Tisdag (2024 07 23)

Jag har haft en tisdag där jag har tänkt mer än någonsin. Det har snurrat i huvudet som en tornado som blåser förbi med tvärdrag. När jag hade landat lite i alla tankar så kände jag av ett psykiskt illamående. Jag har tänkt mycket på allt möjligt den senaste tiden och jag inser nu att jag känt av lite oro inför vissa saker som jag har trott ska komma till mig och kännas jobbiga. Nu känner jag att det var helt meningslöst att oroa sig och när jag kom till insikt med att jag kan blåsa på med allt som jag har tänkt från början att jag ska göra. Pengar kommer jag att ha mer av i augusti än vad jag har räknat med. Jag har massor med saker i "pipeline" som jag har känt att jag kanske inte kommer att klara av, men jag inser nu att om jag bara vill göra vad jag har tänkt mig så ska jag nog kunna få ihop allt i slutändan. Jag gillar heller inte att ha saker på någon slags "lista", som jag sen inte tar tag i och får gjort. Sen vill jag ju ändå vara flexibel och inte bara göra saker för att man en gång i tiden har lovat sig själv det. Ändrar jag mig och känner tex att det inte kommer att funka så vore det ju ganska dumt av mig att bara blåsa på ändå. Eller är det bättre att bara köra på med mindre konsekvenstänk och se vart det tar mig? Jag kanske bara ska våga göra mer fel och inte oroa mig så mycket för nånting? 
 
Jag vet att det ofta är onödigt att oroa sig för framtiden. Det har jag fått bevisat för mig själv många gånger och varje gång jag kommer till insikt med att jag ändå har oroat mig så känner jag mig besviken och kanske också illamående. Ens riktiga problem som verkligen kan kännas jobbiga är ju oftast av sådant slag att man inte har kunnat räkna med dom innan. Om något ändå blir som man har känt oro inför, så tror jag ändå inte blir bättre av att man har oroat sig i förväg. Slutsats: Det är lika meningslöst att oroa sig för framtiden som det tex är att slösa tid på avundsjuka eller svartsjuka. Ingenting gör så att situationen blir till det bättre. Jag blir aldrig varken avundsjuk eller svartsjuk, men oroa mig för saker gör jag ju tydligen ibland. Hoppas att jag bara här och nu i skrivandets stund kan sluta med det. Från och med nu och framöver. Fast innerst inne vet jag att det kommer att komma dagar då jag oroar mig för framtiden igen, trots att jag vet att det alltid är helt meningslöst. Det är ju bättre att vara i nuet och göra sin grej, utan att jaga andra människor. Sånt funkar väldigt ofta. Det tror jag på i alla fall, men fan va svårt det kan vara ibland att bara leva och inte oroa sig för framtiden. 
 
Annars då?
 
Denna tisdag så sov jag bort hela förmiddagen. Jag verkligen stensov till klockan 12:00. När jag tog mig upp var jag ju som sagt ganska snurrig i huvudet. Jag brukar mer eller mindre bli det när jag sove så länge. Dessutom sover jag ju länge för att jag sitter uppe länge på nätterna. Bara att jag är vaken om natten gör väl säkert också något man blir yr i huvudet av.  
 
Jag rörde också lite fram och tillbaka. Jag vet inte hur många gånger jag har gått ut på stan idag och gjort ärenden. Av någon anledningen har jag gjort ett ärende i taget. Jag började med att hämta mat, fast innan det var jag inne på den secondhand butik som ligger mitt i centrum. Jag funderade på några saker som jag tänkte köpa. Jag var på väg att köpa, men det blev inga köp vi just det besöket. Jag gick och hämta mat och tog hem den. Idag blev det köttbullar. Är man uppmärksam så ser man på bilden att det är lika många köttbullar som potatisar i lådan. Intresseklubben noterar. 
 
 
(null)
 
 Efter maten så gick ju ut igen. Mest för att jag ville gå en promenadrunda på minst 5 km. När jag
sen kom ut så blev det istället så att jag gick in i secondhandbutiken igen. Jag hade vid det första besöket kollat in en jordglob som jag nu hade bestämt mig för att köpa. Den var ju gammal, men i väldigt fint skick.
Jag gillar jordglobar. Med dagens köp så äger jag i skrivandets stund 3 globar. Jag har köpt en till och den kan jag förmodligen hämta ut som ett paket imorgon. Då har jag 4 globar och jag tänker att jag ska köpa minst 3 till innan jag kanske slutar att samla på mig fler. 
 
Idag fick jag även hem ett litet paket med kläder som jag beställde i söndagskväll. Så man måste ju säga att det gick fort med leveransen. 
Jag ska visa lite tydligare vad det står på alla t-shirts i ett annat blogginlägg i sociala medier. Det skulle inte förvåna mig om en annan morlkärring sen kommer att berätta för mig hur fel det är att visa upp sig i dessa kläder, men det kommer jag att skita i. Jag tycker bara det är roligt och blir någon provocerad för det och vill läxa upp mig för den saken skull, så gör jag inte mycket annat än att skratta åt det. Det säger ju mer om dom som blir arga än om mig. Har man ingen humor så blir ju livet för tråkigt att leva. 
 
När jag hade gått hem med min jordglob, då gick jag ut igen. Nu blev det en promenad på ca 6 km. 
 
(null)
 
Samtidigt som jag var ute på min promenad så lyssnade jag på en dokumentär som handlade om mordförsöket på Ronald Reagan 1981 och gärningsmannen John Hinckley. Motivet var (om jag har fattat det rätt) att han ville imponera på skådespelerskan Jodie Foster. Hinckley hade ju även förföljt henne en tid före mordförsöket. Idag kallar man väl den typen av männsikor för stalkers. John Hinckley är idag en fri man. Till skillnad från Thomas Mattehew Crooks som sköt Trump för ca 2 veckor sedan. Jag funderade lite på vad Crooks motiv kunde ha varit? Det kanske redan har kommit fram eller så kommer det att göra det tids nog. Jag följer inte detta jättenoga. 
 
Jag tyckte att dokumentären om mordförsket på Ronald Reagan var bra. Den fick mig att fundera mycket på varför vissa typer av människor väljer att göra sånt som vem som helst borde lätt kunna räkna ut innan att det kommer att förstöra större delen av ens liv, om man ens överlever. Idag är ju Hinckley en fri man som säger att han lever ett stillsamt liv. Undra vad som hade hänt med Thomas Mattehew Crooks om han hade blivit gripen istället för skjuten till döds. Vad hade han fått för straff osv...?
 
 
 
 
 
 
 
Jag gick faktiskt ut för ärenden på stan 2 gånger till efter att jag hade gått promenaden. Man kan ju tycka att jag borde ha kunnat uträtta alla ärenden på mindre än 6 eller 7 utgångar genom min ytterdörr, men idag snurrade det nog extra mycket i mitt huvud. Jag kände mig också så "dränerad" på all oro som jag har känt den senaste tiden och när detta släppte så blev det väl en s.k. urladdning av kroppen. Nu i skrivandets stund känner jag mig bättre och "stormen" mitt huvud har lagt sig. 
 
De positiva sakerna är ju att jag rör på mig mycket när jag går ut för att göra ärenden på stan och ta en promenadrunnda. Jag jagar ju steg varje vecka och då är det ju också bra att jag får lite fler steg i benen av mitt röriga och icke strukturerade sätt att göra saker på.  
 
(null)
 
Under denna tisdagkväll så har jag skrivit mycket och kollat Youtube och en svensk dokumentärfilm på SVT-play som handlade om Harlem och som visar hur samtiden skildrades under 70-talet. Harlem - röster, ansikten | SVT Play
 
Jag har faktiskt varit i Harlem en gång. För 13 år sedan gjorde jag ju en resa till New York. Då blev det bland mycket annat ett besök i just Harlem. 
 












Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE