Frihetsgudinnan !

Mina första dagar i New York var intensiva och jag höll ett högt tempo. Idag var de tex Friehetsgudinnan som gällde. Ut till ön och jag gick upp tidigt och tog tunnelbanan ner till Statue Ferry.

 


Sen finns de  egentligen bara två  sätt att få se Frihetsgudinna. De ena är att man tar gratis färjan och då får se den från båten. Eller så tar man den båt som går ut till den ö där denna mäktiga staty står. Jag tog såklart båten ut till ön. Jag valde att ta den första båten som gick. jag tror de var redan klockan 08:00 på morgonen. De var bra att jag gjorde de för senare framåt dagen så var de så mycket mer folk så färjan var proppfull, men på första färjan så tidigt så var den inte ens halvfull. Jag visade min biljett för en vakt. Nere vid färjan satt en man och spelade gitarr. Han frågade mig vaqr jag kom ifrån. När jag sa Sweden så börjde han sjunga HELAN GÅR. De var såklart ett av alla tillfällen som jag missade att filma eller ta en bild. Men jäklar vad jag skratta.

Innan man går ombord så får man passera en säkerthetskontroll som liknar den som finns på flygplatser. Men de var inte mycket folk så jag kom ombord ganska snabbt. De är en mysig liten båtur ut till ön som tar ca 10 minuter.


Detta blir väl början på de som man ofta gör i New York. Tar kort på Frihetesgudinnan i alla möjliga vinklar man vill vara med  själv så mycket som möjligt. Jag är precis som alla andra. tar bilder och kommer hem och "bildbombar" er


När man väl är ute på ön så fortsätter man fotagrafera så mycket som möjligt och i alla möjliga vinklar. Jag måste ändå erkäna de känns jävligt mäktigt att stå så nära denna Statue Of Liberty.



Jag skulle nog kunna bildbomba mer, men de kommer nog i fler inlägg på denna blogg. På denna ö var jag ungefär i 90 minuter sen åkte jag vidare med båten till ELLIS ISLAND.






Thomas
09 September, kl. 14:49 | Blogg;

Hej Danne! Såg på dom bilderna med Frihetsgudinnan att du var lite blå om ögat. Vad har hänt?

Inget dumt va? :(

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE