Jag vet att jag orkar.

Sova igen. Måste för att orka med att gå upp klockan 04:00 i morgon. Jag funderar ofta på om jag orkar jobba mer. Jobba på alla dessa "konstiga" tider och ibland har man otroligt långa dagar. Hur länge orkar man med detta egentligen? Jag funderar och jag tror faktiskt att jag är ganska säker på att jag orkar jobba på som jag gör nu och säkert ännu mer, i många år till. 
 
När jag började köra buss då fick jag ganska snabbt köra väldigt mycket. I långa perioder hade jag veckor där det kunde vara jobb 6 dagar av 7.  Så kunde jag jobba varje vecka, flera måndader i streck. Jag tror jag gjorde 15 helger i rad någon period.  Om jag då orkade jobba så mycket och inte må dåligt eller bli utbränd av det då ska det hända något speciellt för att jag inte ska orka med att jobba som jag gör nu. 
 
Man orkar allt jobba mycket mer än vad man själv ibland tror. Man orkar säkert 6 gånger mer än vad morsan tror.  När man väl sitter i bussen och kör så kan det såklart kännas tufft och jobbigt, men är man bara frisk och biter ihop lite så är det inga problem att orka med. Dessutom finns det ju mycket med mitt jobb som ger mig positiv energi och jag tycker själv att jag är bra på att rensa mina tankar från allt de som är negativt.  Även om arbetsdagen är lång. Ett schema kan ju ha en ramtid på 13 timmar, men visst orkar man om man vill.
 
 Jag brukar också tänka på att det finns så många andra människor som jobbar betydligt mer än vad jag gör. Väldigt många människor har också betydligt tuffare jobb än vad jag har, men dom klarar ju att sköta sina jobb på ett bra, och rätt sätt iallafall. 
 
Jag måste sluta fundera på om jag orkar. Jag vet att jag orkar. Jag har ju för fan jobbat med busskörning i flera år nu. Jag har massor med gånger kört sena kvällar och nätter. Kommit hem klockan 03:30 på morgonen, varit ledig bara en enda dag och  sen måste jag vräka mig upp klockan 03:30 på morgonen för att ta mig till jobbet och köra buss igen. Perioder av sömnbrist och perioder av lite träning har jag haft, men visst fan orkar man jobba iallafall. Nu tränar jag ju regelbundet och jobbar inte fullt så mycket som jag en gång gjorde. Dessutom sover jag bra om natten. Jag mår bra, känner mig frisk, lugn och avspänd.  Det ska mycket till för att jag inte ska orka.
 
Nu när jag har ägnat lite tankar och detta i ett blogginlägg som har handlat om att orka eller inte orka då blir jag bara ännu mer säker på att jag orkar så mycket mer än vad jag egentligen själv förstår. Därför är det ju bara att köra på precis som vanligt och ännu mer om det skulle behövas. 
 
 
 
 





Robban
06 June, kl. 17:49 | Blogg;


Hur länge har du kört buss och var tog du ditt körkort?

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE