Happy halloween đŸŽƒđŸ©žđŸ’€

Nu har det blivit helg och det Àr alltid skönt nÀr man blir ledig. Jag ska ta vara pÄ ledigheten och vila ordentligt. Ska man följa dom nya rÄden om hur man ska skyddas sig sjÀlv och andra mot COVID-19 sÄ ska man ju typ bara trÀffa dom man bor ihop med och lever man sjÀlv sÄ kan man trÀffa nÄgra fÄ, men inte fler. SÄ fattar jag det som i alla fall. Det verkar som det gÄr en andra vÄg av coronavirus just nu. Jag har sen i mars haft respekt för detta och jag tycker det Àr obehagligt. Jag vet dÀremot inte om jag har haft det eller inte. Jag har inte kÀnt mig sjuk, men man kan ju ha haft nÄgot mindre symptom som man knappt har mÀrkt av. Man har ju hört hela tiden att den som kÀnner av minsta symtom ska stanna hemma, men skulle jag följa det rÄdet till 100% sÄ kan jag lika gÀrna sluta jobba helt. Jag kÀnner alltid av nÄnting och det tror jag dom flesta av oss gör. Jag kan ju inte vara hemma för saker som jag har kÀnt av i hur mÄnga Är som helst. 
 
Det har annars gÄtt bra med mina promenader och jagande av steg denna veckan.  Jag har pÄ 5 dagar fixat 70 000 steg. MÄlet Àr ju 80 000 steg pÄ 7 dagar sÄ det kÀnns ju ganska klart att jag kommer att fixa det. Jag gillar ju ocksÄ att vara ute och röra pÄ mig. Det kÀnns bara skönt och inte jobbigt överhuvudtaget. Jag kan snart kan höja till 90 000 steg i veckan? 
 
Halloween Àr det denna helgen. Jag kommer vÀl inte att bry mig sÄ mycket, men jag har köpt godis som jag har hemma och dÄ slipper jag vÀl att barn busar om nÄgon eller nÄgra skulle ringa pÄ min dörr.  
 
Happy halloween!  
 
(null)
(null)
(null)
 
(null)
 


Jag tjÀnade Àntligen pÄ det.

 Nu börjar pengarna att rulla in igen. Denna mÄnaden har har kÀnts som en evighet. Jag har typ lÀngtat som fan till just denna veckan. Jag vill ju bara komma framÄt i grejandet av min högsta dröm. Nu har jag Àntligen fÄtt undan en ansenlig summa pengar och detta tar mig ju i alla fall nÀrmare den vison jag har. 
 
Denna mÄnaden har jag mest stÄtt och stampat. Jag har tÀnkt massor med gÄnger att jag bara ska strunta i allt som har med visonen att göra, men pÄ nÄgot sÀtt har jag ÀndÄ valt att behÄlla tÄlamodet och lugnet. Detta har ju lönat sig nu och jag Àr sÄ glad för det. Jag vill ju verkligen hÄlla mig till vad jag har planerat. Detta Àr nÄgot som jag Àr sÄ sÀker pÄ att jag vill köra pÄ. Jag tror ÀndÄ att detta Àr bra för mig. Jag kÀmpar med nÄgot som för varje mÄnad kommer att löna sig bara jag klarar av det. Jag vill ju ocksÄ nÄ den kÀnslan jag kÀnner nu. Att jag klarade av nÄgot som tidigare har kÀnts pÄ tok för svÄrt. Den kÀnslan Àr ju svÄr att beskriva, men det kÀnns ju bar nÀr mman har kÀmpat med sig sjÀlv som fan för att man inte ska ge upp. Jag tror ju pÄ detta och kÀnner att jag gör rÀtt som försöker förverkliga en dröm som jag har haft sen jag var riktigt liten. Det Àr ju lÄngt ifrÄn klart, men jag klarade av att ha tÄlamod till max och dÄ behöver jag ju inte tveka pÄ att jag inte kan klara av det igen. 
 
Det som kÀnns bÀst nu Àr att jag faktiskt tjÀnade pÄ att ha tÄlamod. Det kommer ju dÀrför att kÀnnas lÀttare att behÄlla tÄlamodet framöver ocksÄ. 
 
 
 


Vecka 44

Skönt att börja denna veckan med en helt ledig dag. Jag var ju ledig igÄr med, sÄ under ganska lÄng tid nu sÄ har jag varit inne i en ganska bra arbetsperiod med lite mer ledigt och lagom med jobb. Denna veckan kör jag 4 dagar och jag slutar i ganska bra tid sÄ jag ska vÀl lÀtt kunna fixa mina promenadrundor, utan att behöva kÀmpa med dom sent pÄ kvÀllarna.
(null)
 
Skönt att det kommer in en hel del pengar under denna veckan. PÄ typ 2 sekunder kan jag göra en hel del för att nÀrma mig min högsta dröm. Sen fÄr jag förmodligen vÀnta 1 mÄnad innan jag kan göra nÄgot som tar mig ett större kliv nÀrmare den vision jag har. Jag mÄste ha: TÄlamod, vara motiverad och hÄlla mig till min plan. Bara dÄ kan jag lyckas med det jag helst vill i hela livet. Men det ska jag fan klara!!
 
Jag har annars tĂ€nk att jag ska slappa mer och Ă€gna mig mindre Ă„t den skit som jag den senaste tiden har kĂ€nt att jag har lagt för mycket tid pĂ„. Ibland grejar man ju med saker som man i slutĂ€ndan kĂ€nner att man sjĂ€lv kanske inte fĂ„r sĂ„ mycket tillbaka pĂ„ att man gör. Ibland vill jag ju göra saker Ă€ndĂ„, men en del av sĂ„nt som jag tex försöker fĂ„ ordning pĂ„, Ă€r nĂ€r jag tĂ€nker efter inte vĂ€rda att lĂ€gga nĂ„gon tid och kraft pĂ„. BĂ€ttre Ă€r det ju att lĂ€gga mer tid pĂ„ att slappa och mĂ„ bra.
(null)
 
Eller sĂ„ grejar man bara mer med sĂ„nt som Ă€r: Roligt, motiverande och kĂ€nns meningsfullt.   
 
(null)
 



Vet inte vilket Ă„r.

Jag minns inte vilket Ă„r det var som jag inte gjorde ett besök i Stockholm. Det kĂ€nns som att det var vĂ€ldigt lĂ€ngesen. Just denna helgen för ett Ă„r sedan var jag dĂ€r. Jag Ă„kte mest upp för att jag ville "chilla" lite. Sen har det ju blivit lite tradition att jag alltid besöker Stockholm minst en gĂ„ng per Ă„r. Jag minns som sagt inte vilket Ă„r som jag inte var dĂ€r senast, men det blev vĂ€l inte sĂ„ mĂ„nga besök dĂ€r för min del nĂ€r jag var riktigt liten. 

I Ă„r kĂ€nns det ju som att det inte kommer att bli av. Vi Ă€r snart inne i november och allt med coronavirus Ă€r ju inte över pĂ„ lĂ„nga vĂ€gar. 

Jag kĂ€nner liksom inte  i dessa tider att det bara Ă€r att Ă„ka och typ skita i att vi fortfarande Ă€r i en pĂ„gĂ„ende pandemi. Det vore oansvarigt av mig att Ă„ka till tex Stockholm och tycka att hĂ„lla pĂ„ en liten tradition som jag har Ă€r mycket viktigare. 

Jag Ă€ndĂ„ inte sĂ€ker pĂ„ om det Ă€r fel att Ă„ka. Jag ju hittills inte kĂ€nt mig sjuk och jag har ju heller inte isolerat mig i nĂ„gon större utstrĂ€ckning. Jag har bara valt att inte resa utomlands eller till Stockholm.  Annars lever jag ju som jag gjorde innan denna pandemi bröt ut. 

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Jag vill gĂ€rna Ă„ka upp, samtidigt kĂ€nns det fel. DĂ„ Ă€r det vĂ€l mest rĂ€tt att inte bry sig Ă„r. Men jag gillar ju Stockholm. Jag trivs alltid sĂ„ bra dĂ€r. SĂ„ lite trĂ„kigt skulle det vara om jag inte Ă„kte dit i Ă„r. Men sĂ„nt Ă€r livet. Jag tĂ€nker Ă€ndĂ„ göra det som kĂ€nns mest rĂ€tt att göra. Man fĂ„r gĂ„ pĂ„ magkĂ€nslan. Livet gĂ„r ju vidare Ă€ven om man inte besöker Stockholm. 

(null)

(null)
(null)



Mysigt bra.

Jag har inte sĂ„ mycket att skriva om. Men jag har ju lovat mig sjĂ€lv och er blogglĂ€sare att jag ska uppdatera minst varannan dag. 

Jag kan fundera vidare pĂ„ hur jag mĂ„r. Kort sagt kan man sĂ€ga bra. Jag mĂ„r bra av att jobba mig nĂ€rmare min vision. NĂ€r jag tĂ€nker pĂ„ hur jag fĂ„r det i livet om jag lyckas nĂ„ den sĂ„ kĂ€nns det typ: Mysigt bra. Jag kĂ€nner Ă€ntligen att jag faktiskt kĂ€mpar med att nĂ„ ett mĂ„l som Ă€r helt rĂ€tt för mig. Som jag sa sĂ„ kĂ€nns det mysigt bra...och vĂ€ldigt coolt. 

(null)

Jag hoppas att jag nu bara jobbar pĂ„ med detta och inte sabbar för mig. Jag mĂ„ste ha en hel del tĂ„lamod och hĂ„lla motivationen uppe. Jag tro pĂ„ mig sjĂ€lv och att det Ă€r möjligt. Annars kan jag lika gĂ€rna lĂ€gga ner nu direkt. Just nu kĂ€nns  det som sagt mysigt bra och jag hoppas att den kĂ€nslan bara bestĂ„r. Jag vill aldrig att det ska kĂ€nnas för bra, men inte heller för dĂ„ligt. Lagom Ă€r vĂ€l bĂ€st, eller bara mysigt bra.

Jag mĂ„ste Ă€ndĂ„ vara försiktig sĂ„ jag inte sĂ€ger för mycke eller tar ut nĂ„t i förskott. Jag mĂ„ste hĂ„lla mig till vad jag har planerat. Jag kan inte göra mindre Ă€n vad jag har sagt och sen tro att de mesta pĂ„ nĂ„got sĂ€tt löser sig Ă€ndĂ„. Det kĂ€nns som det Ă€r viktigt att vara i nuet och kanske ocksĂ„ slĂ€ppa tankar pĂ„ min högsta dröm nĂ€r jag inte jobbar sĂ„ mycket med den. Blir det för mycket med det och jag kanske funderar mer pĂ„ saker som inte Ă€r hĂ€r och nu, dĂ„ kan jag tĂ€nka mig att jag lĂ€tt kan bli slarvig. Är jag inte grymt fokuserad pĂ„ nuet dĂ„ kanske jag försöker komma framĂ„t för snabbt och dĂ„ blir det nog i slutĂ€ndan inte bra. 
(null)











Hur mÄdde jag? Hur mÄr jag?

Det Ă€r skönt att ha tvĂ„ lediga dagar mitt i veckan. Jag ska ju jobba pĂ„ lördag och hade det inte varit för coronaviruset, pandemin och allt kring detta sĂ„ hade det ju varit marknad i VĂ€nersborg och jag hade missat rubbet eftersom jag jobbar hela jĂ€kla lördagen. 
 
Jag har börjat kĂ€nna av lite sug pĂ„ att gĂ„ ut igen. Krogen eller bara hĂ€nga en kvĂ€ll och natt pĂ„ nĂ„got mysigt stĂ€lle som jag trivs pĂ„. Samtidigt har jag fortfarande respekt för coronaviruset och av de lilla jag kan förstĂ„ sĂ„ Ă€r ju faran inte över nu pĂ„ lĂ„nga vĂ€gar. Dessutom tycker jag mig höra varje dag att alla bör tĂ€nka pĂ„ att undvika att Ă„ka buss om man inte nödvĂ€ndigtvis mĂ„ste. Jag som jobbar med att köra kan ju bara sĂ€ga att jag inte mĂ€rker att folk Ă„ker mindre Ă€n tidigare. Samma tĂ€nker jag nĂ€r jag ser folk pĂ„ utestĂ€llen. Ingen verkar bry sig lĂ€ngre. Ska jag bry mig sĂ„ mycket som jag gör? Jag kĂ€nner att jag vill det, men samtidigt har jag mĂ„tt lite dĂ„ligt av att jag tex inte vĂ€ljer att gĂ„ ut en kvĂ€ll, fast jag kĂ€nner mig sugen som fan. Jag vill vara duktig och följa dom sk restriktionerna men jag vill ju göra mer och jag tycker ingen annan verkar bry sig om detta med pandemin lĂ€ngre. Jag tĂ€nker att jag inte heller behöver bry mig, men sen tĂ€nker jag Ă€ndĂ„ att det klokaste och bĂ€sta att göra Ă€r att faktiskt bry sig och följa alla rekomendationer sĂ„ gott man kan. 
 
Jag har under en period mĂ„tt lite dĂ„ligt. Vad exakt det beror pĂ„ vet jag inte, men nu kĂ€nns det i alla fall bĂ€ttre igen. Jag kanske har oroat mig lite för mycket. Ett tag kĂ€nde jag att det kanske inte kommer att gĂ„ sĂ„ bra med att dra in pengar som jag först hade tĂ€nkt. Det Ă€r sĂ„nt som jag i alla fall kan bli lite nedstĂ€md för. Sen har det Ă€ndĂ„ ALLTID varit sĂ„ för mig att nĂ€r jag kĂ€nner att  jag inte fĂ„r ekonomin dit jag vill och nĂ€r mycket Ă€r pĂ„ vĂ€g att bli sĂ€mre Ă€n vad jag har rĂ€knat med sĂ„ blir jag bĂ€ttre pĂ„ att greja sĂ„ att jag fĂ„r in pengar. Jag ger mig liksom inte förrĂ€n jag har en lösning och sen blir det i slutĂ€ndan oftast bĂ€ttre Ă€n vad jag frĂ„n början hade rĂ€knat med. 
 
Det Ă€r Ă€ndĂ„ inet sĂ€kert att jag mĂ„r bra av det. Pengar och framgĂ„ng spelar egentligen ingen roll. Jag mĂ„ste jobba med mig sjĂ€lv mer mentalt och komma ner i varv och slappna av. Kanske sova mer och koppla av mer. Klarar jag av dom dĂ€r sakerna, dĂ„ kĂ€nner jag att jag mĂ„r mycket bĂ€ttre. Jag har fattat sen lĂ€nge att framgĂ„ng inte spelar nĂ„gon jĂ€vla roll om du inte mĂ„r bra. 
 
Jag mÄr bar nu i alla fall. Jag jobbar ju pÄ med att nÄ min vision och högsta dröm i livet. Detta har jag tÀnkt pÄ sen jag var liten och allt med detta kÀnns bra. Jag Àr positiv och tror pÄ att det Àr möjligt. Samtidigt vet jag att Àven om jag inte skulle lyckas fullt sÄ lever jag ÀndÄ nÀrmare min vision och fÄr det ocksÄ bÀttre för varje grej jag gör nu som tar mig nÀrmare mÄlet. Det Àr en ganska skön kÀnsla att kÀnna. Bara jag gör nÄgot av allt jag har planerat att göra, sÄ fÄr jag nytta av det i slutÀndan. Och ju mer jag gör, ju lÀttare kÀnns det att jobba mot mÄlet.
 
Bara jag mĂ„r sĂ„ bra som möjligt sĂ„ Ă€r det bara att köra pĂ„ med vad jag Ă€n bestĂ€mmer mig för att göra. Det Ă€r ju skönt att pandemin och coronaviruset inte har förstört mina möjligheter att nĂ„ min högsta dröm i livet. Det Ă€r nog pga av coronaviruset som jag har kommit pĂ„ hur jag ska göra. Jag har fĂ„tt tid att fundera eftersom man har varit hemma mer i Ă„r Ă€n vad jag hade tĂ€nkt att jag skulle vara.  
 
 



Vecka 43

Massor med jobb har jag. Nu börjar vÀl en ny period av lite mer jobbande igen. Jag har ju under en period nu jobbat lite mindre Àn normalt. Det har varit jÀtteskönt att fÄ vara mer ledig, Àven om jag fÄr jobba rÀtt mycket nÀr jag vÀl befinner mig pÄ jobbet. Denna veckan har jag ÀndÄ tagit bort en jobbdag som jag skulle ha haft enligt schemat. Det gör att jag trots allt fÄr tvÄ lediga dagar pÄ raken i mitten pÄ denna veckan och tvÄ lediga dagar pÄ raken i slutet (söndag) och i början (mÄndag) av nÀsta vecka. SÄ jag ska inte klaga nu heller. Det blir en rÀtt bra arbetsvecka detta ocksÄ. 
 
Promenadrundorna gick riktigt bra förra vecka. Det Ă€r ju 80 000 steg som gĂ€ller varje vecka nu och jag kĂ€mpade pĂ„ bra med detta förra veckan. Även om jag hade nĂ„gon lĂ„ng jobbdag sĂ„ tvingade jag mig Ă€ndĂ„ ut pĂ„ en runda. NĂ€r man jagar ett resultat, dĂ„ blir det lĂ€ttare att motivera sig och jag kĂ€nde ocksĂ„ för första gĂ„ngen att jag gillade att gĂ„ kvĂ€llspromenader. Det kĂ€nns som det var lĂ€nge sen som jag tyckte att en kvĂ€llspromenad kunde kĂ€nnas skön att gĂ„.
Denna veckan ska jag fortsÀtta kÀmpa med stegen. Jag fÄr ju ta mig ut pÄ mina lediga dagar. NÄgon runda efter jobbet fÄr det vÀl bli ocksÄ. Kanske mÄste jag ta nÄgon ledig dag och gÄ en lÀngre runda Àn normalt. Alternativet kan ju vara att jag delar upp det och kör en kortare runda pÄ förmiddagen och en pÄ eftermiddagen eller kvÀllen, under en och samma dag. 80 000 steg krÀver ÀndÄ lite mer av mig Àn vad man kanske kan tro. Jag rör mig ju inte överdrivet mycket nÀr jag sitter bakom ratten i 8-10 timmar och kör. DÀrför fÄr jag ju ta tag i det dÀr med att röra pÄ mig rÀtt ordentligt nÀr jag Àr ledig. Annars mÄr jag fan skit, och det vill man ju inte göra.  
 
Annars blir det vÀl en liten "mellanvecka". Jag tror inte jag kommer att tjÀna sÄ mycket pengar just denna veckan. Det har annars varit ganska bra med cash in under denna mÄnaden, men nu blir det nog inte sÄ mycket mer förrÀn vi kommer till slutet av denna mÄnaden. 
 
Ganska lugn vecka om man bortser frÄn jobbet. Jag har inga fler syskonbarn nu som ska döpas och ingen slÀkting överhuvudtaget ( av dom som jag bryr mig om) som fylller Är under denna veckan. I helgen var jag ju pÄ bÄde dop och födelsedagskalas. Brorsans Àldsta dotter fyllde 3 Är igÄr och den yngsta döptes ju i lördags. 
 
Ni fÄr ha en bra vecka. Hösten hÄller vÀl i sig ett tag till. En fin Ärstid tycker jag. 
 
(null)
 
 
 


Lördag - Söndag.

DÄ börjar denna helgen ocksÄ lida mot sitt slut. Det Àr ju sÄ typiskt att alla lediga helger gÄr sÄ fort. En jobbhelg brukar ju kÀnnas som en evighet. Hmm... 
 
Lördag: 2020 10 17
 
Det blev en lÄng dag i gÄr. Jag va ju bjuden pÄ dop. Det var min brors minsta dotter som skulle döpas. Julie heter hon. Dopet skulle egentligen Àga bli av i vÄras, men pga av coronaviruset sÄ blev det instÀllt. IgÄr blev det av, men det var bara dom nÀrmaste som var dÀr. 
 
Dopet Àgde rum i Skrea kyrka i Falkenberg. Förövrigt en vÀldigt fin kyrka.
 
Efter dopet blev det lite firande hemma hos brorsan och hans flickvÀn. 
 
Söndag 2020 10 18
 Idag har jag haft en ganska lugn dag. Jag har varit ganska trött sÄ jag har faktiskt sovit nÄgra timmar under eftermiddagen.
 
Jag har gÄtt en promenadrunda. Jag behövde göra 12 000 steg för att nÄ mitt mÄl som Àr 80 000 steg pÄ en och samma vecka. 
 
 
Lite god mat pÄ min "favvorestaurang" har det ocksÄ blivit idag. 
 
Nu hÄller jag pÄ nere i tvÀttstugan. Jag har ganska mycket tvÀtt och en tvÀttmaskin av tre Àr trasig sÄ man fÄr greja lite extra med tvÀtten nu. Men jag ska nog hinna med. Jag har ju sovmorgon imorgon och sen Àr det mer arbete som gÀller. Det har varit skönt med en tre dagars ledighet. Det behövdes och jag hade gÀrna haft det jÀmt. Varenda fredag till söndag, men sÄ bra har inte ens jag det. 
 
 


Fredag (2020 10 16)

 
(null)
Det har varit lite dÄligt bloggande frÄn min sida denna veckan. Jag ber om ursÀkt för det, om nu nÄgon bryr sig lÀngre.  
 
Idag har jag varit i Uddevalla och gjort fint pÄ min mammas grav. Det behövdes verkligen. Det var bara en massa vissna blommor och en hög med löv. Jag stÀdade upp lite och sen lade jag dit en krans. Nu Àr det fint inför vintern  pÄ mammas grav,  och det Àr ju sÄ det ska vara. 
(null)
 
Jag tog ocksĂ„ en tur till Överby. Jag köpte bla ett par nya promenadskor. IgĂ„r köpte jag mig ocksĂ„ ett par nya skor. Jag behövde ett par som jag har tĂ€nkt att mest ha pĂ„ jobbet. 
 
Jag hade Àven ett Àrende att utrÀtta i TrollhÀttan idag. Det var nÄgot som jag ocksÄ tjÀnade pengar pÄ sÄ jag Àr glad att jag inte struntade i det. Det blev ju ÀndÄ 3000 kr till Danne, och det blir man ju inte ledsen för att man kan tjÀna. Det bara att "köra" pÄ, sÄ kan man tjÀna cash sen. 
 
 
Jag har som sagt varit lite dĂ„lig pĂ„ att blogga under en period nu. Jag ska försöka bli bĂ€ttre för jag vill verkligen inte sluta att hĂ„lla detta med bloggen vid liv. Jag mĂ„r ju vĂ€ldigt bra av det. Dessutom Ă€r det ganska roligt ocksĂ„. I alla fall nĂ€r man kĂ€nner att man har bra "flow" i skapandet av nya blogginlĂ€gg. Överhuvudtaget ska jag försöka bli bĂ€ttre pĂ„ att skapa i mina sociala medier. Det Ă€r ju roligt att hĂ„lla pĂ„ liksom. 
 
Ha en trevlig helg! 
 
(null)
 
 
 
 
 


Nittaku Pongcast - September 2020



Vecka 42

 4 dagar av jobb och sen har jag tre dagar pÄ raken av ledighet. 
 
Till helgen Àr jag bjuden pÄ dop. Det Àr min brors minsta dotter som ska döpas. Jag var bjuden  redan i vÄras, men som lÀget var dÄ med coronaviruset sÄ blev det instÀllt den gÄngen. Nu blir det av, men det blir bara med dom nÀrmaste. Inte sÄ mycket folk. Ska bli skönt. 
 
NÀr det kommer till promenadrundor sÄ tÀnker att jag vill nÄ 80 000 steg till pÄ söndag. Detta gör att jag fÄr ta mig ut efter jobbet som nÀrmaste dagarna för att jag ska vara sÀker pÄ att jag ska klara detta. Jag har ju ingen lust att gÄ nÄgra "megalÄnga" promenader i helgen bara för att kunna uppnÄ mÄlsÀttningen, men samtidigt vill jag vara noga med att klara av det. 
 
Annars har jag lite smÄsaker som jag vill fÄ gjort denna veckan. Jag ska ta mig till mammas grav och göra lite fint dÀr inför vintern. Jag brukar göra det just vid denna tidpunkten pÄ Äret. Det ser sÀkert bra ut nu ÀndÄ, men jag har inte besökt graven pÄ lÀnge och jag vill försÀkra mig om att det ser fint ut. Det tycker jag Àr viktigt. 
 
Jag tycker det Àr jÀttefint och mysigt med sÄ mycket höst nu. Jag tror detta Àr min "favvoÄrstid". 
 
Hoppas ni alla fÄr en bra vecka!
 
 
 


HÄller tillbaka rastlösheten.

Det har varit skönt att fÄ börja sin ledig helg redan idag (fredag). Jag har avverkat över 20 000 steg idag och nu kÀnns det bara skitbra i kroppen. Jag har ju höjt mÄlsÀttningen med antal steg i veckan sÄ jag behöver ju ta mig ut och gÄ nÄgon mer promenadrunda per vecka Àn vad jag har gjort tidigare. Jag vill nu alltid nÄ 80 000 steg per vecka. Jag kör sÄ ett tag och sen fÄr vi se nÀr jag ökar det dÀr. Det kÀnner jag i alla fall att jag vill göra, och ocksÄ behöver göra. 
 
Jag kÀnner av ganska mycket rastlöshet, men det Àr ju promenader ett bra sÀtt att stila den. Ett annat sÀtt kan vara att bara gÄ och lÀgga sig. IgÄr kÀnde jag att jag vill göra nÄgot pÄ kvÀllen. Helt sjukt att jag kan kÀnna sÄ nÀr jag har haft en över 10 timmar lÄng arbetsdag (tvÄ dagar i rad) som kÀndes som fan i kroppen igÄr. Men jag har ibland lite svÄrt för att bara sÀtta mig till och inte göra nÄnting. Jag har ÀndÄ dom senaste Ären blivit bÀttre pÄ att ÄterhÀmta mig och bara vila, men den dÀr rastlösheten smyger sig pÄ ibland och det kan kÀnnas jobbigt för om jag tex har jobbat mycket en dag sÄ kommer ju kroppen att sÀga ifrÄn ganska snabbt om jag inte taggar ner lite nÀr jag kommer hem. Nu var det ÀndÄ sÄ att jag klarade av att hÄlla tillbaka rastlösheten, men den Àr ÀndÄ lite jobbig att behöva kÀmpa med. Jag vill inte att den ska ta över kroppen pÄ mig. Samtidigt vill jag ÀndÄ kÀnna av den för att jag inte ska bli slö och fÄ för lite gjort. Det kanske Àr lite löjligt att jag bryr mig om vad jag kÀnner kring rastlösheten, men jag vill bara inte att den ska ta över kroppen sÄ att jag i efterhand mÄr dÄligt av det. Jag kÀnner att jag har vÀldigt lÀtt för att hamna dÀr. 
 
HÀr Àr ju bloggen bra för mig. Genom att bara sitta hÀr och skriva lite om att jag kÀnner mig rastlös sÄ stillar jag ju min rastlöshet pÄ ett för mig vÀldigt naturligt sÀtt. Jag tÀnker, skriver ner och funderar vidare och jag kÀnner nu ett behagligt lugn i kroppen. En blogg Àr allt bra att ha. 


Zara Larsson - WOW



För de mesta mÄr jag bra.

Livet kĂ€nns bra nu. Jag tĂ€nker mycket pĂ„ min högsta dröm och kĂ€nslan jag har Ă€r att mĂ„nga av mina delmĂ„l som jag har under dom nĂ€srmaste mĂ„naderna kommer jag att sĂ€tta hur lĂ€tt som helst. Jag ska aldrig ta ut nĂ„got i förskott, men mycket kĂ€nns sĂ„ bra redan nu och jag gjort sĂ„ under en lĂ€ngre. Jag kan inte se ett misslyckande. PĂ„ ett sĂ€tt har jag redan lyckats eftersom allt jag gör som tar mig nĂ€rmare det slutgiltiga mĂ„let, blir till det bĂ€ttre för mig ekonomiskt. Ju bĂ€ttre det blir, ju lĂ€ttare tror jag att jag kan klara framtida delmĂ„l. Om allt bara kĂ€nns lĂ€ttare och lĂ€ttare ju mer jag gör och ju lĂ€ngre tiden gĂ„r, dĂ„ borde jag ju logoiskt sĂ€tt lyckas med att nĂ„ min vision. Det dĂ€r kĂ€nns bra och jag har svĂ„rt att slĂ€ppa den tanken pĂ„ att jag vill lyckas med det. Eftersom det ocksĂ„ blir bĂ€ttre och mer stabilt för mig ekonomiskt för varje delmĂ„l som jag sĂ€ttre, sĂ„ kan man ju sĂ€ga att jag för varje delmĂ„l som jag klarar av. De enda som jag tĂ€nker pĂ„ som kan bli till ett misslyckande det Ă€r att jag förmodligen kommer att komma till en punkt dĂ€r jag mĂ„ste vĂ„ga ta lite risker och kansek ocksĂ„ slĂ€ppa nĂ„nting som jag har som Ă€r vĂ€ldigt bra. Detta behöver jag förmodligen göra för att det ska finnas en möjlighet för mig att nĂ„ den dröm som jag har tĂ€nkt pĂ„ Ă€nda sen jag var liten. 
 
Annars dĂ„? 
 
Jag kĂ€nner att jag har ganska mĂ„nga saker jag vill fĂ„ gjort nu. De mesta Ă€r ju bara vardagliga saker som alla har att greja med varje dag. Jag försöker dela upp allt vecka för vecka. Saker jag tidigare kansek gjorde pĂ„ en och tvĂ„ dagar gör jag nu istĂ€llet pĂ„ en vecka. Jag vill inte ha tex lediga dagar dĂ€r jag grejar med hur mycket som helst bara för att jag kanske inte hinner med eller orkar efter vissa arbetsdagar. Jag Ă€r glad över att jag tĂ€nker pĂ„ att Ă„terhĂ€mta mig och vila ordentligt pĂ„ dagarna. Mycket av allt jag vill fĂ„ gjort kan ju ofta vĂ€nta till en annan dag. 
 
Jobbet?
 
Jag kan kĂ€nna att jag har lite för mĂ„nga perioder dĂ€r jag jobbar vĂ€ldigt mycket och det ska jag nog tĂ€nka pĂ„ att försöka Ă€ndra. Jag kan tĂ€nka mig att det snart Ă€r dags att söka nya scheman och jag ska verkligen försöka fĂ„ ett schema dĂ€r jag har lite fĂ€rre av dom pass som Ă€r pĂ„ över 10 timmar arbetstid. Dom har börjat kĂ€nnas ganska tuffa, Ă€ven om jag nu har ett schema som pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt Ă€r bra. Nu vet jag ju inte hur allt kommer att se ut. Jag vĂ€ger ju in alla för och nackdelar med alla möjliga olika scheman och sen söker jag det som jag tror att jag vill ha. Sen fĂ„r man ju se vad man fĂ„r. "Ordningen" Ă€r ju sĂ„ att den som har jobbat lĂ€ngst som bussförare fĂ„r vĂ€lja schema först ocsen fyller man liksom pĂ„ i tur och ordning. Jag brukar fĂ„ vad jag söker, men jag Ă€r ju lĂ„ngt ifrĂ„n att vara högt upp pĂ„ nĂ„gon lista. 
 
Promenader?
 
Jag gĂ„r mina promenadrundor och jag planerar vecka för vecka hur mycket jag ska gĂ„ varje dag för att jag i slutĂ€ndan ska nĂ„ dom dĂ€r 70 000 stegen som jag alltid vill ha fixat innan det blir en ny vecka. Jag tycker jag fĂ„r till det bra för jag jobbar ju en hel del och dĂ„ blir det ju inte sĂ„ mĂ„nga steg. Jag har ju ett ganska stillasittande jobb. Jag kĂ€nner ocksĂ„ att upplĂ€gget kĂ€nns bra för jag behöver inte gĂ„ sĂ„ överdriivet mycket vissa dagar. Det rĂ€cker ju med 5 km lite dĂ„ och dĂ„. Sen rĂ€knas ju alla steg som jag gör varje dag. Jag gĂ„r ju fram och tillbaka till jobbet ocksĂ„. Bara det blir ca 4000 steg, dessutom gĂ„r jag hem pĂ„ mina raster och tillbaka igen. Tar man en ett varv pĂ„ 5 km sĂ„ blir det ju lĂ€tt  10 000 steg till. 10 000 + 4000 pĂ„ en dag = EN BRA DAG I ANTAL STEG. 
Jag har nu höjt mĂ„lsĂ€ttningen till 80 000 steg per vecka. Det kĂ€ndes helt naturligt för 70 000 Ă€r inga problem lĂ€ngre och dessutom gjorde jag över 80 000 steg förrra veckan och det kĂ€ndes vĂ€ldigt bra i kroppen. Man ska ju ocksĂ„ komma ihĂ„g at jag jobbade ju 6 dagar av 7. DĂ€rför kĂ€nner jag att jag vĂ„gar höja det dĂ€r nu. SĂ„ 80 000 steg Ă€r det som gĂ€ller framöver ...och det kĂ€nns ocksĂ„ bra. 
 
 Hösten?
 
Hösten Ă€r en Ă„rstid som jag tror jag gillar bĂ€st av alla. Jag har nog i tidigare blogginlĂ€gg sagt att jag gillar sommaren bĂ€st, men jag har nog Ă€ndrat mig. Eller sĂ„ har jag kanske bara lugnat mig och hösten Ă€r ju en Ă„rstid dĂ„ jag tycker det Ă€r ganska mysigt att lĂ€sa, kolla film eller gĂ„ promenader. Dessa saker gillar jag att göra Ă„ret om, men det kĂ€nns som jag Ă€gnar mig mer Ă„t alt detta nĂ€r det Ă€r höst.  Jag gillar att ha en och annan rolig utekvĂ€ll ocksĂ„. Under hösten ocksĂ„, men det blir liksom mer "soft" stĂ€mning nĂ€r man Ă€r ute i höstmörkret. Jag gillar kanske att det Ă€r lite mörkare nĂ€r jag gĂ„r ut och Ă€ven nĂ€r tar mig hem efter ett besök pĂ„ nĂ„gon sk nattklubb. 
(null)

 
 



Vecka 41

Jag har en bra arbetsvecka. Jag Ă€r ledig mer Ă€n vad jag jobbar. NĂ€r jag jobbar sĂ„ har jag bara dom pass som jag gillar att köra. 

Annars fĂ„r det vĂ€l bli en och annan promenadrunda. Förra veckan gick nĂ€stan för bra. Jag gjorde över 80 000 steg och sĂ„ mycket har jag inte gĂ„tt pĂ„ lĂ€nge. 

Jag kan egentligen inte skriva sĂ„ mycket mer. Jag gör inte sĂ„ mycket annat Ă€n mina vardagliga saker.  Det som kĂ€nns bra Ă€r att jag gör vad jag sjĂ€lv vill och jag kĂ€nner ingen press eller stress eller nĂ„ting. De mesta kĂ€nns bra och jag mĂ„r ju bra vilket Ă€r det viktigaste av allt. 

(null)
(null)
(null)
(null)





TĂ€nker inte alls.

Arbetshelgen Ă€r över och det var en ganska bra jobbhelg eftersom jag inte hade sĂ„ överdrivet lĂ„nga dagar.  Nu blir det skönt att fĂ„ vara lite mer ledig igen. 

För ovanlighetens skull sĂ„ har jag inte tĂ€nkt sĂ„ mycket under helgen. Jag mest bara jobbat pĂ„ eller sĂ„ har jag suttit i min massagestol och kollat pĂ„ filmer. Det har varit ganska skönt att inte tĂ€nka sĂ„ det knakar i huvudet. Jag har ju sĂ€kert fram till idag skrivit hundratals inlĂ€gg dĂ€r jag typ skriver: Idag har det snurrat i huvudet. 
(null)

Det kan ju vara sĂ„ att jag Ă€r mer sĂ€ker pĂ„ vad jag vill Ă€n tidigare. Jag vet ju ocksĂ„ vad jag behöver göra och de mesta handlar ju om att jag vill jobba mot att nĂ„ min högsta dröm i livet. Detta har jag ju tĂ€nkt pĂ„ sen jag var vĂ€ldigt liten och dĂ„ har jag vĂ€l nĂ„nstans tĂ€nkt fĂ€rdigt nu. Jag kan allt utantill liksom. Dessutom kĂ€nns det sĂ„ jĂ€kla bra med detta sĂ„ jag vĂ„gar nog redan nu sĂ€ga att: Det Ă€r inte frĂ„gan om jag kommer att nĂ„ min vision. FrĂ„gan jag kanske stĂ€ller mig Ă€r nĂ€r, och jag Ă€r ganska sĂ€ker pĂ„ att jag gör allt helt rĂ€tt. Det kan aldrig vara fel att försöka förverkliga sin högsta dröm i livet, sĂ„ lĂ€nge man inte skadar nĂ„gon med det man vill göra. 
(null)






Tar tag i saker.

Hittills har jag haft en vecka dÀr jag har fÄtt vÀldigt mycket gjort. Mer Àn vad jag brukar i alla fall. Jag har tagit tag i saker och ting och inte vÀntat eller sagt till mig sjÀlv att jag inte orkar. Jag sett vad hag behöver göra och sÄ har jag gjort det. SÄ har det varit hur mycket som helst denna veckan och det kÀnns bra. 
 
*Jag har tjÀnat bra med extrapengar. 
 
* Jag har kört buss pÄ ett sÀtt som har kÀnts bra för mig.
 
* Jag grejat med alla vardagliga saker som man kan tÀnka sig att man har att göra.
 
* Jag har gÄtt flera promenadrundor och detta gör att jag inte behöver gÄ ut pÄ nÄgon mer runda denna veckan. MÄlet pÄ över 70 000 steg fixar jag ÀndÄ. Det rÀcker att jag gÄr fram och tillbaka till jobbet i helgen. 
 
* Jag ska jobba i helgen och jag hoppas att jag jobbar pÄ lika bra som jag har gjort under denna veckan. 
 
En bra vecka har det hittills varit. Trevlig helg!
(null)
(null)
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE