Vad vill jag 2022💙💛

Detta fĂ„r bli mitt sista inlĂ€gg för i Ă„r. Vad tĂ€nker jag och vad vill jag med 2022? Egentligen vet jag inte det just nu. Jag varit sĂ„ fokuserad pĂ„ att fĂ„ klart mĂ„nga saker fram till denna dagen sĂ„ jag har inte funderat sĂ„ mycket pĂ„ vad jag vill framöver. 
 
Jag vill nog Ă€ndĂ„ fortsĂ€tta med att fĂ„ sparat mer pengar. Jag tĂ€nker vĂ€l ocksĂ„ pĂ„ att jag ska strĂ€va efter att vara lugn och avspĂ€nd i alla lĂ€gen och tĂ€nkbara situationer. Stressar jag upp mig eller blir för arg sĂ„ slĂ„r ju sĂ„nt bara tillbaka pĂ„ mig sjĂ€lv. Jag har mĂ„nga saker jag skulle vilja fĂ„ fixat, men det gĂ€ller ju att komma igĂ„ng och framförallt vĂ„ga bryta det vanliga och trygga. Mer komma ur min "comfort zone"  
 
Sen Ă€r det sĂ„ med mig att jag trivs ganska bra med allt de vanliga och dom sakerna som jag gör varje dag. PĂ„ sĂ€ttet jag grejar behöver jag kĂ€nna mig trygg. Jag kĂ€nner att mycket i mitt liv behöver hĂ€nda pĂ„ det mer naturliga sĂ€ttet, Ă€ven sĂ„dant jag vill förĂ€ndra. 
 
Det kan kĂ€nnas tufft ibland. Jag tycker ju att vi lever i en vĂ€rld dĂ€r tempot skruvas upp mer och mer. Det stĂ€lls högre och högre krav pĂ„ alla, i vad man Ă€n ska göra. Det Ă€r sĂ„ lĂ€tt att man bara kör pĂ„ och sen kommer man pĂ„ för sent att man kanske borde stanna upp och mer tĂ€nka efter pĂ„ hur man faktiskt vill ha det i livet. Det enda livet man har. 
 
Nu Ă€r det ju ocksĂ„ sĂ„ att jag har under en ganska lĂ„ng tid nu haft lite problem med  hĂ€lsan och jag har sökt upp vĂ„rden och jag kommer ganska snart fĂ„ nya tider för olika typer av undersökningar. Det kĂ€nns ganska viktigt att prioritera detta framför mycket annat. Ingenting Ă€r ju viktigare Ă€n att man mĂ„r bra. 
 
 Vad jag vet nu av sĂ„nt som redan Ă€r planerat sĂ„ blir det vĂ€l sĂ€kert ett besök pĂ„ BokmĂ€ssan till hösten igen. Om det blir som jag har  tĂ€nkt mig sĂ„ ska jag ocksĂ„ Ă„ka minst 2 gĂ„nger till Stockholm nĂ€sta Ă„r. Man fĂ„r ju se hur lĂ€get Ă€r med restriktioner och sĂ„nt.  Det kĂ€nns ju som detta med pandemin bara fortsĂ€tter och fortsĂ€tter. Tar det aldrig slut?
 
Jag kommer vĂ€l att jobba pĂ„ med mitt arbete om inget oförutsett hĂ€nder. Jag har ett konstprojekt som gĂ„r ganska bra och som jag Ă€r rĂ€tt sĂ€ker pĂ„ att jag kommer att köra pĂ„ med. Jag har ju börjat laga mer egen mat och jag fĂ„r vĂ€l se hur lĂ€nge jag fortsĂ€tter sĂ„. Det fĂ„r bli som det blir. Jag har inga mĂ„l eller nĂ„nting med min matlagning. Jag lagar min mat om jag kĂ€nner för det och kĂ€nslan jag hittills har haft Ă€r att jag har mĂ„tt vĂ€ldigt bra av att greja mycket i mitt kök. 
 
 Vad vill jag med 2022? Det hade varit kul att en gĂ„ng för alla lyckas med att ta tag i den dĂ€r Sverigeresan som jag har funderat pĂ„ lĂ€nge.. Tanken har varit att göra nĂ„gon slags road trip eller liknade. Jag har som sagt tĂ€nkt mycket pĂ„ denna grej, och om jag verkligen funderar pĂ„ vad jag vill göra under nĂ€sta Ă„r sĂ„ skulle det kĂ€nnas skönt att fĂ„ gjort. Det skulle ju vara att gĂ„ utanför min "comfort zone" och mycket har hindrat mig sen tidigare, men nĂ€sta Ă„r borde jag kunna lösa detta. Jag har ju inte tĂ€nkt att bry mig lika mycket nĂ€sta Ă„r om pengar och sparandet som jag tex har gjort i Ă„r. Det ökar ju möjligheterna att fĂ„ gjort andra saker. 
 
Annars hoppas jag vĂ€l att pandemin och allt kring detta inte stĂ€ller till det för mycket Ă€ven nĂ€sta Ă„r. Det fĂ„r liksom rĂ€cka nu. Sen i mars 2020 har vi fĂ„tt leva med denna skit. Det kĂ€nns ju som det aldrig tar slut. Åren tar slut och det kommer nya, men pandemin bara fortsĂ€tter Ă„r efter Ă„r med nya restriktioner och bla bla bla.. Det tar liksom aldrig slut. Snart Ă€r det vĂ€l dags för mig ocksĂ„ att ta en tredje dos av vaccinet. Det ska jag naturligtvis göra, men man har ju tröttnat pĂ„ detta skitvirus sen lĂ€nge och nu hoppa jag som fan att större delen av 2022 blir mer av en Ă„tergĂ„ng till hur samhĂ€llet var innan mars 2020. 
 
Jag hoppas att 2022 blir ett bra Ă„r och att jag faktiskt vĂ„gar göra lite mer saker Ă€n vad jag dom senaste Ă„ren har gjort. Jag har kĂ€nt att jag lĂ€tt hĂ„ller mig till sĂ„nt som Ă€r vanligt och tryggt. Det kĂ€nns som jag Ă€r pĂ„ vĂ€g att slĂ€ppa lite pĂ„ det dĂ€r. Jag har grejer pĂ„ gĂ„ng som jag inte brukar ha planer för.  Hoppas att 2022 blir lite ett förĂ€ndringens Ă„r för mig. Jag vill nog helst kĂ€nna att jag kommer ur min "comfort zone" lite oftare.  Sen Ă€r det ju alltid viktigt att man mĂ„r bra. Annars spelar ju ingenting annat nĂ„gon roll. GOTT NYTT ÅR! Va rĂ€dda om er.
 
 
(null)



DANNEBLOGGEN â€ïžđŸ’›

Bloggen lever nog vidare Ă€ven nĂ€sta Ă„r. Jag vet egentligen inte nĂ€r jag slutar, men nĂ„gon dag blir det vĂ€l sĂ„. Det som gör att jag fortsĂ€tter tror jag Ă€r att kĂ€nslan av att jag har har lĂ€ttare för att stanna upp och tĂ€nka efter nĂ€r jag skriver inlĂ€gg. Jag vet att jag lĂ€tt kan bara blĂ„sa pĂ„ med saker och ting, utan en tanke pĂ„ vad det jag vĂ€ljer att göra kan fĂ„ för konsekvenser. Bloggen hjĂ€lper mig liksom att tagga ner lite. Dessutom kĂ€nner jag ju att jag mĂ„nga gĂ„nger har gĂ„tt frĂ„n att mĂ„ ganska dĂ„ligt till att mĂ„ vĂ€ldigt bra och jag Ă€r helt övertygad om att bloggen Ă€r en anledning till jag i alla fall för de mesta mĂ„r bra. 
 
Det kĂ€nns bra att fortsĂ€tta med att publicera nĂ„gonting hĂ€r pĂ„ bloggen, minst varannan dag. Det Ă€r lagom. Jag kĂ€nner ingen mening med att jobba mer med bloggen. Det ger mig liksom inget att jag sitter och publicerar flera inlĂ€gg per dag. Jag vill Ă€ndĂ„ ha den kvar och hĂ„lla min blogg levande. Om jag ska fundera över framtiden och just bloggen sĂ„ tror jag att jag i alla fall kommer att hĂ„lla pĂ„ i minst 2 Ă„r till. Man vet ju aldrig, men 15 Ă„r av bloggande kan vĂ€l vara nĂ„got att strĂ€va efter.  Jag tror att om jag skulle sluta blogga nu eller inom en ganska snar framtid sĂ„ skulle jag nog kĂ€nna att nĂ„nting fattas mig. Jag tycker ju att detta med Dannebloggen Ă€r vĂ€ldigt roligt att pilla med och dĂ„ kör jag pĂ„. 
 
(null)
(null)
 



90 000 steg i veckan ❀❀

Jag trĂ€nar ju inte sĂ„ mycket och jag har ett stillasittande jobb. DĂ€rför blir promenader viktiga för mig och jag i slutet av detta Ă„ret satt upp ett mĂ„l som innebĂ€r jag ska gĂ„ minst 90 000 steg pĂ„ en samma vecka. Det dĂ€r har funkat och jag Ă€r glad för att jag i alla fall tar dom dĂ€r promenadrundorna och samtidigt sĂ€tter mina resultatmĂ„l som jag har. 
 
Under hela detta Äret sÄ har jag alltid fixat dom mÄl jag har satt upp. Jag hade lÀnge 70 000 steg som ett mÄl att klara av. Sen höjde jag till 80 000 steg, och dom senaste veckorna sÄ har jag kört pÄ med 90 000 steg i veckan. Ibland kan jag kÀnna att jag skulle vilja göra nÄgot annat nÀr det kommer till rörelse och trÀning, men sen Äterkommer jag alltid till att detta med promenader passar mig bÀst.
 
Det kĂ€nns naturligt för mig och jag mĂ„r bra av det. Jag fĂ„r vĂ€l se hur lĂ€nge dom dĂ€r 90 000 stegen Ă€r möjliga för mig att klara av. Ska jag öka mĂ„lsĂ€ttningen dĂ„ Ă€r min kĂ€nsla  just nu att jag mĂ„ste öka med nĂ„gra fĂ„ steg i taget. Nu Ă€r jag Ă€ndĂ„ nöjd med 90 000 steg. 
 
I Ă„r Ă€r jag ju ocksĂ„ nöjd för vad jag kan minnas sĂ„ har jag inte misslyckats med min mĂ„lsĂ€ttning nĂ„gon gĂ„ng under detta Ă„ret. Oavsett vad mitt mĂ„l har varit per vecka sĂ„ har jag nog klarat det. MĂ„let för nĂ€sta Ă„r skulle ju kunna vara att jag i alla fall hĂ„ller kvar vid 90 000 steg, och sĂ€tter det varje vecka. Det kĂ€nns realistiskt och rĂ€tt ok att köra pĂ„ det mĂ„let. 
 
(null)
(null)
 
 
(null)
 



BOKMÄSSAN 2021 💜💜

Det var kul att BokmÀssan i Göteborg blev av i Är. Förra Äret var den ju bara digital, men i Är kunde man ju fysiskt besöka BokmÀssan Àven om den var vÀldigt begrÀnsad p.g.a. pandemin. Den biljett som jag köpte redan 2019 för att kunna gÄ pÄ BokmÀssan 2020 gÀllde ju under BokmÀssan 2021. NÄgot som jag kommer att minnas lÀnge var ju att jag fick trÀffa coola Frida Boisen.
 
(null)
(null)
 
 
(null)
(null)



Jobbelijobb 💚💙

Jag fortsÀtter att jobba pÄ Àven nÀsta Är med busskörning. I det stora hela sÄ Àr jag nöjd med det schemat jag har haft och som det kommer att bli sÄ jobbar jag ungefÀr med samma schema Àven nÀsta Är. Skillnaden Àr vÀl bara att jag har helgjobb, 2 gÄnger pÄ 5 veckor. Som det har varit under större delen av detta Äret sÄ har jag haft helgjobb 2 helger pÄ 6 veckor. M av alla scheman som finns att köra efter sÄ tycker jag att jag har fÄtt det som jag helst vill ha. Jag Àr nöjd.
(null)
 
Det som jag gillar Ă€r att jag inte jobbar nĂ„gra jĂ€ttesena kvĂ€llar. Det finns nĂ„got pass dĂ€r jag slutar 20:30, men oftast slutar mycket tidigare. Jag har heller ingen nattbuss som jag behöver kĂ€mpa med. .Det Ă€r i stort sett bara dagtid som gĂ€ller. Det har varit mycket sĂ„ i Ă„r. Det kĂ€nns skönt att det fortsĂ€tter sĂ„ Ă€ven nĂ€sta Ă„r. 
 
 



Årets sista dag đŸ–€đŸ€Ž

DĂ„ var det Ă„rets sista dag igen. PĂ„ bloggen kommer det upp nĂ„gra inlĂ€gg under hela denna dagen och dom flesta inlĂ€gg kommer att  handla om vad jag tĂ€nker om 2021. Jag ska naturligtvis ocksĂ„ skriva ett inlĂ€gg om vad jag vill fĂ„ ut av 2022. Det blir det sista inlĂ€gget för i Ă„r. 
 
Ska jag spontant bara sĂ€ga nĂ„got om hur jag tycker att mitt 2021 har varit sĂ„ kĂ€nns det som ett ganska lugnt Ă„r. Jag har mest grejat med min ekonomi och jag har framförallt sparat mer pengar Ă€n vad jag brukar göra. Under större delen av Ă„ret har det ju ocksĂ„ (precis som 2020) varit pandemi. Det var vĂ€l pandemin som fick mig att ens börja fundera pĂ„ att jag skulle spara mer pengar Ă€n vad som Ă€r normalt för mig. SĂ„ mitt 2021 har handlat mycket om att jag bara vill spara pengar och tanken Ă€r att jag nĂ„gon gĂ„ng i framtiden ska förverkliga min högsta dröm i livet. Eftersom jag vill spara en hel del pengar sĂ„ har jag ju av naturliga skĂ€l inte kunnat göra sĂ„ mycket annat. Jag har vĂ€l spenderat en del pengar pĂ„ utekvĂ€llar. Gissar jag pĂ„ hur mycket pengar det handlar om sĂ„ skulle jag sĂ€ga att jag har brĂ€nt ca 40 000 kr.  Sen har jag ju lagt en hel del pengar pĂ„ mat ute.
 
Men mitt fokus detta Ă„ret har varit mycket pĂ„ sparandet och Ă€ven om jag kanske inte Ă€r 100% nöjd med resultatet, sĂ„ kĂ€nns det Ă€ndĂ„ vĂ€rt att fortsĂ€tta jobba mot min högsta dröm. Hade jag inte lyckats spara ihop sĂ„ mycket pengar som jag nu har gjort, dĂ„ hade det inte kĂ€nts speciellt motiverande att fortsĂ€tta mot den visionen som jag har. Jag ser möjligheterna i detta och jag Ă€r helt sĂ€ker pĂ„ att det Ă€r vĂ€rt att fortsĂ€tta göra saker för att komma nĂ€rmare dom slutgiltiga  mĂ„l som jag har i livet. Det Ă€r en skön kĂ€nsla att ta med sig in i Ă„r 2022.
 
(null)
(null)
 



Danne - Nov & Dec 2021

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)




KvÀllens tankar (2021 12 28)

 Om nÄgra dagar Àr det ett nytt Är och jag sitter just nu och tÀnker tillbaka lite pÄ hur detta Äret har varit. Hur har jag framförallt mÄtt. MÄr man för de mesta bra under större delen av ett Är, sÄ tycker jag att man ska vara glad för det. Det viktigaste Àr ju alltid att man mÄr bra. TÀnker jag tillbaka sÄ minns jag inte om jag direkt har mÄtt dÄligt över nÄnting. Det har absolut hÀnt saker som jag skulle kunna mÄ vÀldigt dÄligt över om jag inte hade hanterat dom pÄ rÀtt sÀtt, men jag har nog lÀrt mig av framförallt tidigare erfarenheter. Jag har kanske ocksÄ kommit till en punkt i mitt liv dÀr jag faktiskt en gÄng för alla har lÀrt mig att acceptera vissa sanningar. Tex att det alltid Àr mitt eget ansvar att se till sÄ att jag: MÄr bra, kÀnner glad och kÀnner mig lycklig. Jag har insett att jag kan inte överlÄta den "kraften" till nÄgon annan mÀnniska.  Jag kommer aldrig att mÄ sÄ bra som jag verkligen vill göra om jag inte jobbar med mig sjÀlv i detta. Naturligtvis kan man bli glad över vad nÄgon gör eller sÀger, men i slutÀndan  tror jag ÀndÄ att det Àr upp till mig sjÀlv och hur jag hanterar allt som kommer med att leva livet. 
 
Sen lÀnge har jag insett att livet inte Àr speciellt rÀttvist och jag tror att eftersom jag har insett just det nÀr jag var ganska liten, sÄ lÀr jag mig vÀldigt mycket pÄ dom stunderna dÀr som livet kÀnns tufft av en eller flera orsaker. Jag har jobbat sÄ mycket med mig sjÀlv nÀr det kommer till hur jag ska göra och tÀnka för att mÄ bra. Under detta Äret kÀnns det som att jag har haft nytta av allt som jag tidigare har kommit till insikt med. 
 
NÄgot som jag verkligen kommer att minnas frÄn detta Äret det Àr hur jÀkla noga jag har varit med mina pengar. Jag verkligen varit stenhÄrd med att spara den summan som jag för varje mÄnad har satt som mÄl. Det har varit jobbigt och lite trÄkigt, men jag vill sÄ gÀrna ge mig sjÀlv chansen att nÄ min högsta dröm och nÀr jag förra veckan lyckades göra ett sista ryck sÄ kÀndes det vÀldigt bra. Jag vet inte alls hur jag ska gÄ vidare. Jag kÀnner mig vÀldigt tom pÄ tankar som handlar om pengar just nu. Jag kommer sÀkert att brÀnna en hel del och göra lite galna saker med cash, innan jag kÀnner att jag vill ta mig i kragen och börja spara lite mer igen. Jag kommer inte att spara sÄ mycket pengar nÀsta Är som jag har gjort i Är, men jag har en vision och det krÀvs betydligt mer pengar Àn vad jag har idag. Med det jag har gjort under detta Äret sÄ ser jag att det finns möjligheter som jag inte tror att jag hade sett annars. Jag har nog fÄtt ett bra startkapital att jobba vidare med, men jag har just nu ingen aning om hur jag ska göra i framtiden. Jag trodde tidigare att jag visste det, men insikten Àr att det jag vill uppnÄ i slutÀndan och som Àr min vision, Àr större Àn vad jag först trodde. MÄnga bitar ska falla pÄ plats och min vision handlar heller inte bara om pengar. Jag mÄste ocksÄ i framtiden vÄga göra förÀndringar som innebÀr att jag tar vissa risker. Jag Àr lÄngt ifrÄn sÀker pÄ att jag Àr sÄ modig, Àven om risken jag inte vÄgar ta innebÀr att jag heller inte nÄr min vision. 
 
Just nu bryr jag mig inte sÄ mycket. Jag har massor med jobb denna veckan. Pengarna jag ville ha sitter pÄ plats som jag vill ha det nu. Jag har saker pÄ gÄng nÀsta Är. Jag kommer att brÀnna mycket pengar under första halvan av nÀsta Är. Jag orkar liksom inte bry mig om att spara mer pengar pÄ ett tag. Det Àr ingen kÀnsla jag tycker Àr konstig efter att jag detta Äret har grejat mer med sparandet Àn nÄgonsin tidigare
 
  
 Jag Ă€r just nu lite spĂ€nd inför nĂ€sta Ă„r. Jag har bokat upp mig pĂ„ saker som jag egentligen inet kĂ€nner mig riktigt bekvĂ€m med. Nu fĂ„r man ju se hur det gĂ„r med pandemin och vad som gĂ€ller nĂ€r det kommer till restriktioner och sĂ„nt, men en grej som Ă€ndĂ„ Ă€r planerad Ă€r att jag under vĂ„ren 2022 ska fĂ„ gĂ„ pĂ„ en galapremiĂ€r i Stockholm för filmen: "SÅ JÄVLA EASY GIONG" Jag har tvĂ„ biljetter och det blir röda mattan- hĂ€ng med nĂ„gra skĂ„despelare i just den filmen. Dessutom fĂ„r jag/vi resa till- och frĂ„n Stockholm och hotell.
Jag vet inte om jag ska ta med mig nÄgon eller om jag Äker sjÀlv. Jag vet ju inte Àn nÀr i vÄr detta blir av. SÄ det dÀr om jag ska Äka sjÀlv eller ta med mig nÄgon kÀnns som jag gör bÀst i att  vÀnta med tills man vet mer. Jag kÀnner mig inte riktigt bekvÀm med att göra denna grejen, men det Àr klart att jag ska göra det. Hoppas nu inte pandemin sÀtter stop för denna galapremiÀr pÄ nÄgot sÀtt. Det skulle ju vara för "jÀvla" trÄkigt.
 
 


Julhelgen.

Det har varit skönt med nÄgra lediga dagar Àven om jag kÀnner att jag hade velat har nÄgra till. NÀsta vecka börjar en period av ganska mycket jobbande och det kÀnns lite tufft.
 
Under denna helgen har jag ocksÄ mÄtt lite illa. Jag har haft huvudvÀrk och ont i magen. Jag ville fÄ gjort mer saker, men jag orkade inte riktigt. Det kÀnns ÀndÄ skönt att jag har vÀldigt lite mÄsten. Jag vill fÄ gjort vÀldigt mycket, men det Àr vÀldigt lite jag har i mitt liv som jag mÄste göra. Det blir ingen katastrof om jag rÄkar "softa" bort en och tvÄ dagar. MÄr jag lite dÄligt sÄ tÀnker jag att det bÀst att tagga ner och sen tar man bara nya tag nÀr man kÀnner sig bÀttre. Problemet nu Àr bara att jag har lite svÄrt att acceptera att jag kanske inte hinner med allt som jag vill fÄ gjort innan detta Äret Àr slut. Det Àr ju bara en vecka kvar och sen Àr det nytt Är. Jag orkar heller inte greja sÄ mycket om jag stundtals ska kÀnna mig illamÄende med magont och ont i huvudet. Ibland hjÀlper det att bara gÄ en promenadrunda och sen kÀnns allt mycket bÀttre, men under denna helgen har inte det funkat. 
 
Jag kÀnner mig ÀndÄ ganska nöjd med helgen. Jag har tagit det vÀldigt lugnt och jag har kÀnt mig helt stressfri. Jag "softade" mycket framför TV:n pÄ julafton. Jag tycker att Tareq Taylor gjorde ett bra jobb som julvÀrd i SVT1. Min "favvo" pÄ jul Àr annars Karl-Bertil Jonsson.
 
Jag har levt mycket i nuet och mÄtt sÄ bra jag kan under denna helgen.  Julen 2021 blev bra. Jag fick den precis sÄ som jag vill ha den, om man bortser frÄn lite huvudvÀrk och magont. Jag Àr nog heller inte sÄ mycket för att fira jul och liksom hÄlla pÄ den som en tradition varje Är. Jag gillar mycket av det som visas pÄ TV pÄ just julafton. Det Àr roligt att detta Äterkommer varje Är, men annars spelar inte julen för  mig nÄgon roll. Jag mÄr heller inte dÄligt av att sitta hemma ensam. Jag tycker det Àr ganska skönt att bara vara ledig och vara glad över att jag typ alltid kÀnner mig helt stressfri och avspÀnd just under en julhelg.  
 
Hoppas ni alla har haft en bra jul, oavsett hur ni har firat den. God fortsÀttning. 
 
 


Julafton.

Idag Àr det julafton igen. Dagarna och mÄnaderna gÄr fort. Förra julen jobbade jag, men denna Àr jag ledig. Förra julen hade snön inte fallit Àn, men i Är har den lagt sig. Förra Äret var det mycket prat om pandemin i samband med julfirandet. I Är Àr det vÀl det ocksÄ, men Àrligt talat sÄ har jag ganska dÄlig koll pÄ vad som gÀller nu. Man hoppas ju bara att allt med coronavirus och pandemi bara ska försvinna och glömmas bort. 
 
Jag kÀnner att det Àr skönt att vara ledig resten av denna veckan. Jag hade inte haft nÄgot emot att jobba om jag hade blivit tilldelad det. KÀnslan jag har Àr att detta blir en ganska vanlig dag för mig. Jag ska greja med mina saker. Mycket har jag sen lÀnge haft,  som jag vill fÄ fÀrdigt innan Äret Àr slut och jag kommer inte att ta en paus frÄn allt de bara för att det nu har blivit julhelg. SÄ för min del blir nog julafton som vilken dag som helst. SÄ vill jag ha det ocksÄ. 
 
En person som jag alltid saknar lite extra just varje julafton Àr min mormor. Det var nÀmligen en julaftonsmorgon som hon somnade in. Detta kommer upp i mitt minne just varje julafton. Inte för att jag tycker att det Àr jobbigt eller nÄt sÄnt, men min mormor var ÀndÄ en person som jag tyckte vÀldigt mycket om. DÀrför kÀnns det alltid lite extra varje Är det Àr julafton. 
 
Hade jag haft egna barn sÄ hade jag sÀkert varit mer noga med att fira jul och pynta med julgran osv.. Men nu Àr det ju inte sÄ och dÄ bryr jag mig inte sÄ mycket. Jag kÀnner inte mycket överhuvudtaget. För mig Àr julen som vilka andra dagar som helst. Jag vill greja med mina saker och jag har massor som jag vill fÄ gjort idag, och under hela helgen. Jag mÄr bra av att kÀnna sÄ. TÀnk pÄ att vara rÀdda om er i jul. God Jul!
 


Onsdag (2021 12 22)

Jag jobbar pĂ„ imorgon ocksĂ„ och sen blir det skönt med lite ledighet över jul. Bra att jag inte kĂ€nner av nĂ„gon julstress eller nĂ„t liknade. Jag tar allt med ro och jag har inga planer för julen alls. Mycket TV tror jag det blir. Jag har vĂ€ldigt mycket godis i en papperskasse och kylskĂ„pet Ă€r proppfullt med mat. Inte för att jag ska ha nĂ„got större julbord eller liknade, men jag blir ju hemma över jul och för första gĂ„ngen pĂ„ mĂ„nga Ă„r sĂ„ ska jag laga ganska mycket mat. Det ska faktiskt bli kul. 
 
En annan sak som kĂ€nns bra nu det Ă€r att jag har fĂ„tt alla pengar som jag behöver för att bara sĂ€tta dit Ă„rets mĂ„lsĂ€ttning. Det kĂ€nns som en lĂ€ttnad för jag har tĂ€nkt ett flertal gĂ„nger att jag ska ge upp. Jag har sparat ganska mycket varje mĂ„nad och det lĂ„ngt ifrĂ„n nĂ„gon som jag tycker Ă€r roligt. Men vill man ha nĂ„got större och hitta den dröm jag har sĂ„ vet jag inget annat sĂ€tt Ă€n att bara: BestĂ€mma mig, kĂ€mpa hĂ„rt, ha tĂ„lamod och vara noga. Även om jag hoppades pĂ„ att bli klar med mitt s.k. ekonomimĂ„l redan i höstas, sĂ„ kĂ€nns det Ă€ndĂ„ bra nu att jag har klarat det. Man kan ju alltid hitta saker sĂ„hĂ€r i efterhand som man kunde ha gjort annorlunda och jag kĂ€nner att jag kunde ha gjort detta bĂ€ttre Ă€n hur jag faktiskt gjorde det. Men till nĂ€sta Ă„r har jag Ă€ndĂ„ skapat mig bra förutsĂ€ttningar för att det ekonomiskt ska gĂ„ minst lika bra som det har gjort i Ă„r. Jag har haft ett bra Ă„r ekonomiskt  och min allra högsta dröm kĂ€nns bara motiverande att fortsĂ€tta strĂ€va efter. Den sköna tanken Ă€r att jag tror inte att jag behöver kĂ€mpa lika hĂ„rt med pengarna nĂ€sta Ă„r, men att det Ă€ndĂ„ kommer att gĂ„ bĂ€ttre Ă€n vad det har gjort under detta Ă„ret. "Fuck off"
nu kör vi!!! Jag ger inte upp min högsta dröm i första taget!
 
 
 
och God Jul
 



Dapa Deep



A36 - Samma gamla vanliga (live)



December 2008-2021

 
2020
(null)
 
2019
(null)
 
 
2018
(null)
 
2017
(null)
 
2016
(null)
 
2015
(null)
 
 
2014
(null)
 
2013
(null)
 
2012
(null)
 
2011
(null)
 
2010
(null)
 
2009
(null)
 
2008
(null)
 
2021
 
(null)
 
 


Över 54 Miljoner!

 
Årets MusikhjĂ€lpen Ă€r över för i Ă„r och jag har följt detta under mĂ„nga timmar denna veckan. Under alla arbetspass har radion gĂ„tt frĂ„n början till slut. Jag har ocksĂ„ kollat en hel del pĂ„ SVT och SVT-PLAY. Jag mĂ„ste erkĂ€nna att jag fortfarande Ă€lskar MusikhjĂ€lpen. Det Ă€r hĂ€ftigt att se hur mĂ„nga mĂ€nniskor gör saker för att det ska komma in sĂ„ mycket pengar som möjligt. FrĂ„n början Ă€r det 0 kr och sen stĂ€lls det en bur pĂ„ ett torg nĂ„gonstans i Sverige (i Ă„r i Norrköping) och sen kör man fett mycket underhĂ„llning och bara har ett fett skönt program som gör sĂ„ mycket som i slutĂ€ndan gör vĂ€rlden lite bĂ€ttre. Kommer det in    miljoner kronor pĂ„ en vecka sĂ„ tycker i alla fall jag att det Ă€r hĂ€ftigt. 
 
Nu fÄr man vÀnta ett Är pÄ nÀsta MusikhjÀlpen. Jag kommer nog aldrig att tröttna pÄ denna hÀftiga grej som MusikhjÀlpen Àr Det Àr otroligt mÀktigt nÀr man en vecka varje Är fÄr uppleva "MusikhjÀlpen- kÀnslan". TÀnk att det gÄr att fÄ sÄ mÄnga mÀnniskor att göra sÄ mycket för att vÀrlden ska bli bÀttre. Jag lÀngtar redan till nÀsta Är. För mig Àr MusikhjÀlpen en av alla Ärets höjdpunkter. 
 
 
 
 
 
 
 
 


Böcker - Konst - Magnetfiske - Mat - #mh21

 Jag har försökt under detta Äret att prova lite nya saker som jag kanske inte har gjort sÄ mycket tidigare.
 
För nÄgra mÄnader sen sa jag till mig sjÀlv att jag skulle lÀsa alla böcker som Jan Guillou har skrivit om Carl Hamilton. MÄlet var att lÀsa ut alla böckerna innan Äret Àr slut. 
 
Jag kan sÀga redan nu att det gick Ät helvete med den mÄlsÀttningen. Jag orkade inte "kötta" böckerna pÄ ett sÄnt sÀtt sÄ att jag var tvungen att lÀsa minst 2 böcker i mÄnaden. Jag lyckades vÀl lÀsa ut 5 böcker, men det Àr ju forfarnde mer Àn hÀlften kvar. Jag gillar att lÀsa böcker, men det Àr en bok ibland och sen nÀr jag har lÀst ut den sÄ vill smÀlta  lite innan jag öppnar en ny bok och börjar lÀsa pÄ den. Jag orkade inte lÀsa sÄ mycket pÄ sÄ kort tid som jag hade pÄ mig. Jag kommer nog inte att försöka igen. 
 
En annan grej som jag ville köra lite pÄ, och som jag ocksÄ började greja lite med för nÄgra mÄnader sen var konst.  Jag minns att jag skrev ett inlÀgg pÄ min blogg att jag skulle försöka skapa minst ett konstverk. NÄgot som jag Àr stolt över  och som jag kÀnner att jag kan visa upp nÀr det Àr fÀrdigt. Det skulle vara nÄnting dÀr jag liksom kÀnner en "WOW-kÀnsla" kring det konstverket jag skapar. De mesta av allt som jag har börjat försöka skapa och som jag har sett som en del av mina konstprojekt har gÄtt kÀpprÀtt Ät helvete. TyvÀrr har mycket varit för trÄkigt. Rita och mÄla Àr nog inte min grej. Bygga saker och skapa genom att snickra och jobba fram ett konstverk Àr nog inte heller nÄgot som jag tycker Àr roligt. Jag vill ha ett fÀrdigt resultat för snabbt och det funkar nog inte om man som jag Àr nybörjare pÄ att skapa och greja med konst. Det Àr ju ÀndÄ mÄnga som sÀger att min blogg Àr som ett konstverk dÀr jag skapar nÄnting och med alla konstverk Àr det ju sÄ att det Àr egentligen betraktaren som skapar verket. Min blogg kanske Àr en typ av konstverk och blogga tycker jag Àr kul och det kommer jag sÀkert att fortsÀtta med i nÄgra Är till. 
 
Men jag vill ocksÄ sÀga det finns en grej i mitt konstskapande som jag har kört pÄ med ganska lÀnge nu och som jag dessutom hela tiden tjÀnar pengar pÄ. Det gör att just den grejen blir ganska rolig och motiverade att bara fortsÀtta med. Om jag bara kör pÄ och det gÄr som jag har tÀnkt mig sÄ Àr jag rÀtt sÀker pÄ att jag inom en framtid kunna titta pÄ det jag har skapat och kÀnna den dÀr "WOW-kÀnslan". Pengar har jag som sagt redan tjÀnat pÄ det och det bÀsta Àr att ju mer jag skapar pÄ mitt konstverk, ju mer pengar kommer jag att fÄ in. Jag vill inte sÀga exakt vad det Àr jag gör. Det enda jag vill sÀga med mitt konstverk Àr att jag har inspirerats mycket av Pippi LÄngstrump. Resten fÄr ni fundera pÄ sjÀlva. 
 
 
Magnetfisket?
 
Hur gick det med mitt magnetfiske som jag började med för ett tag sedan? Nu kÀnner jag vÀl att det Àr lite för kallt för att jag ska orka bry mig. Sen hittade jag ju heller inte sÄ mycket heller nÀr jag var ute och "fiskade" Jag hittade mest cykel och mopeddelar. Man vill ju hitta nÄgot mer spÀnnade. En skattkista eller ett kassaskÄp eller nÄt liknade. Det sannolikt att man gör det, men man hoppas ju alltid. Jag vet inte om jag kommer att fortsÀtta med det nÀsta Är. Ska man hÄlla pÄ med magnetfiske sÄ behövar man ju fiska vid stÀllen dÀr det rörs sig ganska mycket folk. Grejen med just det fisket Àr ju att man ska fÄ upp sÄnt som mÀnniskor har kastat i vattnet. Helst skulle jag vilja stÄ pÄ en plats dÀr inte sÄ mÄnga ser mig, men det funkar ju liksom inte nÀr det gÀller magnetfiske. DÄ fÄr man ju börja med vanligt fiske istÀllet. 
 
 
Jag har ocksÄ börjat att laga mer egen mat. Detta var nÄgot som jag innan trodde att jag kommer att tröttna pÄ ganska snabbt, men jag tycker faktsikt att det Àr jÀtteroligt. Jag har mÄtt vÀldigt bra av att laga mat. Jag lagar ju efter recept sÄ jag hittar inte pÄ egen mat. Jag iaktar vÀldigt mycket och nÀr jag fÄr till en matrÀtt pÄ samma sÀtt som nÄgon duktig kock gör, sÄ blir man vÀldigt glad. Mina upplÀgg pÄ tallriken Àr vÀl inga mÀsterverk och jag missar sÀkert nÄgon detalj nÀr det kommer till hur jag lagar till det och hur smakerna blir, men jag Àr bÀttre Àn vad jag trodde att jag skulle vara. Dessutom tycker jag detta Àr vÀldigt roligt. Möjligheterna att jag ska kunna utvecklas i min matlagning om jag bara kör pÄ kÀnns ju ganska goda. Det Àr bara att fortsÀtta. Jag vill bara lÀra mig mer och mer och jag har massor med matrÀtter i huvudet som jag vill testa pÄ att laga helt sjÀlv i framtiden. Jag Jag trodde aldrig jag skulle sÀga detta om mat, men det visar ju bara att man aldrig Àr för sent att Àndra sig. KÀnner jag att nÄgot Àr kul, dÄ kör jag, oavsett vad jag har sagt sen tidigare. 
 
 
 
Jag kommer inte att sluta Àta ute. Det kommer inte att funka att laga allt sjÀlv och göra det jÀmt. Jag gillar ju att gÄ ut och Àta ocksÄ. Dessutom hÀnder det att jag köper med mig mat hem som det blir över pÄ efter att Àtit har Àtit. DÄ kan man ju anvÀnda den i sin egen matlagning. Jag kommer inte att sluta Àta ute. Ibland Àr det ju ocksÄ skönt att inte behöva bry sig om att laga nÄnting. Men jag sÀger det igen: Jag trodde aldrig jag skulle tycka om att hÄlla pÄ med mat pÄ det sÀttet som jag har gjort dom senaste veckorna. Fast det Àr vÀl bra att man kan Àndra sig och liksom vidga sina vyer. 
 
Annars kollar jag mycket MusikhjĂ€lpen denna veckan. Jag har följt det ganska mycket. I bussen gĂ€r radion instĂ€lld pĂ„ P3 under hela arbetstiden. Är jag hemma eller Ă€r ute promenerar sĂ„ följer jag MusikhjĂ€lpen pĂ„ nĂ„got sĂ€tt. Jag har hittills inte skĂ€nkt nĂ„gra pengar. Dom flesta av dom auktionerna som jag Ă€r sugen pĂ„ att försöka ta gĂ„r ut pĂ„ söndag. Jag har hittlls bara budat pĂ„ lite olika auktioner, men pĂ„ alla dom Ă€r jag redan överbjuden. Jag har inte rĂ€knat med nĂ„got annat heller. Fast man kan ju sĂ€ga att man Ă€r med och bidrar till att mer pengar kommer in, Ă€ven om man bara budar pĂ„ auktioner som man sen blir överbjuden pĂ„. 
 
NÄgra auktioner funderar jag pÄ om jag ska försöka pÄ allvar att ta hem. Klarar jag av att lÀgga det högsta budet pÄ  en eller flera auktioner, dÄ handlar det om saker som Àr lite annorlunda Àn dom saker och upplevelser som jag har tagit hem tidigare Är. Jag kommer att gÄ utanför min s.k. comfort zone om jag tar hem nÄgon eller nÄgra av dom auktionerna som jag nu kÀnner att jag Àr sugen pÄ. Jag kÀnner mig lite osÀker, men samtidigt Àr det spÀnnade. Sen Àr det ju intesÀkert att man tar hem nÄgot, Àven om man vill ha det som fan. Jag kan sÀga att egentligen finns det ingen auktion som jag kÀnner att vÀldigt starkt för. Men vissa saker Àr jag nyfiken pÄ att fÄ uppleva. Det kanske inet Àr fel att gÄ utanför sin comfort zone ibland. NÄnting ska det nog kunna bli, Àven om jag inte tror att jag kommer att skÀnka sÄ mycket pengar som jag har gjort vissa tidigare Är. Fast Àr det nÄt jag har lÀrt mig genom Ären sÄ Àr det att jag kan sÀga att jag inte ska skÀnka sÄ mycket pengar, men nÀr MusikhjÀlpen Àr över och buren Àr nerplockad sÄ har Danne ÀndÄ pumpat in en mÄnadslön eller mer. 


DanneđŸ‘đŸ‘ŠđŸ’„đŸ’šâ€ïž

(null)
(null)
(null)
Peg Parnevik (null)

(null)



Thomas Stenström - NÀtterna



MusikhjÀlpen och kÀmpande.

 Jag lyssnar mycket pĂ„ MusikhjĂ€lpen nu. Även om jag innan Ă„rets program tĂ€nkte att jag nog inte kommer att bry mig sĂ„ mycket sĂ„ gör jag det Ă€ndĂ„.. Jag har redan mĂ€rkt hur programledarna och vissa gĂ€ster "snurrar" till det lite. Man blandar ihop det dĂ€r med bössor och auktioner. Ibland sĂ€gs det att man ska gĂ„ in och lĂ€gga pengar i en viss bössa och sen Ă€r det egentligen en auktion och tvĂ€rtom. SjĂ€lv har jag inte brytt mig alls om dom digitala bössorna. Jag har bara tittat pĂ„ auktioner och jag tycker att jag har stenkoll pĂ„ vad jag skulle kunna tĂ€nka mig att försöka buda hem. NĂ€r man hör att det sĂ€gs fel om vad som Ă€r en bössa och auktion sĂ„ vet jag direkt om det Ă€r rĂ€tt eller fel. Jag "pluggat" in det och jag gör det för att jag vill inte missa att försöka buda hem nĂ„got som jag verkligen skulle vilja ha. Sen kan jag Ă€rligt sĂ€ga att jag har hittills inte sett nĂ„gon auktion som jag kĂ€nner vĂ€ldigt starkt att jag bara mĂ„ste ta. SĂ„ har jag kĂ€nt vissa andra Ă„r. Nu kĂ€nns vissa saker intressanta, men inte mycket mer Ă€n sĂ„.  Jag har budat pĂ„ en del grejer, men det Ă€r mest för att det Ă€r lite roligt  och för att jag Ă€r rĂ€tt sĂ€ker pĂ„ att det budet jag lĂ€gger dĂ„ inte kommer att rĂ€cka för att ta hem auktionen. Det Ă€r bara kul att buda upp nĂ„nting. PĂ„ ett sĂ€tt Ă€r man ju med och bidrar till MusikhjĂ€lpen, Ă€ven om man bara budar. Summan pĂ„ auktionen gĂ„r ju upp.  Jag lĂ€rt mig sĂ„ mycket ocksĂ„ av tidigare Ă„r. Jag har nytta av alla  erfarenheter av MusikhjĂ€lpen och hur jag ska tĂ€nka kring det nu. Vi fĂ„r se om jag budar hem nĂ„got. Jag har ju lite planer för nĂ€sta Ă„r och pĂ„ nĂ„got sĂ€tt kanske man kan vĂ€ga in dom genom att ta hem nĂ„gon MusikhjĂ€lpen-auktion. Men jag ska Ă€ndĂ„ vara lite försiktig. Jag ska ju kĂ€nna att jag verkligen vill ha det som jag vĂ€ljer att försöka buda hem. Jag vill inte Ă„nga mig sen liksom.   Jag kan ocksĂ„ sĂ€ga att auktionerna har hittills varit bĂ€ttre Ă€n jag trodde att dom skulle vara. 
 Jag mÄste ju ocksÄ tÀnka pÄ att jag har ett mÄl med min ekonomi för i Är. Jag tÀnker ju inte slarva bort det genom att buda hem för mÄnga auktioner och dÀrmed misslyckas med mÄlet som jag har min ekonomi. PÄ tisdag nÀsta vecka Àr planen att jag har fÄtt ihop alla pengarna. Detta Àr ju nÄgot jag verkligen vill sÀtta och fÄ pÄ plats. Jag har grejat med detta och varit noga i nÀstan ett helt Är. DÄ ska jag ju inte sabba det genom att skÀnka massor med pengar till MusikhjÀlpen. Sen kan jag ÀndÄ lossa pÄ en hel del pengar om jag nu vill skÀnka till MusikhjÀlpen ocksÄ. Jag har tÀnkt pÄ detta ocksÄ. 
 
 
Annars kÀmpar jag med mina promenadrundor och jobbet med busskörningen. Ingenting av de kÀnns vÀl speciellt roligt just nu. Jagandet av 90 000 steg i veckan kÀndes tufft redan förr veckan och Àven om jag klarade av det dÄ, sÄ kÀnns det inte motiverande att kÀmpa med det denna veckan. Jag gör det i alla fall, men jag tÀnker ofta att jag inte ska bry mig. Jag vill sÀnka kraven, men nÄnting fÄr mig ÀndÄ att kÀmpa med det. Nu fÄr jag bÀttre energi av att mycket av snön har försvunnit. Den skiten lÀr  vÀl komma tillbaka snart, men jag gillar bÀttre nÀr vinterÄrstiden har mÄnga dagar av plusgrader och Àr ganska snöfri. 
 
Jag mÄr ju bra om jag bara fÄr promenaderna gjorda. Men man ska ju jobba och göra annat ocksÄ. Man orkar ju inte hur mycket som helst liksom. Samtidigt tÀnker jag att jag orkar mer om jag bara ser till att gÄ mina promenadrundor. Det kÀnns viktigt att hÄlla igÄng med  det. Jag fÄr ut sÄ mycket bra av det nÀr det kommer till att fÄ saker och ting gjorda, plus att jag kÀnner mig piggare och frÀsch. 
 
Sen fÄr man ju inte glömma att Àta gott ocksÄ. Man behöver ju fylla pÄ med energi nÀr man promenerar som fan.
  (null)
 
  (null)
 
 


MusikhjÀlpen 2021

IkvÀll börjar MusikhjÀlpen igen. En vecka dÀr man bara "köttar" dygnet runt och pÄ söndag nÀr programledarna har klivit ur buren sÄ har det troligtvis kommit in minst 50 miljoner kronor. För egen del har jag vÀl bidragit med ca 100 000 kr, totalt pÄ 5 Är. Jag gillar programmet. Jag tycker det Àr fett coolt att man stÀller upp en bur pÄ ett torg och sen kör man underhÄllning dygnet runt i en vecka. Samlar in sjukt mycket pengar och allt gÄr till en bra sak. MusikhjÀlpen Àr ju en hÀftig "apparat".
 
 Jag kommer att följa MusikhjÀlpen och Àven om jag jobbar hur mycket som helst denna veckan sÄ Àr det ju ÀndÄ sÄ att jag har ett jobb dÀr jag kan sitta och lyssnar rÀtt mycket pÄ radion. DÀremot fÄr jag se om jag skÀnker nÄgra pengar i Är. Jag har tycker att MusikhjÀlpen dom senaste Ären mer och mer har gÄtt ifrÄn det dÀr med att ha mÄnga officiella auktioner, och istÀllet verkar man satsa mer pÄ tÀvlingar och utlottningar. Typ: Om man lÀgger minst 50 kr i en digital bössa sÄ har man chansen att vinna nÄgonting. Det jag gillade mest med MusikhjÀlpen under dom Ären nÀr jag valde att skÀnka ganska mycket pengar det var ju att man dÄ hade vÀldigt mÄnga coola auktioner att vÀlja och vraka bland. Jag vet ju inte hur det blir i Är, men fortsÀtter man sÄ som jag upplever att man har gjort, dÄ Àr jag inte sÄ sugen pÄ att vara med och bidra. 
 
Sen kanske det ÀndÄ blir sÄ att jag hittar nÄgon auktion som jag gÀrna vill ta hem sÄ kommer jag vÀl att försöka. Vissa personer skulle jag gÀrna vilja trÀffa och ser jag en chans att fÄ göra det genom att buda hem en MusikhjÀlpen-auktion, dÄ har jag inget emot att vara med och skÀnka en hel del pengar igen. Jag har under helgen redan sett en och annan auktion som jag kan erkÀnna att jag Àr lite sugen pÄ att ta. Samtidigt kÀnns det lite som att jag har gjort mitt nÀr det gÀller MusikhjÀlpen. Jag Àr inte sÀker pÄ att jag vill bry mig lÀngre, men följa det under denna veckan kommer jag i alla fall att göra. 
 
 


Har kÀnt mig sÄ jÀkla trött.

I flera dagar nu har jag kĂ€nt mig sĂ„ himla trött. ÄndĂ„ har jag varit ledig: Fredag, lördag och idag. Jag har ju varit uppe och skuttat vĂ€ldigt tidigt denna veckan och sen har jag ju grejat hur mycket som helst.  Jag vet att jag borde tagga ner lite, men jag har sĂ„ mycket jag vill fĂ„ gjort innan detta Ă„ret Ă€r slut. 
 
Det Àr mycket fokus pÄ pengarna nu. Jag vill inte misslyckas nÀr jag typ bara har nÄgon vecka kvar innan jag nÄr mitt ekonomiska mÄl. Det vore ju fan om jag inte hÄller i nu nÀr jag har kÀmpat i ett Är för att nÄ ett mÄlet. Jag hoppas att det kÀnns bra sen nÀr jag har klarat av detta. Jag kÀnner mig ganska sÀker pÄ att jag klarar detta, men jag har inte rÄd att slarva för mycket. Det kÀnns viktigt att jag tÀnker pÄ det. 
 
Helgen har annars varit ganska lugn. Jag har faktiskt lagat ganska mycket mat. Resultatet av min matlagning vill jag vÀl kanske inte visa sÄ mycket Àn. Maten jag gör tycker jag har blivit god med upplÀgget ser vÀl inte sÄ snyggt ut.
 
Annars mÄr jag bra ibland och stundtals kan jag kÀnna mig lite ledsen och nere. Jag har lÀrt mig nu att livet bara Àr sÄ för mig. Jag bryr mig inte lÀngre och jag försöker inte ens mÄ bÀttre nÀr jag kÀnner att jag mÄr sÀmre. Allt fÄr bara vara som det Àr. Jag har det ju bra, oavsett hur jag mÄr. Det positiva Àr vÀl att jag för de mesta ÀndÄ mÄr bra. 
 
 


Fredag (2021 12 10)

Jag har sÄ mycket hela tiden som jag bara vill fÄ gjort. Jag har fÄtt gjort ganska mycket idag, men det kÀnns ÀndÄ som det bara Àr en brÄkdel av allt jag vill fÄ fixad innan 2021 Àr över. 
 
Skönt att man nu har 3 dagar av ledighet i alla fall. Jag har varit helt ledig idag och jag Àr ledig i helgen ocksÄ. Jag har kÀnt mig ganska trött hela dagen. Det kanske inte Àr sÄ konstigt för jag har ju vrÀkt mig upp klockan 04:00, 4 dagar pÄ raken denna veckan. Jag har ju börjat jobba tidigt och dessutom har jag efter dom avslutande arbetsdagarna grejat ganska mycket nÀr jag har kommit hem ocksÄ. Pang pÄ direkt liksom. NÀr man kanske börjar slappna av mer dÄ har klockan typ blivit kvÀllen och dÄ inser man ju att man har varit vaken i 16 timmar eller mer. 
 
 
Nu Àr jag som sagt ÀndÄ ganska nöjd med denna dagen. Jag har bara tagit tag i saker och jag har inte skjutit nÄgot pÄ framtiden. Det kÀnns som att jag har gjort allt jag kunde fÄ gjort idag. Allt jag gick ocksÄ ganska lÀtt att fÄ fixat och det fÄr man vara glad för. Om jag ska gnÀlla över nÄnting sÄ var det vÀl att det var ganska trÄkigt att vara ute pÄ en promenadrunda idag. Alla negativa tankar kom liksom samtidigt och det Àr ju aldrig bra. Men jag tog min runda och jag kommer ju att nÄ mitt mÄl med 90 000 steg pÄ en vecka, denna veckan ocksÄ. 
 
NÀr det nu i skrivandets stund typ bara Àr ca 20 dagar kvar av detta Äret sÄ hoppas jag bara sÄ in i helvete pÄ att jag tycker att jag har fÄtt fixat mycket av sÄnt som jag verkligen vill blir klar med innan 2022. Jag har liksom satt upp det mÄlet för vÀldigt mycket. Jag orkar inte med mig sjÀlv nÀr jag sÄ ofta flyttar fram saker till sen. Det mÄste vara mer "nu" och inte "sen". 
 
BILDER
 


Nu gÀller det att knyta ihop "sÀcken".

 Jag pusslar lite fram och tillbaka nÀr det kommer till pengarna nu. Jag har nÄgra veckor till pÄ mig, men sen ska ju mitt mÄl med ekonomin vara pÄ plats. Jag tror att jag kommer att klara det, men jag mÀrker nu att jag mÄste vara jÀvligt noga med att hÄlla en ganska exakt budget.
 
Det sista man ska göra brukar alltid vara det svÄra. För mig kÀnns det alltid sÄ i alla fall. FÄr jag allt som jag har tÀnkt mig nu, sÄ kÀnner jag att jag lÀtt bara kan jobba vidare mot den vision som jag har. Jag tror inte att jag orkar bry mig i framtiden om jag inte knyter ihop "sÀcken" nu i december. Det kÀnns just nu vÀldigt viktigt att fÄ ihop alla pengar som jag i början av detta Äret sa till mig sjÀlv att jag skulle ha i slutet pÄ december. Nu Àr det nÀra, men ÀndÄ kÀnns mÄlet ganska lÄngt borta. Det sista mÄste hamna rÀtt pÄ plats, annars faller allt. Det sÄ jag kÀnner det just nu och det kan vara tufft, men samtidigt roligt att ha nÄgot att bita i. 
 
 Jag Ă€r annars ganska nöjd med hur allt har varit och blivit för mig den senaste tiden. Jag Ă€r noga med mina pengar. Jag mĂ„r ganska bra. Jag hade en tid pĂ„ sjukhuset (NÄL) förra veckan och det va skönt att fĂ„ gjort allt de som dĂ„ blev gjort och som jag har vĂ€ntat nĂ„gra mĂ„nader pĂ„ att i alla fall fĂ„ besked om.
Jag vill inte exakt tala om varför jag var pÄ sjukhuset. Men allt Àr sÄ bra det kan vara just nu i alla fall. Av allt man kollade sÄ sÄg det bra ut. Av det man gjorde sÄ blev resultatet bra. Jag kan slÀppa den oro som jag har kÀnt sen tidigare. Av allt de man har kollat pÄ mig, sÄ var ju allt bra. DÄ vÀljer jag att lite pÄ det och kÀnna en stor inre frid. 
 
 


🏓💯👍



Jag ger mig inte.

Förra veckan trodde jag först inte att jag skulle fixa 90 000 steg pÄ en samma vecka. Jag kÀnde mig till en början inte alls motiverad. Vinter, snö, kallt, mörkt, halt och massor med lÄnga dagar av jobb hade jag ocksÄ. MÄnga promenader i den skiten. Nja... Jag tÀnkte först sÀnka kraven till 70 000 steg, men sen Àndrade jag mig. 
 
Jag vill sÀtta alla stegen oavsett vad och har jag sagt 90 000 steg sÄ ska jag inte bli för bekvÀm och sÀnka kraven bara för att det tar emot lite nu. Jag kÀmpade pÄ förra veckan och klarade det. Det kÀnde bra nÀr jag vÀl var ute och promenerade. Det var bara innan jag skulle ge mig ut som dom negativa tankarna tog över. 
 
Jag ska bara inte ge upp. Jag ska sĂ€tta 90 000 steg i veckan ett bra tag framöver nu. Det ska fan GÅ. Inget ska stoppa mig. 
 
 


13 Ă„r

Idag fyller denna blogg 13 Är. Det kÀnns som ganska lÄng tid. Undra vilken dag som jag slutar blogga? Det kÀnns som det aldrig kommer att hÀnda Àven om jag har funderat mÄnga gÄnger pÄ att göra det. 
 
Jag tycker ÀndÄ att det Àr skönt att ha bloggen att pilla med.  Dom senaste 2 Ären har jag haft som mÄl att skapa minst ett inlÀgg varannan dag och det har jag gjort. Jag kanske inte fÄr till alla blogginlÀgg sÄ bra som jag skulle vilja, men jag Àr ÀndÄ nöjd med att jag uppdaterar regelbundet och hÄller bloggen levande. 
 
Jag mÄr bra av att blogga. Det Àr ett bra sÀtt för mig att stanna upp och tÀnka efter. Vilket jag ofta kÀnner att jag behöver göra. Jag Àr ju en person som lÀtt blÄser pÄ med saker, och dÄ kan det ju bli att jag fattar för sent att nÄnting Àr pÄ vÀg att gÄ Ät rakt Ät helvete. Bloggen har nog ofta fÄtt mig att inse vad som Àr mer rÀtt att göra. 
 
Funderar jag över framtiden och vad som hÀnder med bloggen sÄ kÀnner jag just nu att jag vill fortsÀtta som vanligt ett tag till. Jag tror inte att jag vill hÄlla pÄ med bloggen i 13 Är till. Som jag kÀnner just nu sÄ vill jag nog hÄlla pÄ i 2 Är till. Fast samtidigt tror jag att det nog blir fler Är Àn sÄ innan jag lÀgger av helt. 
 
 Ibland funderar jag pÄ vad jag hade gjort i livet om jag aldrig hade börjat blogga. Hade livet sett annorlunda ut? Hade saker och ting varit bÀttre eller sÀmre? Hade jag mÄtt skit av att jag inte stannar upp och tÀnker efter? Eller hade jag mÄtt betydligt bÀttre av att lÄta bli att skriva om saker som jag ofta kÀnner att jag vill tÀnka igenom och bearbeta? 
 
 


Nattblogg.

 Jag har haft skitlĂ„nga arbetsdagar hela denna veckan. Imorgon har jag en sista och det Ă€r vĂ€l mer Ă€n normal dag och sen Ă€r det Ă€ntligen en ledig helg. Jag har inte orka ta en enda promenadrunda, men nu har jag ju tre dagar pĂ„ mig att nĂ„ 90 000 steg. Jag tror att jag ska klara det. Jag har under veckan kĂ€nt  att jag inte har orkat gĂ„ ut pĂ„ promenad efter dom lĂ„nga arbetsdagarna som jag har haft. Man Ă€r ju trött. Det Ă€r vĂ€ldigt kallt och mörkt. Snö och is ...nej fy fan. Hellre dĂ„ att jag kĂ€mpar lite nĂ€r jag blir mer ledig. Imorgon slutar jag ju dessutom lite tidigare Ă€n vad jag hittills har gjort denna veckan. Jag hoppas jag orkar sĂ€tta stegen. Det kĂ€nns som att jag kan lyckas, men risken kĂ€nns lika stor att jag inte ska klara av det. 
 
Jag har varit jĂ€kligt seg denna veckan, men en sak som  har kĂ€nts vĂ€ldigt bra Ă€r att jag har varit ganska lugn och maximalt avspĂ€nt. Saker som jag brukar bli arg över har jag tagit med ro. Jag har fĂ„tt sĂ€ga tyst till mig sjĂ€lv att jag inte ska hetsa upp mig nĂ€r vissa saker har hĂ€nt. Det har funkat denna gĂ„ngen. Jag vet ju att om jag blir för arg sĂ„ mĂ„r jag bara dĂ„ligt av det sjĂ€lv, och den kĂ€nslan sitter ju ocksĂ„ i ganska lĂ€nge. Men hittills under denna veckan har jag kĂ€nt mig mindre brydd och bara fokuserat pĂ„ att bita ihop. 

Annars har jag tÀnkt mycket dom senaste dagarna pÄ vad jag Ängrar och hur mitt liv hade varit om jag hade valt att göra annorlunda Àn sÄnt jag faktiskt valde att göra. Egentligen kÀnner jag att jag blir trött bara jag skriver om detta, men jag vill ÀndÄ tÀnka klart och tömma ur mig alla dessa tankar som handlar om vad jag borde ha gjort osv..

För det första sĂ„ vet jag sen lĂ€nge att det egentligen Ă€r helt meningslöst att Ă„ngra saker . TĂ€nker man mycket kring sĂ„nt och Ă€ltar ord som: Hur kunde jag
eller varför gjorde jag
sĂ„ kommer man alltid tillbaka till att man inte kan Ă„ngra sĂ„nt som man redan har gjort. Det kĂ€nns ju ocksĂ„ helt omöjligt att vinna över dessa tankar som man kan ha om allt jag Ă„ngrar. Jag vet, men Ă€ndĂ„ fastnar jag i detta. Det Ă€r som att jag mĂ„ste tĂ€nka det, fast svaret alltid blir det samma. Jag kan inte vinna över tankar som handlar om saker jag Ă„ngrar.  

Ibland kan jag ocksĂ„ tĂ€nka att Ă€ven om jag nu hade gjort tvĂ€rtom. AlltsĂ„ gjort dom saker som jag Ă„ngrar ogjorda, sĂ„ Ă€r det Ă€ndĂ„ svĂ„rt att gĂ„ igenom livet utan att man inte kommer till insikt att man nog inte alltid gör det som Ă€r mest rĂ€tt att göra, varenda dag och minut. Jag Ă€r inte ofelbar pĂ„ nĂ„got vis och jag kan ju inte vara sĂ„ hĂ„rd mot mig sjĂ€lv sĂ„ att jag tycker att jag mĂ„ste klara att gĂ„ igenom livet felfritt. 

Alla dessa tankar om saker som jag Ă„ngrar i mitt liv gör sig pĂ„minda ibland och tyvĂ€rr har jag svĂ„rt att bara slĂ„ bort dom. Samtidigt kan man ju sĂ€ga till sig sjĂ€lv att Ă€ven om jag inte hade gjort just dom sakerna som jag idag Ă„ngrar, sĂ„ hade kanske mitt liv inte varit bĂ€ttre för det. Allt hade ju kunnat vara mycket vĂ€rre Ă€n nu, fast jag fastnar lĂ€tt i tanken att mycket idag nog hade varit bĂ€ttre. Det Ă€r vĂ€ldigt lĂ€tt att vara hĂ„rd mot sig sjĂ€lv.  Jobbiga tankar som man som sagt aldrig kan vinna över. 
 
 
 





Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE