En vecka i Thailand

Nu är de en vecka sedan jag landade på flygplatsen i Phuket. I början var de lite jobbigt. Värmen tidsomställning och allt annat. Nu har man vant sig och då måste jag säga trots allt att denna första vecka har varit fantastisk på många sätt ! Allt ni har hört om Thailand att de är så bra här och att människorna är så snälla och mån om oss turister de stämmer verkligen. Allt gott ni hör om Thailand är sant och så finns de massa saker här som man måste vara här och uppleva för de är svårt att beskriva hur de känns i ord. 

Jag har shoppat och spenderat pengar som en miljonär denna veckan. Jag har två veckor kvar, men jag tror inte de blir så mycket mer shopping. Om jag inte hittar något som jag verkligen vill ha. Denna veckan har jag också provat på hur de känns att få Thimassage. De kommer att bli minst en gång till innan jag åker hem. Jag har hittat en liten mysig krog här i Patong. Några gånger till kommer jag att hänga där och dricka Singa beer.

Bad och slappa vid poolen blir de nästan varje dag och de är så skönt och de känns bra att jag har två veckor kvar här. Äter god mat gör jag varje dag. Allt man äter har såhär långt varit jättegott !

Vad har jag gjort idag ?
 
    

  

Ja jag gick en ganska lång runda nere i centrum för att verkligen se om jag kan hitta någon riktigt brsa affär. De finns några, men de är mycket som är skit också. Denna veckan är de säkert 15 skräddare som har velat att jag ska köpa en kostym av dom. Jag har inte sagt ja till en enda och jag kommer inte att göra de på dom kommande två veckorna heller. Ibland ser jag direkt vad de är dom vill sälja när dom börjar och babbla med mig och då går jag därifrån med en gång. 15 st denna vecka alltså som på ett eller annat sätt försöker locka mig till att köpa en kostym. Bara idag har 5 st skräddare försökt. De kan vara att stoppa mig på gatan och börja med orden: "Where you from" eller så ropar dom när jag går på andra sidan gatan. Tittar man upp då så ser man ofta att de just är en som vill sälja en kostym. De kan nog inte vara lätt för dom att driva sin lilla verksamhet här i Thailand när dom verkar ha sån panik över att just få sälja en kostym.

Dom flesta "Thaimänniskorna" är som jag tidigare har sagt väldigt snälla och trevliga, men visst finns de undantag. Idag tex så gick jag förbi någon typ av liten affär. Två yngre "thaikillar" kom ut och fråga något. Jag gick förbi och då ropar dom: Är du döv din jävla idiot! Fast på engelska då. Så visst finns de undantag även om de var dom första denna veckan som jag  hörde dom orden sägas till mig.Nu blir de ner i poolen och senare ikväll ska jag ut på stan och kolla in  ROCK CITY ! Jag ska också boka en paradisresa.  De är en resa med båt där man seglar mellan massa små öar. På en ö bor de tre invånare. De blir bad, snorkling, dricka och äta god mat mm....

Nu blir de poolen.

Kram ...

Therese
03 March, kl. 23:24 | Blogg; http://tesslindberg.blogg.se/

Haha kostymförsäljarna i Thailand låter som den Thailändska motsvarigheten till svenska telefon försäljare (det gillar väl du ;o) )

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE