Danne - Oktober 🍃🍁🍂

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


WTT Champions Frankfurt 2023

 
 


Vecka 44

 Ny vecka igen och jag sak jobba fyra dagar och blir sen ledig fredag - söndag.  Förövrigt sÄ ska jag försöka trÀna pingis minst tvÄ gÄnger denna veckan. Jag har bokat en tid för klippning pÄ fredag. Jag vill ocksÄ ta mig till mammas grav, men jag tror inte att jag kommer att Äka dit under denna veckan. 
 
Nu blir det mörkare tidigare och tidigare pÄ kvÀllen. IgÄr drog man tillbaka klockan och pÄ onsdag Àr det 1:a November. Nu Àr hösten snart över och jag gissar att snart börjar det snöa. Hösten Àr ju annars min "favvoÄrstid,  sÄ jag tycker det Àt trÄkigt att det egentligen bara Àr höst tvÄ mÄnader per Är. Vinter Àr det ju dÀremot i 5 mÄnader, fast kan man slippa snön sÄ mycket som möjligt sÄ kan jag tycka att vintermÄnaderna Àr rÀtt bra ocksÄ. 
 
HÀr Àr nÄgra fina bilder pÄ höstens alla fina fÀrger.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
(null)
 
 


Helgen.

Det har varit skönt att fÄ ha en ledig helg denna gÄngen. Jag har ju jobbat mycket dom tvÄ helgerna innan denna. 
 
Jag har tagit det ganska lugnt. Ärligt talat sĂ„ har jag varit vĂ€ldigt trött och jag har inte orkat göra sĂ„ mycket. Jag framförallt inte orkat bry mig om nĂ„nting. Jag kĂ€nner ju att jag bör ta tag i saker, men jag Ă€r ju sjĂ€lv i allt jag gör och stannar jag inte upp ibland sĂ„ kan det lĂ€tt bli för mycket för mig. 
 
IgÄr gick jag i alla fall runt lite pÄ marknaden och det var ju rÀtt trevligt. Jag köpte lite klÀder. Jag Àr nöjd med mina köp, men jag ska inte sÀga att nÄgot var billigare Àn om jag hade köpt grejer pÄ nÀtet eller i nÄgon av dom affÀrer som jag brukar handla i. 
 
 
 
 
Annars under denna helg sÄ har jag grejat lite med min konst och idag fick det bli en promenad pÄ 5 km.
 
 
 
Jag har ocksÄ varit ute och Àtit lite gott. 
 
Men som jag sa sÄ har jag inte orkat göra sÄ mycket. Jag har vÀl inte vilat ordentligt pÄ lÀnge och förr eller senare sÄ sÀger kroppen ifrÄn. DÄ gÀller det ju att ta den signalen pÄ allvar. Det Àr ju inte vÀrt att greja för mycket sÄ att man blir utbrÀnd eller sjuk pÄ nÄgot sÀtt. 
 
Jag har i alla fall fÄtt ordning pÄ alla pengar som har kommit in under denna veckan. Min budget hÄller och i november kommer jag att ha det bra. 
 
 


Dapa Deep



Oktobermarknad i morgon

Varje Är under den sista lördagen i Oktober sÄ Àr det en ganska stor marknad i denna staden. SÄ imorgon Àr det dags igen och jag ska ut och fynda lite. Man brukar kunna hitta ganska mycket grejer till rimliga priser och ÀndÄ riktigt bra kvalitet. Jag ska inte sÀga att jag genom Ären har varit jÀttenoga med denna marknad. Ska jag göra nÄgot annat sÄ fÄr det bli sÄ. Jag har aldrig kÀnt att jag missar nÄgot om jag inte gÄr runt pÄ denna Oktobermarknad. Men Àr jag hemma sÄ vill jag gÀrna gÄ ut och titta. Det Àr ju lite mysigt med stora marknader. 
 
Bilder frÄn tidigare Oktobermarknader i VBG.
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
(null)
 
(null)
(null)
 
(null)
(null)
 
(null)
 


Molly Sandén - Psykos

 


Jag bryr mig inte.

 Jag har den senaste tiden fÄtt ta emot meddelanden frÄn en del mÀnniskor som tycker att jag borde engagera och bry mig om saker som tex Àr en diskussion i media eller sÄnt som man blir matat med dagligen pÄ olika sÀtt. Man tycker att jag ska bry mig om dom krig som pÄgÄr just nu och liksom visa var jag stÄr i eventuella frÄgor krig detta. Vissa tycker att jag ska bry mig mer om vad politikerna fattar för beslut och jag vissa krÀver till och med att jag mÄste uttala mig för annars drar man slutsatsen att jag har Äsikter som strider mot deras. Jag kan fÄ höra att jag borde skÀnka mer pengar till vÀlgörenhet och bara för att vissa tror sig veta att jag inte har gjort det sÄ Àr jag snÄl och vÀldigt egoistisk. Jag skulle kunna skriva massor om allt detta som folk genom Ären tycker att jag ska bry mig mer om Àn vad jag gör och jag har Ànnu fler exempel pÄ vad vissa mÀnniskor vill att jag ska sluta göra. Hade jag lyssnat och brytt mig om vad folk har för Äsikter om vad dom tycker att jag borde göra sÄ hade jag nog ganska snabbt tappat kontrollen över mitt eget liv. 
 
Jag gör vad jag sjĂ€lv vill och jag Ă€r inte en person som bryr mig speciellt mycket av vad som hĂ€nder runt om vĂ€rlden. Jag bryr mig heller inte sĂ„ mycket av vad vĂ„ra folkvalda politiker fattar för beslut. Jag Ă€r inte ens av Ă„sikten att politikerna pĂ„verkar mitt liv i nĂ„gon större utstrĂ€ckning överhuvudtaget. Jag kĂ€nner inte heller att jag vill uttala mig om massor med saker som jag Ă€ndĂ„ inte Ă€r intresserad av. Jag bryr mig inte sĂ„ mycket om vad andra tycker och tĂ€nker i olika frĂ„gor. Om nĂ„got diskuteras mycket, sĂ„ kĂ€nner inte jag automatiskt att jag mĂ„ste ge mig in i den debatten och sĂ€ga vad jag tycker och tĂ€nker. Jag har inte det behovet och jag vet att jag mĂ„r bra av att hĂ„lla mycket av sĂ„nt som jag tycker och tĂ€nker för mig sjĂ€lv. Ärligt talat sĂ„ Ă€r jag vĂ€ldigt svĂ„rt och bry mig om allt "tjabblande" om olika saker som bara gĂ„r runt runt varenda dag. Ibland undrar man om saker och ting blir bĂ€ttre. Alla pratar förbi varandra medans mycket gĂ„r Ă„t helvete. Jag kĂ€nner i alla fall inte att jag orkar bry mig. Det viktigaste för mig Ă€r att jag mĂ„r bra. Jag tĂ€nker inte anvĂ€nda mina sociala medier till att sprida saker som jag innerst inne Ă€ndĂ„ skiter i. 
 
SÄ jag tycker att ni som skriver till mig kan sluta skriva meddelanden om vad ni tycker att jag ska yttra mig om eller engagera mig mer i. Jag kommer förmodligen ÀndÄ aldrig att bry mig. I slutÀndan gör ju jag som jag sjÀlv vill, oavsett vad andra tycker. 
 
(null)


Miss Li ✖1ïžâƒŁ0ïžâƒŁ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(null)
 


Veronica Maggio - Det kommer aldrig va över....

 


Vecka 43.

Skönt att fÄ börja denna veckan med en ledig dag. Jag har ju jobbat mycket dom senaste dagarna och alt har vÀl inte varit helt smÀrtfritt, Àven om de mesta har kÀnts bra. 
 
Denna veckan har jag jobb 4 dagar och Àntligen en ledig helg. Nu börjar jag med en lite mildare arbetsperiod igen och dessutom har jag ju tagit ledig lÀngre fram nÀr jag skulle ha haft det lite tuffare. 
 
Annars blir vÀl detta en ganska vanlig vecka. Jag kommer att greja med konsten och spela pingis. Konstprojektet gick ganska bar i helgen, trots att jag jobbade sÄ mycket med busskörningen. Men jag hade förberett bra sÄ nÀr jag var fÀrdig med allt jobbande sÄ levererade jag den konst som jag hade lagt upp snyggt och prydligt i mitt hem. Jag gillar inte att samla pÄ mig för mycket konst som inte blir levererat kort efter att den har skapats. Jag tjÀnar ju inte ett skit pÄ det. FÄ bort allt som Àr fÀrdigt sÄ fort som möjligt. Annars blir det sÄ mycket att göra om man fÄr en för stor samling som ska levereras. 
 
NÀr det kommer till pingisen denna veckan sÄ har jag möjlighet att spela 5 pass denna veckan. Jag vet dock inte om jag kommer att köra sÄ mycket, men minst 2 pass ska jag i alla fall avverka. Samtidigt vore det lite kul att maxa pingistrÀningen denna veckan och sen kÀnna hur kroppen svarar pÄ den. Samtidigt sÄ har jag ju en hel del jobb och jag ska upp tidigt under samtliga arbetsdagar. Det kanske nÄgonstans blir för mycket för mig, Àven om jag praktiskt har tid och kommer att hinna med 5 pass. 
 
Jag fĂ„r se hur jag gör. Jag tar en dag i taget. Är jag sugen och spela sĂ„ gör jag det. Jag ska nog inte tĂ€nka sĂ„ mycket. Jag tycker ju det Ă€r sĂ„ kul med pingis, men man vill ju ocksĂ„ hĂ„lla en bra "kvalitet" pĂ„ den pingistrĂ€ning man avverkar. Man vill ju ocksĂ„ att dom man trĂ€nar med ska kĂ€nna att jag Ă€r bra att trĂ€na med. Jag vill ju bibehĂ„lla spelglĂ€djen nĂ€r Ă€r i pingishallen och kör. Den kan man lĂ€tt tappa om man trĂ€nar för mycket och vilar för lite. Men som sagt: Är ju sugen sĂ„ Ă€r det inget fel att köra hĂ„rt under en vecka, nĂ€r den möjligheten finns. 
 
Det blir mycket ekonomi denna veckan ocksÄ. Jag ska fÄ alla pengar som kommer in pÄ rÀtt plats och jag tror att jag kommer att tjÀna ganska bra under hela denna veckan. Oktober kan bli min bÀsta ekonomiska mÄnad för i Är, Àven om jag inte riktigt tror att det blir sÄ. Det kÀnns ÀndÄ spÀnnande och se hur mycket jag exakt kommer att ha och "bolla" med och vad det slutgiltiga resultatet visar sig bli. För jag vet redan nu att jag kommer att fÄ in mycket mer Àn vad jag normalt brukar fÄ. Och dÄ har jag ju ÀndÄ haft flera bra mÄnader under detta Äret. WOW!
 


Dapa Deep

 


Dagny - Same Again (For Love)

 


Sjömansbiff pÄ vilt | Leif Mannerström



Ganska bra - Ännu bĂ€ttre.

Jag fÄr ta en sak i taget nu. Jag har massor med jobb  denna helgen. Undra hur det kommer att kÀnnas imorgon. Jag fÄr jobba pÄ nu i alla fall. Jag har ju Àven jobbat mycket under torsdagen och fredagen. Jag tror att dom tvÄ dagarna Àr dom tuffaste pÄ mitt schema. Dom kÀndes ÀndÄ hyffsat lugna att köra sÄ jag tycker att jag har fÄtt ett bra schema. Jag har ju inte börjat jobba denna helgen Àn sÄ jag fÄr vÀl se hur jag tÀnker efter denna helgen. Det Àr mycket jobb nu sÄ jag fÄr ta det lugnt och vara mycket i nuet. Annars pallar man inte med. Som sagt: En sak i taget.  
 
Annars Àr det ju nÀsta vecka som jag pÄ allvar kan börja greja med pengar igen. Det blir mycket att göra med det ocksÄ, men jag fÄr tÀnka likadant som med jobbet. Ta en sak i taget och kolla pÄ vad du har just nu. Titta inte bakÄt och fundera pÄ vad du kunde ha gjort annorlunda. Jag ska heller inte fundera pÄ pengar som jag inte har, men vill fÄ lÀngre fram. Jag ska bara ta det lugnt och göra en sak i taget, i den ordningen som jag tror Àr rÀtt. EfterÄt kan man alltid veta vad man borde ha gjort, men det Àr meningslöst att tÀnka pÄ det dÄ, sÄ det ska jag inte göra. 
 
Det kÀnns i alla fall bra nu med pengarna. Detta kommer att bli en riktigt bra mÄnad med cash in och det Àr jag glad för. Det har varit ganska bra hela Äret, men jag Àr glad över att det inte har stannat dÀr. Ganska bra blir sanrt Ànnu bÀttre och det Àr jag  bÄde tacksam och glad över.
 


Torsdag (2023 10 19)

Har lÄnga arbetsdagar resten av denna veckan. Jag har varit 12 timmar pÄ jobbet idag och det Àr ungefÀr detsamma imorgon och hela helgen. Dom bÀttre perioderna av mer ledigt och mindre jobb kommer ju ganska ofta under resten av detta Äret. Jag har dessutom tagit lite ledigt lÀngre fram och dÄ blir ju dom tuffare arbetsperioderna vÀldigt mycket lÀttare. 
 
Jag har spelat pingis 2 gÄnger denna veckan och jag hade kunnat spela idag ocksÄ, men jag orkar inte. Jag har ju som sagt mycket jobb nu och ska jag lÀgga till mer pingisspel mitt i allt detta sÄ blir det bara för mycket för mig. NÀsta varje vecka kan har jag möjlighet att köra ganska mycket. Ibland kan jag köra mer och ibland mindre. Jag tycker ju att om jag bara lyckas köra 2 pass i veckan sÄ Àr jag nöjd. Det funkar och sen kan jag lira mer nÀr jag Àr inne i perioder av mindre jobb. Det Àr ett bra upplÀgg för min del. 
 
Jag har fÄtt in en hel del pengar dom senaste dagarna. NÀsta vecka blir det vÀl Ànnu mer och dessutom tror jag att jag har fÄtt en löneförhöjning och nÀr jag dessutom har mer helgjobb pÄ detta schemat som jag kör efter nu, sÄ hoppas jag verkligen att man mÀrker detta nÀr lönen frÄn busskörningen kommer in. Annars kÀnns det skönt nu att tidigare investeringar faktiskt har lönat sig  nu. Oktober blir en bra ekonomisk mÄnad och nu ska jag vara noga sÄ att jag kommer vidare med att försöka förverkliga nya drömmar som jag har. Chanserna ökar ju nu nÀr det gÄr sÄ bra och jag ser fler möjligheter. Sen fÄr man ju se vad man klarar av. Det Àr bara att köra pÄ och se hur lÄngt man kommer. 
 


WTT Feeder Doha 2023



Höstblogg.

 
Nu Àr jag ledig idag och imorgon. Sen ska jag jobba hur mycket som helst igen. Jag börjar fatta vilka dagar pÄ mitt nuvarande schema som Àr dom tuffaste att köra efter. Jag Àr rÀtt sÀker pÄ att dom kommer under denna veckan. Jag trodde först att det skulle vara helgerna var dom som skulle kÀnnas mest i kroppen, men sÄ tycker inte jag att det Àr. Vad jag kan utlÀsa av dom passen som jag har nu pÄ torsdag och fredag sÄ tycker jag att dom Àr tuffast av alla pass som jag har pÄ detta schemat. SÄ nÀr jag i framtiden planerar ledighet sÄ tror jag att jag kommer att försöka ta ledig just dessa torsdagar och fredagar. Det blir ju ocksÄ kombinerat med den ledigheten (tisdag, onsdag) jag redan har. Det Àr sÄ jag brukar tÀnka. Jobba pÄ med alla pass som man inte kÀnner Àr dom vÀrsta och sÀmsta, pÄ det schemat jag har. Jag har sökt ledig i november nÀr jag har samma arbetsvecka som jag har nu. 
 
Trots mycket jobb denna veckan sÄ kan jag fÄ mycket gjort. En hel del pingis kan jag spela ocksÄ. Jag kunde ha spelat igÄr med, men tog en vilokvÀll. Under denna veckan ska jag ÀndÄ försöka ta mig till pingishallen 3 gÄnger. Tar jag mig bara till pingishallen, dÄ orkar jag spela. Det gÀller bara att bestÀmma sig för att Äka hemifrÄn och inte slöa till i soffan eller nÄt liknade. Om jag kör tvÄ pass denna veckan sÄ Àr jag ÀndÄ nöjd, men jag ska försöka bry mig en tredje gÄng.
 
 Jag har egentligen inte sĂ„ mycket att skriva om lĂ€ngre. Dagarna gĂ„r och jag mĂ„r bra. Jag gör mycket samma saker varje dag. Jobbar, spelar pingis, lĂ€ser, skriver, drar in pengar pĂ„ min konst och funderar en del över vad jag vill göra i framtiden. Dom tankar som far mest genom huvudet varje dag Ă€r: Det viktigaste Ă€r att man mĂ„r bra och jaga inte mĂ€nniskor. Om man inte mĂ„r bra spelar ju inget annat nĂ„gon roll. Jag har skrivit detta sĂ„ mĂ„nga gĂ„nger pĂ„ min blogg och jag har tĂ€nkt tanken Ă€nnu fler gĂ„nger. Jag tror stenhĂ„rt pĂ„ det. Jag kan vara arg och ledsen över att jag har haft sĂ„ mĂ„nga, och lĂ„nga perioder i mitt liv dĂ€r jag inte har mĂ„tt bra. Det har förstört sĂ„ mycket av den livskvalitet som jag kunde ha haft om jag bara tidigare i livet hade tĂ€nkt att det viktigaste Ă€r att mĂ„ bra, och typ: Ta det lugnt nu, för mycket kommer att ordna sig sen. Återigen tĂ€nker jag: Jaga inte mĂ€nniskor. Gör din grej sĂ„ kommer allt att ordna sig till det bĂ€sta. I detta kommer man att fĂ„ rĂ€tt mĂ€nniskor omkring sig. Ja tror pĂ„ det ocksĂ„, men det stör mig att Ă€ven detta tog lĂ„ng tid för mig att fatta. 
 
NĂ€r jag förra veckan hĂ€ngde i pingishallen i TrollhĂ€ttan sĂ„ började folk frĂ„ga mig igen om jag inte ville vara med och spela seriespel och nĂ„gon sa ocksĂ„ att jag kommer att fĂ„ den frĂ„gan igen, nĂ€r jag kanske har trĂ€nat lite mer och förmodligen spelar bĂ€ttre. Återigen tĂ€nker jag pĂ„ att det viktigaste Ă€r att jag mĂ„r bra. DĂ€rför sĂ€ger jag nej, och jag kommer att sĂ€ga nej till tex seriespel. Jag kan ibland tĂ€nka att det kanske Ă€r dĂ„lig stil av mig att bara vilja trĂ€na och mest tĂ€nka pĂ„ mig sjĂ€lv. Men Ă„terigen tĂ€nker jag tanken att det viktigaste Ă€r ju att jag mĂ„r bra. Jag kommer bara att mĂ„ dĂ„ligt om jag sĂ€ger jag till mycket av sĂ„nt som jag fĂ„r frĂ„gor om. Om jag sen tĂ€nker pĂ„ hur jag skulle vara som person om jag sa ja till saker som jag egentligen inte vill göra, sĂ„ blir jag Ă€nnu mer sĂ€ker pĂ„ att jag bara vill trĂ€na pingis och inte göra nĂ„got annat. Skulle jag gör för mycket annat sĂ„ skulle jag börja jaga mĂ€nniskor. Om jag sĂ€ger jag till att spela seriematcher sĂ„ kommer det ju Ă€ndĂ„ att komma tillfĂ€llen dĂ„ jag mĂ„ste sĂ€ga nej för att jag inte har tid. Folk kommer kanske att bli sura för att jag sĂ€ger nej, nĂ€r jag frĂ„n börjat har sagt ja till att spela. Det skulle jag inte mĂ„ bra av. DĂ€rför kĂ€nns det ju bĂ€ttre att sĂ€ga nej frĂ„n början. Jag vill ju mĂ„ bra.   Om jag skulle sĂ€ga ja till att hjĂ€lpa till som trĂ€nare (som ocksĂ„ Ă€r en frĂ„ga som jag har fĂ„tt ett flertal gĂ„nger) sĂ„ skulle jag ju behöva fixa nĂ„gon annan som kan hjĂ€lpa till istĂ€llet för mig, dom gĂ„ngerna som jag inte har möjlighet. I dom lĂ€gena skulle jag ju börja jaga mĂ€nniskor och det Ă€r ju nĂ„got som jag Ă€r fast övertygad om att jag aldrig ska göra. 
 
 
 


Dapa Deep

 
 


Söndag (2023 10 15)

Massor med jobb har jag haft hela helgen. Jag trodde det skulle kÀnnas tuffare Àn vad det gjorde, men Àven jag har varit pÄ jobbet frÄn klockan 09:00 - 20:00, bÄde igÄr och idag sÄ kÀndes det ÀndÄ sÄ att jobba tvÄ ganska normala dagar. Körningen var ju bra och lugn och dÀrför kÀnns vÀl inte sÄ mÄnga timmar av jobb vÀrre Àn vanligt. Jag hatr jobb i morgon ocksÄ och sen blir jag ledig i tvÄ dagar. 
 
Veckan har vÀl annars varit bra. Jag har spelat tvÄ pass pingis och grejat ganska mycket med konstprojektet. Jag hade kunnat spela mer pingis denna veckan, men jag blev lite bekvÀm och orkade inte riktigt bry mig mer Àn vad jag gjorde. TvÄ pass Àr ajg ÀndÄ nöjd med och kör ojag pÄ med minst tvÄ pass varje vecka sÄ kommer jag i alla fall inte sÀga till mig sjÀlv att det Àr för lite. Men jag vill nog köra mer och jag vill inte bli för bekvÀm och liksom strunta i ett pingispass för jag har kÀnsla av att det blir för jobbigt. 
 
Konstprojekt gör jag ett försök med att nÄ mitt ekonomiska mÄl som jag har för detta Äret. Jag tror inte att jag klarar av det, men jag ska i alla fall försöka och denna veckan har jag lyckats skapa mycket konst och jag ska leverera allt sÄ fort som möjligt nÀsta vecka. Det Àr jag bara dÄ jag tjÀnar pengar pÄ det. 
 
Jag vÀntar ocksÄ pÄ andra pengar Àn dom jag tjÀnar pÄ min konst. Jag hoppas jag kan fÄ in allt jag vÀntar pÄ nÀsta vecka, fast jag har en kÀnsla av att jag kommer att fÄ vÀnta en vecka till. En "utbetalare" har 10 dagar pÄ sig och Àr det nÄgot som Àr övertydligt för mig sÄ Àr det att nÀr jag ska ut med pengar dÄ ska det gÄ fort, men nÀr jag ska tjÀna pÄ nÄgot som jag typ har investerat sÄ vÀntar alla som ska betala in i det sista. 
 
Hösten Àr en fin Ärstid i alla fall och jag vill ha mycket pengar som jag kan brÀnna pÄ alla mysiga saker som jag har planer pÄ att göra och som jag tycker hör hösten till. Hösten Àr den Ärstiden jag gillar bÀst. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 


P3 ID - Muammar al-Gaddafi



Fredagen den 13:e.

Resten av denna veckan har jag ganska mycket jobb att ta tag i. Jag har varit ledig i tvĂ„ dagar och jag har fĂ„tt mycket gjort under hela denna veckan. Vad jag Ă€n har tagit tag i sĂ„ har det gĂ„tt bra. Sen kĂ€nns det ju ocksĂ„ bra i kroppen eftersom jag har spelat pingis och gĂ„tt promenadrundor.
(null)

 
Annars mĂ„r jag bra och det kĂ€nns skönt att jag inte har sĂ„ mycket att göra. Jag kollar mycket olika dokumentĂ€rer pĂ„ framförallt SVT-play och Youtube. Ibland sitter jag kanske lite för lĂ€nge och tittar. Man matar lĂ€tt pĂ„ med det ena avsnittet efter det andra, men jag Ă€r ju intresserad och gillar den typen av program. PĂ„ min fritid vill jag ju mest göra sĂ„nt som jag gillar och tror att jag mĂ„r bra av. Den senaste tiden har man ju verkligen fĂ„tt trĂ€na pĂ„ att sĂ€ga nej till mycket av sĂ„nt som andra vill att jag ska göra, men som jag kĂ€nner att jag varken hinner med eller vill bry mig om. Jag Ă€r stenhĂ„rd i tanken att jag aldrig ska sĂ€ga ja till att göra saker som jag vet att jag inte vill och absolut inte Ă€r skyldig att göra. SĂ„nt Ă€r viktigt för mig. Allt handlar om att jag ska mĂ„ bra. Annars spelar ju inget annat nĂ„gon roll. 
 
 
Jag börjar ocksĂ„ se att det gĂ„r riktigt bra med att fĂ„ in pengar igen. Det nĂ€rmar sig ju slutet pĂ„ Ă„ret och jag har ju mina mĂ„lsĂ€ttningar för ekonomin. I slutĂ€ndan Ă€r ju tanken att jag ska komma sĂ„ lĂ„ngt sĂ„ att jag kan se att det Ă€r möjligt att förverkliga den vision jag har. Jag börjar redan nu se att det kan vara möjligt. Jag hittar ju i alla fall lösningar som tar mig framĂ„t mot alla mĂ„l jag har. Sen Ă€r det skönt att jag inte kĂ€nner att pengarna Ă€r det viktigaste. Man har ju bara pengar för att man ska kunna betala för saker. Det finns ju ingen mening med att hur mycket pengar som helst som man sen aldrig byter mot nĂ„got. Jag vill förverkliga den dröm som jag har tĂ€nkt pĂ„ sĂ„ lĂ€nge jag kan minnas. Det kommer att behövas pengar och jag vet inte exakt hur jag ska göra Ă€n för att nĂ„ det slutgiltiga mĂ„let. Men jag har ju börjat och följer min magkĂ€nsla. Om jag inte gör nĂ„nting som kommer jag heller aldrig att kunna lyckas. Lyckas jag pĂ„ det sĂ€ttet jag vill sĂ„ kommer jag ju att kĂ€nna att allt jag gjorde var vĂ€rt varenda minut. Om jag inte lyckas fullt ut sĂ„ fĂ„r jag ju bara försöka göra det bĂ€sta av nuet. Det blir ganska bra det ocksĂ„. Jag jagar inte andra mĂ€nniskor. Jag gör min grej och sen tror jag att jag fĂ„r rĂ€tt mĂ€nniskor omkring mig som jag mĂ„r bra av att ha dĂ€r.  En vision för mig Ă€r en strĂ€van efter att nĂ„ ett tillstĂ„nd som inte riktigt gĂ„r att ta pĂ„, men som jag drömmer om. Det Ă€r inget man egentligen kan rĂ€kna med att man ska lyckas med, men sĂ„dana saker kĂ€nns Ă€ndĂ„ rĂ€tt för mig att försöka strĂ€va efter. MĂ„r jag bara bra sĂ„ Ă€r jag rĂ€tt nöjd med hur jag har det, oavsett vad jag gör och fĂ„r. 
 
 
 





Onsdag (2023 10 11)

 Det skönt att vara ledig frĂ„n jobb och jag varit det idag och Ă€r det imorgon ocksĂ„. Men nĂ€r man har det sĂ„ bra dĂ„ har jag ju oftast jobb pĂ„ helgen och sĂ„ Ă€r det nu denna veckan och Ă€ven nĂ€sta vecka. Jag har helgjobb och det fan maxat. Det Ă€r hur mycket jobb som helst sĂ„ jag vet ju vad jag har att greja med i helgen. Förövrigt tycker jag Ă€ndĂ„ att mitt arbetschema Ă€r bra. Passen som jag kör pĂ„ vardagarna Ă€r bra att köra efter. Det Ă€r helgerna som Ă€r megatuffa och det kan jag vĂ€l acceptera nĂ€r jag tycker att alla övriga arbetsdagar i alla fall Ă€r helt ok. Jag Ă€r ju mest nöjd över att jag har möjlighet att spela mycket pingis nu. Dom senast Ă„ren har jag inte sett att det gĂ„r att trĂ€na pingis regelbundet med tanke pĂ„ hur mina arbetscheman har sett. 
 
Denna veckan har jag trĂ€nat 2 pingispass och jag tror inte jag kör sĂ„ mycket mer. Jag har ju som sagt mycket jobb och Ă„ker jag och trĂ€nar pingis imorgon dĂ„ kommer jag att vara hemma sĂ„ sent. Jag ska ju upp sĂ„ tidigt och jobba pĂ„ fredag och dessutom har jag ju som sagt jĂ€kligt mycket jobb att ta tag i under helgen. SĂ„ det kĂ€nns mer rĂ€tt att bara vara hemma och slappa imorgon (torsdag). 
 
Idag var det ocksĂ„ Ă„rsmöte i pingisklubben. Jag kĂ€nde att det var mĂ„nga saker som togs upp var tĂ€nkvĂ€rda. För min egen del blev jag Ă€ndĂ„ Ă€nnu mer sĂ€ker pĂ„ att jag har gjort rĂ€tt som har sagt nej till mycket av sĂ„dant som jag har fĂ„tt frĂ„gor om sen i augusti. Jag kommer inte att orka göra sĂ„ mycket mer Ă€n att bara trĂ€na sjĂ€lv. Det Ă€r ju ocksĂ„ min egen pingistrĂ€ning jag vill Ă€gna mig Ă„t. Jag tycker ju att jag i första hand ska göra det jag sjĂ€lv vill och inte bry mig sĂ„ mycket om vad andra vill att jag ska göra. 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
 



Vecka 41

 
Jag har en vecka av ganska mycket jobb. Jag jobbar helgen, men jag Ă€r ledig onsdag och torsdag. SĂ„ jag fĂ„r ju tvĂ„ dagar av ledighet och det Ă€r vĂ€l nĂ„got som Ă€r bra med detta schemat som jag nu har kört pĂ„ sen en vecka tillbaka. Varje vecka som man har helgjobb sĂ„ Ă€r jag Ă€ndĂ„ ledig minst 2 andra dagar den veckan. 
  (null)

Jag tror att jag kommer att orka spela ganska mycket pingis denna veckan ocksĂ„. Förra veckan körde jag tre pass och det har jag tĂ€nkt göra denna veckan ocksĂ„. Förra veckan fick jag Ă„terigen frĂ„gan om jag ville vara med och spela seriespel. Jag svarade Ă„terigen nej och dĂ„ fick jag en kommentar som jag kanske blev lite förvĂ„nad över, Ă€ven om jag har förvĂ€ntat mig att folk kommer att frĂ„ga och vĂ€nda och vrida pĂ„ allt för att fĂ„ mig att göra annat Ă€n bara trĂ€na pingis 1-3 gĂ„nger i veckan. Han som frĂ„gade sa att det kommer att komma helger dĂ„ du nog inte har nĂ„got att vĂ€lja pĂ„ för vi kommer alla som spelar idag kommer inte att kunna vara med varje helg som det Ă€r matcher. Jag svarade inte sĂ„ mycket pĂ„ just den kommentaren, men jag Ă€r ju vĂ€l medveten om att varken jag eller nĂ„gon annan inte mĂ„ste vara med pĂ„ nĂ„nting om man inte sjĂ€lv vill det. Jag kan ju inte bestĂ€mma att jag ska spela om jag vill, men jag kan lĂ€tt sĂ€ga nej och fĂ„ precis som jag vill om jag inte vill spela. Jag betalar ju medlemsavgift för att jag ska fĂ„ trĂ€na pingis. Jag har inte betalat nĂ„gon licens, som Ă€r ett mĂ„ste om man ska fĂ„ tĂ€vla och spela seriematcher. Ingen kan ju i slutĂ€ndan tvinga mig att spela pingis om jag sjĂ€lv inte vill det. Man kan ju försöka, men jag har ju varit med sĂ„ lĂ€nge i pingisen sĂ„ jag vet ju vad jag vill och vad jag mĂ„r bra av att göra. Dessutom Ă€r jag ju starkt kritiks till hur seriespelet Ă€r upplagt. Det skrev jag ju ocksĂ„ ett blogginlĂ€gg om tidigare.  Jag fattar att jag fĂ„r frĂ„gor och att folk i klubben önskar att jag ska stĂ€lla upp och hjĂ€lpa till pĂ„ olika sĂ€tt. Men jag Ă€r just nu vĂ€ldigt sĂ€ker pĂ„ att jag bara vill trĂ€na pingis. Jag kommer att sĂ€ga nej till vĂ€ldigt mycket annat och slutĂ€ndan vet jag ju att jag kommer att fĂ„ slippa om jag sjĂ€lv vill det. Dessutom vet jag ju inte riktigt hur allt funkar lĂ€ngre. Allting kostar ju pengar. Vad fĂ„r jag betala sjĂ€lv? Vad betalar pingisklubben? Det sĂ„nt som jag inte vet mycket om i dagslĂ€get och vill jag inte göra nĂ„got annat Ă€n att trĂ€na pingis sĂ„ kommer jag ju inte att bry mig om vad andra saker kostar och vem som betalar vad. Jag betalar medlemsavgift och trĂ€nar pĂ„. NĂ„got annat vill jag inte göra, och ingen kan sĂ€ga att jag mĂ„ste heller, men jag vet att jag kommer att fĂ„ frĂ„gor om och om igen. Hittills har man frĂ„gat om jag vill: TĂ€vla, spela seriespel, hjĂ€lpa till som trĂ€nare, hjĂ€lpa till som domare och bli kassör i klubbens styrelse. Jag har sagt nej till allt detta och jag vet att sĂ€ger jag bara nej sĂ„ kommer jag aldrig att vara tvungen att göra nĂ„got som jag inte vill göra. det stĂ€mmer I slutĂ€ndan Ă€r det upp till mig sjĂ€lv och det dĂ€r som nĂ„gon sa om att jag inte har nĂ„gra egna val utan mĂ„ste stĂ€lla upp, det stĂ€mmer ju inte. ag har lĂ€rt mig att sĂ€ga nej och jag vet att jag mĂ„r bra av att lĂ„ta bli att göra saker som jag innerst inne kĂ€nner att jag inte vill göra. Det ingĂ„r ju i livet att sĂ€ga nej, oavsett vad andra vill eller har för problem. PĂ„ onsdag har TrollhĂ€ttans BTK Ă„rsmöte och alla medlemmar Ă€r vĂ€lkomna att delta. Man gĂ„r bland annat igenom verksamheten, ekonomin och vĂ€ljer styrelse. Jag tĂ€nker nĂ€rvara efter att jag har kört ett bra trĂ€ningspass. Det blir intressant att fĂ„ veta mer om verksamheten, men jag Ă€r ocksĂ„ instĂ€lld pĂ„ att svara nej om man vill att jag ska göra andra saker Ă€n att bara vara nere i pingishallen och trĂ€na. 
 
 Annars hoppas jag att jag denna veckan kan fĂ„ in lite extra pengar som jag har vĂ€ntat pĂ„ ett tag nu. Det Ă€r ju alltid sĂ„ nĂ€r jag ska tjĂ€na pengar. Jag mĂ„ste göra massor med saker först. Sen fĂ„r jag vĂ€nta ganska lĂ€nge innan jag fĂ„r dom pengar som jag ska ha. Det Ă€r lite frustrerande, men det positiva Ă€r att jag i alla fall fĂ„r in pengar pĂ„ mĂ„nga av dom investeringar som jag vĂ€ljer att göra. 
 
Konstprojekt Ă€r ju en annan grej som jag tjĂ€nar lite pengar pĂ„. Det gĂ„r vĂ€l ganska bra, fast jag tror inte att  jag kommer att klara det ekonomiska mĂ„let som jag satte upp i början av Ă„ret. Det blir svĂ„rt hur jag Ă€n tĂ€nker att jag ska göra under dom nĂ€rmaste mĂ„naderna. Jag fĂ„r se hur jag fortsĂ€tter med det nĂ€sta Ă„r. Jag har svĂ„rt att bestĂ€mma mig, men vad jag Ă€n bestĂ€mmer mig för att göra sĂ„ blir inget beslut fel. Jag har ju sparat dom pengarna som jag har tjĂ€nat pĂ„ min konst. Jag kan ju göra vad jag vill och Ă€ndĂ„ fortsĂ€tta ha det bra ekonomiskt. Det Ă€r en rĂ€tt skön kĂ€nsla att bĂ€ra pĂ„. 
 
Förövrigt sĂ„ tar jag det ganska lugnt. Jag mĂ„r bra och inget i mitt liv just nu Ă€r speciellt jobbigt. Jag har mĂ€nniskor i min nĂ€rhet som jag gillar. Det kĂ€nns bra att ha vĂ€nner som vill att jag ska mĂ„ bra och som inte har nĂ„got emot att ta hand om mig om dom tycker att jag behöver tas hand om.  Jag kĂ€nner mig trygg i dom beslut jag fattar varje dag. SmĂ„ som stora liksom. Jag har planer för framtiden som jag sjĂ€lv tror kommer att funka.  Det kĂ€nns bra att jag har fĂ„tt ett arbetsschema som funkar att kombinera med en fritid av mycket pingistrĂ€ning. Mer pengar kommer jag att tjĂ€na pĂ„ allt möjligt i framtiden, jag kommer att kunna göra mycket av sĂ„nt jag gillar att göra och det kĂ€nns skönt att jag har kommit till insikt med hur jag ska tĂ€nka för att jag ska mĂ„ sĂ„ bra som möjligt. 
 
(null)
 
 




Chili con carne | Leif Mannerström



FramgÄngspodden - Mats Qviberg



DEKONSTRUKTIV KRITIK



WTT Feeder Stockholm 2023

 
 
 
 
 
 


Nu börjar det bli bra.

Jag har trÀnat 3 pingispass under denna veckan. Nu börjar jag kÀnna att jag spelar ganska bra. jag har liksom hittat distansen till bordet och jag har bÀttre trÀff pÄ bollen Àn tidigare. Jag vÄgar stÄ kvar mer framme vid bordet nu och dÄ kan jag styra spelet bÀttre med mitt försvar. Jag har ju trÀnat pÄ att försöka vara noga med mina placeringar pÄ bordet och pÄ sÄ sÀtt spela mig till ett bra lÀge, dÀr tanken sen Àr att jag ska gÄ för poÀngen nÀr jag fÄr lÀget. Förut har jag chansat lite för mycket och gÄtt för poÀngen nÀstan direkt. Det Àr inte och har aldrig varit mitt sÀtt att spela pingis pÄ. Jag Àr bÀttre nÀr jag fÄr bygga upp spelet och vÀnta pÄ ett lÀge dÀr jag dÄ kan klippa till och gÄ för poÀngen.
 
Detta spelet har funkat för mig ganska bra denna veckan och jag kÀnner mig bergsÀker pÄ att det Àr detta jag ska trÀna vidare pÄ. Jag vinner ju Àven en hel del poÀng pÄ att jag bara Àr noga med mina placeringar. Jag lÀgger ju bollarna pÄ stÀllen sÄ att det blir svÄrt för dom jag möter. Det rÀcker ibland för att vinna poÀngen.
 
Jag har ju nu ocksÄ fÄtt lite mer sjÀlvförtroende och dÄ vÄgar jag ju göra mer sk svÄra slag. Det gÀller ju att spela pÄ ett sÀtt sÄ att man hinner med vid bordet och samtidigt ge motstÄndaren lite tid att kunna spela sitt spel. 
 
Det kÀnns faktiskt bÄde roligt och bra nu. Det Àr bara för mig att trÀna vidare. Noga med placeringar och vÀrdera bollen. Klarar jag dom tvÄ sakerna och dÄ ska jag nog vara ganska nöjd med hur jag spelar pingis. Det Àr i alla fall det spelsystemet jag tror att jag kan bÀst. 
 
(null)
 
 


FRÖKEN SNUSK

 
 
 
 


Torsdag (2023 10 05)

Nu har jag blivit helt ledig frÄn jobb och jag behöver inte bry mig om busskörningen förrÀn pÄ mÄndag igen. Mycket har snurrat i huvudet under denna veckan. Man ska lÀra sig allt nytt som har börjat hÀnda pÄ jobbet denna veckan. Jag tycker jag lÀr mig ganska snabbt, Àven om saker och ting kan gÄ fel om man inte tÀnker till en extra gÄng. Man fÄ vÀnja sig vid hur linjerna ska köras och hur dom nya bussarna fungerar. Det har ju ett helt ny upplevelse för mig att köra elbuss. Det har jag aldrig gjort förut. Det Àr ju roligt nÀr det hÀnder lite nya saker pÄ jobbet. 
 
 
Det nya schemat som jag nu kör pÄ har kÀnts ganska bra, fast det Àr för tidigt att sÀga nÄgot mer om det just nu. Jag fÄr köra nÄgra veckor först och sen kan man veta. 
 
 Pingisen har jag kÀmpat med ett tag nu. Jag försöker hitta dom positiva sakerna och skita helt i allt som jag kanske kÀnner inte Àr sÄ bra. Jag trÀnar med ett vÀldigt bra gÀng i TrollhÀttan. Jag upplever att mÄnga dÀr tar sin pingis seriöst och vill utvecklas och bli bÀttre. Alla trÀnar hÄrt och kÀmpar. Dom som tÀvlar och spelar seriematcher verkar tycka att det Àr roligt att köra pÄ med det. 
 
För min egen del sÄ kÀmpar jag pÄ med trÀningen och efterÄt tÀnker jag att pingisspelandet alltid Àr bra för min hÀlsa. Mina servar tycker jag blir bÀttre och bÀttre och jag försöker hitta lite nya varianter som jag kanske pÄ sikt kan överraska med, och pÄ sÄ sÀtt fÄ ett övertag tidigt i bollduellerna. Jag kommer inte att ge upp pÄ ett bra tag. Jag ska kÀmpa pÄ och spela sÄ mycket jag kan nu och framöver. Det Àr ju det enda sÀttet för mig att hitta det spelet som jag vill komma Ät. Kan jag hitta rÀtt distans vid bordet och ha trÀffen pÄ bollen framför kroppen, dÄ kommer jag att bli 1-2 klasser bÀttre direkt. Det Àr egentligen inte sÄ svÄrt med pingis. Det Àr nÄgra smÄ detaljer som ska funka och sen Àr det bara att köra pÄ. 
(null)
 
NĂ€r det gĂ€ller ekonomin sĂ„ fick jag inte riktigt till det som jag ville under denna period som Ă€ndĂ„ har varit en ganska bra. NĂ€r jag i början av detta Ă„ret planerade hur jag skulle lĂ€gga upp det under detta Ă„ret sĂ„ utgick jag nog lite ifrĂ„n att det hade gĂ„tt sĂ„ bra tidigare och dĂ„ trodde jag att om jag bara fortsĂ€tter göra som jag har gjort sĂ„ blir det lika bra framöver ocksĂ„. Det hade sĂ€kert kunnat bli sĂ„ ocksĂ„, men problemet för mig Ă€r ju att jag orkar inte göra lika mycket hela tiden för att fĂ„ den ekonomi som jag vill ha, varje mĂ„nad. Logiskt sett kan man tĂ€nka pĂ„ hur man ska göra och inne i mitt huvud fĂ„r jag ihop allt, men i verkligheten sĂ„ kan man ju inte alltid förutse hur man kommer att mĂ„ och hur mycket man orkar jobba för att fĂ„ det man vill ha. Även om inget har gĂ„tt dĂ„ligt hittills, sĂ„ har jag nog trott lite för mycket pĂ„ mig sjĂ€lv och glömt av att jag bara Ă€r en mĂ€nniska som inte alltid orkar kĂ€mpa och göra precis allt som jag tror krĂ€vs för att nĂ„ mina mĂ„l. Dessutom kommer det ju upp andra saker som man kanske kommer pĂ„ att man vill göra. Om viljan att göra dessa saker som jag redan har pengar till Ă€r starkare Ă€n det jag kan fĂ„ lĂ€ngre fram, dĂ„ fĂ„r man vara jĂ€vligt disciplinerad om man ska kunna motstĂ„ allt detta som jag Ă€ndĂ„ vet ger mig kickar och ett mer levande och roligt liv. Det kĂ€nns inte fel, Ă€ven om man ibland fĂ„r tĂ€nka om och Ă€ndra planer som först har haft. I slutĂ€ndan tror jag Ă€ndĂ„ att jag fĂ„r till allt som jag vill ha det. Det blir bara inte alltid pĂ„ det sĂ€ttet man kanske först hade tĂ€nkt sig. Det Ă€r svĂ„rt att göra precis allt rĂ€tt hela tiden. Jag Ă€r ju inte mer Ă€n en mĂ€nniska. Livet blir ju ocksĂ„ roligare om man lever mer spontant och hĂ€r och nu. VĂ€ntar man till sen, dĂ„ kan det snart vara för sent. Det viktigaste Ă€r ju att man mĂ„r bra, oavsett vad man misslyckas eller lyckas med. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)


🏓👍



Jag vÄgade inte förra veckan.

Nu har det blivit oktober och mer höst pÄ riktigt. PÄ jobbet Àr jag igÄng med det nya schemat och alla förÀndringar som kommer med det har vÀl blivit sÄ som jag har trott att det skulle bli. Vad som Àr bÀttre och sÀmre Àr svÄrt att sÀga redan nu. Man behöver vÀl köra pÄ ett tag först för att kunna veta. 
 
NÀr det gÀller ekonomin sÄ trodde jag förra veckan att jag skulle fÄ allt pÄ plats som jag vill ha det och har planerat sen lÀnge. Men jag vÄgade inte riktigt lÀgga ut sÄ mycket pengar som jag först tÀnkte att jag skulle göra.  Jag har betalat alla mina rÀkningar och nu vet jag vad jag har kvar och vad jag har sparat sen tidigare. Pengar finns för att jag ska kunna göra vÀldigt mycket, men jag har svÄrt att inte tÀnka pÄ allt som kan gÄ fel och vad jag dÄ kan förlora pÄ det, om felbesluten blir för mÄnga och allt bara gÄr för snabbt. Jag Àr inte van vid att bolla med sÄ mycket pengar som det för mig Àr just nu. Dessutom finns det ju andra saker i livet Àn pengar som jag ocksÄ gÄr och tÀnker pÄ. Jag fÄr kÀmpa med mig sjÀlv varje dag för att ha tÄlamod med andra mÀnniskor, och samtidigt kunna bibehÄlla fokuset pÄ sÄnt jag vill göra och tycker Àr viktigt. 
 
 
 
 


Danne - September🍃🍂

(null)
(null)
(null)
 
(null)
(null)
(null)

(null)
 
(null)
(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Bilder och tankar - BokmÀssan.

 
 
Jag besökte BokmĂ€ssan i Göteborg i Ă„r igen.  Jag var dĂ€r i torsdags och lite i fredags. Jag har ju varit dĂ€r i nĂ„gra Ă„r nu. Jag har lĂ€rt mig hur jag ska hitta rĂ€tt och mĂ„nga utstĂ€llare och företag som sĂ€ljer böcker och annat stĂ„r ju pĂ„ exakt samma plats varje Ă„r. Om jag vill gĂ„ pĂ„ ett seminarium som ska hĂ„llas i tex sal G4 sĂ„ vet jag var den ligger inne pĂ„ mĂ€ssan och jag behöver inte kolla upp det innan pĂ„ nĂ„gon karta eller liknade. 

Sen kanske det Ă€ndĂ„ Ă€r sĂ„ att jag Ă€r lite "mĂ€tt" pĂ„ BokmĂ€ssan. MĂ„nga författare och andra ser jag varje Ă„r och Ă€ven om dom slĂ€pper nya böcker som dom pratar om sĂ„ vill jag hitta tid för att titta och lyssna pĂ„ andra författare som inte Ă€r stĂ€ndigt Ă„terkommande pĂ„ BokmĂ€ssan. 
 
Man hinner ju inte alltid med att se allt som kanske Ă€r nyfiken pĂ„. Jag kĂ€nde ocksĂ„ att jag inte orkade hĂ€nga kvar sĂ„ lĂ€nge som kanske krĂ€vdes för att jag skulle fĂ„ se vissa personer som hade varit kul att lyssna pĂ„ och kanske fĂ„ en bok signerad av. Ibland gör det lite ont i hjĂ€rtat nĂ€r man missar sĂ„nt som man hade velat uppleva, men sĂ„ Ă€r det varje Ă„r för jag orkar inte vara pĂ„ bokmĂ€ssan och sen springa runt och försöka se allt. Mycket kan vara svĂ„rt att ta reda pĂ„ innan ocksĂ„. Man har ju inte koll pĂ„ allt innan man Ă„ker dit. Vilka som ska vara dĂ€r, var, dag och tid. 
 
Jag Ă€r Ă€ndĂ„ nöjd med med mitt besök pĂ„ BokmĂ€ssan. Jag försökte mest slappna av och bara njuta av mĂ€ssan med mina ögon. Det kĂ€ndes skönt att jag hade lĂ€rt mig mycket av tidigare Ă„r av besök pĂ„ BokmĂ€ssan. Det gör ju att inget blir sĂ„ stressigt nĂ€r man vĂ€l Ă€r pĂ„ plats. DĂ€remot kanske jag skulle ha tvingat mig kvar lĂ€ngre och uppleva mer av mĂ€ssan nĂ€r jag Ă€ndĂ„ Ă€r dĂ€r. Det ska  jag tĂ€nka pĂ„ om jag nu ska göra nya besök i framtiden. 
 
 
(null)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
 



Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE