De har varit värt varenda krona.

Hej !

Jag sitter här och känner mig fortfarande ganska trött efter min resa. Tidsomställning som kändes jobbig att genomföra när jag hade landat i New York känns lika jobbig nu att fixa. Igår gick jag för att sova klockan 03:30 på morgonen. Jag gick upp klockan 13:00 och kände mig fortfarande trött.

Jag är ändå såklart glad att jag gjorde min resa. Bara att vara i New York känns otroligt stort. Stan är stor och man har hela tiden att göra. Många NewYorkare är stressade. Dom håller högt tempo i sin vardag, men dom är också väldigt hjälpsamma. Tar man upp en karta så frågar dom om man behöver hjälp att hitta. Försöker man som jag ibland gör ta bilder genom att ställa kameran på något, sätta på självutlösaren och ställa mig till rätta så är de ganska ofta som de kommer fram någon och frågar om jag inte vill att dom tar kortet istället.

De jag kommer att minnas mest från denna resa är nog ändå när jag står vid Frihetsgudinnan. Jag har sett den så många gånger på bilder och i tv. Jag vet så många som har varit i New York och alla har bilder av denna staty som säkert är 100 meter hög. De kändes mäktigt att stå där så nära den. De måste jag erkänna. 



Jag skulle inte vilja bo i New York. Många människor där jobbar jämt för att kunna överleva. Semester finns de inte mycket som heter. Pengar till sparande är inte lätt att lägga undan. Dom flesta betalar halva sin lön på sitt boende. tar man semester så får man de, men man får ingen lön under tiden man är ledig. De är högt tempo och jag skulle aldrig orka att bo på ett sånt ställe. Men de klart, dom flesta som bor där är uppväxta med detta och de  är en fantastisk stad på många sätt och de finns ju enorma möjligheter också för människor här.

Jag är nöjd med min resa, men jag tror inte jag vill tillbaka? Visst finns de mycket mer att göra än de jag gjorde. Jag har inte skrivit om allt. Jag var ute några nätter. Drack lite skumpa och någon öl. De var såklart trevligt. De kom fram folk och snacka när jag satt där i baren lite för mig själv. En tjej tyckte att jag hade fint hår. En annan sa att jag pratar bra engelska. De blev jag glad över att någon sa för jag tycker inte själv jag pratar så bra. Men de gör ju inget egentligen. Dom förstår mig och jag dom. Bättre än så behöver de ju inte vara.

Jag gillade New York och de var kul att avsluta "projektet" 3 resor 2011 med New York. Men detta är för stort för mig. Jag ska inte säga att jag aldrig kommer att åka tillbaka, men jag vill nog aldrig åka tilbaka själv. I andra städer har de funkat bra och till många andra städer och länder vill jag tillbaka. jag kan tänka mig där att åka själv, men inte till New York !  Jag gillar New York, de är roligt att ha fått se de, men för mig så räcker de. Så känns de nu iallafall. Hur de blir i framtiden de får vi se. Nu är jag trött och sliten, men oerhört glad och lättad. Jag fixade 3 resor på ett år. Notan landade på ca 85 000, men då räknar jag precis alla utgifter som har med mina resor till Patong, Amsterdam och New York att göra. De har varit värt varenda krona för jag har fått uppleva så mycket när de gäller detta. 

Avslutar med lite bilder från New York:







Mange
09 September, kl. 23:06 | Blogg;

Vilken underbar resa du verkar ha haft!

Sofia
09 September, kl. 21:17 | Blogg;

Jag snubblade in på din blogg och har läst ett par inlägg och sett några videor. Jag vill bara säga att du verkar ha en helt fantastisk syn på livet och Du verkar vara en underbar person! Det är så häftigt och modigt att du åkte iväg på dina resor helt själv (även om jag förstår att du ville ha sällskap i New York. :) Attdu gör det du drömmer om och inte bara sitter hemma och önskar. Det märks att du gillar det goda i livet och jag gillar din inställning. Det är härligt med människor dom du!



Kram Sofia

Gustav
01 January, kl. 16:53 | Blogg;

Grymt med NYC!

Hur fick du den där blåtiran? Inte i New York hoppas jag! ;)

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE