Prag 2018🇹🇿🇹🇿

 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
 
 
 
 
 
 


.

(null)
  (null)
 
(null)
 
 
 
 
 
 


Fram och tillbaka med smÄplock.

Ny vecka har det blivit och jag startade denna mÄndag med att ta mig upp klockan 03:30 i "ottan". Fixade mig för jobb och sen var det busskörning i nÄgra timmar. Inte jÀtteskönt att gÄ upp sÄ tidigt som jag gjorde idag, men det kÀndes bra att vara fÀrdig för dagen redan kl 09:30. Jag har ingen eftermiddagskörning idag. Dessutom Àr jag ledig imorgon. 
 
Annars Àr Àr det mycket smÄplockande just nu. Det kÀnns som jag hÄller pÄ med saker litet fram och tillbaka. Det tar lÄng tid att fÄ fÀrdigt nÄgot. NÀr jag sen fÄr fÀrdigt nÄgot, dÄ kan jag tÀnka tanken: Var det detta jag ville??? 
 
I stora drag kan man sÀga att jag har gjort mycket sÄhÀr den senaste tiden:
Jag kan fÄ in pengar pÄ en grej, sen har jag en utgift som kanske Àr pÄ mer pengar Àn vad jag senast har fÄtt in. Jag vÀljer kanske att lösa utgiften ÀndÄ. Jag tar dÄ tex av dom pengar som jag senast har fÄtt in och sen tÀcker jag upp resten med sparade pengar. Sen vÀntar man kanske nÄgra dagar och dÄ fÄr jag in mer pengar, och dÄ kan jag tex sÀtta tillbaka dom som jag tidigare plockade frÄn sparkontot. 
 
Typ sÄ hÄller jag pÄ med allt möjligt just nu. Ibland kÀnns det som jag hoppar lite för mycket fram och tillbaka och det kan vara svÄrt att hÄlla ordning pÄ allt. Dessutom blir jag inte alltid fÀrdig med nÄnting. Jag kanske bara fÄr gjort litegrann och nÀr jag kÀnner att jag har gjort ganska mycket men ÀndÄ inte blir helt fÀrdig, dÄ Àr det lÀtt att tÀnka att man ska ge upp en viss grej, vad det Àr liksom. Sen Àr det ju bra att jag vet vad jag vill och att det ÀndÄ kommer in bra med pengar hela tiden. Jag kan inte klaga pÄ att jag fÄr in pengar pÄ alla möjliga saker, men man vill ju lÀtt lite till liksom. Oavsett vad man tjÀnar sÄ Àr det lÀtt att inte vara nöjd, utan man vill hela tiden tjÀna mer. Kanske ska jag bara vara 100% nöjd med allt och sluta greja sÄ mycket fram och tillbaka?? Sen tycker jag det Àr svÄrt att bli helt nöjd eftersom jag hela tiden ser en möjlighet till att fÄ mer, och fÄ det bÀttre hela tiden.
 
Jag tycker ÀndÄ att jag har ganska bra ordning pÄ allt just nu, men jag tror inte jag orkar hÄlla pÄ sÄhÀr speciellt lÀnge till. Kanske Àr det bÀttre att satsa pÄ en större grej och slÀppa allt "smÄplock"? Jag vet ju av erfarenhet att fixar man en större grej, dÄ löser sig mÄnga smÄsaker ocksÄ. Eller som min morbror en gÄng sa: Har man vÀl fÄtt in den första miljonen, dÄ kommer snart den andra ocksÄ.
 
 


Helgens arbete Àr avklarad.

Helgens arbete gick ju bra. Idag var det vÀldigt lugnt. Jag hade hur mycket tid över som helst pÄ alla möjliga platser. 
 
Jag Àr ÀndÄ lite mörbultad i kroppen nu. Jag har ju varit vaken sen 04:00 i morse. Det Àr klart att man kÀnner nÄnting, Àven om denna dagen har varit vÀrlden lugnaste arbetsdag, typ.
 


Jobb helg - Anders Eldeman.

 
 
 


Jag slutade bara greja.

NÀr jag hade jobbat fÀrdigt och kommit hem pÄ kvÀllen igÄr sÄ satte jag nÀstan direkt igÄng och började greja med lite saker som jag vill fÄ fÀrdigt. Men ... till slut kom den dÀr kÀnslan av att jag bara inte orkar mer. Det var dÄ bara att sluta greja och typ förbereda sig för natten.
 
Jag blĂ„ser liksom inte bara pĂ„ lĂ€ngre. NĂ€r jag fĂ„r den dĂ€r första kĂ€nningen av att kroppen sĂ€ger ifrĂ„n, dĂ„ tar jag den pĂ„ allvar. Vad jag Ă€n har att göra...sĂ„ Ă€r det bara att slĂ€ppa det och och kanske ta det en annan dag. Det Ă€r  inte vĂ€rt att ens vara nĂ€ra att gĂ„ in i den berömda vĂ€ggen. Det kĂ€nns bra att jag har fattat detta nu. 
 
Ha en trevlig helg!
 
 
 




Australien Open 2018🏓🏓

 


Don’t forget to love yourself.

(null)

(null)



Lugn morgon.

Har jobbat tvÄ timmar nu pÄ morgonen. Jag hade en vÀldigt lugn körning fram och tillbaka till SÄtenÀs. 
 
Nu har jag rast i sex timmar innan jag ska köra lite mer buss. Innan jag börjar jobba igen sÄ har jag lite Àrenden att utrÀtta. Jag vill ju inte ha sÄ mycket annat att göra under helgen. Jag ska ju jobba dÄ ocksÄ. Det fÄr liksom rÀcka med det under helgen.
 
Ha en trevlig dag!
 


TvÄ lediga dagar gÄr fort.

 
TvÄ lediga dagar gÄr fort. I morgon och under helgen har jag massor av jobb igen. Lördagens busskörning Àr inget arbetspass som jag kommer att gilla. Men jag tÀnker att detta schemat som jag nu kör pÄ över sommaren Àr ett ganska bra. Om det baraÀr ett pass som jag inte gillar och resten Àr helt ok, dÄ ska jag inte gnÀlla. Inget kommer aldrig nÄgonsin att bli perfekt i alla fall. 
 
Jag har grejat en del, men det har varit mycket slappa ocksÄ. I denna vÀrmen som Àr nu sÄ kÀnns det bÀst att ta det vÀldigt lugnt större delen av dagarna. Speciellt nÀr man Àr helt ledig frÄn busskörning. 
 
 


Snurrigt och varmt.

Jag var sÄ trött igÄr. Jag hade egentligen massor som jag ville fÄ gjort under gÄrdagskvÀllen, men tröttheten tog över. Det bara snurrade i huvudet och jag orkade absolut ingenting.
 
Idag kÀnner jag mig piggare och jag har redan nu pÄ förmiddagen fÄtt gjort en hel del. Man har ju sina Àrenden att göra och dessutom vill jag ju alltid ha ordning och reda i mitt hem. Det kÀnns alltid som jag fÄr mest gjort under en förmiddag. Varför det Àr sÄ vet jag inte, men sÄ kÀnner jag bara ofta att det Àr.
 
 
Det kÀnns ocksÄ vÀldigt bra nÀr man har fÄtt gjort nÀstan allt pÄ en förmiddag. Man kÀnner sig liksom mer fri och ledig nÀr man vet att man inte har sÄ mykcet som man vill fÄ fixat under dom ca 12 timmar som Àr kvar av tex denna dagen. Mycket Àr ju redan fixat och klart sÄ jag kan vara nöjd med dagen redan nu, oavsett vad jag vÀljer att göra med resten av denna dag. 
 
Sen Àr det ju sÄ jÀkla varmt ocksÄ. Det Àr ju inte lika varmt under förmiddagen sÄ det blir ju lite skönare att greja pÄ morgonen istÀllet för pÄ eftermiddagen. Jag klagar inte pÄ vÀrmen. Jag gillar sol och sommar sÄnt, men nÀr det Àr sÄ varmt sÄ vill man ju bara kunna slappa och liksom njuta mer av livets goda. Greja mindre och njuta mer liksom.
 
Ha en trevlig dag!
 
 


Jag tycker det gÄr bra ÀndÄ.

 Jag grejar och grejar. Mycket för mig handlar nu om att nĂ„ massor av mĂ„lsĂ€ttningar. Jag fĂ„r Ă€ndĂ„ inte glömma att leva ocksĂ„. Det Ă€r viktigt för annars orkar jag nog inte kĂ€mpa in alla mĂ„l som jag just nu har satt upp. Jag kommer ju att tappa tĂ„lamodet om jag belönar mig sjĂ€lv ibland genom att göra saker som jag mĂ„r bra av. Jag orkar heller inte ge upp med nĂ„t mĂ„l nu igen. NU SKA JAG BARA FIXA ALLT SOM JAG SÅ LÄNGE HAR TÄNKT ATT JAG SKA FIXA. Jag har tĂ€nkt sĂ„ lĂ€nge pĂ„ sĂ„ mycket.
 
Nu har jag tĂ€nkt fĂ€rdigt. Nu gör jag verkligen ett Ă€rligt försök att fixa allt. Jag kĂ€nner att jag gör lite varje dag som tar mig lite nĂ€rmare de mĂ„l jag har. Ingenting gĂ„r fort, men jag tycker Ă€ndĂ„ att mycket gĂ„r bra. Idag tex fick jag ett mail dĂ€r en man skrev att hade skulle skicka mig lite grejer och att han postar under eftermiddagen. Det innebĂ€r ju att jag fĂ„r ett paket imorgon, eller i övermorgon. NĂ€r jag sen fĂ„r detta paket sĂ„ har jag kommit ett ganska stort steg nĂ€rmare ett av alla mĂ„l jag har. 
 
Jag tycker som sagt att mycket gĂ„r bra nu. Jag fĂ„r gjort lite varje dag nĂ€r det kommer till att nĂ„ mina mĂ„l. Jag fĂ„r in mer pengar Ă€n vad jag har rĂ€knat med att jag skulle fĂ„. Dessutom gör jag verkligen allt jag kan, med det jag har just nu.  DĂ€rför kĂ€nner jag att jag gör vad jag kan och skulle jag sen inte lyckas sĂ„ behöver jag ju inte bli ledsen för det. Jag kĂ€nner ju hela tiden att jag gör vad jag kan. Jag kĂ€mpar med vad jag har liksom. TĂ€nker man inte för mycket heller sĂ„ har man ju i alla fall mer kraft och energi som man kan lĂ€gga pĂ„ allt grejande.
 
Nu Ă€r jag ledig i tvĂ„ dagar. Jag ska absolut greja med vad jag kan. Mycket kĂ€nns bra nu. Framförallt finns det inget som jag gör som tar för mycket kraft och energi. Jag dĂ€remot massor av saker som motiverar mig och pĂ„ sĂ„ sĂ€tt ger mig kraft och energi. Det som Ă€r viktigt att jag tĂ€nker pĂ„ nu Ă€r att: Även om jag tycker att mycket gĂ„r bra och att saker och ting flyter pĂ„, sĂ„ mĂ„ste jag tĂ€nka pĂ„ att ingenting löser sig av sig sjĂ€lv. Jag mĂ„ste fortsĂ€tta att greja och anstrĂ€nga mig för att jag i slutĂ€ndan ska kunna nĂ„ mina mĂ„l. SĂ„ fort jag börjar tro att jag inte behöver anstrĂ€nga mig för att fĂ„ fixat nĂ„, dĂ„ Ă€r jag fel ute. Jag kommer inte att fĂ„ nĂ„got om jag inte anstrĂ€nger mig. Sen fĂ„r jag Ă€ndĂ„ inte glömma att njuta av livet. TĂ€nker man efter sĂ„ har man det ju vĂ€ldigt bra, oavsett om jag nĂ„r min mĂ„lsĂ€ttningar eller inte.
 
 
 
 
 
 



Nittaku Pongcast - Juni 2018



Jag fÄr se vad jag kan göra nu.

 


Helgen har varit lugn.

 Lediga dagarna gÄr fort. Jag har grejat ganska mycket med allt sÄnt som man alltid har att greja med. Man handlar, stÀdar, tvÀttar, diskar osv..
 
Jag funderar ocksÄ en del pÄ vad jag ska göra med pengar som jag fÄr in under nÀsta vecka och nÀsta igen. Jag vill ju göra rÀtt. Jag vill inte göra om alla dom fel jag tidigare kÀnner att jag har gjort. 
 
Det bÀsta Àr alltid att leva och vara i nuet. Jag mÀrker hela tiden att det Àr meningslöst för mig att fundera pÄ var jag befinner mig om tex en mÄnad, eller tre mÄnader. Det Àr ÀndÄ bara nuet som jag vet nÄgot om. Jag vet vad jag vill. Jag vet vilka mÄl jag vill nÄ och jag vet vad jag behöver göra, men det Àr ju bara i nuet som jag verkligen kan göra nÄgot som faktiskt sen gör att jag i slutÀndan nÄr mina mÄl. 
 
Ibland kÀnns det bra och allt bara flyter pÄ. Ibland funkar ingenting. SÄnt Àr vÀl livet. Det Àr vÀl egentligen mest tÄlamodet som jag kÀmpar med just nu. Inget annat behöver jag kÀmpa med. NÀr jag vÀl kan göra nÄgot och det funkar, sÄ kÀnns det som det gÄr ganska fort och enkelt. 
 
 


Jag fÄr vÀl bara acceptera.

 Jag har mĂ„nga gĂ„nger funderat kring en sak som jag upplever att mĂ„nga gör. Jag har svĂ„rt att förstĂ„ det fullt ut. Jag kanske kan förstĂ„ nĂ„nting av detta, men fullt ut kommer jag aldrig att förstĂ„. Detta har hĂ€nt mig massor med gĂ„nger. Jag kĂ€nner att jag inte kan göra annat Ă€n att acceptera det. Jag kommer att rĂ„ka ut för det igen, vare sig jag vill eller inte. Ibland mĂ„ste man vĂ€l bara acceptera att folk Ă€r som dom Ă€r, och jag kan inte göra sĂ„ mycket för att Ă€ndra pĂ„ det. Oavsett vad jag tycker sĂ„ kommer jag Ă€ndĂ„ alltid att stöta pĂ„ dessa mĂ€nniskor. Jag tĂ€nker pĂ„: NĂ€r folk Ă€r pĂ„ vĂ€g att fĂ„ det som man har frĂ„gat mig om, men sen vill personen inte i alla fall?
 
KĂ€nner ni igen detta? Eller kĂ€nner du som lĂ€ser min blogg att du sjĂ€lv kanske Ă€r en sĂ„dan person som typ ofta sĂ€ger att du vill en sak, och sen nĂ€r du Ă€r pĂ„ vĂ€g att fĂ„ som du vill, dĂ„ vill du inte i alla fall? Jag tycker att jag ofta stöter pĂ„ denna typen av mĂ€nniskor. Eller sĂ„ Ă€r det inte sĂ„ ofta. Det kanske bara Ă€r nĂ„got som jag tror. Det behöver ju inte vara sĂ„ att jag har rĂ€tt  för det. Men min frĂ„ga kvarstĂ„r Ă€ndĂ„. Varför sĂ€ger nĂ„gon att man vill nĂ„got, och sen fĂ„r hen som den vill och sen i slutĂ€ndan sĂ„ Ă€r det inte det hen vill i alla fall.
 
Jag kan ta nÄgot konkret exempel.
 Du sĂ€ger att du vill trĂ€ffa mig. Jag svarar kanska ja och kommer med förslag pĂ„ nĂ€r vi ska ses. Sen hör jag ingenting, eller sĂ„ fĂ„r jag ett nej. Varför har du frĂ„n början stĂ€llt frĂ„gan och kanske pratat vid flera olika tillfĂ€llen om att du vill trĂ€ffa mig? NĂ€r du sen i slutĂ€ndan Ă€ndrar dig sĂ„ fort du Ă€r pĂ„ vĂ€g att fĂ„ som du vill, dĂ„ blir ju det en ganska elak handling som du gör mot mig. Det Ă€r ju inte sĂ„ snĂ€llt om du bara vill se vad jag svarar och om jag tillslut gör som du vill.  
 
Jag kan lĂ€tt acceptera att nĂ„gon inte vill och att folk ocksĂ„ Ă€ndrar sig ibland. Men samtidigt tycker jag att det vore mer snĂ€llt av folk att kanske tĂ€nka en och tvĂ„ gĂ„nger pĂ„ vad dom sjĂ€lva vill, innan man tex kontaktar mig och frĂ„gar om jag vill. Det dĂ€r nĂ€r du sĂ€ger att du vill en sak, du fĂ„r som som du vill och sen Ă€r det i slutĂ€ndan inte det som du egentligen vill...det Ă€r nĂ„got som i alla fall jag har tröttnat pĂ„ för lĂ€nge sen. NĂ€r jag nu ibland vill vara lite snĂ€ll och inte sĂ„" hĂ„rdhudad" genom att bara "dissa" folk som frĂ„gar mig om saker sĂ„ vore det ju skönt om jag inte sĂ„ ofta behöver uppleva att folk bara "dissar" mig. Varför frĂ„gar man mig dĂ„ frĂ„n allra första början?? Det Ă€r ju inte snĂ€llt. Kanske Ă€r det inte snĂ€ll man vill vara heller? Det kanske bara Ă€r det jag mĂ„ste förstĂ„?  DĂ€remot om jag sjĂ€lv Ă€r den personen som FÖRST stĂ€ller en frĂ„ga till nĂ„gon och sen fĂ„r jag ett nej, dĂ„ kan jag lĂ€tt bara glömma det och gĂ„ vidare. Det Ă€r en helt anna sak, men det Ă€r inte riktigt det jag funderar kring nu.
Jag fĂ„r inte glömma att fundera pĂ„ hur jag Ă€r sjĂ€lv Ă€r nĂ€r det kommer till detta.  Ă„r jag en sĂ„n person som tex sĂ€ger att jag vill en sak, men nĂ€r jag sen fattar att jag kommer att fĂ„ det jag sa att jag ville ha, dĂ„ vill jag egentligen inte det. Är jag en sĂ„dan person ocksĂ„? Den spontana tanken jag fĂ„r Ă€r nej. Nej, jag Ă€r inte en sĂ„dan person. Jag sĂ€ger i alla fall inte till nĂ„gon annan person att jag vill trĂ€ffa hen om jag samtidigt  vet innerst inne att det inte Ă€r sĂ„ att jag faktiskt vill trĂ€ffa den personen jag frĂ„gar. Jag skulle aldrig medvetet agera sĂ„ mot nĂ„gon.
Jag kommer nog inte vidare med mitt tÀnk kring detta. Jag fÄr nog bara acceptera. Jag fÄr ju bara tÀnka pÄ att jag inte ska ta nÄgot för givet. Leva i nuet och liksom se hur det blir, utan att ha nÄgra förvÀntningar. Oavsett vad andra sÀger att dom vill och ska göra, sÄ fÄr man ÀndÄ hela tiden se om det i slutÀndan verkligen blir sÄ som folk sÀger. Jag skulle ju sjÀlv kunna sÀga nej till allt nÀr nÄgon frÄgar mig om nÄt, men en sÄdan person vill jag inte vara. Jag vill försöka vara snÀll och om nÄgon frÄgar mig om nÄgot som jag ocksÄ vill göra sÄ ska man vÀl inte bara sÀga nej till det? Det Àr ju lika dumt som att spela svÄr för en tjej som Àr intresserad av mig, fast jag sjÀlv innerst inne Àr intresserad av henne. Men det Àr ju just detta som gör att jag ibland gÄr i en "fÀlla" Man kommer dÄ istÀllet bara till den punkten dÀr man stÀller sig frÄgan: Varför frÄgade hen frÄn allra första början? Kanske fÄr jag ett svar , eller sÄ fÄr jag det inte. Jag kommer aldrig att fullt ut förstÄ varför nÄgon gör sÄ mot mig, men jag har insett att jag mÄste acceptera att vissa sÀger högt att dom vill en sak, men tÀnker nÄgot annat, eller bara Àndrar sig nÀr det liksom "brÀnner" till.
 
Oavsett vad jag tycker om detta, sĂ„ kommer jag att rĂ„ka ut för detta mĂ„nga gĂ„nger mer i framtiden. Jag tĂ€nker ju aldrig bli en person som sĂ€ger nej till precis allt som folk frĂ„gar mig om. DĂ€rför kommer jag ibland att gĂ„ i "fĂ€llan"  och det bĂ€sta jag kan göra Ă€r att bara acceptera att det blir sĂ„. Man fĂ„r hantera det pĂ„ ett sĂ„nt sĂ€tt som man tror Ă€r rĂ€tt att hantera det pĂ„. Jag vill ju vara snĂ€ll och ibland kan jag tĂ€nka mig att bara göra det som folk sĂ€ger högt till mig att dom vill att jag ska göra. Sen kan man ju inte alltid tĂ€nka sĂ„ heller. Man fĂ„r ju inte bli sĂ„ snĂ€ll sĂ„ att man lĂ„ter sig utnyttjas, men sĂ„n Ă€r jag ju inte, och kommer aldrig att bli. Kanske har jag varit en sĂ„dan person , men det Ă€r jag inte lĂ€ngre i alla fall. 
 
 



Fredag (2018 07 20)

Idag Àr det fredag. Skönt att man Àr ledig. Jag hade fÄtt jobba om jag ville, men jag ville vara ledig. Har jag tre lediga dagar pÄ raken enligt schemat sÄ vill allt fÄ dom dÀr lediga dagarna. Man jobbar ju sÄ mycket ÀndÄ. Man fÄr passa pÄ att vara mycket ledig nÀr man fÄr vara detta. Jag stÀller upp ibland, men för det mesta vill jag vara ledig nÀr min sk ordinarie ledighet kommer. 
 
Jag grejar med lite smÄsaker just nu. Jag har ju massor av mÄlsÀttningar och tror att tex mitt grejande idag har tagit mig ett steg nÀrmare nÄgot av alla de mÄlsÀttningar jag har. Allt gÄr sakt, men det gÄr framÄt. Jag kan fortfarande se att jag kommer att fixa allt inom en snar framtid. Det jag menar med allt Àr sÄnt som jag har gÄtt och tÀnkt pÄ lÀnge att jag vill fÄ fixat, men inte gjort Àn. 
 
Skönt med en ledig helg  och att ledigheten börjar redan pÄ en fredag. SÀmre skulle det kunna vara. 
 
 
 


Fallens Dagar.

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Nu under förmiddagen sÄ tog jag en liten tur till TrollhÀttan. Fallens Dagar börjar ju idag och scenen Àr pÄ plats och allt annat som hör Fallen Dagar till stÄr dÀr det stÄr. Det Àr som det brukar vara nÀr det Àr "Fallens" i TrollhÀttan. 
 
Jag vet inet om jag kommer att hÀnga sÄ mycket dÀr under helgen. Jag har lite svÄrt att bestÀmma mig. Jag kÀnner mig ju lite rastlös och dÀrför kan det mycket vÀl bli sÄ att jag Äker till TrollhÀttan igen, fast egentligen Àr jag inte sÄ sugen. Jag kan lÀtt bara strunta i allt ocksÄ. Men ...i morse Äkte jag i alla fall dit och kollade lÀget. 
 
Sen Àr det ju rÀtt coola artister som kommer att stÄ pÄ Drottningtorgets scen i TrollhÀttan under Fallens Dagar. 
IkvÀll Àr det ju bl.a THE SOUNDS.. Jag sÄg ocksÄ  att TAKIDA skulle stÄ pÄ scen ikvÀll.
 
 Det kan vara vÀrt att dra till TrollhÀttan ikvÀll, fast jag ska ju orka ocksÄ. Jag vill ju ha en bra plats. Ska man fÄ den dÀr bra platsen som man vill ha dÄ fÄr man ju sÀkert vara dÀr 3 eller 4 timmar innan allt drar igÄng. Jag Àr inte riktigt mentalt instÀlld pÄ att göra vad som krÀvs för att man ska fÄ en bra plats till tvÄ gig. 
 
(null)
 
 


Energin Àr bra nu!

Jag vet vad jag vill nu. Jag vet vad jag vill och vad jag exakt ska göra för att kunna klara alla mĂ„lsĂ€ttningar jag har. 

Att jag kĂ€nner mig sĂ„ sĂ€ker pĂ„ mycket nu gör att jag inte blir sĂ„ tveksam till att fixa vissa saker och liksom göra vad som krĂ€vs för att fixa nĂ„got specifikt mĂ„l. Allt jag behöver göra gör jag bara och jag funderar inte OM jag ska göra, jag gör bara det som krĂ€vs för att fixa nĂ„got. Jag tycker ju att  jag vet exakt vad jag vill Ă„stadkomma. DĂ„ Ă€r det ju bara att kör liksom. 

En grej som ger mig lite extra energi nu det Ă€r att jag vet att i november i Ă„r sĂ„ kommer jag att fĂ„ in en ansenlig summa pengar. November blir nog den bĂ€sta mĂ„naden under detta Ă„ret, om jag ser till hur mycket pengar jag fĂ„r in dĂ„. Dessa extrapengar som jag dĂ„ fĂ„r in, (jag Ă€r typ 90% sĂ€ker pĂ„ att jag fĂ„r in bra med extrapengar i november) Ă€r pengar som jag kan anvĂ€nda till annat Ă€n mat och rĂ€kningar. SĂ„ fort jag fĂ„r in dessa pengar sĂ„ kan jag ju automatiskt fixa, eller bara förbereda saker som sen gör att jag nĂ„r nĂ„gra av de mĂ„lsĂ€ttningar som jag nu kĂ€nner att jag vill uppnĂ„. 

Jag kan fixa sĂ„ mycket grejer pĂ„ bara nĂ„gra timmar, efter att dessa "novemberpengar" kommer in. För mig kĂ€nns det rĂ€tt hĂ€ftigt! Alla dessa tankar om alla mĂ„l som jag inom en snar framtid kĂ€nner att jag nog kommer att fixa ger ju mig redan nu lite extra positiv energi. Allt i min vardag kĂ€nns ju betydligt roligare att greja med nĂ€r jag har sĂ„ mycket att se framemot. 
(null)








OMG!! WOW WOW! - Anna Nyström

 


MĂ„lmedveten och fokuserad som f*n

Videoklipp frÄn igÄr. Inspelat:2018 07 16, klockan 22:00.
 
Detta Àr ett videoklipp som jag spelade in i gÄr, men jag orkade inte ladda upp det direkt efter inspelning. Jag mÄste ju sova lite om nÀtterna ocksÄ. LÀgger upp det nu istÀllet. 
 
 


Första gÄngen som jag körde SÄtenÀs.

Jag körde en tur till SÄtenÀs i morse. Det Àr första gÄngen nÄgonsin som jag kör den busslinjen sjÀlv. Jag Äkte ju med en tur i förra veckan, men nu skulle jag alltsÄ köra sjÀlv. 
 
 
Jag var lite nervös och kÀnde mig lite spÀnd innan jag skulle ge mig ut och köra denna linjen.  Sen nÀr man vÀl satt dÀr och körde sÄ vet man allt ganska bra hur man ska köra för att komma rÀtt. Jag har ju varit i omrÄdet runt omkring, och ute vid SÄtenÀs nÄgra gÄnger i mitt liv i alla fall. Dessutom finns det ju vÀgskyltar som talar om vart man ska köra för att komma dit man ska. Jag har ju ocksÄ en liten skÀrm i bussen som visar vilka hÄllplatser som finns pÄ linjen. Man fÄr ganska mycket information nÀr man sitter och kör. Dessutom Àr det mycket "raka spÄret" ut till Skaraborgs flygflotolj ,F 7.  Om man bara kan detta jobbet nÄgorlunda bra sÄ blir det liksom inte fel nÀr man sitter dÀr och kör.
 
Det Àr lite för tidigt och sÀga Àn om jag gillar att köra linje 650 mot SÄtenÀs. Jag behöver köra nÄgon eller nÄgra gÄnger till  innan jag vet om detta Àr nÄgon "favvo" för mig. Jag tror ÀndÄ att jag gillar denna körningen. Det var mycket som kÀndes bra i morse. Dessutom Àr det ju kul att komma bort frÄn det gamla vanliga, som typ har vid varje arbetspass. Detta blir nÄgot annat Àn vad man Àr van vid och man kommer nÄgra mil bort frÄn VÀnersborg, Vargön och TrollhÀttan, vilken Àr skönt ibland. Stuntals Àr ju detta lite landsbyggdsörning, och sÄnt Àr ju ofta lite mysigt och trevligt. 
 
 


Lugnt pÄ jobbet.

Nu har man ju börjat jobba igen. Det var lite jobbigt och gĂ„ upp pĂ„ morgonen idag. Annars har vĂ€l allt kĂ€nts som vanligt. Allt var Ă€ven gansak lugnt och sĂ„ brukar det vara nĂ€r man kör pĂ„ sommaren. Åtminstone tidigt pĂ„ morgonen. 
Det var som sagt ganska lugnt att jobba pÄ nu pÄ morgonen. Det kÀndes nÀstan som jag fortfarande hade semester, Àven nÀr jag jobbade. 
 
Nu har jag rast i nÄgra timmar och sen fÄr jag se hur eftermiddagens arbete kÀnns att jobba pÄ med. Det har hittills inte kÀnts tufft att komma igÄng med jobbet igen i alla fall. Jag trodde jag skulle kÀnna av att liksom hade tappat i tempo, men nÀr det Àr sÄ lugnt att köra sÄ behöver det ju inte vara sÄ mycket fart pÄ mig. Allt var ju mycket lugnare Àn vad man Àr van vid. 
 


Börjar jobba igen.

Idag börjar jag jobba igen. Nu Àr min semester slut och nu fÄr jag förmodligen vÀnta i ett Är innan jag fÄr semester igen. Man kan ju vÀlja att ta semester igen, tidigare Àn om typ ett Är, men dÄ fÄr man ju förmodligen jobba hela sommaren 2019. Hur jag Àn gör i framtiden sÄ fÄr jag börja jobba igen och jag har vÀl lite blandade kÀnslor inför det.
 
Det kÀnns bra att komma igÄng igen. Jag mÄste ju jobba liksom. Jag mÄste ju tjÀna mina pengar pÄ nÄgot sÀtt. Sen har det varit vÀldigt skönt att kunna vara helt ledig och inte behöva bry sig sÄ mycket om vad klockan Àr. Nu nÀr man mÄste börja jobba igen kÀnns det ju som min semester har gÄtt pÄ tok för fort. TÀnk om man kunde hitta ett sÀtt som gör att jag har möjlighet att vara ledig i tre mÄnader under sommaren. Det vore grymt skönt, men jag har inte hittat nÄgon lösning som funkar och som jag kÀnner mig trygg med. 
 
Nu Àr det i alla fall bara att jobba pÄ igen. Jag tycker att det verkar som om jag har ett ganska bra sommarschema. Men jag har inte kollat sÄ noga hur veckorna ser ut, sÄ jag vet egentligen inte. Det enda jag nu vet Àr att jag inte har semester lÀngre. Nu gÀller det att hitta motivation och tempot igen. NÄgonstans sÄ gillar jag ju mitt jobb, Àven om det har varit jÀvligt skönt att inte ha behövt jobba pÄ en mÄnad. Men...nu kör man igen.
 


Söndag (2018 07 15)

Mycket tÀnkade frÄn min sida denna söndag. Jag funderar mycket pÄ vad jag ska göra i framtiden för att faktiskt klara av alla mÄl jag har satt upp. Jag kommer kanske att lÀgga upp ett videoklipp senare ikvÀll, eller imorgon dÀr jag utvecklar mer hur jag just nu tÀnker.
 
Jag var ute lite igÄr vilket gjorde att jag sov under förmiddagen och halva eftermiddagen. Sen var jag pÄ Kopparn och kÀka en god middag.
Efter detta kollade jag VM-finalen i fotboll. VM startade ungefÀr samtidigt som min semester började. Nu avslutas det pÄ min sista semsterdag. 
 
(null)
 
Detta var vÀl min söndag. Lite för mycket tankar pÄ vad jag har för mÄl och vill fÄ har jag haft idag. Jag fÄr samtidigt aldrig glömma vad jag faktiskt har ocksÄ. Jag kan lÀtta glÀdjas Ät det lilla jag har i mitt liv, istÀllet för var ledsen över sÄnt jag inte har, eller förmodligen aldrig kommer att fÄ. Jag fÄr inte glömma att jag har det bra, och för det mesta sÄ mÄr jag ju ocksÄ bra. Varför ska jag mÄ dÄligt nÀr jag har det sÄ bra?  
(null)
 


Jag bara bli nöjd med allt.

Jag funderar mycket pĂ„ vad jag har för mĂ„l i livet som jag vill nĂ„. Just nu Ă€r jag i ett lĂ€ge dĂ€r jag inte riktigt stĂ„r ut med att jag inte Ă€r 100% nöjd med allt. 

Jag vill sĂ„ vĂ€ldigt gĂ€rna bara fĂ„ fixat allt som jag har satt upp av mĂ„l i livet. Jag vill komma till den dĂ€r "punkten" dĂ€r jag kĂ€nner att vad jag Ă€n gör i framtiden, sĂ„ Ă€r jag nöjd med vad jag har , och vad jag tidigare har gjort. 

Jag vet idag exakt vad jag vill, och vad som krĂ€vs av mig för att jag ska nĂ„ alla mina mĂ„l, som jag redan nu kĂ€nner att jag har gĂ„tt och tĂ€nkt pĂ„ alldeles för lĂ€nge. Varje dag har jag stunder dĂ„ jag bara önskar att alla mina mĂ„l hade varit uppnĂ„dda och fixade redan nu. Jag kan ocksĂ„ grĂ€ma mig över att jag inte har gjort mer av sĂ„nt som för mig kĂ€nns mer rĂ€tt att göra. 

Detta Ă€r ett stĂ€ndigt kĂ€mpande för mig. Jag brottas varje dag med tanken att jag bara ska ge upp och istĂ€llet bestĂ€mma mig för att jag ska vara nöjd med allt som det Ă€r just nu. Fast detta Ă€r nĂ„got jag inte klarar av, inte ens om jag försöker. Jag vill för mycket. Viljan att jag faktiskt ska lyckas med mina mĂ„l har vĂ€xt sig sĂ„ stark inom mig sĂ„ det finns inget annat alternativ Ă€n att bara hĂ„lla pĂ„ tills jag nĂ„r mina mĂ„l. 

Jag tror stenhĂ„rt pĂ„ att jag en dag, inom en ganska snar framtid kommer klara av att nĂ„ alla mina mĂ„l som jag idag har i livet. Det krĂ€vs disciplin ibland, men allt Ă€r jag övertygad om att jag kan fixa. Mycket handlar egentligen bara om att jag ska fĂ„ loss pengar och sen ska jag bara lĂ€gga dom pĂ„ rĂ€tt saker. Jag har ju lĂ€rt mig av alla fel och misstag som jag tidigare tycker att jag har gjort. Jag har hittills i Ă„r inte gjort om nĂ„got av alla dessa misstag, som jag tex anser att jag gjorde förra Ă„ret. Detta kĂ€nns vĂ€ldigt bra. Det visar ju bara pĂ„ att jag lĂ€r mig av mina misstag och drar nytta av den erfarenhet som jag har fĂ„tt pga mina misstag. 

Jag hoppas nu verkligen att jag bara kan göra allt de som jag vet Ă€r mest rĂ€tt för mig. Jag har sĂ„ mĂ„nga gĂ„nger gjort tvĂ€rtom. Jag tar till den enkla och snabba lösningen, fast jag vet att det Ă€r, och kommer att bli fel i slutĂ€ndan. Man kan ju liksom inte bromsa sig ur en  uppförsbacke. 

     
 
     


Lördag (2018 07 14)

Jag har haft en bra lördag. Jag tar vara pÄ varje minut av dagarna nu. Snart ska man ju tillbaka till jobbet igen. Det som kÀnns bra med det Àr vÀl att jag tycker att jag har ett bra sommarschema. 
 
Idag har jag som sagt mest njutit av en fin lördag. Man kan inte klaga pÄ vÀdret. Jag har slappat mycket idag. Jag kÀkade en god lunch pÄ "Kopparn". Kollat fotboll har jag ocksÄ gjort. 
 
(null)
 
IkvÀll fÄr jag se vad jag hittar pÄ. Jag har ingen aning. Jag vill gÀrna göra nÄgot. Kanske ta mig ut och hÀnga lite pÄ nÄgot mysigt stÀlle. Det Àr slappa som gÀller, oavsett vad jag hittar pÄ ikvÀll. Kanske blir jag hemma. Kanske tar jag mig ut och hittar pÄ nÄgot. Bara en lÀngre kvÀllspromenad kan vara ett sÀtt för mig att slappa pÄ. 
Ha en trevlig kvÀll!
 
 
 


Molly SandĂȘn - Sand

 


Jag tror pÄ det till 100%.

Denna veckan Àr det snart bara helgen kvar av. Det har varit en bra vecka. Jag har tÀnkt mycket pÄ hur glad jag Àr att jag faktiskt Äkte till Prag och upplevde den staden. Jag har ocksÄ försökt att tÀnka pÄ att jag bara ska njuta av denna sista vecka av min semester. Allt ska bara kÀnns bra liksom.
 
En annan tanke som jag har haft och som har kÀnts riktigt bra hela veckan det Àr att för första gÄngen pÄ lÀnge faktiskt  tror att precis alla dom mÄl som jag har just nu, kommer jag att fixa inom en ganska snar framtid. De mesta kommer jag att ha fixat inom ett Är frÄn nu. NÄgra mÄl kommer att bli kvar, men ge mig ett halvÄr till sÄ Àr jag rÀtt sÀker pÄ att jag fixar allt de med. Kanske blir det nÄgot litet mÄl kvar nÀr det typ har gÄtt tvÄ Är, men detta , eller dessa tar jag dÄ. Om jag inte rredan har satt allt inom 1,5 Är frÄn nu.
 
Detta kÀnns rÀtt bra! Att kunna sÀga att man inom ett eller max tvÄ Är kommer att fixa alla mÄl jag just nu har, och ocksÄ tro pÄ detta till 100%. Det kÀnns rÀtt coolt nÀr jag nu sÄ stenhÄrt tror pÄ det ocksÄ. Vissa mÄl har jag ju tÀnkt pÄ i flera Är, men inte lyckats fixa. De finns hundratals orsaker till varför jag inte redan har uppnÄtt vissa mÄl, eller varför jag bara har misslyckats med att nÄ dom. Ibland har man bara prioriterat nÄgot annat. Ibland har jag bara krÄnglat till allt i onödan. Ibland gör jag det svÄrare för mig Àn vad det faktsikt Àr. Ibland har jag varit omdömeslös och bara blÄst pÄ. DÄ Àr det ju ren tur om man lyckas med sitt mÄl. Jag tror Àven att hÀlften av allt man lyckas med, och har lyckats med i livet Àr just ren tur. Men dÄ rÀknar jag allt som hÀnder mig i livet, oavsett om det Àr mÄlsÀttningar eller inte. Jag tror ocksÄ att ett gott omdöme fÄr man av erfarenhet. Erfarenhet tÀnker jag att man fÄr efter att man har haft ett dÄligt omdöme. I Är har jag fÄtt detta bekrÀftat sÄ mÄnga gÄnger nu. Jag har ju lÀrt mig massor av alla fel jag tycker att jag tidigare har gjort.
 
Förra Äret gjorde jag massor av fel. Jag bara blÄste pÄ och jag var pÄ mÄnga sÀtt omdömeslös. I Är tycker jag alltsÄ att jag har lÀrt mig av alla fel och misstag jag tidigare har gjort. I Är har jag, genom mitt dÄliga omdöme förra Äret, kÀnt att jag har gjort mer rÀtt Àn fel i Är. Jag har ocksÄ lyckats med massor av saker i Är, som jag inte tror att jag  hade klarat av, om jag inte hade gjort alla fel som jag tycker att jag gjorde förra Äret. 
 
Inför framtidens mĂ„l sĂ„ kĂ€nns det bra. Jag kan kĂ€nna att jag Ă€ntligen kommer att klara allt som jag har tĂ€nkt pĂ„ lĂ€nge att jag vil fixa. Ett Ă„r gĂ„r fort. TvĂ„ Ă„r tar lite lĂ€ngre tid, men det gĂ„r ocksĂ„ fort. Jag har tĂ€nkt i mĂ„nga Ă„r pĂ„ massor av saker som jag vill fixa. Jag har tĂ€nkt i fler Ă„r Ă€n vad jag nu Ă€r sĂ€ker pĂ„ att det kommer att ta innan allt Ă€r fixat. Jag har ju ocksĂ„ lagt vĂ€ldigt mycket gammal skit bakom mig och nu lever jag bara i nuet och tĂ€nker framĂ„t. Jag har tagit bort alla mĂ€nniskor i mit liv som ger mig sk dĂ„lig energi. Äntligen kĂ€nner jag mig liksom fri frĂ„n vĂ€ldigt mycket som har varit dĂ„ligt.  Jag har nu mer erfarenhet, jag gör mer av sĂ„nt som kĂ€nns rĂ€tt Ă€n fel, jag jobbar hĂ„rt, Lever nu och tĂ€nker framĂ„t, Jag gör sĂ„nt jag sjĂ€lv vill göra och jag tror pĂ„ att jag kommer att kunna fixa alla dom mĂ„l jag har satt upp inom en ganska snar framtid. Jag tror pĂ„ detta till 100%
 
 
 


Sommarprat - Marko Lehtosalo.



Ask A Pro Anything- Mattias Karlsson



Lite frÄgor och svar.

IgĂ„r gjorde jag som mĂ„nga andra har gjort den senaste tiden pĂ„ Instagram. Jag lĂ€t folk stĂ€lla frĂ„gor till mig som jag sen valde att jag svar pĂ„. 
(null)
HĂ€r kommer frĂ„gorna som jag hittills har fĂ„tt, och ocksĂ„ mina svar pĂ„ dom. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



En tur till SÄtenÀs.

Jag tog en tur till SÄtenÀs idag. Jag ville kolla hur linje 650 gÄr för jag ska köra den nÀsta vecka. Jag börjar ju jobba dÄ igen och dÄ Àr det sommarschemat som gÀller. Linje 650 har jag aldrig kört och för min egen skull sÄ ville jag vara rÀtt sÀker pÄ hur jag ska köra. Speciellt nÀr jag kommer till GrÀstorp. Annars kÀndes denna linjen ganska enkel att fÄ koll pÄ. 
 
Innan bussen skulle köra in pÄ omrÄdet till F 7 sÄ var jag tvungen att legitimera mig för vakten dÀr. Jag fick tala om att jag skulle köra bussen nÀsta vecka och sÄ. Nu kan man den linjen (650) ocksÄ. Hoppas den turen kommer att kÀnnas lika trevlig att köra som VÀnersnÀs.
 
(null)
 
Nu ska jag slÀppa detta med jobb och bara fortsÀtta att ha semester. Det Àr nÀsta vecka jag börjar jobba, och dÄ ska jag inte tÀnka mer pÄ detta nu. 
 
Nu ska jag snart kolla pÄ fotboll och ha en trevlig kvÀll i massagestolen. Jag Àr lite sugen pÄ en utgÄng, men jag fÄr se om jag orkar efter att jag har kollat fotbollen. Jag mÄste ju tÀmka pÄ min hÀlsa, och dÄ ska man ju tÀnka en gÄng extra innan man gÄr ut och hÄller sig vaken en hel natt. NÄgot supande blir det inte, oavsett om jag sitter hemma eller gÄr ut i kvÀll. 
 
Ha en trevlig kvÀll!
(null)
 


Tisdag (2018 07 10)

Jag gick och smÄplockade med allt möjligt. Jag kom pÄ nÄgot hela tiden som jag kÀnde att jag ville ta tag i. Lite pengar fick jag in ocksÄ pÄ lite av mitt grejande. Det var mest slappa som gÀllde igÄr. Jag Àr inne pÄ min sista vecka av Ärets semester. Jag har inte, och jag vill inte ha sÄ mycket att göra. Tar jag tag i nÄgot sÄ Àr det mest smÄsaker. Saker som man Àven kan ta tag i en annan dag. Nu slappar jag och njuter mest av solen.
Livet kÀnns bra och jag kÀnner mig nöjd,  och mÄr bra. 
 


Sommarprat- Stefan, pappa till Ebba.



Hotell - Göteborg - Prag.

Jag tÀnkte skriva lite om vad jag tyckte om dom tvÄ hotell som jag vistades pÄ under förra veckan.
 
Innan jag Äkte till Prag sÄ valde ta in pÄ Hotell Landvetter. Planet skulle ju lyfta 07:30 och jag kÀnde att jag ville vara minst 2 timmar innan pÄ flygplatsen. För att slippa att gÄ upp mitt natten sÄ valde jag att boka ett rum pÄ Hotellet som ligger pÄ flygplatsen Landvetter.
Jag har sovit dÀr tvÄ gÄnger tidigare. En gÄng nÀr jag kom hem frÄn Thailand mitt i natten sÄ kÀndes det bÀttre att sova över en natt pÄ detta hotell innan jag Äke hem till VÀnersborg. Andra gÄngen var nÀr jag skulle dra till New York. Dagen innan avresan sÄ valde jag att ta in en natt pÄ hotellet. Planet skulle ju lyfta sÄ sjukt tidigt dagen efter. BÀttre att vara i nÀreheten direkt pÄ morgonen liksom.
 
Dagen innan jag reste till Prag sĂ„ spelade Sverige mot Schweiz i fotbolls-VM. Lagom till att jag skulle checka in sĂ„ gjorde Sverige mĂ„l. Det blev dĂ„ ett jĂ€kla tjoande i restaurangen pĂ„ Hotell Landvetter. 
 
Jag gillar alltid att vara pĂ„ Hotell Landvetter. Jag fĂ„r vad jag har förvĂ€ntat mig och jag saknar liksom aldig nĂ„got. 
 
Hotellet i Prag.
Hotellet som jag bodde pĂ„ i Prag hette Cloister Inn. Ingen mĂ€rkvĂ€rdigt hotell pĂ„ nĂ„got sĂ€tt. Jag har nog varit pĂ„ massor av andra Hotell som Ă€r bĂ€ttre Ă€n detta, men allt man behövde fanns och det lĂ„g vĂ€ldigt centralt och bra. Man kunde gĂ„ pĂ„ 5 eller 10 minuter till dom centrala delarna av Prag. Jag upplevde ocksĂ„ hotellet som vĂ€ldigt rent och snyggt. Personalen var ocksĂ„ trevliga och dom hjĂ€lpte mig nĂ€stan mer Ă€n vad jag tycker att man som gĂ€st kan begĂ€ra. Helt nöjd med detta hotell blev jag naturligvis ocksĂ„.
 
 



My Monday

Jag hade en ganska avspÀnd dag igÄr. MÄndagen började jag med att sova ut ordentligt. Sen gick jag till affÀren och handlade lite. Det hade ju blivit ganska tomt i kylen precis innan jag Äkte till Prag. 
 
Jag lyssnade ocksÄ pÄ en hel del poddar och sÄg ett och annat program som jag hade missat förra veckan. Vissa grejer vill jag inte missa nÄgot av. Jag försökte ocksÄ att sÀtta mig in i vad vÄra politiker försöker lura i oss, men tyvÀrr tycker jag bara det Àr för trÄkigt med politik i alla dess former. Jag vet att jag borde vara mer intresserad. Det Àr ju val i september, men vem orkar egentligen bry sig. Jag stÄr vÀl fast vid dom tvÄ Äsikterna som jag har haft i hur mÄnga Är som helst nu: 1 Jag tycker att det Àr viktigt att alla har det hyffsat bra. Ingen ska behöva vara fattig och det tycker jag man som politiker ska jobba efter. Man ska bekÀmpa fattigdom, inte rikedom. 2.Skattesystemet borde verkligen ses över. Det Àr sÄ vansinnigt höga saktter i Sverige och mycket av sÄnt som man mÄste betala skatt för tycker jag att man kan ta bort helt. 
 
Under kvÀllen igÄr fick jag besök av en kompis och det blev lite middag och roligt tjat. Hon som hÀlsade pÄ mig hade ocksÄ precis varit ute och rest sÄ det blev en del prat om vad vi hade upplevt och gjort. 
 
Jag kÀnde mig lite mörbultad i kroppen igÄr, men jag hade ÀndÄ en skön avspÀnd dag igÄr. Jag har denna veckan kvar av min semester och sen ska man ju börja jobba igen....men det vill jag helst inte tÀnka pÄ nu.
 
 


Hemma igen.

DĂ„ var man hemma igen efter att ha varit ute pĂ„ en resa.Jag besökte ju Prag i 4 dagar och jag kan bara sĂ€ga att jag Ă€r nöjd med min resa. 
Church of St. Ludmilla
 
Prag Àr en fin stad. Det Àr coolt och se alla gamla fina byggnader,kyrkor och statyer. Jag Ät gott och hade det bara vÀldigt bra. Det blev lite för mÄnga och lÄnga promenader. Jag har ont i mina ben fortfarande, men jag har fan rört pÄ mig i alla fall.
Jag har sÀkert missat massor som finns att se i Prag. Men jag besökte i alla fall: John Lennon Wall, Charles Bridge och Old Town Square. Hade jag missat dessa platser sÄ hade jag varit mindre nöjd med min resa.
Charles Bridge..
 
John Lennon Wall
 
Tynkyrkan i gamla stan.
 
Jag kan rekomendera alla att göra en resa till Prag. Om ni har nĂ„got sk lista pĂ„ resor som ni skulle vilja göra sĂ„ tycker jag ni ska ta med Prag pĂ„ denna listan. Jag vet inet om jag nĂ„gon gĂ„ng kommer att Ă„ka tillbaka till Prag igen, men detta var i alla fall en resa som jag inte Ă„ngrar att jag gjorde. Andra resor som jag har gjort dom senaste Ă„ren har jag ju Ă„ngrat, men denna gĂ„ngen blev jag nöjd i alla fall. 
Jag har vĂ€l ingen lust att sitta hĂ€r och skriva sĂ„ mycket om Prag och vad det finns för historia att berĂ€tta, eller vilka stĂ€llen som jag tycker att nu ska besöka. Det finns ju nĂ„got som heter Google. Jag kan bara sĂ€ga att funderar ni pĂ„ att Ă„ka till Prag, sĂ„ gör det. 
 
 



Reser till Prag.

Idag bÀr det av mot Prag. Hoppas man fÄr en trevlig resa. Jag har sÀkert tÀnkt i flera Är pÄ att jag ska göra en resa till just Prag, men jag har bara prioriterat annat. NÀr jag nu Àntligen ska fÄ besöka Prag sÄ hoppas jag att det blir trevligt och att jag inte kommer att Ängra denna resa nÀr jag har kommit hem. 
Jag har aldrig varit i Prag, men det ser ju fint ut nÀr man tittar pÄ bilder och sÄnt. Jag fÄr se hur mycket jag bloggar frÄn Prag. Jag tÀnker ju att jag vill ha lite riktig semester nu. Inget jobb... och kanske ingen blogg. Jag vill mest bara slappa och komma bort frÄn allt vanligt vardagligt liksom. DÀremot kommer jag ju sÄklart att skriva och berÀtta om mitt PragÀventyr nÀr jag kommer hem frÄn Prag igen. Hoppas att jag lyckas ta mÄnga fina bilder ocksÄ.
 
 


.

(null)
 
 
 


Vecka 27

Ny vecka igen. Skönt att man fortfarande har semester. Jag har hittills typ bara: Vilat, trÀnat, kollat fotboll och gÄtt gata upp och gata ner i VÀnersborg. 
 
Idag och imorgon har jag massor som jag vill fÄ gjort. Jag orkar nÀstan inte bry mig, men jag kÀnner inte att jag har nÄgot annat alternativ. NÄnstans mÄste jag faktiskt bry mig. SÀtter man upp sina mÄl och vill fixa dom sÄ Àr det ju inte konstigt att man fÄr greja mycket ibland. Dessutom skjuter man ju ibland saker framför sig och dÄ blir det ju lÀtt ont om tid ocksÄ. 
 
Jag hoppas i alla fall att denna veckan blir sÄ rolig och bra som jag har tÀnkt mig. NÀr det blir mÄndag om en vecka sÄ vill jag sÄ jÀvla nöjd med allt. Dessutom har jag ju semester nÀsta vecka ocksÄ. SÀmre kunde man haft det, men det har jag inte. 
 
 


Tankar om DANNEBLOGGEN!

Jag sitter hÀr och funderar lite kring min Danneblogg. Vad fick mig att börja och varför har jag bara fortsatt?
 
Blogga provade jag pÄ lite till och frÄn uner Ären 2006- 2008. Jag började skriva inlÀgg, men gav upp nÀstan direkt. Detta Àr inget jag vill hÄlla pÄ med tÀnkte jag. Jag slutade, provade att börja igen, men slutade. Jag tog bort den ena pÄbörjade bloggen efter det andra, men sen i slutet av 2007 sÄ började jag ÀndÄ tÀnka att detta Àr kanske nÄgot jag ÀndÄ vill hÄlla pÄ med.
 
Jag hade sedan en tid tillbaka börjat att promenara ganska mycket. Jag gick sjukt lĂ„nga rundor varje gĂ„ng jag var ute. Det kunde bli 3-4 gĂ„nger i veckan. Under mina promenader lyssnade jag pĂ„ radio. Jag hörde intevjuer med andra som höll pĂ„ med att blogga. De handlade om bloggare som redan var skitstora. Stora om man ser till antalet lĂ€sare. Mycket större Ă€n vad jag nĂ„gonsin har varit eller kommer att bli.Jag inspirerarades och taggades pĂ„ nĂ„got sĂ€tt av dom som pratade om sina bloggar i radio. Under mina mĂ„nga promenader sĂ„ vĂ€xte det fram ideĂȘr pĂ„ olika blogginlĂ€gg. Jag tĂ€nkte: Jag gör ju alltid nĂ„got pĂ„ dagarna, blogga om det och kör liksom. Blogga Ă€r ju fritt fram för vem som helst att hĂ„lla pĂ„ med. Man fĂ„r ju trĂ€na pĂ„ att skriva vilket jag absolut behöver. Jag kan ha jĂ€ttesvĂ„rt ibland för hur jag ska formulera en viss mening, eller bara veta om ett ord ska stavas ihop eller isĂ€r. Men man lĂ€r sig med tiden och jag har nog bĂ€ttre pĂ„ att skriva och formulera mig idag Ă€n vad jag var innan jag startade min blogg. Det mĂ€rks inte minst nĂ€r jag mĂ„ste skicka nĂ„got viktigt mail som jag vill fĂ„ ganska vĂ€lformulerat sĂ„ att det inte ska bli nĂ„gra missförstĂ„nd av den som lĂ€ser det jag har skrivit. Den typen av texter sitter klockrent och jag blir dessutom Ă€nnu bĂ€ttre pĂ„ att skriva dessa mail hela tiden. Bloggen har gjort nytta nĂ€r det gĂ€ller sĂ„nt ocksĂ„.
 
Jag hade till frÄn startad en blogg och sen lagt ner den. Men inför det nya Äret 2008 sÄ sa jag till mig sjÀlv att jag skulle starta en blogg som jag inte ska lÀgga ner förrÀn tidigast 2009. Det fick bli mitt nyÄrslöfte den gÄngen. Jag tÀnkte att jag mÄste ge det en chans en lÀngre tid. Det Àr vÀl ganska sjÀlvklart att det kÀnns lite trÄkigt i början för man har ju liksom inte kommit igÄng pÄ nÄgot sÀtt med skrivandet. Dessutom tar det ju tid att fÄ en blogg inarbetad. Men börjar man blogga och sen bara lÀgger ner för att det Àr trÄkigt eller för att den inte Àr inarbetad dÄ kommer man ju heller aldrig att komma till punkten dÀr man tycker det Àr roligt, och man fÄr heller inte bloggen inarbetad.
 
Jag gav det en chans och Àven om jag under 2008 inte kÀnde att blogga var sÄ roligt sÄ ville jag försöka hÄlla mitt nyÄrslöfte i alla fall. Jag bloggade vÀldigt mycket om hur jag mÄdde. TyvÀrr mÄdde jag inte sÄ bra dÄ. Jag tror att jag 2008 var pÄ den sk botten. Jag har nog inte mÄtt sÀmre varken för eller senare. 
 
 NÀr jag hade bloggat i typ 8 mÄnader, det Äret 2008, dÄ kÀnde jag att det fick vara nog. Jag ville inte blogga mer om allt. Under flera mÄnader hade jag bara Àltat en massa skit och haft pÄ mig "offerkoftan" Jag skrev ett inlÀgg ungfÀr i september 2008 att jag slutar blogga. Jag förklarade det med att jag bara kÀnner mig ledsen och jag mÄr inte bra. Jag tÀnkte dÄ att jag kommer inte att mÄ bÀttre för att jag sitter skriver om alla kÀnslor. Sen slutade jag blogga Ànnu en gÄng.
 
Det gick en tid. Jag hade slutat blogga och jag började mÄ bÀttre. Jag hade slutat Àlta och jag tÀnkte inte sÄ mycket pÄ sÄnt som hade varit. Dessutom hade man ju fullt upp med jobb och andra grejer sÄ tiden att fundera och tÀnka pÄ nÄgot annat Àn vad jag gjorde fanns liksom inte. NÀr jag verkligen hade tid att tÀnka det var nÀr jag var ute pÄ mina promenader och jag började fundera pÄ om jag inte ska göra ett nytt försök med bloggandet. Att jag la ner min blogg berodde ju egentligen inte pÄ att jag inte ville blogga. Det berodde ju pÄ att jag inte mÄdde bra och nÀr jag skrev om hur jag mÄdde sÄ upplevde jag att jag bara mÄdde sÀmre. AlltsÄ fÄr man ju skriva om nÄgot annat. Jag fÄr börja skriva om sÄnt som jag mÄr bra av, eller i alla fall fÄr mig att mÄ bÀttre. I decmber 2008 började jag om igen med en helt ny blogg. Bort med den gamla och in med en ny liksom. Jag började dÄ skriva om hur jag ska göra för att mÄ bÀttre och bÀttre. Jag ville hitta den dÀr kÀnslan av att livet bara kÀnns jÀvligt bra, utan att man tÀnker pÄ det.
 
I det första inlÀgget skrev jag:
De fanns sÄ mycket pÄ min förra blogg som jag bara vill glömma. Gamla minnen och skit, sÄ jag börjar om. VÀlkommen till min nya blogg.
 
(Bilden som jag hade i mitt första inlÀgg var den hÀr:)
 
Detta första inlÀgg har nu legat pÄ denna blogg sedan i december 2008. Jag har inte slutat att blogga Àn. Jag har bara fortsatt och att blogga Àr nu bland det roligaste jag vet att hÄlla pÄ med. PÄ den roliga kÀnslan  kan man fortsÀtta i mÄnga Är till. Jag komner nog att blogga sÄ lÀnge jag tycker att detta Àr kul, eller till att min kropp inte klarar av att blogga. Den dagen kommer ju nÄgon dag, men fram till dess ska jag bara ha roligt med min Danneblogg.
 
 
 
 
 Idag bloggar jag bara för att jag tycker att det Àr roligt. Det finns verkligen ingen annan orsak. Jag har genom Ären haft mÄnga principer med mitt bloggande. Vissa saker bloggar jag verkligen inte om. Det Àr bra att jag har satt upp sÄdana sk regler för mig sjÀlv. Jag vill skriva och visa saker pÄ min blogg som jag pÄ sikt kan stÄ för över tid. Jag bloggar om saker som jag Àr intresserad av. Jag bryr mig aldrig om vad dom som lÀser min blogg gillar att lÀsa om. Allt bloggande gör jag för min egen skull och jag bestÀmmer sjÀlv vad jag vill skriva om.
 
Jag kommer aldrig att bry mig om hur mÄnga följare jag har och jag hÄller aldrig pÄ med nÄgra av mina sociala medier för att jag vill tjÀna pengar. Att fÄ massor av följare och kunna leva pÄ detta Àr jag inte intresserad av, och har aldrig varit. Det viktiga för mig Àr att jag tycker att det Àr roligt att blogga.  Det finns ingen annat som driver mig i detta. Tycker jag bara att detta Àr roligt sÄ fÄr jag den bÀsta upplevelsen av dettt, oavsett vad jag fÄr ut det. 
 
Dannebloggen har vÀl egentligen inte förÀndrat mitt liv pÄ nÄgot sÀtt. Genom bloggen har jag bara hittat en naturlig vÀg att stanna upp och tÀnka efter mer. Jag hinner tÀnka efter pÄ saker som sen fÄr mig att fatta mer rÀtt beslut. Beslut som hjÀlper mig att kunna leva det liv som jag faktiskt vill leva. Bloggandet Àr ju en del av mitt liv, mitt enda liv.


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE