Julafton.

Idag är det julafton. Jag har jobb några få timmar idag. Det är bara 3 timmar så man kommer nog inte att bli övertrött av dagens arbete.  Jag har aldrig något emot att jobba på julafton. Jag gillar att jobba när många andra är lediga. Julafton är ju också oftast en ganska lugn dag att jobba på. Jag får ledig under nyårshelgen istället och måste jag välja så jobbar jag hellre julafton är nyårsafton. 
 
I många år nu så har jag inte varit mycket för att fira just jul. Det är ingen tradition som jag känner att jag behöver hålla på. Jag har ju inga egna barn så därför känns det väl inte så viktigt. Jag har ju däremot syskonbarn, men jag kan ju ge dom presenter när som helst. Det känns inte så viktigt att det sker just på julafton, från min sida. 
 
 Julafton är ju också en dag där jag minns min mormor mer än vad jag gör andra dagar på ett år. Julafton var ju den dagen då min mormor dog och hon var en person som stod mig väldigt nära. Jag fick ett julkort från henne 4 dagar innan hon dog och jag pratade med henne på telefon 2 dagar innan julafton. Hon sa då att hon förstod att hon inte hade långt kvar att leva. Jag visste då inte riktigt vad jag skulle säga och jag tror att jag bara sa att vi ses på julafton och då kan vi prata mer. Det blev aldrig så utan på julaftons morgon så dog hon i en bil på väg till sjukhuset. 
 
Detta är något som alltid kommer upp i mitt minne just när det är julafton. Så länge jag kommer att kunna minnas nånting så kommer jag aldrig och glömma att min mormor dog på julafton. Det var ändå en person som stod mig nära och som kände stort förtroende för. Även om jag idag har fått distans till detta och kanske inte sörjer så mycket längre, så är just mormors sista dagar i livet ett starkt minnen som ofta känns lite extra för mig kring jul. 
 
En sådan här dag som julafton så tänker jag också mycket på alla dom barn som kanske inte kommer att få den julafton som dom helst av allt hade önskat sig. Jag känner åtminstone till en förälder som jag vet kommer att  dricka på tok för mycket alkohol idag. Sen kommer hans familj få se han somna under bordet. Att det finns barn runt om i Sverige som kommer att tex behöva uppleva just detta är ju något som gör mig väldigt ledsen i alla fall. Det finns ju också dom som får uppleva mycket värre saker. Många barn får inte den jul som dom säkert skulle vilja ha.  För många barn tror jag inte det spelar någon roll om dom inte får exakt vad dom har önskat sig i julklapp. Många vill nog bara få den där julaftonen som alla barn förtjänar att få. Lugn och ro, massor av kärlek och trygghet.
 
Själv känner jag mig bara så arg över att det finns så många föräldrar som inte kan fatta att man måste göra allt man kan för att barnens bästa. Hur svårt kan det egentligen vara att fatta liksom??? 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE