đŸ„‚âœšđŸŸ

GOTT NYTT ÅRđŸ„‚đŸŸ



2016, 2017 och Gott Nytt År!

2016

Man kan nog sÀga att 2016 inte blev riktigt som jag ville. Fast jag kÀnner mig ÀndÄ ganska nöjd med hur detta Äret blev. Jag fick inte riktigt loss sÄ mycket pengar som jag i början av detta Äret hade som mÄl att fixa. Men pengarna som jag ÀndÄ lyckades fÄ loss rÀcker förmodligen ÀndÄ till allt de jag vill göra framöver. Dessutom slutar det ju inte komma in pengar efter december. Jag kan ju fortsÀtta liksom. SÄ nÄnstans blev det som jag hade tÀnkt mig, men allt blev inte som jag ville. SÄ kan man vÀl samafatta Är 2016.

En annan grej som jag ville under Är 2016 var att fÄ klart min sjÀlvbiogrfi. Jag kÀnner mig lite dÄlig som inte har lyckats med detta, men nÀr jag tittar tillbaka pÄ vad jag har gjort sÄ kÀnner jag mig ganska nöjd ÀndÄ. Jag tycker ju att detta med att skriva sjÀlvbiogrfi Àr svÄrt och allting tar ju hela tiden typ lÀngre tid Àn vad jag tror. Jag vill ju fortsÀtta och det spelar ju egentligen ingen roll att jag inte blev fÀrdig i Är. Det kommer ju ett nytt Är och dÄ Àr det ju bara att fortsÀtta skriva. FÀrdig ska jag bli!!! Det fÄr ta den tid det tar.

 2017

Jag vet egentligen inte vad jag vill Ästakomma Är 2017. Jag kommer att jobba pÄ med busskörningen och jag kommer att fortsÀtta skriva sjÀlvbiogrfi. Jag har en del roliga saker som jag ska göra. Jag hoppas att jag inte behöver utsÄ sÄ mycket mer skit frÄn folk. Jag hoppas att jag har lÀrt mig av mina misstag som jag kÀnner att jag gjorde 2016.  Jag hoppas att jag fÄr ett gott nytt Är, och det fÄr ni ocksÄ ha.

 


SjĂ€lvbiografin?📝

Mitt nyÄrslöfte detta Äret var att skriva klart min sjÀlvbiogrfi. Det klarade jag inte för om det ska bli sÄ dÄ mÄste jag bli klar idag och det Àr ju lite för mycket kvar av skrivande för att jag ska kunna fixa det. Jag fÄr fortsÀtta nÀsta Är ocksÄ. MÄlet Àr att jag ska bli klar och jag tÀnker inte ge upp i första taget. Jag vet bara inte nÀr det Àr möjligt för mig att faktsikt bli klar.

Jag har under Äret ÀndÄ kommit igenom en hel del berÀttelser som handlar om min barndom och uppvÀxt. Jag har ocksÄ jobbat mig igenom delen av mitt liv nÀr jag höll pÄ med pingisen som mest. Detta Àr tvÄ ganska tunga "kapitel" med rÀtt mycket text och bilder, . De finns kanske nÄgra fÄ berÀttelser till att berÀtta om uppvÀxten och pingisen, men de mesta av dom texterna kÀnner jag mig helt fÀrdig med.

 I somras under min semester fixade jag en bil och Äkte runt pÄ lite platser för att jag skulle kunna ta lite bilder som jag tÀnker anvÀnda till mina texter i min sjÀlvbiografi. Jag besökte bla platser som pÄ nÄgot sÀtt har med mitt liv att göra. Det blev flera hundra bilder under de tvÄ dagar. En hel del av dessa bilder har jag lagt in, eller kommer att lÀgga in i min sjÀlvbiografi.

 
Jag tycker att det Àr svÄrt att skriva om hela mitt liv. Jag Àr ju inte sÄ bra pÄ att skriva och jag vill formulera pÄ nÄgot bra sÀtt. Det Àr mÄnga hÀndelser som jag skriver om som jag genom Ären inte har tÀnkt sÄ djupgÄende pÄ, men nÀr jag skriver tar jag ju upp mycket till ytan. KÀnslomÀssigt kan det var jobbigt, men nÀr man vÀl har skrivit klart en berÀttelse sÄ har man ju pÄ nÄgot sÀtt bearbetat sig igenom allt och dÄ kÀnns allt vÀldigt mycket bÀttre Àn vad det gjorde innan jag började skriva berÀttelse.
 
Det som kÀnns bra med skrivandet Àr att nÀr jag tittar tillbaka sÄ ser jag ju att jag har fÄtt mycket gjort. Det gör att jag blir motiverad att fortsÀtta skriva. Dessutom har jag ett bra "flow" i skrivandet om jag bara sÀtter mig ner och skriver. Jag blir bÀttre och bÀttre pÄ att skriva ju mer jag hÄller pÄ, och det kÀnns ocksÄ kul.
 
Jag har kommit till mÄnga insikter tackvare detta skrivande och jag kÀnner ocksÄ att allt jag gjort i livet kanske inte alltid var sÄ fel gjort av mig som först trodde att de var. Det Àr lÀtt att bli för hÄrd mot sig sjÀlv. Jag inser att livet Àr ganska orÀttvist och att det tex kan vara  en sak vem som har rÀtt, och en helt annan sak vem som fÄr rÀtt.
 
 


NyĂ„rslöfte: En stund av glĂ€dje varje dag😊

Brukar ni ha nyÄrslöften? Det brukar jag ha. Mot slutet av varje Är lovar jag mig sjÀlv att försöka Ästakomma nÄgot under det kommade Äret. Jag tror inte att jag ofta har klarat det jag sÀger att jag ska göra fullt ut. Jag lyckas ju inte med alla mÄl jag sÀtter upp. Och just nyÄrslöften har jag genom Ären mÀrkt att jag bara brukar lyckas med till viss del, men alltsÄ inte fullt ut.

Men det Àr ÀndÄ roligt att ha nÄgot nyÄrslöfte. Jag har tÀnkt att mitt nyÄrslöfte ska vara att jag under 2017 alltid ska ha minst en stund över varje dag dÀr jag bara tÀnker pÄ nÄgot som jag mÄr bra av eller fÄr mig och skratta. Jag kÀnner att jag ofta fÄr ta sÄ mycket skit frÄn alla möjliga mÀnniskor. Under Är 2016 har jag fÄtt ta extremt mycket skit och det Àr lÀtt att man blir arg och förbannad över vad folk gör mot mig. Jag kan ju inte alltid pÄverka vad mÀnniskor vÀljer att göra mot mig. Folk Àr ju som dom Àr. Men jag kan alltid sjÀlv vÀlja hur jag vÀljer att hantera sÄnt som man kÀnner att man blir utsatt för.

Hitta stunder varje dag dÀr jag bara Àr glad och tÀnker pÄ nÄgpt roligt. Det fÄr bli mitt nyÄrslöfte. Jag kommer ju att ha dagar dÄ jag kommer att vara glad hela dagen, men sÄ kommer det ju inte att vara varje dag, men en stund mÄste man ju alltid kunna hitta varje dag, oavsett hur man mÄr och kÀnner sig under större delenav en dag.

 


SnÀlla ,fina och kloka Sandra Beijer.

I februari i Är sÄ besökte jag bloggaren och författaren Sandra Beijer i hennes hem Stockholm.

HÄR kan ni lĂ€sa vad jag skrev samma kvĂ€ll som jag hade varit pĂ„ en superbra middag i Stockholm, hemma hos dom.

HÄR kan ni lĂ€sa vad Sandra skrev i sin blogg och middagen.

 

 
 
 
 
Sen Àr det ju alltid kul att besöka Stockholm. Jag brukar vilja göra ett besök minst en gÄng om Äret, och denna gÄngen blev det i samband med att jag skulle hÀlsa pÄ Sandra. Undra nÀr det blir en tur till den staden Är 2017? Vad jag vet nu sÄ har jag minst en resa planerad som jag ska göra dit, men jag vet inte exakt datum Àn.
 
 
 


Jobbet "kör" man pÄ med.

Jobbar pÄ gör man och jag kör pÄ samma schema under 2017 som jag har haft under 2016. Jag gillar det schemat. Jag fÄr sova pÄ morgonen och arbetsdagarna kÀnns inte sÄ lÄnga. Jag kÀnner mig betydligt piggare och jag orkar greja mycket pÄ min fritid. Jag blir liksom aldrig trött av arbetet pÄ samma sÀtt som jag blev nÀr jag andra Är har kört  efter scheman dÀr jag mer Àn nu behövde gÄ upp pÄ morgonen.

Av hÀlsomÀssiga skÀl sÄ tror ajg att detta schemat Àr bra att köra efter. NÀr jag i november skulle vÀlja schema sÄ funderade jag pÄ om jag skulle vÀlja ett schema dÀr fler möjligheter fanns att fÄ spela mer pingis Àn vad jag gör idag. Av hÀlsomÀssiga skÀl sÄ Àr det ju bra om jag kan spela mycket pingis nÀr jag har ett sÄ vÀldigt stillasittande jobb. Men sen funderade jag en gÄng till. Med detta schemat jag har nu sÄ fÄr jag sova pÄ morgonen. Jag hinner ofast ocksÄ röra pÄ mig varje dag innan jobbet och jag har mÄnga behgliga arbetspass pÄ nuvarande schemat. Om jag hade valt ett schema frÄn utgÄngspunkten att jag vill spela sÄ mycket pingis som möjligt sÄ hade det blivit massor av arbetspass dÀr jag mÄste gÄ upp sjukt tidigt pÄ morgonen. En del av dessa pass var ganska lÄnga ocksÄ. Dessutom sÄg inte helgerna sÄ himla lugna och trevliga ut. Man hade inte haft en lika behgalig arbetssituation som jag tycker att jag har nu. Av hÀlsomÀssiga skÀl hade det kanske blivit betydligt sÀmre om jag hade valt ett schema i syfte att kunna spela mer pingis. Nu jobbar jag mer behagligt och jag spelar ju ÀndÄ pingis ibland, Àven om det inte Àr sÄ mycket som jag hekst skulle vilja, men man kan ju inte fÄ allt.

Dessutom vet man ju inte hur lÀnge man kommer att kunna hÄlla pÄ med pingisen. I pingis Àr man ju beroende av att andra trÀnar ocksÄ annars kan man ju inte sjÀlv trÀna. Om alla typ slutar sÄ kan jag ju inte hÄlla pÄ med pingisen Àven om jag skulle ha valt ett arbetschema som ger mig mer möjligheter till att spela. Har man ingen att trÀna med sÄ funkar det ju inte. Dessutom Àr det ju inte sÀkert att jag hade orkat ta mig till trÀningshallen och spela pingis om jag nu hade fÄtt schema som hade kÀnts betydligt tuffare att jobba efter.

Jag har valt ett schema som kÀnns bra för mig att köra efter. Det kÀnns sÄ rÀtt för mig och jag Àr bara nöjd med hur jag kommer att fÄ jobba under 2017.

 
 


Pingisen?

Man kan vÀl inte sÀga att jag har spelat överdrivet mycket pingis i Är, men jag har ÀndÄ spelat litegrann under vintern, vÄren och hösten. Jag tycker fortfarande att pingis Àr bland de roligaste som finns att hÄlla pÄ med. Detta tycker trots att jag i princip har hÄllit pÄ med pingis i hela mitt liv. Jag vill egentligen spela hur mycket pingis som helst, men möjligheterna att göra detta Àr rÀtt begrÀnsade pga jobbet. Tiderna jag jobbar ger mig inte sÄ mÄnga tillfÀllen att kunna spela pingis. Men jag tar mig till trÀningshallen i VÀnersborg varje gÄng som möjligheten finns.


Under Äret har jag vÀl inte kÀnt att mitt pingisspelande har varit sÄ bra. Jag har kÀnt mig ganska "ringrostig". Det har inte varit dÄligt spel. Det har likosm kÀnts sÄdÀr. Förklaringen till varför de flesta trÀningspassen gÄr sÄdÀr och inte superbra Àr ju att jag inte trÀnar tillrÀckligt mycket för att kunna spela superbra. Som det har varit sÄ kanske jag har trÀnat bra under tvÄ pass som ligger i dagar sett ganska nÀra varandra. Men efter tvÄ pass pingistrÀning inom nÄgra dagar sÄ blir det ett för lÄngt uppehÄll till det tredje passet. Jag kan liksom aldrig hitta nÄgot riktigt bra spel eftersom uppehÄllet mellan passen ibland blir för lÄnga. Jag fÄr liksom var och varannan trÀning börja om. Den trÀningen jag gör ena passet sitter ju inte alltid kvar i kroppen till nÀsta pass eftersom antal dager mellan vissa pass Àr för mÄnga utan pingistrÀning. Detta vet jag ju om sÄ jag försöker att inte bry mig sÄ mycket. Jag kÀnner ÀndÄ att det viktigaste för mig Àr att jag spelar pingis sÄ mycket som jag bara har möjlighet att göra. Oavsett om jag spelar bra eller dÄlig sÄ Àr ju alltid den pingistrÀning jag faktiskt genomför alltid bra för min hÀlsa.

Jag kommer att trÀna pÄ ungefÀr pÄ under 2017 pÄ samma sÀtt som jag gjort under 2016. Jag fÄr acceptera att trÀningarna aldrig kommer att kÀnnas perfekta. De viktigaste Àr ju att det Àr bra för min hÀlsa och att jag tycker det Àr roligt att spela. Pingisen Àr ju inte heller lika viktig för mig nu som den en gÄng i tiden var. Hade pingisen varit sÄ viktig nu som jag kÀnde att den var pÄ den tiden dÄ jag höll pÄ som mest med pingisen, ja dÄ hade jag nog kunnat lösa det dÀr med att fÄ tid till att trÀna mer. Men jag vill inte för det Àr inte sÄ viktigt lÀngre. Men roligt Àr det fortfarande och dÀrför kommer jag att fortsÀtta.

 
 
 


Massor med promenader.

Under detta Äret har jag promenerat hur mycket som helst. FrÄn januari - december har jag varit ute flera gÄnger i veckan. Under sommarmÄnaderna blev de nÄgra löprundor ocksÄ, men för det mesta har jag varit ute pÄ promenad eller powerwalk.

 
Jag gillar att vara ute pÄ en runda var och varannan dag. Man lyssnar pÄ nÄgot i sina hörlurar och rensar skallen och laddar batterierna för att man ska orka med dagarna utan att bli allt för trött. SjÀlkklart fortsÀtter jag med detta Àven nÀsta Är.
 
 
 


Blandat med bra och dÄligt.

Jag sitter hÀr pÄ Ärets sista dag. Bara denna dagen kvar av Är 2016 och jag kommer vÀl att Àgna mig Ät att att göra tillbakablickar, fundera över detta Äret. Vad har varit bra och vad har varit dÄligt? Jag kommer ocksÄ att fundera över framtiden. Vad vill jag göra 2017 och vad kan jag göra för att inte de som har varit dÄligt med 2016 ska upprepa sig under 2017?
 
Om jag ska tÀnka tillbaka pÄ detta Äret sÄ Àr det första jag tÀnker att jag har haft en bÄde bra och dÄligt Är. Jag har gjort mÄnga fel som har gjort att Äret inte har blivit riktigt sÄ som jag har velat, men samtidigt har jag gjort mÄnga bra saker ocksÄ som nu har gjort det möjligt för mig att fÄ göra mycket roligt under 2017.
 
 
TÀnker jag mer pÄ 2016 sÄ har det varit ett Är dÀr jag har fÄtt utsÄ en del skit frÄn alla möjliga mÀnniskor. Det har varit flera olika mÀnniskor, helt oberoende av varandra och all möjlig skit har handlat om olika saker. Det som har varit jobbigt med detta Àr att vissa av dom som har gett mig skit har sagt och gjort sÄdana saker mot mig som har gjort mig extra ledsen. Dom har liksom hittat ömma "punkter" pÄ mig och det gör ju att de som jag sagts och gjorts mot mig har satt djupa sÄr i mig. Jag mÄr bra nu, men nÀr den skit man fÄr faktiskt sÄrar mig sÄ blir det ju extra jobbigt under den tiden det hÄller pÄ.  
 
 Det har som sagt inte riktigt blivit ett sÄnt Är som jag har velat ha. Jag ville mer, men fick mindre. Fast nu pÄ Ärets sista dag sÄ kan jag ÀndÄ kÀnna att jag nog kommer att fÄ  ett bra 2017.
 


.

 
 
 
 


Best Moment of 2016

 
 


KĂ€ndes bara perfekt!

 Riktigt bra promenad blev det nu pÄ morgon. Det gick fort och kÀndes bra. Det blev nÄgra km och jag kÀnde att jag lÀtt hade kunnat gÄ mÄnga km mer Àn vad jag gjorde. Allt kÀndes perfekt och dÄ kan man inte vara nÄgot annat Àn nöjd med den kÀnslan.
 
 NÀr jag var ute pÄ min promenad sÄ lyssnade jag pÄ en dokumentÀr som handlade om Sveriges kanske största utpressningsfall nÄgonsin. Totalt uppmanades över 80 svenska företag och organisationer att samla in en summa pÄ samnlagt 1.055.000.000 kr. Vad som skulle hÀnda om utperssaren inte fick pengar  beskrevs i ett 19-sidigt dokument som polisen förfogade över.
 
 
 


TvÄ julklappar!!

Titta vilka fina t-shirts som jag har fÄtt i julklapp. Eller jag har köpt dom sjÀlv, men jag fick ett presentkort pÄ klÀder och för det köpte dessa tvÄ t-shirts.
 
 
 
 


TĂ€nker mycket.

 Det Àr mycket nu. Jag fixade och grejade lite igÄr. De var med saker som jag har tÀnlkt pÄ lÀnge och igÄr fick jag lite mer saker gjorde. Nu fÄr jag gÄ i vÀntans tider ett tag till sen kommer det ett datum, en tid och sÄ fÄr jag fixa en grej till. Det tar kanske bara 5 minuter och sen Àr fÄr jag Äter igen vÀnta. PÄ ett sÀtt Àr ju detta ganska lugnt. Jag har inte lika mycket att göra som jag hade för nÄgra veckor sedan.  Jag kÀnner ingen stress sÄ, men jag tÀnker mycket just nu och allt tÀnkade pÄ vad jag har att göra dÄ och dÄ...skapar kanske en inre stress. Det snurrar en del i huvudet, det kan man lugnt sÀga. Jag tÀnker mycket pÄ vad jag har att göra framöver. NÀr den dagen kommer ska jag göra sÄ och undrar hur det blir med det dÀr eller det dÀr. Undra nÀr den personen hör av sig. Behöver jag köpa nÄgot innan jag ska göra sÄ osv...
 
 Alla möjliga tankar pĂ„ massor med olika saker snurrar runt i huvudet, typ alla mina vakna timmar varje dygn. Jag har ocksĂ„ tankar som jag gĂ„r och bĂ€r pĂ„ som jag helst bara skule vilja slĂ€ppa, men det Ă€r sĂ„ svĂ„rt. ÄndĂ„ kĂ€nner jag att det borde vara sĂ„ enkelt för jag brukar ju Ă€ndĂ„ vara rĂ€tt bra pĂ„ att skita i sĂ„nt som bara handlar om saker som jag Ă€r helt ointresserad av att bry mig om, men ibland sĂ„ tĂ€nker jag bara för mycket pĂ„ typ allt och inget.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ännu ett blogginlĂ€gg.

KÀnde mig ganska mörbultad i kroppen idag. Jag hade en lÄng dag av arbete igÄr. Det Àr en av dom fÄ ganska lÄnga dagar som jag har pÄ det schemat som jag nu kör efter. PÄ det stora hela sÄ gillar jag annars det schemat jag har att köra efter. Jag tycker detta schemat Àr bÀttre Àn det jag hade innan. Jag vet inte varför jag kÀnner sÄ, men det kÀnns bara bÀttre.
 
Det blev en promenad nu under morgonen. Som vanligt sÄ kÀnns det alltid lite bÀttre efter att man har varit ute pÄ en runda. Nu kommer man att orka ta sig igenom denna dagen utan att man blir det minsta trött.
Den dokumentÀr jag lyssnade pÄ idag handlade om massmördaren Mattias Flink och morden som han begick i Falun 1994.
 
 
Nu blir det mycket slappa och sen har jag jobb igen. Det blir lugnt gissar jag och snart infinner sig ju helgen och dÄ Àr jag ledig. KÀnns bra nÀr det Àr dÄ Àr nyÄrsafton och sÄ.
 
 


En gÄng i mÄnaden.

Den senaste tiden har jag grejat och fixat vÀldigt mycket. En period kÀndes det helt sjukt. Men nu har jag i alla fall fixat jÀttemycket saker som jag har att se framemot nÀsta Är. Mycket Àr sÄ klart som det kan bli och jag behöver bara vÀnta in tiden liksom. Mycket av sÄnt som inte Àr klart just nu Àr jag ÀndÄ rÀtt sÀker pÄ att jag kommer att fixa sÄ jag har egentligen Ànnu mer att se framemot Àn bara det som faktsikt  Àr klart. Det som ocsÄ kÀnns kul det Àr att jag kommer inte ha nÄgra problem med att hinna med att fÄ gjort allt av sÄnt som jag har fixat. Det kör liksom inte ihop sig och blir för mycket, och det finns utrymme att kunna göra Ànnu mer. Allt handlar vÀl bara om att jag planerar bra.
 
 En tanke jag har nu Àr att jag kanske till nÀsta Är ska försöka göra nÄgot utöver det vanliga minst en gÄng i mÄnaden. Det borde kunna gÄ och planera sÄ. Som det har varit i Är sÄ har jag missat att göra mycket av sÄnt som jag hade velat göra pga för dÄligt planerande, och tankar som att det löser sig ÀndÄ eller att det inte Àr nÄgot för mig. Sen har jag blivit arg nÀr jag ha insett att jag inte kan gölra vissa saker för att jag inte har planerat bÀttre. Det har ocksÄ varit försent att fixa det nÀr jag vÀl har kommit pÄ vad jag vill göra. Det dÀr har gjort mig vÀldigt arg och nu Àr jag hur noga som helst med att planera och faktiskt fixa allt som jag behöver fixa för att jag ska fÄ göra sÄnt som jag helst vill göra.
 
Om jag nu i mitt fortsatta planerade kan se till att jag under 2017 kan göra nÄgot utöver det vanliga, minst en gÄng i mÄnaden, dÄ kommer ju 2017 att bli ett vÀldigt roligt Är för mig. Det vÀrt att försöka titta pÄ om det skulle kunna gÄ att fÄ ihop ett liv med minst 12 coola uppleveler under ett och samma Är. Det Àr ju 12 mÄnader pÄ ett Är och fÄr jag gjort nÄgot som för mig Àr nÄgot utöver det vanliga minst en gÄng i mÄnaden sÄ blir det ju minst 12 upplevelser pÄ ett och samma Är. Denna tanke kÀnns rolig att kÀmpa lite med, sen fÄr man vÀl se hur det blir,  men det som Àr redan nu Àr klart Àr bra och det ska bli grymt kul att fortsÀtta att försöka fixa och greja med nya saker som jag sen vill göra.
 
 
 


Mardrömmar och vardagligt plock.

Har sovit lÀnge idag och snart ska jag dra till jobbet. Jag hinner inte göra sÄ mycket mer Àn att jobba idag. Jag har plockat lite med vardagliga saker i nÄgon timme nu, men annars har jag bara sovit och drömt nÄgra riktigt lÀskiga mardrömmar.
 
Mardrömmarna handlade om jobbet. Man kan sÀga att allt skit som kan hÀnda hÀnde nu pÄ morgonen. Tur att jag bara drömde att det hÀnde. Jag har aldrig varit med om att sÄ mycket har hÀnt under ett arbetspass som de jag drömde om precis innan jag vakna idag. För sÄ Àr det ju ocksÄ. Man kommer aldrig ihÄg mer Àn sÄnt man drömmer om precis innan man vaknar. Tur Àr vÀl det för det jag drömde om var riktigt lÀskigt och det h'Ànder likosm inte i verkligheten, men pÄ nÄgot sÀtt fick jag vara med om det i alla fall.
 
Som sagt: Tur att det bara var en mardröm och att det gick att vakna upp ifrÄn den.
Ha en trevlig dag!
 


PingistrĂ€ning🏓

Jag har haft en bra dag med mycket rörelse. Jag gick ju en promenad i morse och innan kvÀllens pingistrÀnimg sÄ promenarade jag ju till trÀningshallen. Efter trÀningen sÄ promenerade jag ju hem ocksÄ sÄ idag har det blivit mer trÀning och rörelse för mig Àn vad det normalt brukar vara.

NÀr jag var pÄ vÀg till trÀningen sÄ ville jag posta ett brev. Jag glömde bara att lÀgga det pÄ den postlÄda som finns i centrum. NÀr jag kom pÄ att jag hade glömt lÀgga mitt brev pÄ lÄdan sÄ funderade jag pÄ var jag skulle kunna posta mitt brev. Finns det nÄgon postlÄda pÄ vÀgen som jag gÄr till trÀningshallen? Jag visste inte om det fanns det, men jag hade kÀnsla av att jag var i nÀreheten av trÀningshallen. Jag gick en liten omvÀg för att kolla och jag hittade en sÄn dÀr gul och blÄ lÄda.

 Jag var inte sÀker pÄ nÀr jag tog den lilla omvÀgen att det fanns en lÄda just dÀr, men min kÀnsla rÀkte tydligen och det kÀndes bra att fÄ brevet postad för det var ganska viktigt att jag fick ivÀg det sÄ det kommer fram tll den som ska ha det denna veckan. Jag kunde ju ha postat det pÄ vÀgen hem frÄn trÀningen ocksÄ, men det Àr ju lÀtt och glömma sÄ jag Àr glad att jag typ lyckades lukta mig till en postlÄda.
 
PingistrÀningen ikvÀll kÀndes ganska bra. Jag var maximalt avslappnad i spelet. Kanske var jag lite för avspÀnd i vissa lÀgen. Det farliga med det Àr att man ibland försöker spela för svÄrt eftersom alla slag man gör kÀnns sÄ förbannat enkla att göra eftersom man helt eneklt inte Àr nervös eller spÀnd. Men nÀr man sen spelar för svÄrt sÄ tappar man lÀtt det bra spelet som man har nÀr man Àr maximalt avspÀnd. Man spÀnner sig dÄ för man mÀrker att det inte gÄr sÄ lÀtt lÀngre och det hÀnder för att man helt enkelt Àr för avslappnad. Man mÄste hitta balansen hela tiden mellan avspÀndhet och spela efter sin egen kapasitet. Sen Àr det Ànda bra om man vÄgar göra svÄra slag för dÄ visar man att man har ett bra sjÀlvfötroende nÀr man spelar. Men samtidigt mÄste man ju ocksÄ sÀtta bollen pÄ bordet. Spelar man för svÄrt sÄ missar man ju och dÄ spelar det ju ingen roll hur man spelar. Man mÄste ju sÀtta bollen pÄ bordet liksom och dÄ fÄr man inte spela för svÄrt.
 
 


Skön promenad.

 Jobb igÄr och idag Àr jag ledig igen. Sen i torsdags har jag jobbat varannan dag.
 
Skönt med en ledig dag nu. Jag har varit ute pÄ en promenad. Jag gick ut direkt efter att jag hade klivit upp ur sÀngen. Det var fint vÀder och det kÀndes bara skönt att vara ute och promenera och inte bry sig om nÄt annat.
Den dokumentÀr jag lyssnade pÄ idag handlade om Tjörnbrokatastrofen som hÀnde 1980.
 
 
 
 


đŸŽ€đŸŽžđŸ’€



IkvÀll blir det lugnt.

KÀnde av lite myror i huvudet nÀr jag vaknade vid lunchtid idag. Jag jobbade ju i natt och Àven om det var rÀtt lugnt sÄ kÀnner man sig lite snurrig i huvudet nÀr man inte sover pÄ natten.
 
Det har ÀndÄ blivit en promenad idag. Det Àr bra nÀr ma kÀnner sig lite trött och seg. GÄ ut och gÄ och röra pÄ sig funkar ofta nÀr vil piggna till. Dessutom har jag ju jobb ikvÀll och dÄ vill man ju inte vara allt för trött nÀr man sak sitta bakom ratten.
 
BILDER FRÅN DAGENS PROMENAD.
NÀr jag var ute och gick idag sÄ lyssnade jag pÄ en dokumentÀr som handlade den  spiondömde Stig Wennerström.
 
Nu blir det mest slappa och ikvÀll har jag jobb. Det blir nog vÀldigt lugnt. Jobba kvÀllen pÄ annandag, och bara körning runt om i VÀnersborg hela kvÀllen. Det fins inte en chans att det passet inte kommer att bli hur lugnt som helst. Ibland tror man att ett arbetspass ska bli pÄ ett visst sÀtt och sen nÀr man har kört det sÄ visar det sig att man har fel, men ikvÀll blir det lugnt. Det Àr jag rÀtt sÀker pÄ
 
Ha en trevlig dag!
 
 


Nattjobb

 Hemma igen frÄn nattens arbete. Det var ganska lugnt och jobba trots att det var mÄnga ute och festade. Fast nu Àr det ju sÄ att jag tycker det Àr ganska roligt att köra nattbussen sÄ Àven om det skulle vara mcyket att göra nÄgon natt sÄ kÀnner jag vÀl inte av det efetrom jag trivs med att köra nattbussen. Jag gillar  att köra hem partyfolk som Àr ute och lever livet liksom. Dessutom Àr det ju nÀstan ingen trafik pÄ natten. Körning flyter ju dÀrför ofta pÄ vÀldigt bra. Jag trivs som sagt bra med nattbussen Àven om jag tycker att nÀr jag kör VÀnersnÀs sÄ har jag den bÀsta linjen, men nattbussen kommmer strax dÀrefter om ska plocka ut nÄgra av mina "favvokörningar"
 
Jag kÀnde mig ÀndÄ vÀldigt trött efter nattens arbete och jag promenerade vÀldigt saka hem genom stan. Jag tÀnktesamtidigt pÄ att jag mÄr vÀldigt bra och jag har ju ocksÄ massor med saker att se framemot. Imorgon (eller idag beroende pÄ hur man ser det) ska jag köra nÀstan samma pass som jag nu för 30 minute rsedan har avslutat. Skillnaden Àr bara att jag inte kör nattbussen. Jag jobbar bara 5 timmar under kvÀllen. NÀr det sen blir natt sÄ kan jag sakta promenera hem och fundera pÄ allt som kÀnns vÀldigt bra just nu.
 
 
 
 
 


Tankar om sjÀlvbiografin

 Jag skriver ingenting pÄ min sjÀlvbiogrfi nu. Jag har tagit en paus och tanken Àr att jag ska ta upp skrivandet  i januari igen.
Men jag tÀnker mycket pÄ min sjÀlvbiogrfi och vad jag ska skriva för berÀttelser nÀr jag vÀl börjar skriva igen efter denna paus. Jag funderar ocksÄ pÄ arbetsmedoden för skrivandet. Hittills har jag skrivit ganska mycket frÄn början, och sen i turordning betat av varje berÀttelse. Jag har haft mÄnga berÀttelser inne i mitt huvud under en lÀngre tid, men jag har inte skruvit en rad pÄ dom. Jag har velat vÀnta efterom jag har valt att skriva pÄ andra berÀttelser som ligger lÀngre tillbaka i tiden Àn vissa andra som jag alltsÄ bara gÄr runt och tÀnker pÄ.
 
Jag funderar pÄ om jag ska Àndra pÄ den arbetsmetoden. Man skulle kunna hoppa mer fram och tillbaka i skrivandet av berÀttelserna. Det jag har tÀnkt att ha mot slutet av sjÀlvbiogrfin kan jag ju ÀndÄ skriva ner före de berÀttelserna som jag har tÀnkt att ha i början. Om jag fastnar med en berÀttelse sÄ kan jag ju pausa den och skriva en annan. Sen kan man ju bara gÄ tillbaka och fortsÀtta pÄ den som man körde fast med. Jag kan ju skriva mina berÀttelser i vilken ordning som helst. Det spelar ju ingen roll för det slutgiltiga resultatet av sjÀlvbiogrfin. NÀr jag fÀrdigstÀller den sen sÄ kan jag ju bara lÀgga berÀttelserna i den ordning som jag vill ha dom. Det Àr ju nÀr jag fÀrdigstÀller den som det Àr viktigt att berÀttelserna kommer i den ordning som jag vill ha dom. NÀr jag arbetar med skapandet av berÀttelserna dÄ kan man ju skriva i vilken ordning som helst. Detta fÄr nog bli en arbetsmetod som jag kommer att jobba mer efter till nÀsta Är.

 
 


Juldagspromenad

Jag har varit uppe tidigt idag. Jag har ganska mycket som jag vill fÄ gjort. Jag har ju jobb ikvÀll ocksÄ sÄ kliver jag inte upp i sÀngen tidigt sÄ hinner jag vÀl typ ingenting innan busskörningen.
 
Jag har tvÀttstugan nu pÄ morgonen. Samtidigt som maskinerna snurrade sÄ gick jag ut pÄ en morgonpromenad. Lite segt kÀndes det till en början, men nÀr jag pÄ min runda var pÄ vÀg tillbaka hem igen sÄ kÀndes det bara skönt att vara ute och röra pÄ sig.
 
Jag lyssnade som vanligt pÄ en dokumentÀr. Denna gÄngen handlade den om 90-talets djurrÀttsaktivism och vegantrend.
 


Jag har haft en bra julafton.

Årets julafton Ă€r över. NĂ€r helgdagarna Ă€r för den julafton Ă€r över sĂ„ plockar jag ner mina julsaker i kĂ€llaren igen. Jag gör alltid sĂ„. Jag tycker nĂ€mligen inte att jul och nyĂ„r Ă€r riktigt samma sak och vill dĂ€rför inte ha jul i mitt hem flera veckor efter sjĂ€lva julafton.

 Jag har haft en lugn och bra julafton. Jag har mest slappat och plockat med lite smÄsaker hÀr hemma.
 
* Jag har inte Àtit för mycket julmat.
* Jag har inte delat ut massor med julklappar som jag har köpt för massor av pengar.
* Jag har inte behövt umgÄs med vissa personer som jag innerst inne aldrig vill trÀffa.
 
Jag har bara slappat och haft det bra i min ensamhet. Jag hoppas ingen tycker synd om mig. Jag Àr glad att jag slipper allt de som vissa ibland förvÀntar sig att jag bara ska göra pÄ jul.  Jag har helst en lugn, tyst och mysig jul för mig sjÀlv. Jag har haft sÄ sjukt mycket att göra den senaste tiden sÄ en lugn dag som denna var bara vÀlkommet.
 
 Imorgon har jag arbete. Jag tror att brorsan kommer pÄ besök och jag fortsÀtter vÀl bara att gÄ runt hemma i kalsongerna och smÄplocka med allt möjligt. Naturligtvis blir det mycket slappa ocksÄ.
 
 


Idag Àr det julafton igen.

.Det har blivit julafton och jag kommer vÀl förmodligen att ha en vanlig dag. Jag har inga planer pÄ att göra nÄgot utöver sÄnt jag brukar göra under de övriga dagarna pÄ Äret.
 
NÀr jag tÀnker tillbaka pÄ hur jag tidigare har haft det pÄ just julafton sÄ tÀnker jag ofta att jag har haft det bra och jag har mÄtt bra. Som barn sÄ har jag tex sluppit att se nÀr vuxna dricker för mycket och sen kansek somnar under bordet eller nÄt liknade. Jag vet att mÄnga barn just idag inte kommer att fÄ den julafton som dom nog helst önskar sig att fÄ. Det finns barn idag som kommer att se sin pappa dricka för mycket och sen kanske han slÄr mamma och sÄ Àr den julaftonen förstörd, för inte bara barnet utan hela familjen. Jag vet en person idag som kommer att dricka för mycket och sen kommer han att somna under bordet. Det blir hans jul. Det kÀnns ganska tragiskt och jag Àr glad över att jag genom Ären har sluppit se sÄdana saker.
 
Mina förÀldrar gick ju isÀr nÀr jag var vÀldigt liten. Det blev dÄ bestÀmt att jag ett Är skulle vara hos mamma pÄ julafton och pappa pÄ nyÄrsafton och sen skulle det skifta nÀsta Är. Hade jag varit hos pappa en julafton sÄ skulle jag vara hos mamma den nÀstkommande julen och och nÀr det blev nyÄrsafton sÄ var det samma sak som gÀllde. Det var vartannat Är hos mina förÀldrar liksom.
 
Det dÀr minns jag att jag tyckte var bra. NÄgot som jag gillade var ju att jag fick julklappar pÄ tvÄ olika dagar varje Är. NÀr jag under julen tex var hos mormor (för jag var aldrig hemma hos mamma) sÄ fick jag ju mina julklappar av mamma, mormor och slÀktingar pÄ hennes sida, dÀr hemma hos henne pÄ julafton. Sen nÀr jag kom hem till pappa pÄ nyÄr dÄ fick jag de julklappar som han och kanske nÄgon mer hade köpt. Jag firade alltsÄ julafton tvÄ gÄnger per Är och som litet barn sÄ kÀnns ju det vÀldigt bra. Jag slapp ocksÄ varje julafton att se vuxna som brÄkar och super sig fulla. Jag har inga minnen av sÄnt just kring julafton. Det har aldrig funnits liksom, och det Àr jag vÀldigt glad för.
 
En sak som jag under flera Är nu har tÀnkt pÄ varje gÄng det blir julafton det Àr att min mormor dog just pÄ julafton. Jag minns typ hela denna julveckan  och den julaftonen som det hÀnde. NÄgra dagar innan den julen sÄ fick jag ett julkort frÄn mormor. Det har jag sparat och jag tittar pÄ det varje jul.
 
TvÄ dagar innan julafton sÄ pratade jag med mormor pÄ telefon. Vi pratade dÄ om jag skulle komma och hÀlsa pÄ henne pÄ julafton. Hon sa samtidigt att det kunde ju bli sÄ att hon mÄste Äka in till sjukhuset. Det var ju nÄgot som hon en kort tid innan hon dog hade fÄtt göra gansak mycket. Men hon sa ocksÄ att jag kunde komma och hÀlsa pÄ henne julafton om jag ville, dessutom nÀmnde hon ocksÄ att hon förmodligen inte komer att leva lÀnge till,och dÀr fick hon ju rÀtt för tvÄ dagar (pÄ julafton) efter vÄrt mitt och mormors samtal sÄ dog hon ju. Varje julafton efter den dagen sÄ tÀnker jag pÄ detta.
 
Jag kan ÀndÄ sÀga att jag idag inte kÀnner nÄgon stor sorg eller liknade över att mormor inte finns mer. Mormor hade ju varit över hundra Är idag om hon hade levt, och det hade ju varit ganska otroligt om det hade varit sÄ. NÀr jag tÀnker pÄ min mormor sÄ har jag oftast bara bra minnen. Jag hade en mormor som tog hand om mig nÀr jag var liten, och jag minns henne som vÀldigt snÀll. Detta Àr nÄgot sÀkert till och frÄn kommer att fundera pÄ livet ut, men det mÄr jag inte dÄligt av.
 
Jag hoppas nu att nu alla fÄr en riktigt God Jul. SjÀlv kommer ajg inte att göra nÄgot speciellt. Detta blir som en helt vanlig dag och jag Àr inte ledsen för det. Jag Àr ÀndÄ sÄ nöjd och glad med vÀldigt mycket just nu sÄ jag klagar inte pÄ min julafton Àven om ajg inte direkt kommer att fira jul idag. Jag kommer att ha en God Jul ÀndÄ. Dessutom har jag mÄnga fina minnen av julen att tÀnka tillbaka pÄ. 
 
 


Dan före....

 Ganska trött idag. jag var ÀndÄ uppe ganska tidigt och jag tog mig ut direkt pÄ en promenad pÄ nÄgra km.
 
 
Jag lyssnade pÄ en dokumentÀr som handlade om branden i Göteborg 1998.
 
 
Jag handlade lite innan jag gick hem sÄ nu har jag mssor av mat över julhelgen. Mycket jobb har jag annars, men jag Àr ledig imorgon igen vilken kÀnns skönt. Ledig igÄr, jobba idag och ledig imorgon igen. Det gÄr inte tat klaga pÄ.
 
Ha en trevlig dag!
 


Lasse Åberg kort - Pengarna till MusikhjĂ€lpen.

Titta vilka fina (Lasse Åberg) kort jag budade hem pĂ„ Tradera. Pengarna som jag köpte dessa kort för gick till MusikhjĂ€lpens insamling: Barn i krig har rĂ€tt att gĂ„ i skolan.
 
 
 
 
 


Dagens shopping - Dagens Lunch

* Det har blivit lite shopping idag. Jag behövde kalsonger. Det Àr ju alltid trevligt att ha nÄgra att byta med.

 
* Lunch har jag ju ocksÄ Àtit. Idag blev det en pytt.
 
 
 
Nu gÄr jag nog och lÀgger mig en stund. Jag orkar liksom inet greja med nÄgot just nu. Om nÄgra timmar kanske man orkar ta tag i nÄgot som jag vill fÄ gjort.
 


Dagens tankar om morgonens promenad.

 Jag har varit ute pÄ en promenad nu pÄ morgonen. Det blev nÄra km. Först tÀnkte jag gÄ ut ganska tidigt, men sen kÀnde jag inte för att gÄ ut i totalt mörker sÄ jag vÀntade till det hade ljusnat. Precis innan jag skulle gÄ ut sÄ var jag tveksam om jag skulle bry mig. Motivationen att gÄ ut och bara gÄ fanns inte. Det kÀndes som om det bara skule bli för trÄkigt. Sen tog jag mig ÀndÄ i kragen och gick ut. Jag vet ju att det kommer att kÀnnas bra efterÄt.
 
 
 
Jag har inte varit ute och promenerat pÄ lÀnge sÄ nÀr man skulle göra detta idag sÄ svÄrt att faktskt ta tag i det. Jag tÀnker liksom att jag har strunta i det sÄ lÀnge nu sÄ det jag kan strunta i det ett tag till, och sen blir det aldrig av. Det som nog ÀndÄ fick mig att ta mig ut nu var att jag kÀnner mig lite rastlös. Jag har haft sÄ jÀkla mycket att göra under en period sÄ om jag inte gör nÄgot sÄ vet jag inte riktigt vart jag ska ta vÀgen liksom. Nu blev det i alla fall en promenad. Det kÀndes inte prefekt, men jag Àr glad nu att jag tog mig ut.
 
 
 
NÀr jag var ute lyssnade jag pÄ en dokumentÀr som handlade om tvÄ helt sjuka grejer. Dessa tvÄ hÀndelser intrÀffar inom loppet av 12 dagar Är 2003. Samanlagt 3 personer dör och 23 personer skadas i dessa 2 sk "vasinnesdÄd".
 
 


Onsdag (2016 12 21)

 Grejat mycket idag med. Mycket smÄsaker, men jag har vÀntat i flera dagar pÄ att jag ska fÄ det fixat. Sen nÀr jag vÀl kan ta tag i vissa saker sÄ gör ajg det pÄ 5 minuter. Sebn nÀr nÄgot Àr klart sÄ inser jag att jag mÄste vÀnta i nÄgra dagar till efterom typ tiden mÄste ha sin gÄng av olika skÀl. Jag mpÄste ju tex vÀnta pÄ att andra mÀnnsikor ska göra nÄgot ocksÄ, innan jag sjÀlv kan fortsÀtta.
 
Jag grejar mycket  i alla fall och det Àr bra fart pÄ mig  och nu sover jag gott om natten igen. Flörar veckan var det annars lite si och sÄ med sömnen, men nu Àr det inga problem med den lÀngre.
 
Jobbat har jag ocksÄ gjort idag. Första delen av passet var en riktigt "lÄngkörare". Efter rasten sen sÄ gick tiden vÀldigt fort och denna delen av körning efter rast var ju ocksÄ betydligt kortare Àn vad den första delen var.
 
Imorgon Àr jag ledig frÄn busskörning, men sen börjar liksom julhelgen och dÄ jobbar jag mycket. Men jag Àr ledig pÄ julafton i alla fall.
 


Pengarna gick till MusikhjÀlpen.

Titta vilka fina vykort  jag har fÄtt hem i min brevlÄda. Pengarna som jag har betalat för dessa vykort gick till MusikhjÀlpens insamling.
 
 
 
 


Bamm BoomđŸ’„đŸŒŸđŸ”„

Skriv inlĂ€ggstext 



Rebecca & Fiona - Cold As X-mas

 
 


Nu tar jag en paus och försöker inte mer.

Nu blir det en paus i mitt sjÀlvbiogrfiskrivande. Under denna och nÀsta vecka sÄ tÀnker jag inte ens försöka skriva mer. Jag har för mycket annat att tÀnka pÄ just nu och sjÀlvbiogrfin blir bara för mycket. Jag mÄste kunna samla tankarna mer om jag ska kunna skriva sjÀlvbiogrfi. Det klarar jag inte just nu.
 
Jag har dessutom skrivit ganska mycket pÄ en berÀttelse den senaste tiden som jag kÀnner innehÄller för mycket detaljer. Det behövs inte. Det blir dessutom för trÄkigt att lÀsa en sÄdan berÀttelse om den innehÄller för mycket detaljer om det ena och det andra. Jag mÄste hitta ett annat, mer övergripande sÀtt att skriva vissa berÀttelser pÄ. Jag kommer att ta bort mycket av den text som jag den senaste tiden har skrivet, och sen börja om med samma berÀttelse, fast dÄ med mindre detaljer och sÄklrt dÄ mindre text om varje enskild hÀndelse. Vissa grejer behöver jag ite ta med. Man fattar ÀndÄ.
 
Jag tar som sagt en paus i ca tvÄ veckor nu frÄn sjÀlvbiografiskrivandet. DÄ har jag hunnit "ladda om" lite. Det Àr ju lite trÄkigt att behöva ta bort text som man frÄn början hade tÀnkt att ha kvar. Drt blir ju lite ogjort arbete om jag tar bort och sen börjar om. Men jag ska jju samtidigt kÀnna att det bra ocksÄ. Det Àr inte bra nu och dÄ ska det bort.  NÀsta Är dÄ kör jag pÄ igen och dÄ kommer det att bli sÄ jÀvla mycket bÀttre.
 
Bloggar gör jag annars som vanligt varje dag. Det bara att fortsÀtta att lÀsa om ni vill det. Dannebloggen lever vidare nÀsta Är ocksÄ. Jag tycker detta Àr för roligt att hÄlla pÄ med sÄ jag komer inte att sluta Àn pÄ ett tag.
I LOVE DANNEBLOGGEN liksom...
 
 
 


Tisdag (2016 12 20)

Jag satt uppe  inatt och gjorde ett Àrligt försök med att skriva pÄ min sjÀlvbiogrfi, men det blev inte bra. Jag behöver nog ÀndÄ ta den dÀr pausen som jag tidigare sa att jag skulle ta. Det fÄr rÀcka med skrivandet om mitt liv för i Är. Jag kan liksom inte folkusera och tÀnka pÄ sÄnt som ar varit just nu. Det funkar bara inte hur jag Àn försöker nu. BÀttre att bara slÀppa och ta nya tag nÀsta Är. FÀrdig ska jag bli nÄgon gÄng. Det har jag gett mig fan pÄ.
 
 
 
Idag grejar jag med vardaglig "trökgöra". Jag hÄller pÄ nere i tvÀttstugan, jag har kört lite soptunnor och jag har varit handlat. Man kan ju alltid fundera pÄ om man ska stÀda, men jag tror inte jag orkar bry mig om det idag.
 
 
Jag slappar vÀl nu tills det Àr dags att ta sig till jobbet. Sen ska jag avsluta dagen med bÀsta linjen och lite annan körning i den blÄ bussen
 
Ha en trevlig dag!
 
 
 
 
 


Jobbat och kommit hem igen.

Har haft en ganska lugn dag pÄ jobbet, Àven om jag kÀnde att jag ville hem nÀr jag gick pÄ rast. Jag hade 4 timmar kvar efter rast och dom kÀndes sega, men lugnt var det under hela arbetspasset. Imorgon ska jag köra (som jag tycker)  bÀsta injen: VÀnersnÀs.
 
NÀr jag kom hem nu ikvÀll sÄ har jag betalat lite rÀkningar (fler lÀr vill komma i denna veckan. Det gÀller att det kommer in cash ocksÄ. Det rullar in bra nu som tur Àr. Med tanske pÄ hur mycket pengar jag brÀnt i denna mÄnaden sÄ Àr det skönt att det kommer in bra i samma mÄnad liksom.
 
Jag ska grejat lite med allt möjligt i natt. Egentligen borde jag skita i det, men jag vill inte det. Jag Àr ju nöjd med vad jag har gjort den senaste tiden, men jag vill mer. DÄ kan jag egentligen inte sitta hÀr och vara för nöjd för dÄ finns det risk att jag fÄr mindre gjort. Man kan vÀl sÀga att nöjd kommer jag att bli efterÄt, men just nu villa jag bara fortsÀtta att greja sÄ att jag kan fÄ gjort Ànnu mer. DÄ kan man inte vara riktigt nöjd Àn. HÀnegr ni med pÄ vad jag mena???
 
 
 


NĂ„gra gamla godingarđŸ€˜đŸ€˜đŸ€˜ AC/DC

 



Davids kamp mot Goliat, eller nÄt...

Oj oj.
 
Allt grejande tar pÄ krafterna. Det kÀnner man. Jag har sovit bra i natt i alla fall. Jag kÀnner mig nöjd med allt jag har fixat och grejat med den senaste tiden. Jag har mer kvar att göra, men jag Àr i ett lÀge nu som Àr bÀttre Àn förut. Oavsett vad jag lyckas, eller misslyckas med under denna och nÀsta vecka sÄ kommer jag i slutÀndan att vara nöjd.
 
Jag har fixat sÄ mycket redan nu som kommer att kÀnnas hur hÀftigt som helat för mig att fÄ uppleva. Jag har misslyckats med massor av saker de senaste veckorna, och det kommer jag att fortsÀtta att göra framöver ocksÄ. Men i allt detta grejande och konstateranden av att jag inte klarar av att gör vissa saker sÄ fixar jag och inser ocksÄ att jag kommer att klara av att göra saker. Jag har ibland kÀnslan av att jag kÀmpar mot Goliat, eller nÄt. Typ att jag Àr det lilla och det jag ska försöka fixa Àr sÄ jÀkla stort, men det finns ÀndÄ en chans. Eller sÄ vet man att man inte har nÄgon chans, men man gör det ÀndÄ.(KOLLA BILDERNA sÄ förtsÄr ni vad jag menar)
 
 
Ibland kÀnner jag mig typ sÄhÀr:
 
 För mycket att göra och jag vet inte vad jag ska ta mig till.
 
Sen helt plötsligt lyckas jag med nÄgot som gör att jag vÀnda helt i kÀnslan av att misslyckas totalt till att lyckas hur bra som helst. DÄ kÀnner jag mig jÀkligt grym. Ingen tar mig nu liksom.
 
 Sen kan det vÀnda igen och sÄ hÄller det pÄ sÄ.
 
Fast nu Àr jag som sagt i ett lÀge dÀr jag bara behöver vÀnta in tiden. Det kan vara sÄ att jag fÄr vÀnta i 3 dagar pÄ en grej som kanske bara tar 5 min att fixa.
 
Det kÀnns pÄ nÄgot sÀtt vÀldigt bra, Àven om jag ibland kan kÀnna som att allt bara Àr för stort och för mycket för mig. Man jag grejar ju och gör saker och det Àr ju bÀttre att inte göra nÄnting, för dÄ lyckas man ju inte med nÄt. Jag misslyckas hellre, och lyckas med saker Àn att jag inte gör nÄnting för att jag Àr för rÀdd för att göra fel eller misslyckas. Man mÄste ju vÄga misslyckas och göra fel för att man ska lyckas. Dessutom lÀr man sig ju förhoppningsvis av sina misstag.
 
 
 
 


MusikhjĂ€lpen đŸ’šâ€Ă„r slut för i Ă„r.

MusikhjÀlpen Àr slut för i Är. Det kÀnns lite vemodigt, men sÄ Àr det. Programledarna har varit superbra och gjort ett vÀldigt bra jobb. MudikhjÀlpen fÄr i alla fall mig att inte tappa tron pÄ att mÀnniskor runt omkring mig innerst inne Àr snÀlla. 

 

Jag har Àlskat denna veckan och det beror pÄ att jag Àlskar programmet MusikhjÀlpen. Jag har dragit mitt strÄ till stacken och skÀnkt en hel del pengar i Är igen.

 
Jag lÀngtar redan till nÀsta Ärs MusikhjÀlpen. Jag funderar pÄ vad det Ärets tema kommer att bli, i vilken stad kommer buren att stÄ och vilka Àr 2017 Är programledare. Tack MusikhjÀlpen för att du finns. Det programmet gör mig bara sÄ himla glad.
 
 
 


Söndag med mycket att göra och MusikhjÀlpen.

 
Jag sov otroligt dÄligt inatt. Jag har fortfarande sÄ vÀldigt mycket att göra och Àven om jag har stressad ner en del sÄ kan jag ÀndÄ vara orolig över att som kan gÄ fel framöver. Detta rubbade min nattsömn.
 
Idag har jag slappat och jag fortsÀtter naturligtvis att följa MusikhjÀlpen. Sista dagen idag. Det kÀnns inte sÄ kul, men allting har ju ett slut. Man fÄr tÀnka pÄ att det kommer ett nya Är med nya MusikhjÀlpen program.
 
BILDER FRÅN DAGENS MUSIKHJÄLPEN.
 
 
Jag har varit ute och kÀkat lite idag ocksÄ.
FlĂ€skfilĂȘ med ris och curry...
 
IkvÀll kanske jag Äker ner till Göteborg, fast det Àr inte helt sÀkert att det blir sÄ Àn. Jag kanske ska fixa en grej. Greja greja och greja hela tiden...öhhh.
 
Hoppas ni fÄr en trevlig dag!
 
 


Nattblogg och jag kÀnner mig lugnare nu.

Hej igen.
 
Jag sitter uppe i natten och kollar pÄ TV. MusikhjÀlpen har hörts och setts i mitt hem hela denna lördag och nu fortsÀtter det natten till söndag. KÀnns lite trÄkigt att det Àr sista natten med MusikhjÀlpen för denna gÄngen.
 
 
Jag har taggad ner lite nu. Jag har mycket kvar att göra och jag komer att ha mycket att göra under hela denna mĂ„naden. Men jag kĂ€nner mig mycket lugnare nu Ă€n tidigare för nu har jag Ă€ndĂ„ fixat sĂ„ mycket sĂ„ nu vet jag att jag kommer att kĂ€nna mig Ă€ven jag inte just nu vet hur allt kommer att bli. Det kĂ€nns mycket bĂ€ttre nu och snart sĂ„ kĂ€nns det nog sĂ„ bra sĂ„ jag kan sĂ€ga att allt kĂ€nns bara BÄST.
 


YEEEESS!!!!



 


Just nu Àr jag bara fokuserad pÄ nuet.

Nu grejar jag pÄ max. Jag Àr extremt nog. Jag har fÄtt nÄgon slags hybris pÄ att vara för noga och inte slarvar med nÄgonting. Jag har ju tidigare i Är varit ganska slarvig, men nu Àr jag i sÄ mÄnga lÀgen i mitt grejande att jag mÄste vara skitnoga och veta exakt nÀr och vad jag ska göra. Idag har jag typ tÀnkt pÄ massor av klockslag och vad jag dÄ ska göra, eller sÄ kansek jag vÀljer att inte göra nÄgot. Vissa saker slÀpper jag ocksÄ. Jag kan inte gör allt av sÄnt som jag har haft en tanke pÄ  liksom. Men det har som sagt varit mycket tÀnkade kring olika klocklsag. Klaockan 11:00 ska jag göra sÄ, klockan 15:00 ska jag göra det, om det blir sÄ dÄ ska jag göra detta klockan 17:00 osv...
 
IkvÀll har jag samma tÀnkt, om fyra timmar bla bla... Just nu kÀnns det som om jag typ inte fÄr gjort nÄnting, fsat jag har massor att göra.  Det blir som att ju mer man har att göra ju mindre fÄr man gjort. Fast jag fÄr ite lite gjort, men jag Àr sÄ grymt fokuserad pÄ nuet sÄ jag kan inte fatta just nu hur mycket eller lite jag fÄr gjort. NÀr jag vÀl har fÄtt lite distans till december mÄnads grejande sÄ tror jag att jag nÄgonstans kommer att vara supernöjd med vad jag faktsikt fick gjort.
 
Nu kan jag sitta ett tag och mysa lite i min lÀgenhet innan kilockan blir nÄnting igen. Sen mÄste jag fortsÀtta fixa och greja, men just nu har jag taggat ner lite.  Jag kanske lÀgger mig i badkaret eller nÄt nu.
 
SjÀlvklart fortsÀtter jag följa MusikhjÀlpen ocksÄ.
Ha en trevlig kvÀll!
 
 
 


Jag vill vara sÀker pÄ att jag vill.

 
 
 
Jag satt uppe ganska lÀnge i natt. Tanken var vÀl att jag skulle kolla kolla pÄ MusikhjÀlpen och sitta hÀr skriva mycket pÄ sjÀlvbiogrfin. Det blev inte sÄ mycket gjort. Jag satt mest och myste och kollade pÄ TV. Dessutom har jag sÄ mycket att göra nu sÄ jag har för mycket spridda tankar som snurrar runt i mitt huvud.
 
 Jag funderar pĂ„ att lĂ€gga sjĂ€lvbiogrfin pĂ„ is ett tag. Åtminstone resten av 2016. Jag kan ta nya tag med den nĂ€r jag har mindre att göra med annat. Man mĂ„ste vara mer "tankefokuserad" nĂ€r man skriver sjĂ€lvbiogrfi. Det Ă€r jag inte nu. Jag har bara massor med tankar pĂ„ massor av andra saker som inte har nĂ„nting med sjĂ€lvbiogrfiksrivande att göra. Jag tycker ju att det Ă€r svĂ„rt att skriva sjĂ€lvbiogrfi nĂ€r jag inte har sĂ„ mycket annat att göra. Det blir ju knappast lĂ€ttare att fixa det pĂ„ ett bra sĂ€tt nĂ€r mina tankar Ă€r nĂ„gon helt annanstans Ă€n dĂ€r jag tycker att  dom ska vara nĂ€r man sitter och skriver sjĂ€lvbiogrfi. Jag tar en paus ett tag och sen tar jag upp det typ i janurai 2017. DĂ„ har vet jag att jag kommer att ha minder att göra igen.
 
Annars Àr jag ganska nöjd nu med allt jag gör och fÄr gjort. Jag Àr vÀldigt noga med allt och jag röÀknar mycket och vÀnder och vrider. NÀr jag tittar pÄ saker som jag vill göra eller platser som jag vill Äka till och fÄ upplevelser av sÄ tÀnker jag verkligen efter ordentligt. Jag vill vara sÀker pÄ att jag faktsikt vill göra det jag faktsikt fixar.

 


MusikhjĂ€lpen 2016 đŸ’šâ€

 
 


Peg Parnervik - New York (Haldles Heartbreak Better)

 
 


Nu har min ledig helg börjat.

Skönt at vara hemma nu igen. Nu börjar helgen och jag Àr ledig frÄn busskörningen igen.
 
Idag hade jag ocksÄ ett bra arbetspass. Precis som igÄr sÄ gick tiden vÀldigt fort. Helt plötsligt var dagen slut och jag fick ta en ledig helg.
 
MusikhjĂ€lpen har jag som vanligt följt hela dagen. Radion pĂ„ jobbet och min TV hemma stĂ„r bara pĂ„ och i helgen vet jag inte om jag ens kommer att gĂ„ lĂ€gga mig. Jag vill bara följa allt som hĂ€nder i buren i Örebro, fast mitt huvud vill nog mer Ă€n vad kroppen tĂ„l sĂ„ jag kommer nog att gšÄ lĂ€gga mig nĂ„gra gĂ„nger under helgen Ă€ndĂ„. Ni skĂ€nker vĂ€l pengar nu. TĂ€nk att musik kan rĂ€dda liv.
 
 
Jag Àr nöjd med allt mitt fixade och grejande idag. JÀklar vad hÄrt jag kör nu och jag ska fortsÀtta i natt. Dom sakerna som jag Àr mest nöjd med Àr att jag hela tiden har sÄ mycket energi i allt jag gör. Det Àr fullt blÄs liksom. Jag kÀnner ocksÄ att jag Àr vÀldigt noga med allt och jag slarvar inte med nÄgonting. Det kÀnns riktigt bra just nu och bÀttre ska det bli. Energin jag kÀnner kommer att ge mig Ànnu mera energi. MusikhjÀlpen ger mig en viss energi ocksÄ. Jag kÀnner mig bara sÄ glad över att se pÄ detta programmet. Man blir vÀl glad över att se att folk bryr sig liksom.
 
Nu ska jag sitta uppe och kolla MusikhjÀlpen hela natten samtidigt som jag ska nattsudda med min sjÀlvbiografi.
 
 
 
 
 
 


Mycket energi och extra energi av energin.

Godmorgon!
 
Jag har varit uppe skuttat ganska tidigt idag. Jag har mycket energi och nÀr jag ocksÄ ser och kÀnner att jag har rasat sÄ mycket vikt som jag har gjort den senaste tiden sÄ fÄr jag Ànnu mer energi av det. Jag fÄr ocksÄ mycket energi av att jag har mycket grejer pÄ gÄng. Just nu fixar jag och grejar hur mycket som helst. Jag omvandlar lÀtt all den energin jag har till kreativitet. Allt fÄr jag energi av. Jag jobbar systematiskt, strategiskt och steg för steg. Jag Àr grymt fokuserad pÄ nuet för det Àr nuet som det uppstÄr saker som jag kan göra nÄgot med. NÀr jag grejar och fixar med sÄ mycket nu sÄ vet jag ocksÄ att jag kommer att lyckas med en hel del av allt jag kÀmpar med nu. I slutÀndan Àr jag sÀker pÄ att det blir bra, frÄgan Àr bara hur bra allt kommer att vara nÀr denna mÄnaden Àr över och ett nytt Är börjar. För sÄ Àr det. Jag vet att det i slutÀndan kommer att bli bra, frÄgan Àr bara hur bra allt kommer att bli. KÀnns bra gör det redan nu, och det ger mig mycket energi och extra energi av den energin.
 
Nu kör vi denna fredag med massor av energi och positivt tÀnkade!!!
 
 
 


Jag har rasat i vikt den senaste tiden.

Är det nĂ„got jag verkligen bĂ„de ser och kĂ€nner just nu det Ă€r att jag har rasat i vikt den senaste tiden. Det Ă€r ju pĂ„ ett sĂ€tt bra,fast jag tror att mitt rasande i vikt beror pĂ„ att jag har sĂ„ mycket att göra just nu. Jag grejar, fixar, smĂ„stressar och ibland blir jag hur glad som helst och ibland bryter jag nĂ€stan ihop. Allt detta grejande och smĂ„stressande och blandningen melan at alt kĂ€ns bra och dĂ„ligt omvartannat Ă€r vĂ€l inte sĂ„ bra, men om jag gĂ„r ner i vikt sĂ„ ska det ju bara vara bra för min hĂ€lsa.
 
Enligt alla lÀkare och andra sk experter som jag har pratat med och som ocksÄ har undersökt mig sÄ kan man nog lugnt sÀga att alla Àr överens om att jag mÄste hÄlla nere min vikt och stanna dÀr. Sen vet man ju att de finns massor av hÀsorisker med lövervikt osv..
 
Jag kan nu kÀnna jag kanske inte borde fixa och greja pÄ det sÀttet som jag gör just nu. Jag vÀnder och vrider och kollar pÄ sÄ mycket. Jag tÀnkermycket hela tiden. Ska jag göra sÄ eler sÄ? Nu gör jag sÄ, fast sen blir et sÄ och dÄ mÄste jag göra sÄ osv... Det kÀnns sÄ sjukt at jag orkar med mina dagar sÄ bra som jag gör. Jag kÀnner mig just nu hur pig som helst oh jag har massor av energi hela tiden. Jag vet ju inte med jag gissar att en anledning till att jag orkar Àr att jag den senaste tiden har rasat sÄ mycket i vikt. NÀr jag mÀrker och kÀnner detta sÄ blir jag ju glad, fÄr en positiv kÀnsla i kroppen och jag av detta skapar jag mer energi som jag behöver ha för att orka med dessa jhelt sjuka dagar av mycket att göra just nu.

Undra hur mycket mer jag kommer att gÄ ner innan detta Äret Àr slut? NÀr deta Äret Àr slut dÄ ska mycke av alt jaggrejar med nu vara klart. Jga kommer dÄ (kanske) att tagga ner en aning.  Jag gÄr gÀrna ner lite till vikt för jag mÄr pÄ ett sÀtt sjukt bra av det, Àven om jag samtidigt kan kÀnna att sÀttet jag gÄr ner i vikt pÄ just nu kanske inte Àr ett viktnedgÄngstips som jag vill rekomendera.
 
 
 
 
 


MusikhjĂ€lpen đŸ’šâ€

 DÄ sitter jag hÀr i massagestolen igen och kollar pÄ min "favvoprogram" just nu :) MusikhjÀlpen <3 <3

 

 



Alan Walker - Alone

 
 


Skönt med ett sÄ lugnt arbetspass idag.

Hemma igen frÄn arbetet och jÀklar vad denna dagen gick fort. Jag börajde och köra och nÄgra varv blev det, men innan jag visste ordet av sÄ skulle jag helt plötsligt ha rast. Sen skulle jag typ köra 4 timmar, men under dessa fyra timmar hade jag en betald paus pÄ typ en halvtimme. Sen körde jag dom sista 45 minutrarna som fanns kvar pÄ de timmarna som typ bara kÀndes som ingenting.
 
Skönt att veta att man har ett sÄnt bra pass som det jag hade idag pÄ det nya schemat, som jag nu har kört efter i 4 dagar. 
 
 
 
 


2016 World Tour Grand Finals

 
 


GĂ„rdagen - natten- Denna morgon

 KÀnde mig bÀttre igÄr. Jag grejade mycket, men jag pendlade inte sÄ mycket mellan bra och dÄliga kÀnslor. Jag kÀnde mig stark mentalt och jag hade en jÀvla power i allt fixande och grejande. Jag tÀnker liksom att det Àr typ bara denna mÄnaden ut som jag kommer att ha mycket att göra och sen nÀr vi Àr inne i 2017 sÄ kommer jag att ha mer kul och mer att se framemot. Nu kÀmpar jag pÄ med allt och igÄr kÀndes det bara bra och det mesta blev som jag ville att det skulle bli.
 
 
 Jag kÀkade en lunch igÄr som kanske inte ser sĚgod ut, men det var faktiskt jÀttegott.
 FlĂ€skfilĂȘgryta...
 
PÄ jobbet igÄr körde jag tex ut till VÀnersnÀs. I mÄndags var det första gÄngen pÄ flera Är som jag körde den linjen. IgÄr jag körde jag den igen och jag tror att jag tycker att detta Àr den bÀsta linjen att köra nu. Jag trivs bÀttre pÄ nÄgot sÀtt, men jag kan inte försklara vad som Àr bÀttre. Det bara kÀnns sÄ. Sen att det Àr hur smal vÀg som helst och kolsvart efter klockan 16:00 bryr jag mig inte om. Detta Àr bÀsta linjen som jag har att köra i alla fall. Man kommer bort lite frÄn den gamla vanliga körningen.
 
 MUSIKHJÄLPEN :)
Hela dagen igÄr, natten och nu pÄ morgonen sÄ har jag haft pÄ musikhjÀlpen. NÀr jag Àr hemma har jag pÄ min TV och pÄ jobbet Àr radion pÄ under hela arbetspasset. Det kommer att kÀnnas vemodigt pÄ söndag nÀr det slutar, men det kommer ju sÀkert ett MusikhjÀlpen nÀsta Är ocksÄ. <3 <3 <3
 
Jag satt uppe en stund i natt och skrev pÄ sjÀlvbiografin, kollade MusikhjÀlpen och funerade över hur bra gÄrdagen var. Jag fick gjort mycket och jag kÀnde att jag hade en jÀvla power i kroppen.
 
Nu sitter sitter jag hÀr pÄ morgonen och myser till fina Josefine (Little Jinder)
 
Nu kör vi denna sÄ det ryker denna torsdag!!
 


Pendlar mellan glÀdje och grÄt.

 Lite jobbig dag igÄr. Jag tÀnker dÄ rent mentalt för mig sjÀlv. I förrgÄr var jag vÀldigt glad och jag kÀnde att de mesta av allt jag grejade med bara flöt pÄ och jag hde hur mycket energi som helst kÀndes det som. NÀr jag kÀnde sÄ i förrgÄr sÄ gjorde jag det dÀr misstaget att jag kÀmpar och kör för hÄrt. Det finns ju alltid en grÀns pÄ hur mycket man orkar, sen sÀger kroppen ifrÄn. Att allt kÀndes bra i mÄndags, men igÄr slog det liksom tillbaka pÄ mig.

Det kom bara över mig att jag kanske grejar för mycket. Jag kör skiten ur mig. Jag pendlar hela tiden mellan att jag Àr otroligt glad och sen kommer jag pÄ att nÄgot inte kommer att bli som jag vill och dÄ börjar jag grÄta. Sen kanske kjag löser nÄgot rÀtt bra ÀndÄ och dÄ Àr det som en sten slÀpper frÄn axlarna och man vet inte om man ska kÀnna sig glad, eller bara dum som kunde göra nÄgot sÄ jÀvla fel. Att jag kÀnner som jag gör och pendlar sÄ mycket fram och tillbaka det beror sÀkert pÄ att jag grejar mycket med vÀldigt mÄnga olika saker. Sen ska man ju jobba med busskörningen ocksÄ. Det kÀnns inte sÄ tufft, men man ska ju ÀndÄ köra sina 8 timmar och det kan ibland hÀnda saker som gör att man för en kort stund fÄr jobba rÀtt hÄrt med busskörningen ocksÄ. Det som Àr bra Àr att nÀr jag vÀl har bytt om till jobbuniformen sÄ tÀnker jag bara pÄ vad jag har att göra pÄ jobbet. Jag har inte en tanke pÄ allt grejande (som just nu kÀnns för mycket) nÀr det Àr dags för busskörning.
 
 
Polisen?
Mentalt jobbigt.
skön ny iphone
MusikhjÀlpen
 
En sak som jag funderade mycket pÄ mot slutet av arbetspasset igÄr det var vad polisen hade för sig i stan. Dom stod runt om i stan med polisbilar pÄ lite udda platser. Platser dÀr man normalt inte ser att bilar överhuvudtaget stÀller sig. Man blev ju nyfiken pÄ vad alla dessa polisbilar som jag sÄg ute gjorde. Det var ganska sent pÄ kvÀllen och dom tre eller fyra som jag sÄg under typ en timme  sÄg ut att vara ute i samma syfte. Jag blev nyfiken liksom, men man vet ju inte vad dom hade fÄtt för uppdrag. Jag hade velat veta mer, men jag fick gÄ hem i natten helt ovetande.
 
 
 
Jag köpte en ny telefon igÄr. En Iphone 7. Skönt at bli av med min nu gamla trasiga Iphone 6
 
Jag Àr jÀttenöjd med min nya telefon. Skön hemknapp och trycka pÄ. Det var lite jobbigt att komma igÄng med den nya telefonen bara. Man vill ju tex fÄ in alla appar som jag anvÀnder dagligen. Det Àr ju inte svÄrt att fixa det, men man fÄr ju hÄlla pÄ och logga in med alla möjliga lösenord. Men nu nÀr jag har ordning och en annan ny kod och funktion pÄ min nya fina telefon. 
 
 
NĂ€r jag kom hem frĂ„n jobbet igĂ„r sĂ„ satte jag mkg i massagestolen och kollade pĂ„ MusikhjĂ€pen. NĂ€r det Ă€r MusikhjĂ€pen-veckan varje Ă„r sĂ„ har jag typ radion eller teven pĂ„ hela dagen och hela natten, om jag bara Ă€r vaken. MusikhjĂ€lpen tycker jag Ă€r en av varje Ă„rs höjdpunkt. I LOVE MUSIKHJÄLPEN.
 
 
 
Idag Àr det nya tag som gÀller. Jag har jobb i eftermiddag och ikvÀll. Nu blir det mer grejande med allt möjligt.
 
 
 
 


Jag mÄr annars bra.

 Sitter hÀr vid datorn och kÀnner mig ganska trött i huvudet. Det snurrar bara. Jag körde ganska hÄrt igÄr med mycket grejande och fixande. Sen hade jag ett ganska tufft arbetspass ocksÄ. Det var bra körning sÄ, men jag fick liksom aldrig nÄgon riktigt paus under arbetspasset, förutom rasten. Jag fick köra frÄn punkt A till B och sen nÀr jag var vid B sÄ fick jag vÀnda direkt och köra till punkt A igen, och sen höll det pÄ sÄ i ca 4 timmar. Efter rast sÄ hade jag fortfarande bra körning, men bussen krÄngla och dÄ flyeter ju inte körningen pÄ som den ska, utan det kör liksom ihop sig, och det blir ju lite jobbigt.
 
 Jag körde nog lite för hÄrt igÄr med allt grejande. Idag kommer jag att "tagga" ner. Jag Àr för trött nu och det Àr inte vÀrt att bara greja Ànnu mer nÀr det kÀnns som det gör just nu.
 
Jag mÄr annars bra och jag har mÄnga roliga saker pÄ gÄng. Sen Àr det vÀl ÀndÄ sÄ att allt man grejar med fixar man inte fullt ut. Man gör en grej och kör pÄ det tills man kÀnner att det kanske inte Àr nÄgot man vill göra eller Äka till. Resor tittar jag pÄ, men jag vill innan jag bestÀmmer mig för vart jag ska Äka kolla lite vad som finns att göra pÄ alla dessa platser som finns i vÀrlden.
 
Det spelar egentligen ingen roll vad jag grejar med nu. Det enda som rÀknas Àr ju att jag fattar ett beslut och gör nÄnting och till nÀsta Är i alla fall sÄ kommer jag att bli mÄnga roliga upplevelser rikare. Jag kan inte göra allt, men jag kan göra mycket. I Är har jag varit fruktansvÀrt dÄligt pÄ att göra saker och fixa och greja sÄ jag kan göra mer Àn vad jag gör. Nu Àr det bÀttre och jag kommer framöver att vara bÀttre pÄ att faktsikt se till att jag inte bara blir sittande hÀr hemma, nÀr det finns saker som jag faktiskt kan och vill göra.
 
 


Jill Johnson - Himlen Àr oskyldigt blÄ.

 
 
 


Morgonpromenad och vargjakt.

 Ny vecka igen och jag har massor att göra. Jag hade mycket att gör förra veckan och jag fick mycket gjort. Nu fortsÀtter det och idag börjar jag dessutom pÄ nytt schema pÄ jobbet. Idag ska jag köra en linje som jag inte har kört pÄ flera Är. Undra hur det ska gÄ?
 
Idag har jag varit ute pÄ en morgonpromenad. Minusgrader Àr det och jag kÀnner det direkt. Det Àr kallt Àven om jag tar pÄ mig bra och tÄrar rinner i ögonen, fast jag inte Àr ledsen och grÄter.
 
NÀr jag var ute denna morgon sÄ lyssnade jag pÄ en dokumentÀr som handlade om illegal vargjakt.
 
 


Jag kÀnner mig sÄ nöjd!!

 Hej!
 
Jag har haft en vÀldigt bra söndag. Jag har tagit det lugnt, men jag har ÀndÄ fÄtt mycket gjort. Jag har fixat massor med saker dÀr jag redan nu kan sÀga att mycket bara Àr sÄ klar som de bara kan bli för mig. Jag behöver liksom bara vÀnta inte tiden och sen kör man liksom. UngefÀr som jag gör nÀr jag jobbar med busskörningen. 
 
Jag har fortfarande massor kvar att göra och mÄnga av de mÄlsÀttningar jag har haft sen lÀnge vill jag ju fÄ klart under denna mÄnaden. NÄgra veckor finns ju kvar av december och jag kan redan nu se att jag nog kommer att kunna fixa allt möjligt av sÄnt som jag gÄr och tÀnker pÄ att jag vill fÄ klart. Allt kommer jag inte att kunna fixa, men ganska mycket ÀndÄ. Jag kan kÀnna mig nöjd redan nu för mycket Àr redan fixat och klart, bÄde idag och sen tidigare. Jag kÀnner att jag har ett sjÀlvförtroende som inte Àr att leka med nu och det mÄste jag ha för jag har ÀndÄ mycket kvar som jag vill kÀmpa in. Ska jag fixa mer grejer sÄ kan jag inte tveka pÄ mig sjÀlv. Jag mÄste sÀga till mig sjÀlv att jag Àr jÀkligt bra just nu. Jag Àr redan nu nöjd och glad, och Ànnu bÀttre komer det sÀkert ÀndÄ att bli. Jag kÀnner mig bara sÄ nöjd, och det ska jag bara fortsÀtta att göra detta Äret ut, oavsett vad jag framöver lyckas, eller misslyckas med. Jag har ju pÄ ett sÀtt redan lyckats för jag mÄr ju bra nu, kÀnner mig nöjd nu och har mycket att se fram emot.
 
 
 
 


Söndag- Tredje advent.

 Har haft en lugn dag sÄ hÀr lÄngt. Jag kÀnner mig ganska trött idag ocksÄ. Jag grejade mycket igÄr och nu sÀge vÀl min kropp liksom ifrÄn lite. Den sÀger vÀl typ: Ta det lite lugnare idag annars gÄr det Ät helvete. Det kÀnns lite sÄ idag. Men jag har haft en bra söndag. Jag kÀnner mig nöjd och glad eftersom jag redan nu har fixat och fÄtt klart ganska mycket av sÄnt som jag nu bara har att vÀnta in datumen pÄ, sen fÄr jag uppleva massor.Mycket av allt sÄnt Àr redan nu klart och jag har mer grejer pÄ gÄng. Det kÀnns coolt, sÄ Àven om jag kÀnner mig lite trött och tom sÄ kÀnns det ÀndÄ nÄnstans bra idag.
 
 
I morse var jag ute pÄ en promenad. Det blev ca 5 km. Jag var som sgat lite trött och seg, men en promenadrunda kÀnns aldrig fel att genomföra i alla fall. Jag behöver ju inte stressa för jag Àr ju ledig och det enda jag vill hinna med idag det Àr att tvÀtta upp lite klÀder. Jag har en tid i tvÀttstugan klockan 17:00. Annars köÀnner jag ijte att jag behöver göra nÄgonting idag. NÀr man har det sÄ lugnt dÄ kÀnns det bra att vara ute och promenera en dag som denna.
 
 NÀr jag var ute och promenerade i morse sÄ lyssnade jag pÄ en dokumentÀr som handlade polismorden i Malexander.
 
Jag har ocksÄ hunnit med att Àta gott idag. Det blev en middag pÄ Koppargrillen. Jag tog en pepparstek med pommes.
 
 Jag kommer vÀl att skriva lite sjÀlvbiogrfi idag ocksÄ, men jag tar det lugnt. Det blir mycket slappa och bara sitta hÀr hemma och mysa och ha det bra. Jag vill ha det bra nu och fÄ det bra sen. SÄ blir det ocksÄ, och det kÀnns bara jÀkligt bra just nu.
 
 


Lördag

 Jag har varit ute pÄ en morgonpromenad denna lördag. Till en början sÄ var det ju lite mörkt, men det höll pÄ att ljusna i samma stund som jag var ute pÄ min runda.
 
 
Det blev en runda pÄ ca 6 km. RÀtt skönt vakna till pÄ detta sÀttet. Nu kÀnner jag mig pigg och yaggad pÄ att ta tag i sÄnt som jag vill fÄ gjot denna dag. Massor att göra har jag och sÄ kommer det att kÀnnas hela december. Inget snack om det liksom..
 
DokumentĂ€ren jag lyssnade pĂ„ samtidigt som jag var ute och promenerade  denna morgon handlade trippelmordet i Åmsele sommaren 1988.
 
 


SpÀnd och avspÀnd = mörbultad i kroppen.

 Jag kÀnde mig ganska mörbultad i kroppen igÄr kvÀll. För en kort stund kÀndes det som om jag skulle svimma. Det blir vÀl lÀtt sÄ. Jag har grejat mycket denna veckan, och jobbat med busskörning har jag ocksÄ gjort. NÀr jag kom hem igÄr efter jobbet sÄ slappnar man kanske av mer nÀr man vet att man kommer att vara ledig i tvÄ dagar och inte börja köra buss förrÀn mÄndag klockan 14:30. PÄ jobbet kanske jag spÀnner mig lite mer Àn vad jag sjÀlv tror. NÀr man Àr hemma och inte behöver fundera över jobb sÄ slappnar man av för första gÄngen pÄ ca 8-9 timmar. Det kansek tar lite tid för kroppen att vÀnja mer spÀnd till mer avslappning?
Jag satt uppe och skrev rÀtt mycket i natt. Det kÀndes bra att fÄ mycket gjort. Det kÀÀnn socksÄ lÀttare att sitta uppe och skriva om natten. Det blir ganska tyst och man kan inte göra sÄ mycket annat om natten Àn att just skriva. Det Àr ju ocksÄ lite mysigare att sitta uppe och skriva under nattetid.
 
Regnet smattrade lite mot fönsterblÀcket och det var 7 grader varmt ute, trots att det nu Àr nÀra till julafton.
 


Bra blir det.

Nu Àr denna arbetsveckan över och nÀr jag börjar jobba pÄ mÄndag igen sÄ börjar jag pÄ ett nytt schema. Jag vet inte just nu vad som kommer att bli bÀttre eller sÀmre. Jag fÄr koma igÄng och köra först sÄ fÄr man se sen. De jag vet Àr att jag ska köra 3 linjer som jag inte har kört pÄ flera Är, men dessa 3 linjer finns pÄ det nya schemat. Sen har man ju alla dom linjer sm jag kör nu ocksÄ. Det finns vÀl en linje som jag inte Àr sÄ glad i att köra, men annars Àr allt annat bra.  Det blir lite mer blandad körning pÄ det nya schemat Àn vad det har varit pÄ detta schema som jag nu har kört pÄ i ett Är. Det Àr vÀl alltid bÀttre med mer variaiation.
 
 
 
Det blir egentligen inte sÄ stor skillnad frÄn hur jag har haft det. Jag har lite mer linjer och köra bara. Detta blir nog bra. Sen Àr frÄgan om det blir bÀttre Àn förut eller bara bra. Nu blir det bara skönt att fÄ vara ledig en helg, och pÄ mÄndag blir det nya tag med nytt schema. Men nu Àr det "ej i trafik" som gÀller.
 
 


NĂ€r man fastnar i grubblerier.

Jag grubblande mycket igÄr pÄ en grej som sen kÀndes ganska jobbig och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra för att komma ur dessa ganska osunda grubblerier som det handlade om. MÄnga gÄnger nÀr jag Àr pÄ vÀg, eller har fastnat i grubblerirer sÄ brukar jag försöka tÀnka pÄ det dÀr som jag sÀkert har skrivit om hundrtals gÄnger hÀr pÄ min blogg, nÀmligen att leva i nuet. De tÀr nÄgot som jag har mÀrkt ofta funkar.
 
NÀr man fastnar i grubblerierna om tex en mÀnniska man inte gillar eller att man borde inte ha gjort si eller sÄ i en viss situation dÄ kan man istÀllet tÀnka pÄ vad man gör just i den stunden som dessa grubblerier kommer. Sitter jag och Àter sÄ tÀnker jag: Nu Àter jag detta, det smakar bra, jag sitter i köket och ser att det Àr fint vÀder nÀr jag tittar ut genom fönstret. Kommer de osunda tankarna som tex att jag stör mig pÄ en annan mÀnniska för att hen har gjort nÄgot mot mig som gör mig förbannad sÄ kan hela tiden lÀtt bli av med denna tanke genom att gÄ tillbaka till nuet. Tex:  Jag sitter hÀr och bloggar, nu skriver jag detta och dÄ fokuserar jag inte pÄ nÄgot annat Àn just det jag skriver.
 
NÀr jag lever nuet och tÀnker pÄ vad jag gör just nu dÄ har man ju inte tankar pÄ massa annat som kanske fÄr mig att pÄ sikt mÄ ganska dÄligt. Om jag stör mig pÄ en mÀnniska sÄ kanske jag i vÀrsta fall stöter pÄ den hÀr mÀnniskan nÄgontstans, nÄgon gÄng. DÄ kanske dessa osunda tankar kommer upp i nÄgra sekunder, men sÄ lÀnge jag inte stöter pÄ denna mÀnnisika som kanske gör att jag mÄr dÄligt sÄ behöver jag ju inte göra saken vÀrre för mig sjÀlv Žgenom att fastna i grubblerier om denna mÀnniskan, nÀr jag tex sitter hÀr hemam och ser pÄ TV. Börjar man grubbla sÄ gÄr man tillbaka till nuet. Grubblerierna försvinner eftersom jag tÀnker mer pÄ sÄnt jag gör just nu, och inte pÄ sÄnt som har varit eller kommer lÀngre fram. Det viktigaste i mitt liv Àr ju att jag mÄr bra och jag mÄr inte bra över att grubbla över sÄnt som har varit eller oroa mig för framtiden. Jag mÄr dÀremot bra av att göra sÄnt som jag mÄr bra av. SÄdana saker gör jag nog lite varje dag, utan att jag ens tÀnker pÄ det. Om jag tÀnker mer pÄ det istÀllet för pÄ en massa annan skit sÄ mÄr jag ju bÀttre. Och det Àr ju som sagt viktigt för mig att jag mÄr bra.
 


Chinese Super League 2016

 


Mer eller mindre "flow".

NÀr jag kom hem frÄn jobbet i natt sÄ satte jag mig och skrev lite pÄ sjÀlvbiogrfin. Det blev inte sÄ mycket, men jag skrev ju en del innan jobbet ocksÄ sÄ samanlagt sÄ blev var det ganska mycket ÀndÄ.
 
Den senaste tiden har jag skrivit lite varje dag. Ibland skriver jag hur mycket som helst och nÀr man kommer in i sÄnt "flow" dÄ vill jag inte sluta. Till slut sÄ fÄr jag tvinga mig sjÀlv att sluta skriva, för jag mÄste ju sova ocksÄ.
 
För det mesta sÄ blir det inte sÄ mycket skrivande. Jag orkar sÀllan skriva mycket Ät gÄngen för det blir ju fö mycket snurr i huvudet. Jag vÀnjer mig liksom aldrig.  Dessutom tycker jag ju detta med skrivandet Àr sÄ svÄrt. Varje berÀttelse tar sin tid och jag slarvar inte över dom. Jag kanske Àr för noga med detaljer, men jag kan inte komma pÄ nÄgot annat sÀtt att skriva detta pÄ för dÄ har jag kÀnslan av att det bara blir just slarvigt.
 
Det Àr bra att jag skriver varje dag i allla fall. DÄ hÄller jag ju "flowet" uppe i alla fall. Ibland har jag mindre "flow" och ibland mycket mer. Skriver jag varje  dag sÄ har jag bestÀmt mig för att jag ska vara nöjd med hur jag jobbar med sjÀlvbiogrfin. Att göra mer Àn vad jag gör nu kommer nog att bli för svÄrt att tex orka med.
 
 
 


Marcus & Martinus - Alt jeg Ăžnsker meg

 


Skriva texter och jobba.

 Hej!
 
Idag fÄr det bli mycket skrivande. Jag har bussköning i eftermiddag och ikvÀll, men fram till dess sÄ sitter jag hÀr hemma skriver. Jag har massor med texter som jag vill fÄ klart denna veckan i alla fall. Jag Àr inte ens nÀra attt vara klar nu sÄ ska de bli klara sÄ fÄr jag liksom lÀgga manken till och se till att bli fÀrdig. Ibland mÄste man bara jobba och grej och jobba igen. Til slut sÄ blir man ju fÀrdig.
 
 
 
Jag grejar ocksÄ med en del annat. Jag försöker fixa lite olika typer av resor och upplevelser. Det finns mycket jag vill fÄ vara med om. Hela Äret har jag funderat pÄ allt som jag bara mÄste fixa i december och nu nÀr det Àr december sÄ Àr jag extremt noga med de sista jag har att göra med allt fixande. Jag vill inte slarva bort chanserna att fÄ göra allt möjligt roligt.
 
Samtidigt Àr jag vÀldigt noga och jag skyndar inte pÄ nÄgonting genom att hoppa över saker som jag kÀnner att jag mÄste göra nÀr jag förbereder och fixar. NÀr jag nu Àr inne pÄ "slutspurten" med allt de som jag vill fixa under denna mÄnden sÄ Àr ju Ànnu mera nogrann med detaljer Àn vad jag har varit tidigare.
 
Nu slÀpper jag ocksÄ mÄnga grejer som jag har gÄtt och tÀnkt pÄ att jag vill göra. NÀr jag kollar saker sÄ kommer jag ju ocksÄ ibland fram till att vissa saker kanske inte Àr nÄgot för mig. DÄ vill jag ocksÄ vara noga med att jag faktikst slÀpper dom grejerna. Jag vet vad jag vill nu, men jag kommer ocksÄ pÄ vad jag inte vill. Och jag Àr lika noga med saker jag inte vill göra som jag Àr med saker som jag vill göra. Jag Àr noga med att slÀppa saker jag inte vill göra och jag Àr noga med detaljer nÀr det kommer till saker som jag vill göra.
 
 


Smash Into Pieces - Higher

 
 


Skriva, greja och jobba.

Ny dag och nya tag med massor att göra. Jag har mest skrivit pÄ min sjÀlvbiogrfi idag. Mycket mer hnner jag inte för snart mÄste jag fixa mig för jobb. Det kÀnns bra i kroppen efter gÄrdagens trÀning. Pingispass gör alltid att det blir lite mer "sprÀtt" pÄ mig i nÄgra dagar efter. RÀtt skön "feeling" liksom...
 
Det Àr bra frat pÄ mig nu och det pirrar mycket magen. Det finns sÄ mycket som jag snart kan lyckas med, Àven om jagvet att jag kommer att misslyckas ocksÄ. Grejar jag inte mycket nu under december sÄ lyckas jag inte med nÄgonting. Men jag Àr sÄ taggad pÄ att bara greja och greja med allt sÄ i slutÀndan (som jag har sagt förut) sÄ blir nog allt bra ÀndÄ.
 
 
 
 
 
 


Har fÄtt mycket gjort idag.

 Jag har fÄtt gjort mycket idag!! Jag kÀnner mig sÄ nöjd!!! Vill jag sÄ kan jag liksom.
 
Jag har fÄtt stÀdat och tvÀttat mycket. Jag har kollat lite saker som handlart om sÄnt som jag vill göra och uppleva lÀngre fram. De Àr riktigt colla grejer som kommer att bli roliga upplevelser för mig. Jag fixar inte allt, men ÀndÄ en hel del. Tanken pÄ att jag kommer att fixa en hel del gör att det pirrar lite extra i magen just nu.
 
Jag hann med en promenad i morse och jag promenerade ocksÄ de 2 kilometrarna till pingishallen. NÀr jag kom dit blev det ett bra trÀningspass vid pingisbordet. Nu efter en dusch och lite avkoppling sÄ kÀnns det sÄ sjukt bra att jag har varit sÄ effektiv pÄ alla sÀtt och vis. WOW!!!
 
 
 


BÀsta trÀningspasset pÄ lÀnge!

PingistrÀningen kÀndes bÀttre Àn pÄ lÀnge ikvÀll. Bra servar och jag jobbade mer med min forehand. Jag försökte ofta jobba runt med forehand i backhandhörnet och spela bollen raka vÀgen in pÄ bordet frÄn den positionen. Jag kan hitta massor av saker sopm kanske var mindre bra ikvÀll, men jag hÄlller mig till det som var bra. Servar, Forehand och stundtals sÄ smÀllde jag till bra med mn backhand ocksÄ.
 
Jag Àr nöjd med kvÀllens trÀning. Jag kÀmpade pÄ bra ikvÀll och med tanke pÄ att jag inte trÀnar sÄ överdrivet mycket pingis sÄ ska jag vara nöjd med kvÀllens pass. Det har inte kÀnts sÄ hÀr bra pÄ lÀnge som det gjorde ikvÀll.
 
 


Promenad och jag vill fÄ mycket gjort idag.

 Jag har varit ute en promenad nu pÄ morgonen. Fint promenadvÀder var det. Skönt att jag tog mig ut. Jag har mycket att göra idag och jag ska ta tag i detta nu. Bra ÀndÄ att jag inte glömmer av att gÄ ut pÄ min dagliga promenad, eller struntar i den bara för att jag vill fÄ mycket annat gjort idag. Jag fÄr aldrig ha sÄ mycket att göra sÄ jag inte hinner att ta hand om mig sjÀlv med tex rörelse och trÀning. IkvÀll blir det pingistrÀning ocksÄ. Det ska bli kul.
NÀr jag var ute pÄ min promenad lyssnade jag pÄ en dokumentÀr som handlade den sk kris som massor av svenskar drabbades av pÄ 90-talet. RÀntan höjdes vid ett tillfÀlle tll 500 procent och en stor bank försvann efter fastighetskraschen. Massor med mÀnniskor drabbades av arbetslöshet och hur mÄnga företag som helst gick i konkurs.


Lite tufft igÄr - Annars lugnt.

 Skönt att ha en helt ledig dag nu. Jag har ju jobbat hela helgen och igÄr. IgÄr var det lite tufft att jobba, men hela helgen var ju annars hur lugn som helst.
 
Denna veckan ska jag jobba tre dagar till sen fÄr man en ledig helg och pÄ mÄndag nÀsta vecka dÄ gÄr jag tillbaka till jobbet och kör pĚett nytt schema. DÄ fÄr man se om det nya kÀnns bÀttre eller sÀmre, jÀmförelsevis med det schemat jag nu snart har kört fÀrdigt pÄ.
 
 


MĂ„ndag (2016 12 05)

 DÄ var det mÄndag igen!! Dags att dra igÄng en ny vecka. Jag har massor att göra nu. Greja, greja och fixa. Mycket kommer att bli sÄ roligt sen om jag kÀmpar med allt som fan under resten av denna mÄnaden. Det kÀnns absolut vÀrt greja mycket nu!!!
 
Jag började denna dag med en promenad. Det blev nÄgra km och samtidigt sÄ grejade jag mycket med min telefon. Jag skriver, googlar och kollar upp saker typ under hela min runda. Greja och greja sÄ jag blir lite snurrig i huvudet. Jag har jobb senare idag ocksÄ och innan jag ska tagga dit sÄ vill jag ju hinna blogga ocksÄ..
 
 
Jag lyssnade ocksÄ som vanligt pÄ en dokumentÀr nÀr jag var ute och promenerade. Den dokumentÀr jag lyssnade pÄ idag handlade om Raset i Tuve 1977. Tuve botsadsomrÄde ligger strax norr om Göteborg. Under ganska mÄnga dokumentÀrer nu som jag har lyssnat pÄ sÄ kan jag nÄgonstans förstÄ hur mÀnniskor som drabbas av det ena och det andra kÀnner sig. Men samtidigt har jag ofta svÄrt att sÀtta mig in i hur man sjÀlv skulle reagera och kÀnna mig om jag sjÀlv skulle ha drabbats av sÄn som jag hör om nÀr jag gÄr pÄ mina dagliga promenader. Men nÀr jag hörde pÄ dokumentÀren som handlade om Raset i Tuve och hörde mÀnniskor berÀtta som hade drabbats rent konkret av detta jordskred sÄ kÀndes det som jag mycket vÀl kunde sÀtta mig in och veta hur jag sjÀlv hade reagerat om jag hade blivit drabbad av nÄgot som liknar Tuveraset.
 
 
Mat i magen mĂ„ste man ju ha ocksĂ„. Idag fick det bli nĂ„gra hemmalagade köttbullar. Är det nĂ„gon matrĂ€tt som jag verkligen kan laga sĂ„ Ă€r det köttbullar med potatismos.
 
 
Jag tycker det blir jÀttegott nÀr jag lagar detta. Jag gör alltid lite extra sÄ jag kan frysa in lite ocksÄ. NÀsta gÄng jag jag ska ha nÄgot med  köttbullar sÄ blir det vÀl med makaroner.
Ha en trevlig dag!
 


Söndagsmiddag och jobb.

 DÄ Àr denna söndag och helg över för min del. Idag har jag bara tagit det lugnt förutom att jag blev rÀtt förbannad i morse nÀr nÄgon granne har ett larma sÄ lÄter som fan. Det blev dÄ en ovanligt tidig promenad. PÄ ett sÀtt var det ju bra för det kÀnns ÀndÄ ganska bra att ta sig ut tidigt och man vaknar ju till ordentligt ocksÄ. Fast man vaknar ju bara man hör grannes larm, fast det var inte skönt. DÄ Àr det skönare att vakna till av en promenad ute.
 
 
 Sen blev det mest avslappning resten av för middagen. Vid tolvtiden tog jag mig bort till kopparn för att kÀka en söndagsmiddag.
 
 
 
 Efter denna middag blev det mera slappa. Jag sov faktiskt nÄgon timme och sen var det bara att fixa sig för att kunna jobba med busskörningen igen.
Det var lugnt idag med, och det har varit lugnt hela helgen. Det har varit en bra helg. Mycket slappa, god mat och lugnt pÄ jobbet.
 
 


ITTF Nittaku Pongcast - November 2016

 


Tidig morgonpromenad-Ronnie Peterson

 Nu har det slutat att larma frÄn den dÀr lÀgenheten. Minst en timme höll den skiten pÄ nu pÄ morgonen. Jag orkade inte med det sÄ jag tog pÄ mig och gick ut pÄ min dagliga promenad istÀllet. Det blev lite tidigare Àn normalt sÄ det var ju som att gÄ ut och promenara mitt i natten. Det blev en runda pÄ 3 km igen. Skönt att ha det gjort sÄ tidigt Àven om jag nog hellre hade sovit, men det gick ju inte i morse, och ni vet ju nu varför.
 
BILDER FRÅN MORGONENS PROMENAD.
 
 
NĂ€r jag var ute pĂ„ dagens promenad sĂ„ lyssnade jag pĂ„ en dokumentĂ€r som handlade om den svenske racerföraren Ronnie Peterson som kraschade pĂ„ Monza och dagen efter avled pĂ„ ett sjukhus i Milano. Än idag omnĂ€mns Ronnie Peterson som en av dom bĂ€sta förarana som har funnits inom Formel 1 sporten.
 
 
 
Ronnie peterson Àr i den svarta bilen. LÀngst fram av dom startande i detta videoklippet.
 


Zara Larsson - I Would Like

 
 
 


Lungn helg.

Godmorgon, eller vad man nu ska sÀga denna söndag. Jag sitter ofrivilligt uppe för grannes larm eller vad det nu Àr har börjat lÄta för en timme sedan och sen dess har jag inte kunnat sova. rÀtt irriterande, men jag kan inte göra mycket Ät det just nu liksom. DÀremot kommer jag nog att ha svÄrt att sÀga ifrÄn nÀr jag ser personen som bor i just den lÀgenheten som jag nu Àr rÀtt sÀker pÄ att det dÀr jÀkla ljudet kommer ifrÄn.
 
Annars har jag hittills haft en lugn helg. Jag jobbade igÄr och den arbetsdagen blev mycket lugnare Àn vad jag trodde att den skulle bli. Det Àr ju bra nÀr det kÀnns sÄ. Jag har arbete senare idag ocksÄ. Lugnt hoppas jag att dagens arbetspass blir ocksÄ.
 
 
 


Dagen efter natt.

Nattens arbete kĂ€nns i kroppen denna dag, som vanligt. Man Ă€r lite sunkig och tom. Det kĂ€ndes annars bra att jobba i gĂ„r och i natt. Mycket glida runt och tiden gick fort bĂ„de under kvĂ€llen och natten, men det Ă€r detta med dagen efter som kĂ€nns tuffast.NĂ€r man inte sover om nĂ€tterna sĂ„ kan jag tydligen ite kĂ€nna mig pigg och frĂ€sch dagen efter. Även om natten har varit hur lugn som helst.
 
Denna dagen började inte heller sÄ bra.
 
Klockan 05:30 hÀnde samma sak som hÀnde i gÄr vid samma tid. NÄgons alarm pÄ nÄgon klockradio eller liknade för ett jÀvla ovÀsen och alarmet som jag tvingas lyssna pÄ Àr ett av dom vidrigaste ljud jag har hört. Förmodligen Àr det sÄ att nÄgon granne har stÀllt in nÄgon klockradio (eller liknade) pÄ att den automtaiskt ska ringa klockan 05:30 varje morgon. Nu har personen/personerna förmodligen Äkt bort, men glömt stÀnga av "automatiken" sÄ nu larmar det oavbrutet. Eftersom förmodligen ingen Àr hemma sÄ larmar det oavbrutet i minst 10 minuter innan larmet stÀngs av automatikst. Det hörs in till mig och jag vaknar av det. Sjukt jobbigt Àr det, Àven omjag lÀtt kan somna om nÀr det blir tyst igen. Typiskt nog sÄ kan jag inte sÀga sÀkert vilken granne detta gÀller sÄ jag kan ju liksom inte sÀga till nÄgon heller. Jag tror jag vet vem det kan vara, men jag Àr lÄngt ifrÄn sÀker.  Visar det sig att jag tar fel pÄ person sÄ blir det ju rÀtt pinsamt  om jag sÀger till. Dessutom har jag ingen lust att gnÀlla pÄ nÄgon om detta. Jag hoppas bara nu att  jag slipper höra denna skit i morgon klockan 05:30. Om det i morse var typ sista gÄngen sÄ kan jag lÀtt glömma detta.
 
I dag har jag mera jobb och jag har jobb hela helgen, plius mÄndag. Bara att bita ihop liksom.
 
Ha en trevlig dag!
 
 


Fredag!! Promenad och nattbuss

 IgÄr sov jag ut ordentligt, fast först blev jag vÀckt ca 05:30 av nÄgon grannes vÀckarklocka. Vilket hemskt ljud den hade och dessutom slutade det inte ringa pÄ sÀkert 10 minuter. StÀng av den dÀr jÀvla klockan, tÀnkte jag bara. Det slutade ringa efter en stund  i alla fall. Jag somnade om och sen sov jag fram till lunchtid.
 
NÀr jag vaknade till igen sÄ ville jag ta mig ut pÄ den dÀr promenaden som jag helst vill vara ute pÄ varje dag. Det blev en runda pÄ 3 km.
 
NÀr jag var ute och promenarade idag sÄ lyssnade jag samtidigt pÄ en dokumentÀr som handlade om mordet pÄ Anna Lindh.
 
Under eftermiddagen skrev jag lite texter och sen pÄ kvÀllen var det dags att jobba. Jag hade nattpasset.
 
 
Jag kom hem ca 03:30 i natt och dÄ borstade jag bara tÀnderna och gick la mig för att sova. Ibland grejar jag Àven efter nattarbete, men nÀr jag kom hem denna natten sÄ ville jag bara sova. Detta var min fredag i stora drag.
 
 


I slutÀndan blir det nog bra ÀndÄ.

Jag grejar med allt möjligt nu.
 
Jag skriver pĂ„ sjĂ€lvbiogrfin och Ă€ven om jag har svĂ„rt att tro att det gĂ„r att bli helt klar med alla möjliga berĂ€ttelser i Ă„r sĂ„ kör jag sĂ„ hĂ„rt med skrivandet sĂ„ jag tror nĂ€stan att det Ă€r möjligt. Fast det Ă€r Ă€ndĂ„ ganska mycket kvar och jag komer pĂ„ nytt medans jag skriver ocksĂ„. Jag tĂ€nker hela tiden att: Skriver jag om det sĂ„ mĂ„ste jag ju skriva detta ocksĂ„ osv... Det kĂ€nns i alla fall bra med skrivandet nu. Även om jag (förmodligen) inte kommer att nĂ„ mitt mĂ„l som var att bli fĂ€rdigt detta Ă„ret med min sk sjĂ€lvbiografi. SĂ„ kĂ€nner jag att jag ska göra fĂ€rdigt den, oavsett hur lĂ„ng tid det kommer att ta. Det fĂ„r ta den tid det tar och jag har ju gjort sĂ„ mycket redan sĂ„ det vore bara dumt att sluta skriva och lĂ€gga ner skapandet av berĂ€ttelser bara för att jag inte nĂ„r ett uppsatt tidsmĂ„l. Det spelar ju egentligen ingen roll nĂ€r jag blir fĂ€rdig med den. Huvudsaken Ă€r ju att jag gör den fĂ€rdig.
 
Det börjar brÀnnas nu med andra mÄl som jag har i livet. Hela Äret har jag tÀnkt pÄ att jag vill göra saker som jag typ aldrig har gjort och fÄtt uppleva. I Är har jag inte gjort sÄ mycket av sÄdana saker. Orsaken Àr att jag har varit dÄlig pÄ att planera och fixa saker. Jag har kanske varit för slö. Jag har ofta tÀnkt att jag inte orkar osv. Nu har denna dÄliga planering gjort mig lite smÄförbannad sÄ nu planerar jag och grejar som bara den för att jag ska kunna göra mycket roligt till nÀsta Är i alla fall. Nu börjar det brÀnnas ordentligt med allting.
 
I början av detta Ă„ret sĂ„ hade jag massor av mĂ„lsĂ€ttningar som jag nu i december bara ska förbereda fĂ€rdigt, sĂ„ att jag sen bara kan Ă„ka och göra bĂ„de det ena och det andra. Eftersom jag kĂ€nner att jag har varit dĂ„lig pĂ„ att planera och fixa i Ă„r sĂ„ Ă€r liksom förberedelserna inte dom bĂ€sta inför allt som jag mĂ„ste kunna fixa under denna mĂ„naden. Jag Ă€r förbered pĂ„ allt som jag mĂ„ste klara att fixa nu, men jag har varit slarvig med att göra vad som krĂ€vs tidigare i Ă„r, fast i slutĂ€ndan sĂ„ lyckas jag nog med mycket Ă€ndĂ„. Fast allt kanske inte riktigt blir som jag ville frĂ„n början. Allt sĂ„nt som jag har slarvat med i Ă„r ska jag verkligen bli bĂ€ttre pĂ„ till nĂ€sta Ă„r. Är man lite smĂ„förbannad över saker man hade kunnat göra om man inte hade slarvat bort chanserna i Ă„r sĂ„ blir man nog automatskt mer noga med allt till nĂ€sta Ă„r. Just nu Ă€r jag ocksĂ„ noga för jag vill inte slarva bort de chanser jag har. Jag vill sĂ„ mycket, och jag tror att jag kan fĂ„ mycket av de jag vill ha. Allt kanske inte blir sĂ„ som jag hade tĂ€nkt mig, men i slutĂ€ndan sĂ„ tror jag de mesta blir bra Ă€ndĂ„. 
 
 
 
 


Dolly Style - Young & Restless

 
 

 



Allt handlar ju om mer trÀning

Jag har trÀnat lite pingis ikvÀll. Jag spelar inte sÄ bra som jag vill, men allt handlar ju om att jag mÄste trÀna mer om jag ska kunna spela bÀttre. Jag kommer inte att trÀna mer inom den nÀrmaste framtiden. DÀrför kommer jag vÀl inte spela sÄ mycket bÀttre Àn vad jag gör nu. Jag har ju inte möjligheten att trÀna mer pingisen Àn vad jag gör. Jag kan kÀnna mig lite ledsen över att jag inte kan spela bÀttre, men efetrsom jag Àr sÄ sÀker pÄ vad det beror pÄ sÄ gÄr det dÀr ledsna tillstÄndet över ganska snabbt. Allt handlar ÀndÄ om trÀning. NÀr man trÀnar bra dÄ gör man sig förtjÀnt av att spela bra. Om man kan inte spela bra om man inte trÀnar bra. Man spelar som man trÀnar.
 
Nu var inte allt dÄligt idag. Jag spelar bra fram till att jag ska avgöra bollen. Jag gör stundtals ganska bra bolldueller. Mina servar stÀmmer ganska bra och jag hade ganska bra tr'Àff pÄ bollen. men man rÀcker ÀndÄ inte tlll riktigt, och jag Àr sÀker pÄ att allt handlar om att jag mÄste trÀna mer. DÀrför kan det kÀnnas lite trÄkigt att jag inte har möjlighet att trÀna mer pingis Àn vad jag gör, men det Àr ju bra att jag trÀnar nÀr jag kan. Svettig blir man ju i alla fall.
 
 
 


1 december kÀnns lite lagom

 Nu har det blivit december. Nu nÀrmar vi oss jul och slutet av Äret. Jag har amssor med saker som ajag vil ha gjort innan detta Äret Àr slut. 
 
Jag började denna 1 december med en promenad pÄ 3 km. Det kÀndes lite lagom att vara ute. Inte för bra och inte för kallt, men jag gick inte med direkt lÀtta steg. Men det blev ju en runda i alla fall, och det var ju bra. Jag Àr glad för att det Àr plusgrader och ingen snö. För mig fÄr det gÀrna vara sÄ under hela vintern.
 
 
 NÀr jag var ute pÄ min promenad sÄ lyssnade jag pÄ en dokumentÀr som handlade om den sk kÄrhusokupationen  som Àgde rum i Stockholm 1968.
 
 
Nu ska jag skriva lite texter. Komma framÄt i sjÀlvbiogrfiskrivandet Àr ju vad jag vill och dÄ fÄr man jobba pÄ emd etat skriva texter och mera texter.
 
IkvÀll fÄr det bli lite pingistrÀning.
 
Ha en trevlig dag!
 
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE