt lottad jag är som har personer i mitt liv som verkligen vill ta hand om mig, utan att dom egentligen kräver något tillbaka av mig. Bara jag är mig själv så känns det som att många av mina vänner vill finnas där för mig. När jag har sådana människor i mitt liv, så behöver jag inte bry mig om andra personer som jag inte känner att jag vill ska vara en del av mitt liv. 
(null)
(null)

 Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE