Ground Zero var en stark upplevelse !

Jag började mina första dagar i New York väldigt intesivt. Jag ville vara säker på att hinna med allt som jag hade tänkt och planerat från början. Jag började med att åka väldigt mycket buss. Blev en del fotografier genom rutorna, men en och annan avstigning för att promenera lite också.

Jag åkte tex in i Harlem. Gick av och promenerade lite på gatorna där. De var en kille där som sålde en salva som skulle vara väldigt bra mot torrsprickor och sånt som jag ibland kan få på mina händer. Han sa: Smörj in dig med denna salva regelbundet och du kommer efter ett tag att nästan få bebismjuk hud på dina händer. Jag köpte en burk för 3 dollar.


Jag har inte provat den än men jag ska kanske funkar de? Vi får se ? De var  kul att få se Harlem och ta en promenad där.





Jag åkte vidare med buss och jag passerade flera platser som jag direkt kände igen eller har hört talas om.

China Town:

Allt är översatt till kinesiska för de finns många människor här som inte kan engelska.


Här åkte jag bara förbi.

Jag passerade även med denna buss Centralpark North. I de botsdsområdet som ligger brevid centralpark så bor de och har bott vad man i Amerika kallar superstars. Väldigt kända och också väldigt rika människor. Du får betala minst 30 000 dollar i hyra för att bo där. Dessutom måste du för att få flytta dit bli godkänd av styrelsen. I styrelsen sitter de också supertars. Bruce Willis tror jag tex. Men jag bara tror de. Jag vill inte säga för mycket. De jag vet är att John Lennon bodde i detta område som ligger vid North Centralpark. De var också utanför sin egen port som han blev skjuten. Kändisar bor  fortfarnde här. Väldigt rika och väldigt kända, men tyvärr fick jag inte se någon.

Något jag däremot  fick se och som jag senare under semester veckan besökte. Var denna trappa


Jag kände igen den direkt. Den trappan har jag sett i många Hollywood filmer när man håller på i rättegången typ. Jag har iallafall sett den i någon film med Harrison Ford.

 





En plats som jag besökte och tillbringade mycket tid vid denna dag var platsen där World Trade Center stog. De är en byggarbetsplats just nu.



Jag gick in i World Finacial Center. Genom glasrutorna tog jag lite bilder och jag tror jag kom så nära som de är möjligt. De är faktiskt så att man ryser lite i kroppen när man tänker tillbaka på den 11 september 2001. De är än idag för mig iallafall helt ofattbart att de kunde hända. De var otäckt att stå så nära där detta hemska terrordåd ägde rum. Just här, ut genom glasrutona var de



Detta är inne i  World Finacial Center

Detta blev en intesiv dag. Den starkaste upplevesen var den när jag stog och tittade på platsen där tvillingtornen en gång stog. De går inte att beskriva riktigt hur ruggit de kändes. 






Stina
09 September, kl. 12:56 | Blogg;

2001 var det, inte 2011 :)

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE