När man fastnar i grubblerier.

Jag grubblande mycket igår på en grej som sen kändes ganska jobbig och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra för att komma ur dessa ganska osunda grubblerier som det handlade om. Många gånger när jag är på väg, eller har fastnat i grubblerirer så brukar jag försöka tänka på det där som jag säkert har skrivit om hundrtals gånger här på min blogg, nämligen att leva i nuet. De tär något som jag har märkt ofta funkar.
 
När man fastnar i grubblerierna om tex en människa man inte gillar eller att man borde inte ha gjort si eller så i en viss situation då kan man istället tänka på vad man gör just i den stunden som dessa grubblerier kommer. Sitter jag och äter så tänker jag: Nu äter jag detta, det smakar bra, jag sitter i köket och ser att det är fint väder när jag tittar ut genom fönstret. Kommer de osunda tankarna som tex att jag stör mig på en annan människa för att hen har gjort något mot mig som gör mig förbannad så kan hela tiden lätt bli av med denna tanke genom att gå tillbaka till nuet. Tex:  Jag sitter här och bloggar, nu skriver jag detta och då fokuserar jag inte på något annat än just det jag skriver.
 
När jag lever nuet och tänker på vad jag gör just nu då har man ju inte tankar på massa annat som kanske får mig att på sikt må ganska dåligt. Om jag stör mig på en människa så kanske jag i värsta fall stöter på den här människan någontstans, någon gång. Då kanske dessa osunda tankar kommer upp i några sekunder, men så länge jag inte stöter på denna männisika som kanske gör att jag mår dåligt så behöver jag ju inte göra saken värre för mig själv ´genom att fastna i grubblerier om denna människan, när jag tex sitter här hemam och ser på TV. Börjar man grubbla så går man tillbaka till nuet. Grubblerierna försvinner eftersom jag tänker mer på sånt jag gör just nu, och inte på sånt som har varit eller kommer längre fram. Det viktigaste i mitt liv är ju att jag mår bra och jag mår inte bra över att grubbla över sånt som har varit eller oroa mig för framtiden. Jag mår däremot bra av att göra sånt som jag mår bra av. Sådana saker gör jag nog lite varje dag, utan att jag ens tänker på det. Om jag tänker mer på det istället för på en massa annan skit så mår jag ju bättre. Och det är ju som sagt viktigt för mig att jag mår bra.
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE