Jag tror att jag bli den jag vill vara.

Jag tänker massor med tankar som egentligen är helt omöjliga att vinna över. Jag svårt att inte ångra saker som jag har gjort. Det framkallar säkert en hel del ångest. 

 Jag känner att jag måste tagga ner. Jag har länge nu varit för hård mot mig själv. Jag är inte snäll mot mig. Det värsta är att jag känner att om jag är för hård mot mig själv så blir jag lätt det mot andra också. Jag tror att det gäller för allting. Som jag är mot mig själv är jag mot andra. Det känns jobbigt. 

För att jag ska kunna lätta på min ångest så tänker jag att jag måste bli både snällare och mindre hård mot mig själv. Det gör i sin tur att jag blir mindre hård mot andra om jag bara börjar med mig själv. Kan det vara så enkelt? Jag tror det. 

Det finns ju ett ordspråk som säger: "Du ska behandla andra som du själv vill bli behandlad".  Tänker jag lite logiskt på det så tycker inte jag att det stämmer överhuvudtaget. Tänker jag på tidigare erfarenheter så stämmer ordspråket väldigt dåligt. Men jag tror ändå att om jag släpper på hårdheten är snäll mot mig själv, så blir jag detsamma mot andra. Jag ska alltså tänka: Som jag behandlar mig själv kommer jag att behandla andra. Jag tror att det "ordspråket" stämmer bättre om jag tänker på vilka insikter som jag har kommit till den senaste tiden. 
 
Jag har känt i några dagar nu när jag faktiskt på riktigt har taggat ner lite. Detta har gjort att jag oroar mig mindre och mår bättre. Mycket känns fortfarande tufft, men det känns ändå som jag är på rätt väg när jag väljer att tagga ner. Ingenting blir ju då för mycket eller för stort för mig.  Det kommer att ta lite tid för mig att bli den person som jag tänker att jag vill vara. Den ångest jag känner kommer nog aldrig att försvinna helt. Men jag borde kunna lätta på den om jag bara taggar ner och accepterar att vissa saker kan jag inte göra något åt, hur gärna jag än skulle vilja få till en förändring. 
 
Jag har mycket att göra med pengarna denna veckan. Jag får ihop det som jag vill när jag räknar. Nu gäller det bara att sätta allt på plats som jag har tänkt att jag ska göra. Jag får inte tveka. Jag måste bara sätta allt klockrent och blir det något problem efteråt så får jag försöka lösa det då. 
 
Det kommer att kännas tufft ett bra tag till och när jag har gjort vad jag ska göra med pengarna så kommer det inte att kännas lättare. Pengar kommer inte att lösa sånt som jag mår dåligt av just nu. Jag kommer att få kämpa med mig själv ett bra tag till och lösning kommer jag inte att kunna köpa för pengar. Jag måste ändra mig väldigt mycket i hur jag tänker. Hittar jag rätt tankar så kommer jag att må bättre. Släpper jag på hårdheten och bara blir lite snällare mot mig själv så är jag säker på att väldigt mycket ganska snabbt känns bättre. Jag gillade inte den jag höll på att bli och därför har jag börjat tänka väldigt mycket på vem jag faktiskt vill vara. Det var nära nu att jag tappade mig själv fullständigt. Jag taggade upp för mycket. Jag har sen en tid tillbaka bara varit för het på gröten. Det var en obehaglig känsla när jag kom till insikt med vad jag höll på med. Jag har pratat med folk som jag litar på om detta. Dessutom har jag tänkt som fan själv. Jag ska inte tappa greppet. Jag vill komma till den punkten där jag känner att jag är en person som jag vill vara. Då kommer jag ju också att må bra av det. 
Jag säger inte att jag är säker på att något kommer att funka, men tagga ner är det bästa jag kan göra just nu. Jag kan liksom inte göra som jag länge har gjort. Det blir ohållbart och i slutändan kommer mycket bara att bli för jobbigt. Jag mår ju skit när saker blir för mycket och för stora för mig att hantera. Det blir för stort för att jag inte alltid fattar att det är bättre för mig att tagga ner. Mår jag dåligt så spelar ju ingenting någon roll. Jag vill ju bara må bra och gilla mig själv som den personen jag är. 
 Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE