Mer tankar kring självbiografin.

Jag tänker och tänker hela dagarna på min självbiografi. Jag funderar på olika berättelser som jag ska skriva och hur jag ska jobba på med skapandet av min självbiografi. Igår skrev jag ett blogginlägg om att det kanske vore bra att hoppa lite fram och tillbaka. Som det har varit så har jag för det mesta skrivit mina berättelser i den ordning som jag tänkt att ha dom i när självbiografin är färdig. Men man kan ju skriva tex slutet först och början sist och sen bara färdigställa alla berättelser som man vill ha dom.

Jag har inte riktigt börjat göra det, men om man kör fast med en berättelse så kan man ju bara börja på en annan så att arbetet med självbiografin hela tiden flyter på och blir så effektivt som möjligt. Nu har jag ett ganska bra "flow" så jag kan bara fortsätta jobba på som jag har gjort.

Men jag ska nog också mer framöver försöka att faktiskt sätta mig ner och skriva när jag faktiskt har tid med det. Som det har varit så har jag mest skrivit på min självbiografi när jag har varit hemma. Men det finns ju inget som hindrar att jag tex sitter och skriver när jag har en paus eller rast på jobbet. Ska jag bli mer effektiv och nå min målsättning som är att bli färdig i år så inser jag nu att jag nog måste ta VARJE tillfälle som jag kan tänkas få, oavsett var jag befinner mig.

Ytterligare en grej som jag ska börja göra mer det är att skriva ner en berättelse så fort som möjligt efter att jag har kommit på den. Ibland kommer man ju på en berättelse och så tänker man på den ganska mycket och länge, men man kanske inte skriver ner den så fort som möjligt. Om jag tex kommer på en berättelse när jag är på jobbet så kanske det blir så att man försöker skriva den 8 timmar senare, eller kanske nästkommande dag. Jag har så många gånger känt att om man inte skriver ner en berättelse när man kommer på den och ligger färskt i minnet, då tappar man lätt minst hälften av berättelsen om man försöker skriva ner den tex 8 timmar senare. Kan man dessutom få den nerskriven och färdig direkt istället för att man sitter tex dagen efter och funderar på vad det var man tänkte dagen innan, då blir ju mitt arbete med min självbiografi mer effektivt efterom jag får mina berättelser färdigt snabbare. Det ju fan bara att ta upp telefonen och skriva och kötta på, var jag än befinner mig. Jag måste ju inte alltid sitta hemma och skriva, men hittills har det mest blivit så.

Ok! Nu har jag tänkt på massor med saker som jag tror kommer att kunna göra mitt arbete med min självbiografi mycket mer effektivt. Nu vill jag bara "kötta" på med skrivandet. Jag tänker i fortsättning prova alla möjliga arbetssätt som jag bara kan komma på. Det kommer att vara tufft och det kommer att snurra i huvudet, men jag vet att varenda anträgning kommer vara så värt att ha gjort när jag blir färdig.






Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE