WWC 🏓🏓

 
(null)
 


Jag vÀljer det som kÀnns rÀtt.

 Jag sitter hÀr och Àr ganska nöjd med dom senaste dagarna. BokmÀssan var ju kul och det var roligt att göra nÄgot annat som bryter av den vanliga vardagen. 
 
Jag hade en tanke pÄ att göra mer saker i helgen, men sÄ kÀnner jag att jag fortfarande befinner mig i det dÀr med att försöka rÀtta till alla fel som jag tycker att jag tidigare har gjort. Jag vet ju att det lÀtt kan bli för mycket och jag kÀnde vÀl att det fick rÀcka med BokmÀssan. Jag blev ju mer Àn nöjd med den liksom. NÀr jag tÀnkte tanken att jag skulle blÄsa pÄ med mer grejer i helgen sÄ kom ju samtidigt den dÀr tanken upp att det inte kÀnns rÀtt att göra sÄ. Det kÀnns bra att jag oftare nu Àn tidigare har lÀrt mig att stanna upp och tÀnka efter nÀr det kommer till vad som kÀnns mest rÀtt för mig att göra. Jag vill ju inte mna i tankar som handlar om att jag Ängrar mig sen. 
 
Det kÀnns som att en viktig detalj för mig under hela detta Äret det Àr just att jag bara ska göra sÄnt som kÀnns rÀtt för mig att göra. Tvekar jag eller börjar kÀnna att jag kommer att Ängra nÄgot som jag kÀnner mig ganska sÀker pÄ att jag kommer att Ängra efterÄt, dÄ vÀljer jag att köra pÄ det alternativet som kÀnns mest rÀtt, Àven om det för stunden kanske inte Àr det jag helst vill. 
 
Fast man kan vÀnda pÄ det. Det som jag för stunden helst vill Àr ju egentligen att göra det som kÀnns mest rÀtt för mig. En sak som kÀnns mest rÀtt för mig att göra Àr att inte göra sÄnt som jag sen Àr rÀtt sÀker pÄ att jag Ängrar efterÄt. Ett exempel kan ju vara att man kÀnner en kvÀll att man vill gÄ ut och festa. Man vill detta för att det kan bli kul och trevligt. Samtidigt kÀnner man att man knaske inte ha rÄd, man vill spara pengarna till nÄgot annat som man mycket hellre vill lÀgga pengar pÄ. AlltsÄ, vÀljer jag att ta den dÀr utekvÀllen som jag kanske kÀnner att jag för stunden vill, men förmodlige kommer att Ängra sen, dÄ Àr det ju bÀttra att strunta i det. BÀttre att stanna upp och tÀnka: Vad vill jag egentligen? Detta gör jag hela tiden nu och har gjort under en lÀngre tid. Det kan gÀlla precis vad som helst. Man stÄr ju ofta inför en situtaion dÀr man ska göra ett val. Man har flera alternativ och man funderar om man ska göra si eller sÄ. Jag försöker vÀlja det alternativet som innerst inne kÀnns mest rÀtt. Jag kan tycka att jag ibland vet vad som Àr mest rÀtt och ibland vet jag inte alls, men nÀr jag inte vet dÄ försöker jag bara stanna upp och fundera pÄ vad min inre kÀnsla Àr. Vad Àr mest rÀtt för den situtaionen jag befinner mig i? Vilka val ska jag göra sÄ att risken minskar att jag Ängrar mig efterÄt. Om det senare sen visar sig att jag sjÀlv tycker att jag gjorde fel, dÄ kan jag ÀndÄ kÀnna att jag gjorde sÄ gott jag kunde nÀr jag var i en situation att kunna vÀlja. 
 
NÀr jag kÀnner att jag nog gör det som kÀnns mest rÀtt för mig, dÄ blir jag automatikst lugnare och jag grÀmer mig inte sÄ mycket om att jag har gjort sÄ mÄnga fel eller borde ha gjort saker  annorlunda. Jag kan ju lÀtt kÀnna en stor inre frid i tankar som att jag har gjort sÄ gott jag kan och jag har gjort vad jag har kunnat utifrÄn mina förutsÀttningar. Kommer jag pÄ sen att det ÀndÄ var fel, trots att jag har stannat upp och funderat pÄ vad som Àr rÀtt och fel, ja dÄ Àr det sÄ bara. Jag behöver inte ens dÄ fundera mer pÄ det. Ibland Àr det ju bara sÄ att man inte kan veta förrÀn efterÄt vad som var rÀtt eller fel, och sÄ fÄ det vara ibland. Jag kommer ju ÀndÄ aldrig att kunna veta allt. Jag har ju inte alla svar innan liksom.
 
 
 


.

(null)
 
 
 
 
 


Jag stannade kvar💜💜

(null)
BokmÀssan Àr för min del avslutad för i Är. Det Àr ju en dag imorgon ocksÄ, men jag kÀnner att det rÀcker för min del. Idag fick jag ut ganska mycket av mÀssan. Till skillnad frÄn igÄr sÄ kÀnde jag  hann med att lyssna pÄ dom förelÀsarna eller författarna som jag ville se och lyssna pÄ. Jag fick springa lite mellan olika platserna inne pÄ mÀssan, men inom ramen av en och eller tvÄ timmar sÄ hade jag hunnit med Leif GW Persson, Patrik Sjöberg och Silvana Imam.
 
Jag lyssnade Àven pÄ andra personer som jag igÄr hade missat p.g.a att jag inte orkade, eller inte hann med. Skönt att man kunde ta igen det idag. Jag var ju ocksÄ pÄ plats direkt nÀr BokmÀssan öppnade klockan 09:00. Det gjorde ju att jag inte behövde knö sÄ mycket med hur mycket annat folk som helst de första timmarna. Sen vÀlde det ju in massor med folk, men dÄ hade jag ju redan hunnit med mycket av sÄnt jag ville fÄ gjort pÄ mÀssan idag.
 
 
Jag stannade Àven kvar en stund lÀngre, fast jag kunde kÀnna att jag kanske skulle börja dra mig hemmÄt. Det var bra att jag ÀndÄ var kvar lite till. DÄ fick jag ju liksom ut mer av mÀssan.  Jag snubblade liksom in pÄ nÄgon förelÀsning som jag bara av ren slump rÄkade lÀgga mÀrke till. NÀr detta hÀnde sÄ visade det sig att det var riktigt bra, och jag kÀnde ju i slutÀndan att jag blev 100% nöjd med denna dagen. Det har varit lite si och sÄ det dom andra dagarna.
 
 Jag köpte Àven lite böcker och jag passade pÄ att fÄ dom signerade. Jag kunde heller inte hÄlla mig att ta en bild tillsammans med sjÀlvaste Ingemar Stenmark.
(null)
(null)
Bodström var intressant att lyssna pÄ. Han pratade om sin senaste bok som handlar om fallet med den sk "arbogakvinnan", Johanna Möller.
 
(null)
(null)
(null)
(null)
Jag köpte Patrik Sjöberg's senaste bok, som jag ocksÄ fick signerad av honom.
 
(null)
(null)
(null)
(null)
Man fÄr ju inte missa Leif GW pÄ BokmÀssan.
 
(null)
 
(null)
(null)
Silvana Imam's bok var den klart snyggaste av alla böcker som jag sÄg pÄ mÀssan. Den Àr sÄ fin att man bara kan ha den som prydnad hemma.
MÄnga coola bilder var det i den ocksÄ. Extra kul att fÄ den signerad och att det stÄr: Till Daniel.... Lite personligt ju. Denna boken ska jag vara rÀdd om:)
 
 
(null)
BokmÀssan 2018 Àr som sagt över nu för min del. Jag kÀnner mig nöjd. Som jag tycker sÄ fick jag i slutÀndan ut max av det. Jag vill tillbaka nÀsta Är igen. Jag kÀnnerf att jag trivs bra pÄ BokmÀssan, i alla fall under dom tiderna dÄ det inte Àr sÄ jÀkla mycket folk inne pÄ Svenska MÀssan i Göteborg.
 
 


Det blev lite BokmÀssa idag ocksÄ!

 Jag gjorde ett besök pÄ BokmÀssan i Göteborg idag ocksÄ. Jag fick inte riktigt till besöket som jag ville. Jag hann liksom inte med att lyssna pÄ alla förelÀsare som jag innan hade tÀnkt mig. Jag kunde ocksÄ kÀnna att det blev för lÄng vÀntetid mellan vissa förelÀsningar. Man tröttnar kanske lite nÀr man ser att man fÄ vÀnta i timmar pÄ nÄgon person som sen typ baa ska prata i en kvart.
 
Men sen var de mÄnga som jag hann med att lyssna pÄ ocksÄ. Jag gillade Frida Boisen bÀst av alla som jag hann med att lyssna pÄ idag. Hon var glad och hade bra energi pÄ scen! Henne hade jag kunnat lyssna pÄ hela dagen om det hade varit sÄ.
 
Jag Àr nöjd med dagens besök, men jag vet inte om jag bryr mig mer om BokmÀssan. Det kÀnns lite som det rÀcker för mig med dessa tvÄ dagar, men samtidigt Àr det lite mysigt att vara pÄ plats ocksÄ. Jag trivs ÀndÄ bra pÄ BokmÀssan. 
 
(null)
(null)
(null)
(null)
 


BokmĂ€ssan 2018 💜💜

Jag har varit nere pÄ BokmÀssan i Göteborg idag. Det blev nÄgra timmar och jag fick vÀl höra och se de mesta av sÄnt som jag var intresserad av att ta del av under denna första dag av BokmÀssan. 
 
Jag fÄr se vilka dagar i denna veckan som det blir mer. Jag tror inte jag Äker ner varje dag denna veckan. Men minst en dag till fÄr det allt bli.
(null)
Liza Marklund var en av alla författare som jag lyssnade pÄ idag.
 
(null)
 
(null)
(null)
Befinner man soig pÄ BokmÀssan sÄ vill man inte missa Jan Guillou.
 
(null)
(null)
(null)
Jag köpte Huillou's senaste bok och jag fick den Àven signerad av "The man himself".
 
 
 
 
(null)
 


Idag startar BokmÀssan.

Idag startar BokmÀssan i Göteborg och jag har tÀnkt att ta mig ner och kolla in den. Jag Äker i alla fall ner idag. Det blir sÀkert trevligt. BokmÀssan hÄller pÄ i 4 dagar. Jag fÄr se hur mÄnga dagar det blir för min del, men jag har seminariekort för alla 4 dagarna i alla fall. 
 
BILDER FRÅN 2017 ÅRS BOKMÄSSA
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
 


Ibland Àr det bara ren tur.

 Mycket kÀnns bra nu. Den ena grejen efter den andra faller pÄ plats. Detta gör ju att jag nu Àr ganska sÀker pÄ att jag fixar allt som jag vill fÄ fixat under detta Äret. Att vissa saker löser sig, gör det för att jag jobbar hÄrt. Andra saker löser sig för att jag har mycket tÄlamod. Att jag vet vad jag verkligen vill Ästakomma hjÀlper mig ocksÄ att fixa saker och ting. Sen Àr det ju ocksÄ sÄ att vissa saker som jag lyckas med Àr ren tur. Jag kanske har turen pÄ min sida p.g.a att jag vÄgar köra pÄ med allt de jag vill fÄ fixat.  
 
Jag kÀnner ocksÄ hur saker och ting nÀrmar sig. Det finns liksom inget "sen" lÀngre. Det Àr nu som jag mÄste göra allt som jag vill fÄ fixat. Det handlar mest om pengar. Jag har lite roliga saker pÄ gÄng, men nÀr mycket nu nÀrmar sig sÄ kommer tankar pÄ om jag verkligen gör rÀtt som unnar mig saker för en hel del av dom pengar som fÄr in för att jag vill rÀtta till mÄnga av dom fel som jag tycker att jag gorde förra Äret.
 
Samtidigt sÄ tror jag att jag att jag inte skulle klara av att greja och Àgna mig Ät att fÄ loss de alla dom pengar som vill fÄ loss om jag aldrig unnar mig nÄgonting. Jag skulle tappa tÄlamodet och energin. MÄnga av dom roliga saker som jag gör och har gjort handlar ju om att jag ska koppla av slÀppa den vanliga vardagen lite. NÀr jag sen kommer tillbaka till det vardagliga grejandet sÄ kÀnner jag att jag har mer energi, och jag Àr mer taggad över att faktsikt slutföra alla saker som jag vill fÄ fixat. Jag vill fÄ mycket fixat för att jag sen ska kunna ha fler roliga saker pÄ gÄng, som jag sen ocksÄ ska kunna genomföra fullt ut. De kan vara roliga upplevelser som sen blir minnen för livet. Jag mÄr bra och jag har inga större bekymmer med nÄgonting jsut nu. Jag löser ju de mesta, Àven om vissa saker fixas pÄ att jag har ren tur. 
 
 
 


🏓🏓



TÀnkt att nÄgon vill köpa dom.

För nĂ„gra veckor sen sĂ„ sĂ„lde jag en LP-skiva med Iron Maiden. Nu har jag fĂ„tt sĂ„lt tvĂ„ till med Iron Maiden.  TĂ€nk att det finns folk som vill köpa dessa skivor. Det kĂ€nns Ă€ndĂ„ lite trĂ„kigt att sĂ€lja dom, fast musiken kan man ju lyssna pĂ„ nĂ€r man vill och skivorna ligger ju bara och skrĂ€par. BĂ€ttre att fĂ„ slant för dom. Dom sĂ€ljs ju ocksĂ„ till nĂ„gon som vill ha dom liksom.
(null)
(null)
 
(null)
 



Tisdag (2018 09 25)

Hösten Àr ju hÀr nu. Det kÀnns, fast under nÄgra timmar mitt pÄ dagen idag (och Àven andra dagar den senaste tiden) har det varit mellan 18 och 20 grader varmt. Fast det blirsnabbt kallare igen. BÄde pÄ morgonen och kvÀllen kan det bli riktigt kallt. SÄ jag har slutat med kortbyxor nu, Àven om jag sÄ sent som i söndags hade kortbyxor pÄ mig ute. FrÄn och med nÀsta vecka pÄ jobbet sÄ fÄr jag inte ha kortbyxor pÄ mig lÀngre. DÄ Àr det lÄngbyxor och slipsen pÄ som gÀller.
 
Det har kÀnt bra energi idag. Jag har ju lÀngtat till denna tisdagkvÀll. Nu nÀr dagens arbete i bussen Àr avslutad sÄ Àr jag ledig resten av veckan och jag ska inte köra buss förrÀn nÀsta tisdag. PÄ mÄndag nÀsta vecka Àr jag satt pÄ utbildning. Detta kÀnns bra. Nu kan jag bara strunta i jobbet under resten av veckan, och resten av september. 
 
Jag har massor att göra ÀndÄ, men nu har jag ju tid att greja mycket eftersom jag inte behöver tÀnka pÄ att jag ska gÄ till jobbet och köra buss. DÀrför Ànns det riktigt bra nu!
 
 
 


Lite snurrig i huvudet.

 


Inte sÄ mycket jobb - BokmÀssan

 V 39
Ny vecka och normalt sett hade jag skrivit att jag har mycket jobb och hel del att annat att kÀmpa med. Men den veckan Àr det inte riktigt sÄ. Jag har inte mycke jobb. Jag har mer ledighet. Jag har inte sÄ mycket att kÀmpa med nÀr det kommer till vilka mÄl jag vill nÄ. Allt som jag ville fÄ fixat under september mÄnad har jag ju varit klar med sen lÀnge. Oktober börjar ju inte förrÀn nÀsta vecka, sÄ Àn sÄ lÀnge kan jag inte göra sÄ mycket. 
 
Det Àr ju ocksÄ BokmÀssan i Göteborg denna veckan och under minst en dag ska jag befinna mig pÄ plats. Jag gillade det förra Äret och nÀr jag tittar lite i Ärets seminarieprogram sÄ ser det ut att bli Ànnu bÀttre i Är. 
 
 Det ska annars bli skönt med mycket ledighet denna veckan. Det kÀnns som jag har jobbat massor som sjÀlva fan i nÄgra veckor nu. Kul ocksÄ att det hÀnder lite annat som bryter av den vanliga vardagen. Jag tycker ÀndÄ att man kan sÀga det nÀr jag ska besöka BokmÀssan i Göteborrg.  
 
Det blir en skön och avspÀnd vecka. Lite jobb, mycket ledigt och massor av upplevelser som jag Àr tacksam över att jag fÄr uppleva. 
 
 
 


EM -2018



Lördag - Söndag

Lördag:
 
Hade en skön ledig dag. Jag kollade mycket pÄ EM i pingis. Det blev en promenad ute i de fina vÀdret. Mycket slappa blev det ocksÄ. Under kvÀllen hade jag besök av en kompis och det var ocksÄ avspÀnd och lugnt. Jag tog vara pÄ ledigheten liksom.  
 
Söndag: 
Idag har det ocksÄ varit mycket slappa. Jag gick Àven den dÀr promenaden. Jag vill inte srunta i att röra pÄ mig under dom dagarna som jag Àr helt ledig. Jag skiter ju lÀtt i det dÀr nÀr jag har arbetsdagar. DÄ vill jag ju inte strunta i det nÀr jag Àr ledig.
 
Idag har det ocksÄ blivit en hel del tittande pÄ EM i pingis. Det gick ju bra för Kristian Karlsson. Kul!! Det Àr ju inte slut Àn. Det kan ju bli ett EM-GULD i dubbel med Mattias Falck. Det Àr ju redan nu klart att Kristian tar EM-BRONSET i singel. TvÄ medaljer Àr ju bra, oavsett vad det blir för valör.
 
Jag ska snart ta mig ner till tvÀttstugan, man fÄr vÀl annars bara njuta av kvÀllen och ta det lugnt. Vad annat kan man göra? 
Ha en trevlig kvÀll!
 
 
 


Marcos Freitas vs Kristian Karlsson - EM 2018



Inte lika mycket jobb nu.

Nu har Àr den lediga helgen hÀr igen. Jag har haft en period av ganska mycket jobb, men nu Àr jag ledig och nÀsta vecka jobbar jag bara mÄndag och tisdag, sen Àr jag ledig resten av hela nÀsta vecka. Det ska bli skönt. NÀr tisdagens jobb Àr avklarat i nÀsta vecka (V 39) dÄ behöver jag inte köra buss förrÀn tisdag vecka 40 igen. Efter att ha haft en ganska lÄng period nu av mycket jobbande och mycket att göra hela tiden sÄ blir det naturligtvis extra skönt att inte behöva köra sÄ mycket buss pÄ ett tag. 
 
Ledig helg nu som sagt. Jag har lite jag vill fÄ gjort, men jag slappar mest och tar det lugnt. Nu funderar jag lite pÄ hur jag ska fixa alla mÄlsÀttningar jag har för oktober mÄnad. Jag har en del blogginlÀgg som jag tÀnker att jag vill fÄ skrivna och publicerade. Jag har sÄ mÄnga olika tankar i mitt huvud som jag bara vill fÄ ner i skrift. NÀr man Àr ledig har man ju gott om tid för tÀnkade och bloggande. Nu vill jag anvÀnda tiden jag har till mycket skapande av blogginlÀgg. FÄr se hur mycket jag orkar greja pÄ. Ni som lÀser min blogg regelbundet lÀr ju mÀrka om jag jobbar pÄ bra med bloggen eller inte. 
 
 
 


Flaskpost!

(null)
Jag kÀnner att jag gÀrna skulle vilja skriva ett brev och lÀgga i en flaska. Sen slÀnger jag bara flaskan i tex VÀnern och sen fšÄr man se om jag nÄgon gÄng framtiden fÄr reda pÄ om nÄgon hittar flaskan med mitt brev i. 
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag kanske kan skriva: Utan snus...
 

 


Klipp och fÀrg!

Jag var och klippte mig idag. Det blev ju fÀrg ocksÄ. Jag trivs bra med det dÀr blonda och jag vill sÀllan ha nÄgot annat nÀr jag besöker frissan. NÀr jag har gjort annorlunda nÄgra gÄnger tidigare sÄ har jag varit mindre nöjd. Men nÀr jag har mitt hÄr som jag har det nu sÄ Àr jag nöjd. NÀr hÄret sen vÀxer ut mer och mer sÄ kommer jag ocksÄ att kÀnna mig nöjd. Jag kommer att vara nöjd tills att den dagen kommer som jag klipper och fÀrgar igen.  Det spelar heller ingen roll för mig vad andra tycker. Att jag sjÀlv Àr nöjd Àr ju det viktigaste.
 
 


.

(null)
 
 
 
 
 


EM -2018



Jag Àr ofta nÀra mina kÀnslor.

TÀnkk att man fortfarande kan gÄ i kortbyxor och kÀnna av sommar och vÀrme. Trots att vi Àr i mitten pÄ september sÄ var det 16 grader varmt nÀr jag gick till jobbet i morse. Mitt pÄ dagen och under eftermiddagen har det varit runt 20 grader varmt. Jag gillar detta Àven om jag kan vara lite orolig för att vÀrmen nog beror pÄ den globala uppvÀrmningen som kÀnns lite obehaglig. Det vÀrsta tycker jag Àr att man inte kan veta vad som snart kan hÀnda, pga klimatförÀndringarna. Denna generationen mÀnniskor som nu finns pÄ jorden Àr vÀl dom första som verkligen fÄr kÀnna av klimatförÀndringarna pÄ riktigt. Samtidigt kÀnns det som att vi Àr den sista generationen mÀnniskor som kan göra nÄgot Ät saken. Jag kan Àrligt sÀga att jag kan kÀnna oro, men samtidigt gillar jag ju att det fortfaranden Àr sommar. Fast.....
 
 Jag lever ofta nĂ€ra mina kĂ€nslor. NĂ€r jag Ă€r arg dĂ„ Ă€r jag ofta riktigt arg. NĂ€r jag Ă€r glad dĂ„ syns det verkligen pĂ„ mig att jag Ă€r glad. Är jag ledsen sĂ„ har jag lĂ€tt för att grĂ„ta osv.. Jag har dom senaste dagarna varit förbannad över nĂ„gra saker. Jag har varit sĂ„ arg sĂ„ jag har kokat innombords. Jag kĂ€nner att jag skulle vilja göra nĂ„got Ă„t saken, om man sĂ€ger sĂ„. Jag tĂ€nker att jag verkligen ska gĂ„ med full kraft framĂ„t för att fĂ„ till dom fĂ€rĂ€ndringar som jag vill Ă„stakomma. Jag har lite tappat mitt tĂ„lamod nĂ€ rdet gĂ€ller vissa saker och mĂ€nniskor som man ska behöva stĂ„ ut med ibland. NĂ„gonstans vill man ju bara sĂ€tta ner "foten" markera och göra det jĂ€ligt tydligt att nu rĂ€cker det. 
 
Sen Àr det ju sÄ att det finns ju massor av saker som kan gör mig förbannad, men allt kan man ju inte bry sig om. Problemet med mig kan vÀl vara att nÀr jag blir riktigt förbannad sÄ lever jag nÀra den kÀnslan sÄ nÀr jag grejar och försöker fÄ till en förbÀttring sÄ gÄr jag pÄ ren ilska. Det Àr inte alltid det bÀsta sÀttet. Ibland skulle jag vilja vara bÀttre pÄ att backa lite i min ilska över nÄgot. Samtidigt Àr det ju sÄ att att jag inte blivit rasande över det jag vill fÄ en förÀdring pÄ, dÄ hade jag nog inte brytt mig överhuvudtaget. Jg lever ju ocksšÄ nÀra mina kÀnslor sÄ oavsett och det vilja göra. Jag skulle bara bli jÀkligt slö och otroligt dÄlig pÄ att vara kreativ i det jag sysslar med. Jag tror ju ocksÄ att lite stress och lite ilska Àr bra för sjÀlva prestationsförmÄgan. Det har jag i alla fall fÄtt bevisat för mig sjÀlv mÄnga gÄnger nÀr jag höll pÄ med pingisen. Ibland rÀckte det med att man bara blev lite förbannad och sen lossnade allt frÄn ett skitdÄligt spel till ett vÀldigt bra spel utifrÄn min kapasitet och förmÄga.  
 
Nu Àr det ÀndÄ sÄ att jag mÄr bra och jag Àr ju nÀra den kÀnslan ocksÄ. Jag har mÄnga roliga saker pÄ gÄng som jag ser fram emot. Jag fÄr mycket gjort, vilket fÄr mig att kÀnna mig nöjd med mig sjÀlv. Det kommer in bar med pengar hela tiden och detta göra ju att jag löser helt sjuka ekonomiska mÄlsÀttningar som inte ens hade varit vÀrt att tÀnka pÄ om jag inte hade fÄtt in sÄ bra med pengar som jag faktsikt fÄr. 
Mitt liv Àr bra pÄ mÄnga sÀtt och jag tror att jag tror att jag jag nÄgonstans mÄr som allra bÀst nÀr jag lever nÀra mina kÀnslor och Àr 100% Àrlig med vad jag faktsikt kÀnner. 
 
 


AVA MAX - SWEET BUT PSYCHO

 


Tankar om sÄnt som fÄr mig att mÄ bra just nu.

Jag sitter hÀr och funderar lite. Jag tÀnker pÄ att jag Àr vÀldigt glad över mycket just nu. Jag har ju mÄnga saker i Är som jag ser fram emot. Det bÀsta Àr ju att det bara Àr ca 3,5 mÄnad kvar av detta Äret. Eftersom jag kÀnner att jag har ganska mÄnga roliga saker pÄ gÄng sÄ finns det ju inget av alla saker som jag fÄr vÀnta speciellt lÀnge pÄ. Det göra ju ocksÄ att jag kÀnner mig mer motiverad att bara fixa allt som jag tycker att jag behöver göra för att jag ska nÄ alla mina mÄlsÀttningar. NÀr man Àr sÄ nÀra med att fÄ klart allt sÄ kÀnner man ju bÀttre energi och Àr mer positiv till att faktsikt ta tag i saker. Jag kan ju erkÀnna att det kanske inte var jÀtteroligt att i januari i Är göra saker som jag visste inte skulle ge resultat förrÀn i december. Men nu Àr det ju inte mÄnga mÄnader kvar till december och dÄ kÀnns det ju i alla fall mer motiverande att greja pÄ med allt. 
 
Jag Àr ocksÄ glad över att jag bara mÄr vÀldigt bra just nu. Jag Àr bra pÄ att bara vara glad för de lilla jag har och jag bryr mg inte om sÄnt som jag inte har eller kan göra nÄgot Ät. Jag bryr mig heller inte om vad andra har. Jag Àr sÄ lÄngt ifrÄn det dÀr tankesÀttet: Bara för att nÄgon annan har det dÀr, sÄ mÄste jag ocksÄ skaffa det. Livet Àr ju liksom ingen tÀvling. De finns ocksÄ ganska mycket som jag just nu Àr glad för att jag slipper. Jag kÀnner ju att de finns mÄnga saker jag faktiskt kan göra, för att jag kanske inte har sÄnt som mÄnga andra har. 
 
Mitt liv Àr inte perfekt pÄ nÄgot sÀtt, men jag kÀnner mig för det mesta nöjd och glad. Jag tÀnker ofta nÀr nÄgon berÀttar för mig om vilka bekymmer  hen kan ha, att jag Àr glad att jag slipper just dom typerna av problem. Vissa saker kan jag inte fÄ problem med, för jag har ju inte sakerna som Àr orsaken till problemen. 
 
 


ITTF Nittaku pongcast - August 2018



Saker jag ser fram emot 2018.

Jag grejat ganska mycket hela helgen. Jag har ÀndÄ tagit det lugnt. Jag har inte kört för hÄrt med allt grejande. Jag har ju haft en arbetsvecka som har kÀnts ganska tuff. Ska man orka med sÄ fÄr man ta det lugnt nÀr man Àr ledig. 
 
Allt kÀnns ganska bra nu. MÄnga saker som jag ser fram emot kommer ju snart. 27:e september börjar BokmÀssan och hÄller pÄ i 4 dagar. Jag Àr ledig under alla dagar och kan besöka mÀssan hur mycket jag vill. Den 12:e till 14 oktober ska jag göra ett besök i Stockholm. Det kommer sÀkert att bli jÀtteroligt och jag hoppas att den helgen blir lika bra som jag nu bara förvÀntar mig att den kunna bli. Samtidigt vill jag inte ha för stora förvÀntningar för dÄ blir man ju lÀtt besviken sen. Men den helgen ska jag i alla fall trÀffa en person som jag lÀnge har drömt om att fÄ trÀffa. Jag har sÀkert funderat pÄ det frÄn och till i flera Är nu. Klart att jag jag blir full av förvÀntan nÀr jag ska fÄ trÀffa en person som jag lÀnge har velat trÀffa.
 
I november i Är har jag en megacool affÀr pÄ gÄng. Blir det exakt som jag vill och har tÀnkt mig sÄ fÄr jag in en ansenlig summa pengar. Det Àr ju alltid trevligt med bra "cashflow" ibland. 
 
I december, nÀrmare bestÀmt under vecka 50 sÄ Àr det ju MusikhjÀlpen. Jag skulle vilja Äka ner till Lund dÀr MusikhjÀlpen-buren kommer att stÄ i Är, men man fÄr vÀl se hur det egentligen blir med den saken. Andra Är som jag har tÀnkt att Äka och vara pÄ plats, sÄ har det inte blivit av. Det Àr ju ÀndÄ rÀtt mysigt att sitta hemma under en filt och kolla MusikhjÀlpen pÄ TV.
 
 
 
 


Äntligen ledig.

 
DÄ var denna jobbvecka avklarad. Stundtals har det varit en ganska jobbig arbetsvecka. Jag kom liksom fel in allt redan i början av denna veckan. Sen hade jag svÄrt vÀnda den lite dÄliga trend som jag kÀnde att jag befann mig i.
 
DÀrför blir det extra skönt nu att fÄ en ledig helg. PÄ mÄndag fÄr man ta nya tag med jobbet igen, men det skiter jag i nu.
 
 


Peg Parnevik - Break Up



Liu Shiwen



🏓🏓



AvspÀnd kvÀll.

(null)
 
 


Torsdag (2018 09 13)

Idag fÄr det bli lugnt. Som vanligt Àr jag hemma pÄ rasten och jag typ tvingar mig sjÀlv att bara slappa. Det enda jag har gjort som krÀver lite "huvudkli" Àr att jag försöker hitta ett datum som passar för min tÀnkta resa till Stockholm. Det Àr inte bara att Äka för det ska ju passa för den eller dom personerna som jag ska trÀffa ocksÄ. 
 
Lite lunch har det blivit idag ocksÄ. Jag höll mig till soppa och pannkakor. Det Àr ganska lagom mycket mat. 
 
Nu fÄr det bli att bara slappa nÄgra timmar till och sen Àr det dags för mera arbete i den blÄ bussen.
 


Ska jobba pÄ igen.

Jag fick lite klÀder och annat av jobbet igÄr. Skönt att fÄ lite nya frÀscha grejer. Jag har vÀl egentligen för mycket arbetsklÀder nu, om jag rÀknar med allt jag har fÄtt tidiagare ocksÄ. Men det Àr ju bÀttre att ha för mycket Àn för lite. 
Jag ska snart "tagga" till jobbet igen. Jag har fortfarande lite ont i magen och ryggen kÀnns inte riktigt bra. Jag hoppas i alla fall att dagens arbete kÀnns bÀttre för mig Àn vad det gjorde igÄr. IgÄr var jag ju riktigt dÄlig, men sÄ ska det inte kÀnnas idag.Det har jag bestÀmt. :)
Ha en trevlig dag!
 
 


Inte min bÀsta dag.

 


Har besökt mammas grav.

Jag har varit i Uddevalla nu pÄ förmiddagen. Jag tyckte att det var dags att ta mig upp till mammas grav. Jag sagt till mig sjÀlv att jag minst 4 gÄnger per Är ska ta mig till mammas grav för att liksom kolla lÀget. Man vill ju att det ska se fint ut liksom. 
 
Det sÄg fint ut ocksÄ. De Àr ju andra personer Àn jag som besöker mammas grav regelbundet. Dessutom har det ju vÀxt upp grÀs överallt. Annars har det ju mest varit en jordhög efter att mamma begravdes. Nu har grÀset kommit upp och dÄ ser det ju betydligt trevligare ut. 
Nu vÀntar jag vÀl till början pÄ november innan jag besöker graven igen. Det kan ju bli tidigare ocksÄ, om jag kÀnner för det. Men nÀr det blir lite kallare och nÀrmar sig vinter dÄ vill jag ju lÀgga nÄgon krans eller liknade dÀr. Jag vill ju vara sÀker pÄ att det ser fint ut pÄ mammas grav, Äret runt.
 
(null)
 
(null)
 


V 37

DÄ var det mÄndag och ny veckan igen. Hoppas att jag kan komma ner ganska mycket i varv denna veckan. Under större delen av förra veckan sÄ lyckades jag ju ta det ganska lugnt. Under helgen V 35 hade jag ju sÄ jÀvla mycket att göra sÄ jag kÀnde att jag bara var tvungen att komma ner i varv och greja mindre för annars pallar jag inte med att göra nÄnting bra av allt grejande. Under V 36 tog jag det ocksÄ som sagt ganska lugnt, men nu helgen small det liskom till igen. Jag fick helt plötsligt massor att göra och jag pratade eller hade kontakt med massor av personer, om alla möjliga olika saker. Dessutom hade jag ju ganska mycket jobb ocksÄ. Lördagen var ju tex ganska tuff att arbeta sig igenom. 
 
Denna veckan har jag i alla fall inte sÄ mycket planerat. Det hade jag inte förra veckan heller, men nÀr allt helt plötsligt blev till massor att göra sÄ ville jag fixa allt direkt. Blir det sÄ denna veckan att jag helt plötsligt kÀnner att jag behöver fixa massor av saker sÄ gör jag nog bÀst i att dela upp allt lite mer. Jag fÄr vÀl försöka prioritera lite bÀttre. Vad exakt kÀnner jag att jag vill fixa nu. Villka saker kan jag lÀtt vÀnta med utan att det spelar nÄgon roll. Bra Àr vÀl ocksÄ om man stannar upp och tÀnker efter lite mer, innan man bara blÄser pÄ med alla möjliga saker. 
 
Hoppas det nu blir en vÀldigt lugn vecka. Jag orkar liksom inte med mer saker som sen fÄr allt att snurra i 2000 varv per sekund. Veckan kommer ju att bli vad jag gör den till sjÀlv. Jag fÄr bara se till att "tagga" ner lite sÄ blir det nog lugnt och bra.
 
 
 


Söndag (2018 09 09)

(null)  
(null)     
(null)     
(null)
(null)
(null)
(null)
 
(null)
 
 


IRON MAIDEN

(null)
Jag har nu sĂ„lt en LP-skiva. IRON MAIDEN, FEAR OF THE DARK. Det kĂ€nns lite trĂ„kigt att behöva lĂ€mna den ifrĂ„n mig, men jag tĂ€nker att jag kan inte spara pĂ„ allt. LĂ„ta grejer ligga skrĂ€pa Ă€r ju helt meningsllöst. Musiken pĂ„ skivan kan man ju hitta överallt Ă€ndĂ„. Jag fick ju dessutom 570 kr för denna skiva. Jag fĂ„r vĂ€l behĂ„lla ca 400 kr nĂ€r frakt och provitionsavgift Ă€r betald. Det Ă€r ganska bra tycker jag. 
 
Det har gĂ„tt ganska bra med försĂ€ljningen denna veckan pĂ„ den auktionssidan som jag lĂ€gger upp grejer pĂ„. Sen förra helgen och fram till ikvĂ€ll sĂ„ har jag ju fĂ„tt sĂ„lt grejer för över 1000 kr. Sen fĂ„r jag ju som sagt inte behĂ„lla allt, men man fĂ„r vara nöjd med det man fĂ„r Ă€ndĂ„. Det Ă€r ju som sagt bara grejer som typ ligger och skrĂ€par och aldrig anvĂ€nds. 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
 
 



Ingen bil - Inget garage

 


Lördag (2018 09 08)

Hej!
 
Jag haft en arbetsdag. Den var riktigt tuff och ska jag vara Àrlig sÄ Àr nog just det lördagspasset som jag hade idag det tuffaste jag kör pÄ det sexveckors shema som jag jobbar efter.
Sen Ă€r det vĂ€l Ă€ndĂ„ sĂ„ att det Ă€r ganska lugnt pĂ„ morgonen och nĂ„gra timmar framĂ„t...men sen "smĂ€ller" det bara till och sen har man mer att göra under nĂ„gra fĂ„ timmar Ă€n vad man har under en hel arbetsvecka. Öhh.. 
Imorgon dÀremot sÄ har jag nog det lugnaste och kanske ocksÄ det bÀsta passet som jag har pÄ mitt schema. 
 
 
Mycket gÄr annars bra nu. Jag Àr rÀtt sÀker pÄ att jag nÄr alla mina mÄlsÀttningar som jag har för september. I början av Ždenna mÄnaden tÀnkte jag tanken att allt jag vill fÄ fÀrdigt fixar jag inte, men jag vet nu att jag nÀsta vecka fÄr jag in lite pengar som jag tidigare inte har kunnat vara sÀker pÄ om jag ska fÄ in. Eftersom jag nu vet att jag fÄr in mer pengar sÄ vet jag ocksÄ att jag fixar alla mÄlsÀttningar som jag har satt upp för september. Jag Àr ju sÄ noga med att hÄlla mig till mina mÄl och jag gör sÄnt som kÀnns mest rÀtt för mig hela tiden. DÀrför Àr vet jag att har jag bara tillrÀckligt med pengar sÄ fixar jag mina mÄl. SÄ det kÀnns bra nÀr man fÄr in lite extra pengar som man kan göra exakt vad man vill med.
 
Nu Àr det ocksÄ ganska klart att jag ska "tagga" till Stockholm. Förmodligen blir det nÄgon gÄng under hösten. Om det blir en, tvÄ eller tre dagar vet jag inte Àn, och exakt nÀr vet jag inte heller. Men det blir nog en liten tur snart i alla fall. Detta kÀnns ju ocksÄ bra och dessutom Àr det ju roligt att ha en liten tripp att se fram emot.
 
Röstat har jag ju gjort och jag Ängrar inte att jag röstade pÄ Kristdemokraterna. Jag har snarare blivit Ànnu mera sÀker sen igÄr att jag valde rÀtt. De finns bara mycket med Kristdemokraterna som jag gillar, och sen Àr det ju inte fel att Ebba ser sÄ jÀkla bra ut ocksÄ :)
 
 
 
 


Kristdemokraterna

Nu har jag förtidsröstat. Jag jobbar ju pÄ söndag och jag kommer sÀkert att vara jÀvligt trött nÀr jag kommer hem efter jobbet. Orkar liksom inte "tagga" till vallokalen ocksÄ Dessutom har jag ju jobb hela denna helgen. Det blir mycket Àta jobba sova under nÄgra dagar nu. NÄgot annat orkar jag liksom inte bry mig om.
 
Jag röstade pĂ„ Kristdemokraterna. Även om jag egentligen lika gĂ€rna kunde ha röstat pĂ„ Centerpartiet sĂ„ blev det KD. Jag kĂ€nner efter allt vĂ€ndande och vridande i min hjĂ€rna att jag stĂ„r nĂ€rmast vad KD tycker i mĂ„nga olika frĂ„gor. Sen verkar det Ă€ndĂ„ inte finnas nĂ„got parti som tycker exakt som Danne.
(null)
 
(null)
 


Fullt upp hela förmiddagen.

Hej!
 
Skönt med en ledig dag igen. Jag har haft fullt upp med grejande. Vanliga vardaglliga saker. Jag vill fÄ gjort sÄ mycket och jag fÄr alltid mest gjort under förmiddagen. 
 
Annars Àr det sÄ nu att jag gÄr i vÀntans tider. Jag har en grej som jag inte kan ta ta tag i förrÀn till helgen. En annan sak kan jag ta tag i om 14 dagar. En tredje om 3 veckor osv... Detta Àr vÀldigt tÄlamodsprövande. Man mÄste vÀnta och vÀnta. Jag tÀnker ju ocksÄ hela tiden pÄ att jag vill göra sÄnt som kÀnns mest rÀtt att göra. Allt som kÀnns mest rÀtt att göra Àr ju inte alltid det jag helst vill göra. Men mycket av sÄnt som jag helst skulle vilja göra nu för stunden, det handlar ju om sÄnt som jag vet att jag kommer att Ängra att jag en gÄng gjorde. Under hela detta Äret har jag varit bra pÄ att bara göra de som kÀnns mest rÀtt för mig att göra. Jag tÀnker fortsÀtta sÄ. Jag vill inte komma pÄ under 2019 att jag gjorde massor av fel under 2018. 
 
 
 


Tomokazu Harimoto



Swedish League 2018/2019



En promenad funkar alltid.

Hej pÄ er.
 
Jag grejar pÄ med allt möjligt. Jag fick in en hel del pengar idag. Jag hade inte riktigt rÀknat med detta. Det kÀnns lite obehagligt, Àven om jag aldrig kan vara missnöjd över att man tjÀnar pengar. Grejen Àr ju bara att jag innan trodde att större delen av dessa pengar komma  in i november. Inte nu i september. Detta gör nu att jag blir extra snurrig i huvudet och jag kÀnner att jag inte riktigt har kontroll pÄ vad som hÀnder just nu och framöver.
Det blev bara för mycket pengar pĂ„ en och samma gĂ„ng och det gick för snabbt. Nu tror jag Ă€ndĂ„ att det rĂ€cker med att ta det lugnt och göra allt de som jag frĂ„n början har sagt att jag ska göra. Jag hĂ„ller mig till "planen". Även om det kĂ€nns lite lĂ€skigt nu att jag inte har mer kontroll pĂ„ allt, sĂ„ Ă€r det ju i slutĂ€ndan Ă€ndĂ„ alltid bĂ€ttre att jag fĂ„r in ovĂ€ntade pengar Ă€n att jag har stora ovĂ€ntade utgifter. SĂ„ fĂ„r man vĂ€l vĂ€lja och se pĂ„ det.
 
Jag blir lite extra snurrig i huvudet av sÄnt hÀr. Kombinationen med att jag har massor som jag vill fÄ gjort och att jag inte riktgt vet vad jag gör eller varför vissa saker blir som dom blir kÀnns lite jobbigt för mig. Jag tÀnker för mycket. Dessutom har jag en jÀvla respekt för pengar. Det Àr inte bara att köpa precis allt man vill ha. Det Àr jobbigt om man kommer till en punkt dÀr man Ängrar vad man gjorde för pengar som man en gÄng hade, men inte har kvar. Man kan drabbas av mycket skit pga dom dÀr jÀvla pengarna som man ibland allt för ofta har tankar kring. Ibland kanske det hade varit bÀttre att inga ha. 
 
En grej som Àr bra nÀr man kÀnner att det blir lite för mycket av allting Àr ju att bara ta den dÀr promenaden som rensar skallen lite. Jag tycker detta funkar för det mesta. Det kÀnns alltid lite bÀttre att ta sig ut och komma undan lite frÄn allt. Dessutom kommer man ofta pÄ vad som kan vara bÀsta att göra. NÀr man tex gÄr en promenad sÄ har man ju skapat sig sjÀlv lite tid till att tÀnka. Den tiden finns ju inte nÀr man jobbar, grejar, stressar runt och kÀnner att man vill hinna sÄ mycket som möjligt pÄ kortast möjliga tid.
 
NÀr man gÄr en promenad sÄ stannar man liksom upp mer och tÀnker efter, fast samtidigt kommer man ju ocksÄ framÄt,istÀllet för att man stÄr kvar och stampar pÄ samma stÀlle. Jag har nog löst mÄnga av mina problem med hjÀlp av promenadrundor. Idag vet jag inte om jag löste nÄgot, men jag kÀnner mig lugnare över det faktum att jag fick in ovÀntat mycket pengar idag. 
 
 


Dagens fynd!

(null)

(null)



Ledig, wiiiii!

Har gjort min arbetsdag. Mycket lugnare idag och man jÀmför med hur hela min dag var igÄr.
 
Nu Àr jag ledig igen. Wiii! TvÄ dagar och sen har jag massor med jobb den kommande helgen. Men nu blir det skönt att bara fÄ vara helt ledig frÄn den blÄ bussen. 
 
 


Fin höstmorgon.

Är det höst eller sommar nu? I morse kĂ€ndes det som höst. Jag körde dĂ„ bl.a en tur till VĂ€nersnĂ€s. Denna Ă„rstiden Ă€r fin nĂ€r man ser att solen Ă€r pĂ„ vĂ€g upp. 
 
 
 


MĂ„ndag (2018 09 03)

Vilken jÀkla dag man har haft! Den började ju med att jag var jÀkligt trött i morse. Jag hade sovit dÄligt under natten. Under helgen hade jag tempot varit högt och hjÀrnan gick pÄ högvarv all min vakna tid. 
 
NÀr jag sen gick till jobbet i morse sÄ fick jag skynda mig. Jag var sen, men jag kom i tid. För att komma i tid sÄ fick jag stressa som f*n. Inte roligt pÄ morgonen. VÀl ute i bussen sÄ började det krÄngla direkt och sen höll krÄnglet i sig i typ 2 timmar. Sen funkade allt, men dÄ hade ganska tuff körning. Mycket folk och annat liksom. 
 
Sen hade jag ju min lÄnga rast. DÄ var jag fortfarande ganska mycket uppe varv. Jag hade svÄrt att koppla av. Jag fick mycket gjort, men jag borde vÀl ha vilat mer. Taggat ner lite liksom...men det gjorde jag inte. 
 
Tillbaka pÄ jobbet och den ganska tuffa körningen fortsatte Àven under eftermiddagen. Mycket olk och det vanliga "surret" liksom.
 
Nu kÀnner man sig riktigt mörbultad i hela kroppen. Skallen hÄller vÀl pÄ att snurra ner i varv, men man kÀnner snurret efter "surret". Hoppas det blir lugnare för mig under resten av denna  veckan.
 
 
 
 


V 36 - Tur att inte alla tÀnker som jag.

 
 
 
 
 


Söndag (2018 09 02)

Hej!
 
Jag har fÄtt gjort massor i helgen. KÀnns pÄ ett sÀtt bra, men man blir ganska snurrig i huvudet av allt grejande. Problemet Àr lite att jag börjar pÄ flera saker samtidigt och sen bli nÀstan ingenting fÀrdigt och dÄ blir det att man grejar med allt möjligt, samtidigt och fram och tillbaka. Det blir lÀtt lite snurrigt för mig dÄ. 
 
Idag fick det dÀrför bli en timmes promenad nu pÄ morgonen. Jag kÀnde att jag mÄste rensa huvuudet lite pÄ alla möjliga tankar. Skönt att sommaren inte riktigt Àr över Àn. Jag gillar att jag fortfarande kan gÄ ut i korbyxor och kortÀrmad tröja, trots att det har blivit september. 
KÀnns bra att man har börjat dagen med en bra promenad. Nu fÄr man se hur dagen fortsÀtter. Jag kÀnner mig nöjd och glad. Fint vÀder Àr det ju ocksÄ.
 


Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE