Fredag (2021 07 02)

Jag har haft ganska mycket att göra denna veckan och högt tempo har det varit också. Veckan är ju heller inte slut än. Jag har en hel del jobb med busskörning att tag i under helgen också. Stundtals känns det som att den enda gången då jag verkligen kopplar av det är när jag somnar för natten. Annars tycker jag det har varit full fart med de mesta av allt annat under om senaste dagarna. Mycket att göra och massor med tankar har snurrat i huvudet, dygnets alla vakna timmar. Ändå känns det som att göra och tänka kring. Jag hoppas inte allt detta i slutändan leder till att jag flippar ur, tappar skärpan och blir galen.
 
Så illa ska det väl inte behöva bli. Jag tänker ju förbannad mycket på vad jag grejar med och min blogg hjälper mig ju också att stanna upp och fundera kring vad som känns rätt att blåsa på med och vad jag nog ska låta bli. Många tankar har jag ju också kring varför jag ska, eller inte ska göra si eller så. Det känns som att mycket av sånt som jag idag grejar med är ganska inarbetat och genomtänkt sen långt tillbaka. Även om tempot kan vara högt och jag vill få gjort väldigt många saker på kort tid, så har jag svårt att tro att jag bara skulle låta mycket gå rakt åt helvete. Och även om det skulle göra det, så har jag ändå svårt att tro att jag inte skulle klara av att göra något åt saken som i slutändan gör att allt ordnar sig till det bästa möjliga igen. Jag befinner mig på en bra plats i livet just nu. Jag har det stabilt och bra med pengar, och jag kan om jag vill få loss ännu mer om jag tycker att jag skulle behöva täppa till några hål i ekonomin. Jag får ju hela tiden bekräftat att sånt jag grejar med funkar och blir som jag har tänkt mig. Jag taggar ju också ner när magkänslan säger mig att jag är på väg att göra något som jag kanske gärna vill, men som ändå känns helt fel. Jag är för stabil i allt detta. Det är lugnt där liksom. Sen finns det säkert andra saker som inte har så mycket med pengar att göra, utan som mer handlar om mitt mentala välmående, självkänsla och tillit till andra människor som jag kanske behöver jobba med en hel del för att känna mig trygg och stabil i. Där kan jag nog lättare tappa skallen och bara blåsa på utan att tänka på vad som känns mer rätt eller fel att göra.   
 
 Denna veckan har jag som sagt känt av att jag har haft mycket att göra. Jag har fått planera mina dagar som fan för att jag ska hinna med jobbet och allt annat jag vill hinna göra på fritiden. Jag vill ju alltid få saker och ting på rätt plats i slutet av en månad, innan jag ger mig in i en ny. Nu har det blivit juli och jag väl säga att juni har varit en väldigt bra månad rent ekonomiskt. Mina ekonomimål för i år är i allra högsta grad fortfarande möjliga att nå. Jag behöver bara fortsätta göra det jag har gjort under de senaste 6 månaderna så får jag till det som jag vill ha det till slutet på december. Till nästa år vet jag fan inte alls vad jag ska göra, men det behöver jag ju inte veta nu. Det får ordna sig då.
 
Det känns ändå ganska bra för jag tänker nu att har jag lyckats med allt jag behöver göra en gång i år, så går det väl en gång till. Varför skulle det inte göra det? En orsak till misslyckande skulle kunna vara att jag försöker dra in pengar för snabbt. Jag måste ju ha tålamod stå emot vissa saker som jag kanske är sugen på att göra just nu. 
 
Jag har under denna veckan tittat på två olika investeringar som jag har fått släppa och det har har känts lite surt för jag tycker mig ha kunnat se att pengar finns att tjäna på dom investeringarna. Problemen är bara att jag måste då ta av mina sparpengar och jag kommer inte att kunna tjäna tillbaka dom, plus gå med vinst och klara mitt ekonomiska mål som jag har för i år. Sånt jag har tittat på (och varit riktigt jävla sugen på att köpa) har varit saker som jag i bästa fall kan tjäna på om 12-18 månader. Det finns ju heller inga garantier för att det hade funkat då heller. Kanske hade jag fått vänta ännu längre eller så hade det inte funkat alls. Men jag var väldigt sugen på att prova, fast jag har ju inte råd eller tid att prova mig fram just nu. Mitt ekonomimål är det som gäller och det vill jag verkligen sätta med det resultatet som jag har satt upp som mål att fixa. Det känns lite surt att inte kunna handla sånt man vill ha när jag har pengar på banken. Men jag vill ju ha mer pengar än vad jag har just nu, och då fattar ju vem som helst att man inte kan bränna pengar på allt man är sugen på att köpa, även om man har cash liksom. Jag får släppa mycket, trots att jag känner som jag gör. Man får prioritera och gå på magkänslan. Magkänslan sa mig att jag inte skulle handla, och då gjorde jag inte det. Det var ett rätt beslut, även om det känns surt nu. Det "sura i det får man bara acceptera. Man får väl hoppas att möjligheterna till att göra mer som jag helst vill kommer längre fram i tiden. Tanken är ju inte att jag ska hålla på med pengar som jag gör nu i all evighet. Jag har ju ett slutgiltigt resultatmål. Även när det kommer till visionen som ligger längre fram i tiden  än bara ett halvår. 
 
Nu är det förresten en månad kvar tills jag har skön semester. Det kan man ju alltid se framemot med glädje, hur än livet känns förövrigt. 
 
 Ha en trevlig helg!
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE