Valeria Lukyanova

Ingen har väl missat den denna internet kändisen. Valeria Lukyanova kallas typ för "living barbie". Hon ser faktiskt precis ut som en docka och det påstås att detta är på riktigt. Det är inte photoshop eller några plastikoprationer här sägs det. Mycket smink tror jag nog det är iallafall.


En go glass !

Tänkte tipsa er om en riktigt god glass ! Cornetto Enigma. Riktigt god. Dom här är inte så stora heller så det känns ganska lagom när man stoppar i sig en.


Ta det lugnt med firandet.

Hoppas ni alla har en bra Valborg. Själv firar jag väl inte den direkt och det är ju såklart lite tråkigt. Men idag har jag ju jobbat och jag orkar ju liksom inte ta mig iväg någonstans efter detta. Dessutom har jag ju vaknat till liv igen efter några dagar av sjukdom. Känns som det är bäst att ta de lugnt ett tag. Ta de lugnt i kväll ni också. Fira såklart, men tänk efter lite innan ni dricker liksom. Drick inte för mycket. Jag menar då för mycket. Ha en bra Valborg annars. Själv kollar jag ingen brasa i kväll. Det närmaste brasa jag kommer är då jag sätter igång brödrosten:)


Tänkte bara säga...

Tänkte bara påminna om en sak. Det kanske finns någon som har missat detta.


Morgonens funderingar.

Godmorgon !
Jobb igår och snart är det dags att jobba idag igen. Är hemma och vänder typ. Skönt iallafall att man kämpar på igen och att det har blivit som vanligt. Jag vill ju egentligen inte ha det som vanligt. Man vill ju ha de lite utöver det vanliga, men jag vill inte vara sjuk. Alternativet att ha det som vanligt är mycket bättre då.


Jag har det väl som vanligt? Fast jag har börjat fundera på ett annat sätt nu och jag vet inte om jag gillar de, men det är så iallafall. Jag kommer ju att fixa dom där 50 000 kronorna som  jag vill ha in till slutet av maj. Händer det inget oväntat så kan jag nog med största säkerhet säga att det blir så. Jag tror kanske att jag kan få loss mer än 50 000 kronor. Detta känns naturligvis bra, men de låser sig lite i tanken liksom...

Jag kan ju faktiskt med över 50 000 kr på "fickan". Ta mig till banken och säga att nu vill jag lösa bolånet. Jag gissar att det inte är så krångligt att fixa om man  har dom "cash" man behöver. Det känns som att det är det bästa att göra just nu. Jag kommer sen efter ett tag att märka av att jag får mycket bättre ekonomiskt "läge". Inte direkt, men ta det bara några månader framåt så kommer detta att märkas. Dessutom kommer jag inom ganska snar framtid få en löneförhöjning. Om jag betalar av hela bolånet så betyder det att jag får lägre fasta utgifter i framtiden och mer pengar som kommer in. Det är så det blir och det är ju naturligtvis bra.
Jag har ju också funderat på att renovera köket. Det var jag väl säker på att jag ville för några månader sen, men nu vet jag faktiskt inte? Bättre ekonomi känns mer lockande fast egentligen så har jag ett annat problem med allt detta. Jag vill liksom inte lösa bolån och jag vill fan inte renovera heller !

Vad händer liksom ?
Detta är ju min dröm och allt är ju egentligen bra med att fixa detta. Bätttre ekonomi och nytt och fint i mitt hem. Lägenheten stiger i värde och jag kan sen leva det glidarliv som jag alltid har velat göra. Säljer jag denna lägenhet så får jag loss minst 500 000 cash (dagens marknadsvärde). Allt blir ju bra liksom, men......

Mitt problem är bara att jag tycker hela processen är för tråkig. Allt detta är kanske vuxet, moget och bättre för mig, men det är ju roligare att strunta i allt som har med bolån och renovering att göra och istället resa och festa och ha kul för pengarna. Jag har liksom inget intresse av att prata med folk om vad jag ska ha för luckor till mina skåp i köket, eller om jag ska sätta in en diskmaskin eller ej. Jag vill inte gå till banken och säga att ta mina 50 000 kronor och lös mitt bolån. Jag vill fixa detta på något sätt, men jag är ute efter resultatet av allt. Men jag känner bara att jag vill inte göra de som krävs. Allt är bara för tråkigt att hålla på med liksom. Jag vill bara kunna trolla fram en nyrenoverad lägenhet på en sekund och sen har jag förverkligad min dröm om ett nytt och fint hem. Skuldfri vill jag liksom bara bli, men jag vill skita i det jag måste göra för att fixa det så snabbt som möjligt.

Jag tror väl ändå att jag kommer att göra som jag har tänkt från början. Dom 50 000 kronorna som jag kommer att ha i slutet av maj kommer jag att använda till antingen lösa bolånet eller renovering. Det är ju det bästa för min egen skull, men det är bara så tråkigt att kämpa med detta. På något sätt känns det konstigt att jag ändå drömmer om nytt hem och att en dag bli skulfri. Men det är ju det där glidarlivet "for life" som man vill åt. 






Gran Prix di Belle Gnocche in Bikini al Miss Super Boat in Florida



Jobb igen då.

Ska ta mig bort till min arbetsplats där alla bussar står parkerade. Ta en blå grej och ta några turer med den. Jag har fixat lite mackor så jag klarar mig ikväll. Allt känns bra och det är jag glad för. Jag vill inte bli sjuk igen.
Ha en bra kväll !


Missar ju mycket.

Jag har käkat lite god mat. Det blev lite potatis och köttfärs.
Inget märkvärdigt, men väldigt gott.
Jag missar ju så mycket på tv:n när jag jobbar kvällar och helger så det blir till att kolla in alla möjliga sidor på nätet för att se repriser. Har ingen riktig ro i kroppen när det finns något som jag är nyfiken på. Sitter då här och käkar samtidigt som man tex kollar något på SVT-PLAY.


Kroppen är frisk igen.

Godmorgon på er...

Har ni sovit gott ? Igår slockna jag direkt. Jag somna nästan på toaletten med tandborsten i munnen. Jag var jättetrött så jag kan säga att jag har sovit gott denna natten. Hade en lång dag igår. Det var lite stressigt, men jag försökte ändå att ta det lugnt sådär. Skönt att det kändes bra att jobba. Mycket folk var det ute och som åkte så jag sattes på "prov" direkt. Men jag tycker jag klarade mig bra och jag var nöjd över att jag inte kände mig sjuk och dålig eller något igen.

BILDER FRÅN IGÅR.



10 frågor..





1. Vilken superkraft skulle du vilja ha? STRYRKAN
2. Vad är det äckligaste du vet att äta? Det finns ganska mycket, men det som man bara spyr upp om man råkar stoppa detta i munnen. Det är kål, spenat, gröna ärtor och sen finns det en del annat av mat som luktar skit och då stoppar man ju inte detta i käften.
3. Vad har du för "favvogodis"? Choklad gillar jag.
4. Vilken bok läste du senast? Patrik Sjöbergs bok.
5. Vem vill du ge en bulle? Bert Karlsson
6. Vilken stad skulle du vilja besöka? Måste jag välja en så säger jag Prage.
7. Vad köper jag för tusen kronor som någon ger mig nu? Mat för hela slanten på någon restaurang tror jag.
8. Vad är dina bästa husmorsknep? Laga ingen mat! Då slipper du både laga och diska.
9. Vem skulle du vilja var kompis med? Noomi Rapace
10. Vad skulle dina memoarer heta? My dream.



Kycklingsallad !

Jag funderade på hur mycket pengar kjag lägger på mat som kallas skräpmat. Då menar jag inte den mat jag äter till lunch för det är vanlig lagad mat fast den är köpt på en restaurang. Jag menar de jag köper i korvkiosk och sånt. Jag tror jag köper korvkiosk mat för 150 kr i veckan. Det är ju iallafall sån mat som är  gott för en liten stund. Men inte alltid. Nej, ibland vill också jag ha något nyttigt och som känns fräscht. Jag vill äta mat som inte lägger sig som en klump i magen 30 sekunder efter man har ätit och sen släpper man en brakskit och så är man hungrig igen. Vill man ha något som är nyttigt, gott och fräscht så är Kycklingsallad min "favvo".



Jag kan faktiskt tycka att det är gott med kyckling, grönsallad, tomat, rödlök, ananas, morot, paprika och majs. Allt i en blandning som man bara kan njuta av och dessutom mår man väldigt bra. Detta kostar väl ungefär som den lunch jag brukar äta och det är värt varenda krona.
Njut for life säger jag bara.



Inför Jobb !

Godmorgon !
Hoppas ni har sovit gott. Det har jag gjort. Jag har börjat denna dag med en långfrukost och nu ska jag äntligen få köra lite buss igen. Det är väl inte ofta man känner sig så glad över att få jobba helgen. Men eftersom denna veckan har varit skit rent ut sagt så känner jag bara enorm glädje över att kan jobba igen. jag har en lång dag framför mig och det är bra så man snabbt kommer igång igen. Jag går ut hårt och ökar liksom...
Nu ska jag "tagga" bort till jobbet :)
Ha en bra dag !




Är jag en apelsin missbrukare ?

Har kommit på att det är väldigt mycket apelsiner i mitt liv.
Jag äter och dricker mycket apelsin. Fast jag är väl ingen missbrukare för det? Men tänk om jag hittar ABSOLUT APELSIN på systemet också. Då ska jag allvarligt överväga om jag är en apelsin missbrukare.


Kvällens I-Landsproblem.


När man fyller ett glas med för mycket dricka och inte vill spilla då har man ett problem att lösa.
Jag gör såhär:


Skönt att vara trött av arbete.

Har käkat lite gott och nu ska jag gå och lägga mig för jag är väldigt trött. Skönt att man är trött för att man har jobbat lite och inte för att man är sjuk. Jag har ju slitit med städ och jag har burit hem massor med mat. Det känns i kroppen, men det är skön trötthet på något sätt.


Inför helgen känns det bra.

Klockan har redan blivit nio på kvällen och jag tänker bara att dagen har gått väldigt fort. Jag har nu under kvällen storstädat både köket och badrummet. Dessutom har jag varit och handlat så jag har fullt kylskåp inför helgen. Imorgon och några dagar framåt så är det bara jobb som gäller. Jag har mycket jobb nu i några dagar, men det känns bra. Det ska bli skönt att få jobba på igen. Man komer igång, får upp tempot och kämpar på igen. Känns bra att jag nu har både städat och handlat innan detta.  Nu behöver jag bara lägga fokus på jobb Det bästa med allt är nog ändå att nu känner jag mig frisk igen!


Senast..


Låt du hörde: Yes Boss heter den väl?
Film du såg: The Girl Whith The Dragon Tattoo
Mat du åt: Fisk
Resa: Amsterdam var det väl då.
Glädje: Kände det när jag blev frisk.
Dröm: Jag hade en konstig dröm om en vacker kvinna. Men när jag i drömmen sa det så fick jag massor med kritik av andra som sa: Hur kan du tycka det om henne typ :)
Kram: Skriver jag som avslut i blogginlägg.
Party: Min systers födelsedag.
Person du fick sms av senast: Karin
Ute: För fem minuter sen. Jag var ute och slängde glas i den behållaren vi har till detta
Vad skrev du på Twitter senast: Imorgon kör vi buss igen http://twitter.com/#!/DanielDanne
Facebook: Lade upp en bild på mig tillsammans med min fågel.
Känslan: Lugn
Person du pratade med i telefon: Trafikchefen.
När tog du hand om dig själv: Jag satt i massagestolen precis.


Denna film är bra.

Många har sagt att denna filmen är bra. Jag håller med ! THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO är en bra film. Jag brukar aldrig gilla den typen av filmer som man gör en engelsk språkig variant på. Med detta är bra.
Bra skådisar och det är en bra film liksom...



Har en lugn dag.

På något sätt är det skönt att man ska tillbaka på jobbet i morgon. Idag är det mycket slappa. Jag har det ganska mysigt. Jag har käkat lite lunch. Riktigt god fisk och jag unnade mig en glass efter de. Nu har jag tänkt att jag ska kolla filmen THE GIRL WHITH THE DRAGON TATTOO. Jag tänker ta det lugnt hela denna dag också. Jag måste kanske handla lite mat så jag har i helgen. Kör nog mycket sallader och sånt nyttigt och fräscht.
Ha en bra dag !








Lite tidsfördriv.

GOOGLA zerg rush

Sitt sen still och se vad som händer :) Ganska kul...







2012 04 27

Pratade med jobbet precis och  imorgon så  bestämde vi att jag börjar  jobba igen. Jag kommer att ta det lugnt idag också. Imorgon får jag sova ut och sen är det bara att köra på som inget annat hade hänt. Äntligen kan jag säga att jag är frisk igen! Det har varit några jobbiga dagar denna veckan av magont och matthet. Men nu lägger jag detta bakom mig och så kör jag igen med den blåa saken. Det ska bli skönt att få komma igåång igen.


En highly sensitive person.

Sonja Abrahamsson är alltid lika rolig. Här förklarar hon hur HSP  hon är och att hon bara ser det som positivt. Hur mycket HSP är du???
.


2012 04 26

Hej !
Nu tror jag att jag är lite bättre? Jag orkar lite mer och känner mig inte så trött och matt längre.  Jag känner ju fortfarande av att jag är sjuk så det blir till att bara ta de lugnt ett tag till. Jag ska vara helt frisk innan jag sätter full fart liksom. Jag vill inte gå ut för tidigt för då kanske det blir sjuk igen. Men det är mycket som känns bättre nu. Matlusten är på väg tillbaka. Jag har inte ont i magen längre och jag orkar lite mer än vad jag gjorde i början av denna veckan.




Försöker resa mig igen.

Jag gör inget annat än sover. Nu försöker jag resa på mig igen och göra något, men jag gissar att jag orkar typ 10 minuter och sen får jag lägga mig igen.

Jag har fått en del kommentarer på varför jag är sjuk och vad det kan bero på. Någon skrämde mig lite och skrev att hoppas inte det är blindtarmen. Så får ni inte skrämma mig! Jag hoppas verkligen inte att detta är något allvarligt som gör att jag måste åka inte sjukhuset och skära upp mig eller nått.  Någon har också skrivit att jag har blivit sjuk pga min alkoholkonsumtion i helgen. Det har jag själv väldigt svårt att tro att detta som jag nu har fått skulle ha något med drickande i lördags att göra. Bakfylla kan man få dagen efter sen går det liksom över. Jag var inte speciellt dålig under söndagen. Man var lite sunkig sådär, men det var ju inte som det är nu. Så som jag kände mig i söndags kan jag känna mig även om jag inte dricker någonting. Dessutom var det ganska lugnt med drickandet för min del i helgen. Jag drack ett par cider och mer än så var det inte. Det var lugnt. Detta som jag har nu är nog något annat för jag blev riktigt dålig under måndagen. Jag kände inget när jag gick upp ur sängen i måndags utan det var när jag hade jobbat några timmar som det liksom satte till. Det låter konstigt om jag skulle ha fått någon efterreaktion av lördagen som hoppar över söndag börjar på måndag och sitter i såhär länge. Jag har svårt att tro att jag blir såhär sjuk på 2-3 flaskor cider.

Förra året hade jag ju ett riktigt partyår och då drack jag väl egentligen lite för mycket. Fast på någo sätt så var det lugnt ändå. Fast det blev ju mycket på mina resor. I Tahiland var det ju varje dag. Några dagar i Amsterdam. Någon dag i New York, mera Amsterdam och jag hade en "redig" partykväll i Stockholm. Dessutom blev det väl några helger på hemmaplan också. På sin höjd av detta  så drabbades jag av någon hemsk bakfylla för en dag, sen gick det över. Skulle de vara så att man blir såhär sjuk som jag är nu av en partykväll då hade jag väl varit sjuk hela förra året typ med tanke på att det kunde vara party flera dagar i rad?

Jag vet inte vad detta är och egentligen bryr jag mig inte heller bara jag blir frisk snart. Det kan vara något jag har ätit som inte var bra för mig. Jag skulle nog gissa på de för jag har haft samma symtom förut och då har jag också haft en känsla av att det har varit något som har haft med maten att göra, men jag är ju ingen läkare så jag vet ju inte. Men magen har det ju gjort ont i. När det nu äntligen har släppt så känner jag mig väldigt matt pga  de jobbiga med magen som jag har haft och de faktum att jag inte har kunnat äta ordentligt på ett tag. Jag blir trött av de osv.. Jag skulle tro att de jag har fått har med något sånt att göra. Fast vad det är bryr jag mig egentligen inte om. Jag vill bara bli frisk...



Jävla detta !

Godmorgon !
Har fått något som inte vil släppa. Jag blir sjukskriven i morgon också. Det är redan bestämt så. Jag mår ju lite bättre, men jag är fortfarande helt matt, snurrig och orkar inte så mycket. Jävla detta säger jag bara! Hur ska jag kunna hitta något positivt med detta. Känns som jag bryter ner mig varenda dag utan att göra något liksom. Brukar ju annars vara tvärtom. När man grejar för mycket, jobbar för mycket eller kanske tränar för mycket då bryter man ner sig. Detta går åt andra hållet. Nu blir jag sjukskriven i morgon också. På fredag är jag ledig oavsett. Får se då sen om det blir jobb i helgen. Nu ska jag verkligen göra vad jag kan för att det ska bli så! Fast jag får ju lite göra tvärtom. Jag ska göra allt jag kan för att bli frisk. Jag ska då inte göra någonting mer än att  bara vila och hoppas på att jag snart blir frisk igen.


Jag vill inget annat än att jobba.

Hej !
Har legat i sängen nästan hela dagen. Men nu får jag väl försöka ta mig upp och stoppa i mig lite mat iallafall. Det är inte roligt att vara sjuk. Gör jag någonting här hemma så blir jag trött av de på 5 minuter. Huvudet värker och ont i magen har jag. Det är snurrigt och illamående är man hela tiden. Svimmar nästan ibland, fast man gör det aldrig ändå. Allt detta kände jag igår också och det har inte blivit bättre till idag.

Det var en person som skrev till mig förut och berättade att om man kan skriva blogginlägg så är man tillräckligt frisk för att kunna jobba. Säg det till alla som är svårt sjuka också. Det finns ganska många som har svåra sjukdomar i detta landet som har en blogg och skriver om sin sjukdom och hur dom kämpar på med sitt liv. Dom vill förmodligen inget hellre än att bli friska och ha ett arbete att gå till, men dom kan inte jobba pga sin sjukdom, men blogga gör dom för det kanske inte finns något annat i livet som känns meningsfullt för dessa människor. Dom kanske också mår lite bättre av att blogga. 

Ok, jag är inte svårt sjuk. Men när en person skriver till mig: Kan man skriva blogginlägg så är man tillräckligt frisk för att kunna jobba då  menar väl denna person att det gäller alla sjuka människor som bloggar oavsett vilken sjukdom dom än har? Det gäller väl inte bara mig ?? Personen som skrev de där "stampar" ganska många sjuka bloggare på "tårna" med de resonemanget. Ska man resonera så då kan man ju också säga: Kan man stå på sina ben så är man tillräckligt frisk för att kunna jobba. Jag tror inte många människor skulle hålla med om de, men det är ju samma typ av resonemang.

Jag vill inget hellre än att jobba, men mår man som jag gör nu så finns det inte en chans  att man kan sitta bakom ratten och göra sitt jobb på ett korrekt och bra sätt så att kollegor och resenärer blir nöjda. Man blir ju en trafikfara, en "tidsinställd bomb" där det kan "smälla" när som helst.  Jag tror inte att någon skulle vilja åka med en sån person om man vet att det finns en större risk än normalt att det tex kan hända en allvarlig trafikolycka. Jag har ju ändå ansvar för ca 300 personer varje dag. Det skulle vara ganska oansvarigt av mig att bara vifta bort det och tycka att jag kör  iallafall för jag klara ju av att blogga.  Igår på jobbet sa min chef väldigt klart och tydligt till mig: GÅ HEM MED DIG OCH KRYA PÅ DIG DANNE!


Jag tror dom flesta fattar att man inte ska sitta bakom ratten i detta tillstånd som jag befinner mig i nu! Så de där snacket kan man skriva blogginlägg så är man tillräckligt frisk för att kunna jobba kan man ju snabbt lägga åt sidan. För vem som helst vet väl att när man bloggar så är det inte samma sak som att köra ett fordon ute på vägen som väger 12 ton ??


2012 04 24

Är fortfarande sjuk och dålig och det vill inte släppa. Det blir till att sjukskriva sig i morgon också. Har redan pratat med "jobbet" och vi bestämde att det blir sjukskrivning en dag till. I morgon ska jag höra av mig igen för att berätta hur jag gör på torsdag. Jag sjukskriver mig  en dag i taget och så hoppas jag att jag snart blir frisk igen.




2012 04 23

Jag fick gå hem från jobbet idag. Sjuk och dålig är jag så att bita ihop och kämpa på det var inget alternativ denna gången. Det är bara att gå och lägga sig nu och hoppas att det blir bättre. Jag har sjukskrivit mig i morgon också.



Underbara syskon och en bra helg.

Hej !
Denna dagen börjar lida mot sitt slut. Jag har varit ganska trött hela denna dag och det är väl inte konstigt när det var bra party igår. Får väl vara värt att det är som det är idag då? Det har varit för mig en ganska tom dag. Jag har väl haft att göra, men de lilla jag gör känns bara för mycket och man har ingen lust och man orkar inte. Ute har det regnat det har varit grått och lite öde sådär. 





Får vara nöjd att det har varit en bra helg iallafall. Denna helgen är nu över och nästa vecka är det nya tag som gäller. Hur jag ska orka det fattar jag inte just nu, men imorgon går det ändå.


Jag har såklart tänkt mycket idag på gårdagen. Det var min syster som fyllde 18 år igår och det firades med mat, musik, dans och överraskningar som avlöste varandra för min goa syster. Mycket folk var det på festen igår, Kul!! Framåt natten blev det att ta med syrran ut på krogen för party där.

Nu har min syster blivit stor. När man blir 18 år då är man ju myndig, hon slutar snart skolan och ska då liksom vidare efter de. Jag har såklart frågat henne lite om allt möjligt om hur hon har tänkt sig. När det gäller studenten, balen och allt de där med de så är det mesta redan klart. Sen kommer sommaren och då undrar man hur hon har det med sommarjobb? Det är fixat  och efter det är det väl plugga vidare som gäller säger hon. Kommer hon inte på det hon vill så jobbar hon bara på. Hon har jobb redan klart om hon behöver de.

Jag känner bara när jag hör allt detta från henne att vad skönt det är att man har en syster som står stadigt med båda fötterna på jorden. Hon mår bra, har farmtidsplaner och hon har mycket vänner omkring sig. Hon är en underbart go tjej och jag är så glad för allt med henne.

Min brorsa kommer jag också bra överens med. Jag träffar honom inte så ofta. Han lever ju livet i Falkenberg. Han bor ihop med sin flickvän som är ett jättesnäll och go tjej. Han har ett jobb, men sa till mig igår att nu blir det nog lite plugga till hösten. Min brorsa är också en person som tränar mycket. Mycket mer än vad jag någonsin orkar göra.  Han håller på med thaiboxning och det är något som syns på honom lång väg att han tycker är hur kul som helst. Han ska dessutom snart delta i tester och försöka komma med i tv-programmet GLADIATORERNA som väl då spelas in i sommar och sänds i höst. Det är naturligtvis många som söker och vill göra dessa tester som krävs. Får se om han klarar de som krävs? Om han får vara med sen efter att alla tester är genomförda det får man ju se, men jag tycker det är kul att han gör ett försök.

Jag är så glad att jag har så stabila syskon och det är dom som verkligen står mig närmast. Jag kommer alltid att vara snäll mot mina syskon och göra mitt bästa för att stötta dom båda om de skulle behöva mig. Det var så roligt igår att vi alla tre var tillsammans samtidigt och det blev en riktig rolig partykväll med min syster då såklart i centrum hela tiden. Det är inte ofta som vi alla tre träffas samtidigt. Det känns såklart väldigt bra när det då sker


2012 04 22

Hej !
Hade en roligt igår ! Alltid kul med lite party liksom ! Brukar ju inte skriva så mycket om fester och sånt här på bloggen, men ibland kan man ju nämna något om de liksom. Men bilder och sånt håller jag för mig själv i mitt privata album:)  Det var det en del folk som kom fram och snacka Danneblogg på krogen igår. Inte så konstigt när man går ut i Vänersborg för att festa  kanske? Tidigare på dagen ville några killar ta lite bilder tillsammans med mig. Möter dom när jag går in mot stan för att fixa den present som jag senare skulle ha med mig på festen. På festen sen så var det en annan person som sa att den bilden som togs i stan med mig och två andra redan fanns på facebook. Det går fort :)
Idag får det bli en långpromenad så jag får lite luft och en bensträckare liksom.

Ha en bra dag !




Nu blir de lite party !

Nu ska jag snart ta mig iväg för lite födelsedagsparty som jag är bjuden på. Det blir väl lite go mat och jag träffar säker en del folk som jag både känner och inte känner. Detta ska bli kul !
Ha en fortsatt trevlig helg !


Lite funderingar.

Då har man kört ett pass på gymmet och fått i sig lite mat. Ska slappa ett tag nu och sen ikväll ska jag på lite födelsedagskalas. Solen skiner och det är en underbar dag.


Allt känns bra. Jag mår bra och detta trots att jag har blivit som jag ser det personligt kränkt ännu en gång av han som kallar sig Thomas. Väljer att inte publicera det han skrev denna gången för det var ju samma "tugg" som sist fast lite mer text denna gången.  Undra hur den människan mår egentligen? Det är verkligen så som jag skrev i ett en annat inlägg. Människor som ofta ger andra kritik är själva väldigt sårbara. Dom tar åt sig personligt och tänder till direkt när dom möter lite motstånd på det dom har gjort. Det jag nu också märker det är att tex denna personen gärna vill berätta om hur  han själv är och att han inte alls är den människan som jag tror att han är. Jag har fel i allt och han har alltid rätt typ. Så är det bara enligt honom själv och detta vill han påpeka för mig på ett ganska vidrigt sätt. Han vräker ur sig massor med saker för jag har råkat i ett inlägg skriva rent allmänt om personer som ofta ger andra kritik som han gör att dom är nog väldigt sårbara och har svårt att ta kritik själva. Direkt på den så tänder han till och säger typ att sån är inte jag alls och då har jag inte ens skrivit personligt till honom. Men träffad kände han sig tydligen ändå, men varför då tända till på de där när jag inte skrev det till honom. är han inte sån så behöver han ju inte ta åt sig av de.  Det märktes ganska tydligt att han ändå gjorde det eftersom han skrev en kommentar med mer text i komentarfältet än vad jag någonsin har sett tidigare efter ett av mina inlägg. Han skriver denna gången massor med mycket värre saker än han skrev sist. En hel del av de han skriver är riktigt kränkande och otroligt vidrigt att läsa faktiskt.  Dessutom har han åsikter om dom bloggläsare som har fördömt det han har skrivit till mig. Han tycker att dom har fel och han själv verkar tycka att han alltid har rätt och det vill han mer än gärna tala om att det faktiskt är så. Men har man verkligen rätt  att kalla mig för vad som helst bara för att man inte gillar mig, min blogg eller nu också några av mina läsare? Det har jag svårt att tro.


Alltid kul när man får beröm!

Godmorgon på er.
Igår fick jag mycket beröm på jobbet. Alltid lika roligt när man får de. Det var min chef som bara sa att det där gjorde du bra ! Sen var det en  kollega som öste på med beröm på samma sätt som  min chef. Sånt känns alltid extra bra. När inte bara chefen utan även arbetskamrater ger beröm då vet man liksom att det är så och man behöver aldrig fundera på motsatsen.

Lördag idag och det är skönt att vara ledig. Solen skiner, fåglar kvittrar och det är en bra morgon.
Ska ta och gå bort till gymmet och köra lite och sen har jag hela dagen att bara slappa fram till ikväll.


Det är bara att resa sig igen.

Detta videoklippet visar på en massa saker: Jimmy Claeson säger själv att han 2009 blev behandlad som skit rent ut sagt. Men 2010 går han in och ställer sig framför samma människor som ett år tidigare har varit riktigt otrevliga. Jimmy visar denna gången att det bara är att resa på sig och köra liksom. Och visst är det rätt? Det finns mycket i detta klippet som man själv kan ta med sig och tänka på. Ta kritik, vänd på steken, kämpa för de och sen leverera!!! Jimmy visade verkligen att detta är möjligt och det är grymt när han bara ett år tidigare kände att han hade blivit behandlad som skit av samma tre personer som han nu nästan blåser av stolen.



Får skynda mig nu.

Har lite ont om tid ser jag. Ska iväg och jobba en. Sista lagom lång dag för denna veckan sen är det helg och det ska bli skönt.
He en bra dag !


2012 04 20

Idag är det mera jobb som gäller. En sista dag innan en ledig helg. Kröp i säng sent i natt. Satt uppe och slappa ganska länge. Kan bli så ibland efter ett långt arbetspass. Man sitter och rensar skallen från arbete. Inget man behöver somna i när man har skallen i full snurr av jobb typ. Idag är det också en sån här morgon typ: Ska jag träna eller inte, ska jag träna eller inte???




Zara Leander.

Gittan:

Hej Danne!


Vad tycker du om Zarah Leander? Hon som bland annat sjöng in "vill ni se en stjärna".
Skulle vara intressant att höra din åsikt om henne!

Tack på förhand!



Hon var säkert bra på sin tid, men det är nog ingen som jag liksom gillar.Jag är ju inte riktigt i den generationen om man säger så.




Andreas Weise - Talking About A Revolution



Detta har jag fått kritik för.

Detta har jag fått kritik för. Att jag tar kort på mina barfota fötter. Så lägger jag upp en bild på min ena fot. Man har också berättat för mig att detta är en sanitär olägenhet och att jag skulle sprida bakterier omkring mig. Då ska jag säga såhär: Under en hel dag från tidig morgon till mitt i natten så är det säkert 1000 personer som går in och ut i en och samma buss under en hel dag innan den städas. Folk hostar, nyser och är kanske är sjuka , sånt kanske till och med smittar. Är man rädd för baciller och sånt så borde ju de vara något som är mycket värre än att jag tar av mig på fötterna. Dessutom kan man ju inte veta var folk har varit med sina kläder innan dom sätter sig i bussen. Har man "bacilleskräck" då borde ju detta vara en värre sak än att jag lägger upp min ena nakna fot eller kanske två nakna fötter. Efter detta kan jag också säga såhär: Jag har kört buss nu i några år. Jag jobbar ca 6-11 timmar om dagen, 4-6 dagar i veckan och jag träffar ca 300 personer under varje arbetspass.  Jag har totalt varit sjukskriven 5 dagar samanlagt på alla dessa år som jag har kört buss. Jag tror aldrig jag har blivit sjuk av dom bakterier som ev finns i bussen. Ändå sitter jag skjälv i bussen  flera timmar om dagen och träffar olika människor hela tiden.  Att det skulle finnas mer bakterier i en buss än vad det finns på andra ställen det tror jag inte ett ögonblick på. Om jag tar av mig på mina fötter så kan det väl knappast vara något som gör att bakterier och baciller (om det nu finns några) sprider sig fortare och blir till en sanitär olägenhet !!!


2012 04 19

Har varit ute på en grym PW. Jag pressade på allt jag ägde och hade och nu känns det bara bra.
Lite go mat har det ju såklart också blivit. Nu blir det underbart slappande ett tag innan det är dags för arbete.
Ha en underbart bra dag




Vi får se?

Xerxes:

Tja Danne, blir det någon resa utomlands i år? Eller fokuserar du alla pengar på köket?


Vi får se hur det blir ? Just nu är det ju köket som gäller, men efter att jag har fått alla pengar till detta så kan det väl mycket väl bli någon ny resa. Men det blir nog inte förrän tidigast till hösten i så fall. Jag vet ju inte heller hur jag tänker sen om några månader. Jag kanske fortsätter med renovering här hemma och då blir det väl ingen resa, mne vi får se hur jag funderar om några månader. Kanske blir det nya äventyr i år?







Första delen och andra delen.

Hemma från en kväll av arbete igen. kan samanfatt dagen såhär :
Första delen ? Alltså de jag körde innan rast kändes lite lång och seg även om den egentligen inte var de. Jag kan ju inte gnälla när jag bara har totalt 6 timmar av arbete.
Efter rast däremot så kändes det som tiden gick väldigt fort. Det var ju bra för det hade ju inte varit bättre om det hade varit tvärtom.


Detta har jag fått kritik för.

Detta har jag fått kritik för: Att jag ibland har på mig en sk Ferrari-jacka fast jag inte äger någon Ferrari.


Detta har jag fått kritik för.

Denna video fick jag kritik för. Inte för det jag sa i början. Men när jag börjar visa framfötterna då fanns det en och annan person som började skriva långa texter om risken för spridning av bakterier och att man inte accepterar att dessa barnsligheter håller på. Därför lägger jag upp denna video igen.



Bara arbete kvar för idag då.

Dags att jobba lite nu då. jag har haft en lugn och avspänd dag. Nu får vi se hur kvällen blir.
Ha en trevlig kväll !


Det går ju att fuska till bilderna lite.

Rebecca:
Hej!

Hur får du en sån vacker lyster på dina bilder? Den blå himmelen som du beskriver syns verkligen på bilderna! Även ICA skylten sticker ju ut. Har du en sån där proffskamera med zoom?

Skulle vara kul med svar!





Det finns ju  program som man kan ladda ner och sen kan man redigera sina bilder. Jag brukar använda mig av Picasa. Passar mig ganska bra för det är så enkelt att använda.



Egentligen har jag ingen aning?

Jonas och Frida

Läst din blogg sen du startade och tycker du verkar vara en toppengrabb.

Jag undrar vad du tar i bänk för vi pratade om att du tar 70, men då var det en som trodde att du tar mer än så. SÅ ÄR DET SANT?


Jag vet faktiskt inte vad jag tar i bänkpress. Jag tror inte det är så mycket för jag är inte så stark.




2012 04 18

Hej !
Skönt att man är igång med dagen. Jag har mycket av den vardagliga "trökgöran" att ta tag  idag. Gott att man inte jobbar förrän ikväll. jag har många timmar på mig att fixa och greja här hemma. Jag ligger efter med allt, men det är snart gjort när jag väl sätter fart. jag tränar inget idag, men jag lovar att jag ska köra på alla andra dagar denna veckan. Det känns ju så bra och är kul och allt de där.


Jag går nästan aldrig med kontanter på mig

Rebecca:

Vaför tar du ut din lön i kontanter.




Jag tar inte ut min lön i kontanter. Jag får in min lön på ett konto och betalar ofta med kort precis som dom flesta andra gör. Jag har inga pengar hemma som jag gömmer i någon madrass. Riktigt så gammeldags är jag inte.


Det är väl riktigt som du säger.

Sofie:

Hej Danne!


Hur länge har du gymmat? Känns som du gjort det flera år nu. Tycker inte man ser några resultat på dig men du kanske har blivit starkare? Vad känner du själv? Du kanske skulle lägga upp kosten bättre om du vill få bättre resultat.

Mvh Sofie


Jag har väl till och från tränat i flera år. Länge är de precis som du säger. Några rent synliga resultat får jag väl aldrig och det beror ju tex på att jag inte bryr mig så mycket om vad jag äter. Så där har du också rätt. Jag tränar väl kanske inte på ett korrekt sätt heller Jag kanske inte ens gör rätt sådär när jag väl kör mina övningar. Jag vet inte, jag har inte funderat på de så mycket.  Allt de där känns inte viktigt. Jag mår ju bra och jag känner mig pigg och fräsch pga träningen. Det också lättare att orka med vardagen liksom. Jag sover klart bättre om nätterna när jag är igång och tränar och det är lättare också att hålla sig lugn och avspänd samtidigt som man känner sig mer skärpt under dagarna. Jag är liksom nöjd med de jag får ut av min träning även om jag naturligtvis skulle kunna få ännu mer resultat om jag tex lägger om kosten. Men jag tycker liksom inte de där är viktigt. Det viktigaste är alltid jag mår bra av det och  det gör jag. Inget snack om den saken.






Jag har ju bara sparat i tre månader.

Pernilla:


Men hur i hela friden kan det ta dig så fruktansvärt lång tid att spara ihop 50 000 kronor om du sparar 10 - 15 tusen i månaden?!


Jag kom väl egentligen inte igång med mitt sparande av pengar till just detta projekt förrän i slutet av Januari i år. I December förra året månad  drog jag ju till Stockholm och brände på tok för mycket "cash" där (fast det var de värt och jag hade kul) . Dom pengarna skulle jag egentligen haft  detta som jag kämpar med just nu. Det var meningen, men frestelsen att "tagga" till Stockholm och ha en riktigt rolig ute kväll blev för stor. Hade jag inte gjort den resan så hade jag haft dom där 50 000 kronorna redan nu. Nu till slutet på april räknar jag med att jag har fått ihop ca 42 000 kronor. Då behöver jag en månad till för att nå målet som är  50 000 kronor.




Jag tror inte att jag är rik !

Staffan:

Sluta prata om dina pengar och ditt sparande. Folk bryr sig inte utan blir bara irriterade. Du är inte rik så låtsas inte vara någonting som du inte är!



Jag kommer inte att sluta skriva och prata om mitt sparande. Dettta är något just nu som är viktigt för mig och då bloggar jag om det precis hur mycket jag vill! Jag bryr mig inte om vad folk som läser min blogg tycker om de. Jag bloggar mest för min egen skull och jag skriver mycket om sparandet just nu för att då blir det lättare att kämpa på. Vill man inte läsa min blogg för att man inte gillar mig eller det jag skriver så behöver man ju inte gå in här och läsa. Jag har aldrig trott att jag är rik och jag har aldrig sagt  det heller. Jag är ju en vanlig "knegare" som kämpar på liksom. Du kan inte påstå att jag tror att jag är rik för det har jag aldrig skrivit. Det jag har skrivit det är att jag tex förra året fick loss över 100 000 kronor till mina resor som jag var iväg på. Det jag också skriver det är att jag sparar 10 000 -15 000 kronor i månaden. Detta betyder inte att jag är rik, men det har jag heller aldrig påstått. Så, jag tycker du ska sluta hävda att jag har påstått att jag är rik. Jag är inte rik men jag får loss dom pengar jag behöver för att förverkliga mina drömmar. Om jag är rik eller fattig det skiter jag i liksom.




Detta har jag fått kritik för.

Spruta skumpa är ju bara en kul grej liksom.


Detta har jag fått kritik för.

Jag har fått  kritik för att jag lägger upp bilder på mig själv med KALSONGER på.


Detta har jag fått kritik för.

Jag har fått kritik för att jag lägger upp bilder på mina PENGAR


Detta har jag fått kritik för.

Detta har jag fått kritik för att jag gör när jag är ute.


Detta har jag fått kritik för.

Bilder i duschen.


Kändes bara bra !



Då var dagens träning avklarad. Det känns bra och nu ska jag slappa lite innan det är dags för en ny arbetsdag.




Frikadeller




2012 04 17

Godmorgon !
Nu får de bli gymmet direkt. Bara att "tagga" dit och köra liksom. I eftermiddag har jag en lång arbetsdag igen. Så ser det ut och mer spännade än så blir det inte denna dag.

Jag kämpar på och får kritik för det av en och annan bloggläsare. Är det någon som inte gillar att jag om och om igen skriver att jag kämpar på så får det väl vara så. Jag bloggar ju bara för min egen skull och jag skriver mycket om det för att just orka kämpa på. För just ork är något jag  behöver ha mycket av om jag ska fixa "my dream"


Om man inte gillar mig eller min det jag bloggar om så är det ju bara att inte gå in här och läsa. Jag fattar inte varför man gör de? Men man kan ju inte förtså allt?

Nu blir det gym !!





Bra lösningar på alla problem.


Nu har man kommit hem ifrån arbete igen. Idag har det varit en bra dag. Arbetsdagen har defentivt inte varit bekymmersfri, men jag tog det bara lugnt och var helt avspänt i alla situationer. Jag tycker att jag löste alla små bekymmer och problem på ett bra sätt. Ibland när man har jobbat så kan man ju i efterhand tänka att man borde gjort annorlunda i en viss situation. Men i dag finns det inget. Jag hade över nio timmar av arbete. Det kändes hur lugnt som helst och jag var inte ens trött när denna arbetsdagen var slut. Ganska perfekt dag ju. Men det finns en sak som jag ändå tänker gnälla över. Jag käkade en kebab baguette och den smaka skit rent ut sagt. Men det är nog det enda med denna dagen som var fel annars har allt varit "great" !


Lyckan kommer lite smygande.

Var ute på en liten runda förut. Jag funderade mycket på min lilla "dream" och vad bra allt känns. Jag kämpar på nu och det är lite jobbigt, men i slutet på maj har jag dom första 50 000 kronorna till min dröm. Då känns det liksom meningsfullt att börja kolla lite mer på hur detta i praktiken ska gå till. Samtidigt kommer jag ju att spara mer pengar undertiden som kollar på köksrenovering och annat. När köket står klart (om de nu blir de först) så har jag redan mer pengar till annat. Om jag fortsätter med den stora "drömmen" eller om jag gör nått annat, det får vi se. Men allt känns väldigt bra med detta just nu. Så lyckan kan man säga kommer lite smygande.



2012 04 16

Godmorgon !
Det är måndag igen och det är ny vecka och för mig är det bara att köra vidare. Jag vaknar upp efter en hemsk mardröm. Jag kommer att ta mig ut på en PW. Solen skiner och jag har massor med energi och jag kommer att få ännu mer efter detta så det är bara att köra på. I eftermiddag ska jag jobba igen och det är ju bara att köra på med de också. har en ganska lagom bra vecka. Några långa dagar och några korta dagar och en ledig helg. Tränar jag på nu bara så kommer det nog att bli en bra vecka. Nu är det PW som gäller.


Hur bra som helst !

Jag kollar ofta på alla dessa videoklipp som finns på dom artisterna som var med år 2010 i programmet Idol. Ett favvoår var just 2010. Det fanns så många bra artister som man fick se då . Jay Smith, Andreas Weise, Olle Hedberg, Minnah karlsson, Linda Varg osv.. Hur många som helst det året som var hur bra som helst.


Jag hoppas jag kör på.

Har kört ett pass på gymmet. Jag kämpar på och det är ju bra. Jag kämpar ju med att komma igång liksom. Få upp lite tempo. Det tar ju emot ganska snabbt och det känns fortfarande att man har varit bort från de ett tag. Men kör jag ändå på såhär nu i några månader utan några längre uppehåll så kommer detta att bli jättebra.
Jag kämpar ju på med mitt sparande av pengar och jag känner att det är väldigt mycket jag måste göra för att komma fram till slutmålet  och förverkliga min dröm. Träningen kan vara en sak som gör att jag faktiskt orkar fortsätta kämpa på med min dröm. För jag tror att om jag skulle misslyckas så beror nog det säkert på att jag inte orkar kämpa på. Om jag tränar på så borde jag ju få lite extra energi till att kämpa på med tex att nå min dröm. Chansen blir liksom större att jag en dag fixar detta.

Man blir ju också lite piggare i sin vardag, man sover bättre och det känns lättare att jobba. När jag tänker på allt detta så kan jag lätt motivera mig till att fortsätta kämpa på med träningen. Även om det känns tungt och tar emot så blir så mycket annat i livet som känns mycket lättare och man mår såklart bättre också.

Det  kommer också att bli svårt att komma med dåliga bortförklaringar som tex: Idag hinner jag inte för jag har för mycket annat att göra. Gymmet där jag tränar  har man tillgång till från klockan 05:00-23:00 nästan året om. (undantag för vissa helgdagar) Med dessa tider blir det svårt att säga att man inte orkar eller hinner. Om jag jobbar en förmiddag och jag har klivit upp klockan 03:15, har varit uppe, jobbat på och allt de där. Det är ju såklart inte konstigt om man när man kommer hem  tex vid kl 14:00 känner sig helt "död". Men det är ju bara att gå och lägga sig, sova till typ kl 18:00. Sen har jag ändå 5 timmar på mig att ta mig bort till gymmet och köra ett pass. Jag kan inte skylla på något längre.  Nu kan jag ju till och med sova ganska mycket innan ett träningspass. 


Go middag !

Har käkat lite fläskfilê med potatisgratäng. Alltid lika gott med fläskfilê. Det är nått speciellt med just de.
Nu blir det slappa et tag och sen tar jag mig bort till gymmet. Det ska bli kul !!


Allt känns perfekt !

Var ute på en PW tidigare idag. Känns bra att det har blivit lite fart på mig igen. Kommer naturligtvis att fortsätta köra på nu. Mår ju riktigt bra av detta såklart. Det är ju något man vill göra.  Allt känns perfekt ! Så nu kör vi...
I eftermiddag får det bli gym. POWER POWER POWER liksom..




En matkasse är lättare att bära hem än två.


Midsommarglöggen

Jag tycker också att det är tråkigt att laga mat till mig själv, även om det inte smakar lika bra eller är lika "lyxigt" som maten du hämtar. Men att du inte "orkar" bära hem mat själv låter lite märkligt med tanke på hur centralt du verkar bo.


Vad tror du händer om du träffar en tjej som du gillar, varpå du berättar att du ALDRIG lagar egen mat?
No offence, men jag tycker att det är rätt barnsligt tänkande som du radar upp (anledningarna till varför du alltid äter hämtmat).

Vänliga hälsningar


Det är ju hela grejen liksom som gör att jag äter ute varje dag. Det är tråkigt,inte roligt att laga därför gör jag inte de. Det där med att jag inte orkar bära hem så mycket mat är ju bara en liten del i allt liksom. Det är ju inte lika jobbigt att bära hem en matkasse som det är att bära hem två. Så varför bära mer när man inte behöver liksom? Jag är ju av åsikten att kan man ha så lite vardaglig "trökgöra" som möjligt att greja med. Då har man det bästa livet liksom. Laga mat tar bara en massa tid, tråkigt är de, mycket disk blir de och  pengar har jag så jag behöver inte bry mig om det där med matlagning och därför gör jag inte de heller.


Om jag någon gång skulle träffa en tjej och jag säger till henne att jag ALDRIG lagar mat så tror jag inte att de händer något dramatiskt för de. Jag tror inte det är något som vi ens kommer att diskutera. Det finns ju tjejer som tex inte gillar att tvätta bilen. Om någon skulle säga det till mig så tror jag inte jag skulle tappa hakan för de. Samma sak tror jag det är om jag berättar att jag aldrig lagar mat. Sen är det ju också så att jag sparar ju ändå 10 000 - 15 000 kronor i månaden, trots att jag köper mat ute varje dag. Så det känns bara löjligt att ens tänka tanken att jag skulle ställa mig här och laga mat till mig själv när matlagning är något som jag inte har något intresse av.



2012 04 15

Då var det ny dag igen. Hoppas ni har sovit gott eller att ni kanske har haft ett bra party eller nått hela natten. Jag har sovit och jag slocknade tidigt igår. Kanske inte var bra att träna för jag blev ju så trött alldeles för tidigt :)
Får se hur jag gör idag, men jag tror det får bli gym idag också, men jag väntar till eftermiddagen. Nu vill jag ta mig ut på en PW. Solen skiner och tar jag mig bara ut så vet jag att detta kommer att kännas hur bra som helst.
WOW ! Jag har fått lite ny energi igen:)
Ha en bra dag !





En bra dag och en fin kväll !

Det har varit en bra dag. Solen lyser ända in på sena kvällen. Jag har haft en bra. Skönt att jag tog mig till gymmet. Det myser jag på lite nu och jag ska såklart köra i morgon också.
Jag var och handla lite ikväll. Tänkte såklart på de där med att jag inte lagar mat själv. Om jag nu hade gjort de då hade jag fått handla hem mycket mer och usch så tungt det hade blivit att bära hem då.


Jag mår bra nu också - Sparar pengar gör jag ju i alla fall.

RS

Hej danne!


Varför lagar du inte din egen mat? Du skulle spara mycket pengar på det och samtidigt få i dig en nyttigare kost vilket i sin tur leder till ett bättre välmående.


Vi tar det en gång till då !
Jag lagar inte mat för att:

1. Det är jobbigt att bära hem från affären
2. Det är de tråkigaste jag vet
3 jag gör hellre något annat av den tiden som det tar att klaga mat
4 Jag kan spara mycket pengar även om jag äter ute varje dag.
5. Jag mår bra av den maten jag äter. Mår jag dåligt någon gång så beror det inte på maten. Däremot så lagade jag mat under en period förra året och det var inte roligt, det var inte gott och dert gjorde defentivt att jag mådde sämre.
6. Det blir så mycket mer disk när man ska hålla på att laga egen mat. Vill inte diska så mycket heller.
7. Slutsats: Jag komer aldrig att laga egen mat.



Tar det lugnt ..

Har legat och vilat lite. Skönt efter middag och träning att bara ligga och slappa.
Nu får det bli några ärenden. Här kan jag ju inte ligga hela kvällen.
Det är skönt att man är ledig.


Dagens lunch och den ständiga diskussionen !



Opanerad shnitzel med stekt potatis..









Det är en fin dag och jag är nöjd.

Hej !
Jag är så nöjd med denna dagen och jag kommer att vara det även när jag går och lägger mig ikväll. Det är ju en fin och solig dag med klarblå himmel. Inget regn eller nått sånt. Dessutom har jag tränat och även om det inte var  det bästa passet så är jag nöjd att jag gjorde de idag. Ätit gott har jag också gjort. jag hämtade lite mat ute och efter de räknade jag lite för att se så jag håller budget. Det gör jag nästan exakt. Bättre kan det inte vara just nu.


Kan man få upp tempot så blir nog detta bra.

har varit och kört ett pass på gymmet. Det känns att man har varit borta ett tag för jag har ju vilat ett tag från det. (Jag säger så för det låter bättre än att säga att man har varit slö) Jag behöver nu bara komma igång, få upp lite tempo och hitta tillbaka till en regelbundenhet av träning som känns bra. Nu kör vi på ett bra tag framöver utan att fundera så mycket på hur det känns. jag hoppas jag orkar kämpa på fram til att jag tar min sommar semester i alla fall. Den är i slutet på juli och in i augusti. jag har ju mycket tid till att träna på så jag kan absolut inte skylla på någonting.


2012 04 14

Godmorgon !
Ska börja dagen direkt med att ta mig bort till gymmet. Jag gör det direkt för annars är det väldigt väldigt stor risk att det inte blir av. Det var längesen jag var där nu. Typ två veckor eller nått. Men nu jäklar kör vi. Jag var på väg "down" här, men jag räddar mig själv lite nu från att helt tappa bort detta nu. Så känns de.
Ha en bra dag  !






Vad bra de kändes.

Jag var ute förut för att hämta lite mat. Har inget hemma och det lättaste är ju att gå ut och köpa något som man bara kan äta direkt. Jag kände bara hur underbart härligt det var att promenera riktigt ordentligt. Jag tog ju en liten omväg korvkiosken och jag kände bara att varför har jag inte varit ute mer och bara promenerat denna veckan? Det är ju något jag gillar egenetligen. Men jag har väl varit för slö och jag har väl trott att det bara kommer att kännas jobbigt. Efter kvällens lilla runda så ska det bli skönt att imorgon dra igång träningen igen. Jag har inte varit på gymmet på över två veckor tror jag och denna veckan så var denna promenad den första på 5 dagar. Fy skäms på mig ! I morgon är det jag som tar tag i detta. Jag är ledig och jag får sova ut så det finns inget att skylla på längre.









Fick mig att fundera på min barndom.

Jag satt i morse och lyssnade på Rix Morronzoo. Bra start på dagen är det ju när man går upp så tidigt som jag gör ibland. Skönt att de där programmet finns liksom.

En sak som Titti Schultz prata om var en vårdnadstvist som nu har pågått i typ sex år. Igår hade hon varit i Jönköping (tror jag att det var) på en rättegång. Det handlar om en pappa som vill ha gemensam vårdnad om sitt barn. Titti var där som karaktärsvittne eftersom hon hade levt med denna man i ca 5 år och hon är där för att berätta att han är en bra kille och har aldrig varit hotfull eller så. Jag kan såklart inte alla detaljer om detta, men vad jag förstår så är de såhär: Pappan i detta vill ha gemensam vårdnad om sitt barn. Han vill ha insyn och följa sitt barns uppväxt och han vill liksom att hans barn ska träffa båda föräldrarna lika mycket. I detta fallet så är det mamman som stretar emot och hon vill ha ensam vårdnad om sitt barn. Det är vad jag har förstått av de Titti sa i morse på radion.  Det finns något i lagen som inte gör det helt enkelt för pappan att få gemensam vårdnad om mamman inte själv vill de. Pappan i detta fallet är synad i alla möjliga instanser och  Titti säger ju som karaktärsvittne i detta att denna man det gäller är en bra kille. Men de verkar som att sålänge mamman inte vill och hon är en bra kvinna liksom så finns det inte mycket man kan göra som appa till ett barn. Det vad jag har fattat av detta med vårdnadstvister och allt detta kan man ju såklart ha massor med åsikter om. Jag ska inte ha de eftersom jag inte kan just detta fallet så bra. Jag vet ju inte heller så mycket om vad lagen egentligen säger och så heller.  Jag hörde ju bara en kort version av det som Titti sa på radion i morse.


Det som fick mig att fundera när jag hörde detta det är ju att jag själv har varit barnet i en vårdnadstvist en gång i tiden. Mamma och pappa bråkade ganska mycket om vem som skulle ha mig. Jag har inga direkta minnen av just själva vårdanadstvisten så. Jag var ju väldigt liten, men det blev i alla fall så att pappa fick vårdnaden. Jag skulle åka till mamma på vissa lov och det blev väl bestämt typ varannan helg. Någon månad över sommaren osv... Ungefär så, jag minns faktiskt inte riktigt. När jag blev lite äldre så bestämde jag ju ganska mycket själv om var jag vill vara när jag var ledig en helg eller hade lov i från skolan. Jag hade ju också ganska tidigt börja lira pingis och den var väldigt viktig, och blev väldigt viktigt för mig så de där sk schemat om var jag skulle vara och när det brydde jag mig inte så mycket om.

Jag minns som sagt inte mycket av själva vårdnadstvisten fram till att ett beslut var taget om hur det skulle bli. Vad jag däremot minns och som jag också då tyckte var jobbigt det var att mina föräldrar fortsatte att bråka om mig efter att alla beslut liksom var tagna. Man tog det liksom ett varv, två varv eller varför inte säga tre varv till. Det minns jag att jag tyckte var jobbigt. För att aldrig liksom veta vad som gäller eller varför det var på ett visst sätt det ena halvåret för att sen få veta att nu är de på ett annat sätt. Det var såklart svårt för mig som litet barn att förstå något av. Nu vill jag ändå säga de att detta är inget som jag idag mår dåligt av. Det var jobbigt då när det bråkades som mest och det gjorde det väl egentligen efter att vårdnadstvisten var över. Mamma och pappa fattade egna beslut utan att prata med varann och ibland gick det så långt så att typ olika myndigheter fick rycka in och säga att detta är inte rätt och riktigt så får man inte göra. Det finns ett annat beslut det måste följas, sån är lagen. Typ så kunde det faktiskt vara.

Jag har nu på senare år börjat förstå mer av hur det var då, men det är inget som jag liksom mår dåligt av idag. Det är inget som jag har ältat och behövt tid på mig att bearbeta. Jag har för längesen konstaterat att allt de som var då är ju inte mitt fel. Vad ska man som barn göra åt att ens föräldrar bråkar? Det tror jag faktiskt att jag insåg väldigt tidigt att oavsett vad dom bråkar om så är det aldrig mitt fel. Det är något som jag än idag vet att inget var mitt fel så varför ska jag må dåligt av de eller älta vad andra människor gör. Jag som litet barn kunde ju inte gjort något för att det inte skulle bli som det blev. Dessutom mår jag ju bra idag. Jag lever ju faktiskt nästan det liv jag vill leva. Kan jag bara förverkliga mina drömmar nu så är jag nöjd sen. Tänk att en sån stor grej som det var då. Bråket om mig då, det spelar ingen roll för mig, överhuvudtaget idag. Mewn det är klart att man ibland kan fundera över de. Tur att man har en blogg så man kan skriva lite när man börjar att grubbla.


2012 04 13

Nu är man ledig och jag behöver inte gå upp tidigt mer på ett tag. Jag är helt slut efter denna veckan. De där med upp hur tidigt som helst och ingen träning det är inte att rekomendera. Jag lovar mig själv nu att i morgon och minst en vecka framåt ska jag se till att träna mycket. Sen hoppas jag att jag bara kör på. Det borde funka eftersom jag har sovmorgon ett tag framöver. Nu jävlar får det bli lite mer POWER i Danne!!!


All I Need Is You.



5 från idag

Dagens väder: Äntligen skiner solen igen. Fint vårväder har det varit idag.
Dagens suck: Fortfarande trött och alla verkar träna utom jag. Måste ändra på detta känner jag. LOVAR att börja i helgen för då är jag ledig och nästa vecka behöver jag inte gå upp så tidigt på morgonen som jag gör denna veckan. Orkar jag inte då? Då vet jag inte vad jag ska göra.
Dagens positiva tänk: Svårt idag, men detta funkar alltid. Jag är grym på att hålla min budget. Den stämmer med 58 kronor plus.
Dagens färg på mina skjortor: Vit på jobbet och blå hemma.
Dagens lunch: Pannbiff med pepparsås




2012 04 12

Skönt att vara hemma är det. Har haft en helt vanlig dag på jobbet. Hela mitt liv känns ganska vanligt just nu. Jag jobbar på, käkar och gör lite ärenden. Jag sparar pengar också. På tok för mycket känner jag. Det sliter på mig, men jag vill fixa detta med att spara ihop 50 000 kronor till slutet på maj. Det är tufft och det går inte bättre än jag trodde utan det är precis som jag trodde. Jag håller budget exakt.  Jag trodde bara inte att detta skulle slita på mig som det har gjort. Men det får väl vara såhär. Det är tuffare för mig att spara pengar i år än vad det var förra året. Jag får acceptera de. jag vill ju inte ge upp, men visst skulle det för en kort stund kännas bättre. Fast sen kommer jag ju att ångra mig och det blir ju bara ännu tuffare att börja om igen.


Kanske bara dåliga bortförklaringar ?

Jag är på väg att dra på mig lite fula ovanor. Känner mig mest slö och trött. Förra veckan körde jag inget gym. Tyckte inte det var så farligt för jag kände mig ändå ganska bra rent fysiskt och körde ju en hel del PW och promenader. Denna veckan har jag inte gjort varken det ena eller det andra. Får lite dåligt samvete för egentligen vill jag köra, men orkar liksom inte. Det finns mycket annat som jag kämpar med nu. Det tar på krafterna liksom och sen har jag några saker som jag tyvärr oroar mig för fast egentligen borde jag inte göra de. Ok! Detta känns som dåliga bortförklaringar och det är de väl också. Saken blir inte bättre av att jag läser massor av andra bloggar och såklart så skriver hur många som helst att dom tränar mycket och lever ett sunt liv liksom. Jag tror inte dom bluffar för det är bilder och det är text. Väl dokumänterat liksom. Jag vill också vara så duktig och ha träningen som en naturlig del i mitt liv, men jag orkar inte. Kan inte ta tag i mig själv och kämpa med detta också. Jag har ändå rört mig mycket den senaste tiden så än är det väl inte så farligt ? Men jag känner att jag är på väg att komma in i en dålig trend och få det som vana att strunta i min träning.
Egentligen är det ju så enkelt. Det är ju bara att köra på och inte fundera. Jag har ju hur mycket fritid som helst om man tänker efter lite.  Fast jag funderar för mycket och jag orkar inte i alla fall. Usch vad jag känner mig gnällig och dessutom slö. Det positiva är ju att det finns ingen risk att jag bränner ut mig.



Kalops med rödbetor !

Riktigt gott detta ! Har ju haft några dagar annrs av bakfylle käk, mat som jag inte har varit sugen på och annan mat som när man fick det på tallriken verkade lyxig, men i själva verket var det inte alls märkvärdigt..


Jag rullar på.

Tjena igen !
Jag kämpar på och har nu varit igång några timmar. Det är ganska lugnt att köra. Ibland har man en 15-20 minuter över lite här och där. Ganska skönt att ha ett sånt jobb faktiskt. Köra något varv, ha en paus och köra ett varv till för att sen kanske gå på rast. Tänk om allt här livet kunde vara så enekelt ...


2012 04 11

Godmorgon ! Har precis börjat en ny dag och jag har arbete som väntar. Ska starta en buss och köra upp till NÄL och börja där. Det är bara att jobba på kämpa och slita. Någon dag får man lön för mödan. Sånt är livet liksom..
Ha en bra dag !


En väckarklocka och jag har nog aldrig fått mat så snabbt.

Gick ut en sväng förut. Skönt att sträcka på benen lite. När jag kom till järvägsövergången i närheten av Änggatan så började klockan ringa som varnar för tåget.  jag stog just då på spåret och jäklar vad rädd jag blev eftersom jag inte var beredd på de där. Men då vaknade man till i alla fall.
Jag var ute för att hämta mat. Snacka om snabbmat ! Jag tror aldrig att jag någonsin tidigare har fått mat så snabbt från de att jag beställer till jag har maten i en påse och kan gå hem. Det tog max 1 minut..
Grymt coolt !!


Kvällens måltid..




Slö Danne !




2 Planking bilder !



2012 04 10

Godmorgon !!!
Dags att jobba igen och jag är i full gång med att hitta alla kläder jag ska ha på mig. Skjorta, slips och allt annat ska jag leta upp klockan "tidig morgon"


Terrorattackerna i Norge förra året.

Om en vecka inleds rättegången mot Anders Behring Breivik. Han är mannen som är ansvarig för att ha dödat totalt 77 människor i två terrorattacker i Norge den 22 juli 2011. Två attentat som han hade planerat i flera år.  Jag sitter och tittar på ett videoklipp som handlar om detta. Det är skrämmade när man tänker på att en människa kan under så lång tid planera och sen genomföra såhär hemska saker.




Hade förväntat mig att det skulle vara bättre.

Jag har varit ute och käkat lite. Jag provade ett ställe här i stan som jag aldrig har testat förut. Det var inget fel på den maten jag åt, men på något sätt hade jag förväntat mig att allt skulle vara bättre. Jag är väldigt kräsen  eftersom jag äter så mycket ute och är det en restaurang då är det inte vad som helst som duger känner jag. Köper man mat i en korvkiosk då vet man att man inte kan begära så mycket. Det är billig snabbmat och det vet man innan.  Men går man till en restaurang  är det inte mycket som får kännas fel. Det är vad jag tycker i alla fall. Detta hade jag förväntat mig mer av. Jag tror inte jag kommer att gå tillbaka igen, men det är kul att prova runt lite.


Skönt med en ledig dag.

Godmorgon !
Skönt med en ledig dag. Jag städar och grejar här hemma. Jag går väl ut och unnar mig lite mat sen för ca 250 kronor eller nått. Jag har varit så duktig med att hålla budget så den tillåter faktiskt att jag unnar mig lite. Fast bara lite. Jag måste ändå fortsätta kämpa på. Jag har inga 50 000 cash än. Men jag känner ändå att jag börjar närma mig och även om det har varit tufft och fortfarande känns kämpigt med detta "maxsparande"  av pengar så går ju faktiskt allt som planerat och då kan jag ju inte vara något annat än nöjd.


Bättre än att vara ledig.

Nu var denna helgens arbete över. För ovanlighetens skull så kände jag att denna helgen var det bättre att jag jobbade än att jag hade varit ledig. Vet inte varför jag känner så för jag brukar ju värdera ledigheten högt. Kanske beror det på att det var ändå en ganska behaglig helg att jobba. Det var lugnt och jag hade ganska korta dagar. Denna dagen kändes kanske lite seg. Blir lätt så när man har jobbat natt passet innan. På natten ska man sova typ, men de var ju lugnt att jobba då med. Bra helg  allstå. Nu ska det ändå bli skönt med en ledig dag i morgon.


Svar på en fråga !

Johanna:

Hej Danne. När du har löst bostadslånet och renoveringen lär du ju inte har mycket undansparande pengar kvar?

Är det inget som känns jobbigt?


Jag tänker nog inte riktigt så. När jag löser bolånet så kommer jag att ha mer pengar över på de jag tjänar varje månad. Jag behöver alltså inte ligga och betala på bolånet som jag gör nu. Den utgiften försvinner helt.  Dessutom är det säkert så att den dagen jag har fixat detta så har jag förhoppningsvis högre lön än vad jag har nu. En lösning av bolånet sänker den fasta utgiften på bostaden. Högre lön och sänkta utgifter gör ju att jag har mer pengar över i månaden att röra mig med än vad jag har nu. När jag har löst renoveringen så har jag ett trivsamt hem och det är de jag vill ha och inte en massa sparade pengar som bara ligger på hög. Om jag inte har någonting sparat, men har fixat både bolånet och renoveringen då har jag det ju precis som jag vill ha de och drömmer om.  Jag vill vara skuldfri och trivas i mitt hem. Det är det viktiga för mig. Det kommer inte att bli jobbigt om jag har fixat allt. Det jobbiga och tuffa är att fixa allt, men jag kämpar på.



Inte så gott !

Har varit ute och fixat lite käk. Äkta bakfyllekäk. För det är det väl när man köper en burgare i någon sunkig korvmoja? Har ingen bakfylla ju så jag kan inte riktigt motivera varför jag gick ut och köpte detta. Gott var det inte heller ...









Åker hellre limmo för dom pengarna !




Ganska behagligt har det varit.


Hemma från nattens arbete. Det hasr varit många denna påskafton som har snackat blogg och vill ta bilder på mig och så.  När jag kör nattbuss är det alltid mycket med de. Ganska behagligt har det varit att köra. Både fredag och nu då lördag har varit hur lugn som helst. Rätt skönt faktiskt att jobba då. En storhelg har man väl också lite mer betalt än en vanlig helg tror jag. Känns helt perfekt då att det är så lugnt att köra liksom. Mindre jobb och mer betalt. Det är väl så man vill ha de:) I morgon är det jobb igen och då har jag ett ganska kort pass. Det blir great det också.


Dags för mera jobb.

Då ska man jobba igen. Bussen ska rulla även en Påskafton. Jag fortsätter med att kämpa på, som vanligt. Påsken är inget undantag.
Ha en trevlig kväll !

Lite bilder från gårdagens arbete...



Underbara slappar dag !

Har en bra slappar dag och egentligen gör jag ingenting. Ser mest till att bara vara liksom.  Jag har varit ute och hämtat mat. I stan är det massor med människor. Det är mycket barn som har klätt ut sig till kärringar och gubbar. I påskens tecken menar jag ju då. Fint väder är det och solen skiner. Underbart med vårväder ! Om man nu kan säga så när det har kommit snö nu igen??
HMMM..
Ha en fortsatt bra dag !






Glad Påsk !

Godmorgon på er och Glad Påsk !

Jobbade kvällen igår och tiden gick väldigt fort. Helt plötsligt var passet slut och det kändes som jag knappt hade börjat. Ska jobba ikväll också. Känns de likadant då så blir ju detta en ganska behaglig jobb-helg. Dessutom har jag aldrig något emot att jobba storhelger och andra dagar då många är lediga.

Hoppas ni får en bra dag och ännu en gång GLAD PÅSK !




 





Nu jobbar vi lite också.

Dags att hitta en buss och jobba på lite nu då.
Ha en trevlig kväll !


Nu blir det slappa.

Full rulle hela förmiddagen, men nu taggar jag nog ner lite och bara slappar. Har käkat lite och nu lägger jag mig nog och läser lite. Kanske somnar jag, men det är nog bara bra för jag ska ju jobba ikväll och då måste jag ju hålla mig vaken. Får ställa klockan bara nu så jag inte försover mig. Lite pinsamt om man skulle göra  de när man ska jobba kvällen.


Lite magisk känsla.

Har varit ute på en behaglig PW. Var ute i en timme och kämpa på. Det märks att det är röd  dag ute på något sätt. Vänersborg känns ganska öde och dom männiksor jag möter är hundägare eller andra motionärer och träningfreaks.

Fick lite magisk "feeling" när jag fick se ett pingisbord stå där aldeles för sig själv. Jag insåg va längesen det var jag stog vid ett pingisbord. Jag blev som ett litet barn när jag nu fick se ett. Åh ett pingisbord måste ställa mig vi de, vill ta lite bilder, WOW liksom. Lite magisk känsla där.
Efter denna fantasiska upplevelse så får det nu bli lite mat.


Långfredag ..

Det är full fart för mig ävenredan nu. Jag har satt igång maskiner i tvättstugan. Jag ska städa upp lite här hemma sen. Men innan jag tar tag i städet ska jag ta mig ut på en PW. Ikväll har jag jobb så idag blir det full rulle. Det känns kul !


Kanske kan dra till "vegas" och fixa drömmen?

Jag kanske kan dra till Las Vegas. Tänk om man skulle kunna ha lite tur och vinna lite cash för att sen kunna fixa det man drömmer om. Coolt vore de ju, men man spelar ju verkligen bokstavligt talat med drömmen. Det är ju inte ofta en resa går med vinst.  Men i vegas är det möjligt ju. Fast chansen är ju väldigt liten. Känns säkrare attvara hemma och kämpa på:)


Kvällens tankar ..

Undra om jag någon dag kommer till den punkt där jag vet att nu har jag förverkligat mina drömmar? Jag vill renovera allt i denna lägenhet och lösa bolånet, men när vet jag att detta är fixat? Jag vill ju kunna säga en dag att nu är det färdigt, jag har fixat detta och nu är jag nöjd.

När det gäller bolånet så är det ju inte svårt att veta. Denna dagen jag är skuldfri då är de fixat. Enkelt liksom..

Renoveringen däremot kan bli tuff, men den är såklart inte omöjlig. Om vi tar köket så har jag ju tänkt såhär:
Jag ska "blåsa" ur allt och göra helt nytt. Byta ut alla gamla vitvaror, riva ut skåp och göra om liksom.  Jag ska ju ha nya grejor också. Allt de där som man behöver i ett kök för att man ska kunna laga mat och ha något och äta på och med. Är jag klar sen när jag har fixat detta.? Hmmm ... Jag kanske vill ha nytt köksbord också. Jag vill defentivt ha lite nya gardiner och blommor och sånt i mitt fönster. Nu har jag fått med allt som jag vill fixa i köket. Fixar jag allt de här då kan jag säga att köket är klart sen.

Men det är ju samma grej när det gäller  rummen, hallen och badrummet. Någon har sagt till mig att jag aldrig kommer att komma till den punkt där jag känner att nu är allt färdigt. Jag kommer alltid att hitta saker som jag vill renovera och fixa hela tiden liksom. Dessutom måste ju saker och ting underhållas och bytas ut.
Det är naturligtvis sant, men jag tror ändå att en dag kommer jag att känna att "yes" jag fixa detta.

Köket kan jag ju se att när allt är utbytt och jag har fixat nya grejor för att ha i köket samt nya gardiner, dukar och lite blommor då är det klart. Få se nu, jag borde kunna ha samma tänk i mina rum och hallen samt badrummet.

Sovrummet.
* Tapetsera, måla tak och dörrkarm, lägga nytt golv.
* Bort med gamla möbler och ev in med en nya byrå eller nått att ha kläder i. Alternativet är att jag bygger upp en garderob eller nått ..
* Ny lampa i taket kanske över sängen eller två stora vid sidan av den.
*Sängen är det inget fel på så den får nog stå kvar.
Där tror jag sovrummet är klart.

Vardagsrummet.
Här sitter jag och bloggar, ser på tv och får massage i stolen. Vad vill jag med detta rummet? När känner jag nu är jag klar? såhär tänker jag nu:
Tapetsera, måla tak, slipa golvet och lägga på nått lager vax. Bort med alla gamla möbler så som soffa, några stolar och ett bord. Jag vill ha en ny soffa och ett skrivbord i detta rummet.  En ny äkta matta och ett nytt litet bord framför soffan. Om tv:n fumkar får den vara kvar sålänge den går att titta på typ. Desamma gäller massagestolen och min dator. Detta kan bli tufft och för att göra det lätt så borde jag säga att jag är klar när jag har Tapetserat, målat taket, slipat golvet och lagt på nått lager med vax. Kanske kan jag säga de, men jag vet inte? Det är ändå inte aktuellt nu och mycket kan hända innan det dags att tänka på vardagsrummet. Men jag tycker ändå jag vet ganska bra hur jag vill ha vardagsrummet.


Hallen
Måla tak, tapetsera och sen funderar jag på att ta bort den garderob som står där så att hallen kanske blir större. Fast vad ska man med en stor hall till? Kanske bygger jag en ny garderob som ser lite snyggare ut en den jag nu har där. Ny lampor i taket. Golvet behöver jag nog inte göra något med. Jag tycker det är fint som det är och det är  riktigt bra kvalitet också.
Där har vi tankarna om hallen.

Badrummet
Vet inte riktigt vad som är möjligt att göra  Metoden ut med och sätt in nytt är det som gäller i alla fall. Kakel ända upp till taket, måla taket, nytt skåp och en toalettstol såklart Jag vill gärna ha ett bubbelbadkar eller nått liknade. Värme i golvet är en tanke också.


Något i denna stilen tänker jag och det är liksom drömmen. När jag skriver ner det såhär hur jag vill förvandla lägenheten så är jag ganska säker på att jag vill fixa detta. Jag vet inte hur hårt jag kommer att "köra" med sparande och renovering? Kanske kör jag stenhårt och försöker fixar detta så snabbt det bara går och inte gör något annat överhuvudtaget. Eller så kanske jag tar något i år i taget (tex köket i år ) och sen kanske jag väntar till tex nästa år och kanske reser eller gör nått annat istället innan jag tar nya tag och gör något mer i detta som är min dröm. Jag är ganska klar med vad jag vill åstakomma, men jag funderar på om det verkligen går att nå den punkten där jag kan känna: NU ÄR DET KLART. JAG HAR FÅTT DET PRECIS SOM JAG VILL . JAG HAR NU FIXAT MIN DRÖM.



Dagens TWEETS !

Följer ni mig på Twitter? Tänkte dela med mig lite av vad jag har Twittrat idag.

Skärtorsdag idag ! Glad Påsk på er..

Skulle vara kul om man någon dag får förtroendet att föreläsa om något. Undra vad de skulle handla om och vad det blir i så fall?

Kom på att jag har kört väldigt lite gym denna veckan. Får lite dåligt samvete nu. Men en del POWERWALK har det blivit i alla fall.

Dags att handla lite inför påsken. Men jag köper nog inget äckel godis. Godis är gott, men det är något med påskgodis som smakar häger.

Fixade en beskrivning av mig. Har en blogg. Gillar att resa och förverkliga mina drömmar. Är mycket en allt eller inget människa. Kram!

Lyckan uppstår när jag ser sopbilen utanför mitt fönster. Jag har kört fram soptunnorna på rätt dag och jag håller mig då vän med mina grannar.

Känns som alla är lediga i påsk utom jag ! Men det är inte så ju. Folk blir ju sjuka, polisen måste rycka ut och fler bussar måste köras.




Samtal med ett bloggfans !

En av mina bloggfans träffade jag i mataffären tidigare idag !
Hon har prata med mig tidigare, men då har hon bara sagt typ: Tja Danne ..
Nu var det lite mer än så.

Hon- Danne !
Jag- Hej !
Hon- Jag vill precis som du åka till USA, men jag vågar inte flyga.
Jag- Då blir det nog svårt att komma dit då om du inte tänker flyga.
Hon- Man kan ju åka båt.
Jag- Det går väl egentligen inte ?
Hon- Det går ju, för det är ju hav i mellan liksom.
Jag- Ha ha ! Tänkte inte på de..








Fixa dina ägg i påsk !

Fixa dina ägg i påsk som iJustine !




Nytt kök - bilder.

Jag råkade googla typ NYTT KÖK BILDER. Det skulle jag aldrig ha gjort. Jag inser att det kommer inte att bli lätt att bestämma sig för hur just mitt evetuella nya kök ska se ut.


2012 04 05

Godmorgon !!! Nu börjar påskhelgen känns det som. Jag är ledig idag och det känns inte helt fel. Vad sitter man och funderar över denna morgon? Jag behöver inte fundera på vad jag ska göra i helgen. Jag har massor med jobb i så gott som hela helgen. Det känns bra att man liksom kämpar på. Jag är ju heller inte riktigt den typen av människa som tycker att när det blir en storhelg eller något liknade så måste jag vara ledig. Bättre att man får vara ledig när det mer passar mig.


Jag gillar att vara ledig lite mer under sen sommaren eller under hösten. Mydket av den vardagliga stressen börjar ju där under sensommaren och under hösten . Folk har då kommit tillbaka till arbete och skolorna är igång. Då är jag gärna ledig så jag liksom kommer ifrån den vardagliga stressen. Under större delen av sommaren jobbar jag gärna på för då är allt så lugnt. Om man bortser från en och annan typ festival helg. En annan period som jag gillar att vara ledig på det är i början av Januari typ. Då har ett nytt år dragit igång och det är riktigt häftigt att starta de med att göra något utöver det vanliga vardagliga. Dra på en resa till Thailand är ganska perfekt där tex. Men det kan också vara något helt annat. Det viktiga är inte att komma till ett varmare land utan det viktiga är att man startar liksom det nya året med att göra något som man tycker är kul och riktigt häftigt. Gärna något som har med lyx och bränna "cash" att göra.


Jag värderar ju ledigheten högt. Men man måste ju jobba på också, så är det ju liksom. Men jag har ingen såndär princip att tex en långfredag eller på första maj eller någont sånt. Jag bara kör oavsett dag eller helg, men jag vill naturligtvis ha min ledighet, men jag behöver liksom inte vara ledig för att det är någon speciell dag. Jag är lliksom inte den typen.



Lång och lite seg dag

Denna dag började ganska bra. Det var lugnt och avspänt och man går bara runt och myser liksom. Det har varit ett härligt väder och allt kändes bara bra. Jobbat har jag ju också gjort idag. Det var lite segt och så känns det ju bara ibland. Hade nog velat vara ledig idag, men jag är ledig i morgon istället och de ska bli skönt.
Får slappa och ta det lugnt i morgon för sen är det jobb igen. Hela påskhelgen ska jag kämpa på ! Jag kämpar ju på med det mesta just nu. Jag kommer såklart inte undan i påsk heller. Får köra försiktigt och tänk på de ni också som ska ut och köra i helgen. Under bla storhelger så ökar antalet olyckor i trafiken. Det är vad som sägs i media i alla fall.  Påsk är inget undantag, så kör försiktigt är ni snälla så minskar risken.


Morgonens tankar.

Jag grubblar fortfarnde mycket på renovering, lösa bolån och hur jag ska få loss pengar till allt detta. Den saken som är extremt klar för mig de är att jag vill fixa detta. Jag kämpar på och hittils går allt som planerat. Jag tänker gå den tuffa vägen och det innebär hårt arbete, spara pengar  och sen kan renovera och lösa bolån.  Jag sparar kämpar och sliter.




Jag grubblar en del på om jag gör rätt ? Just nu är det köket som jag vill fixa, men jag vet inte hur jag tänker om en månad? Då kanske bolånet känns mer lockande eller man kanske känner för att fixa sovrummet. Egentligen har jag väl grubblat igenom hela lägenheten. Jag tror faktiskt inte det spelar någon roll hur jag vänder och vrider på detta? Det spelar ingen roll i vilken ordning jag tar det heller. Om jag börjar med köket så är det ju klart sen och jag har tagit ett steg närmare mitt mål med nyrenoverad lägenhet. Om börjar med att renovera något annat än köket eller börjar med att lösa bolånet så har jag ju ändå lika mycket kvar innan jag har nått mitt mål liksom. Det slutgiltiga målet är ju att bli skuldfri och ha en renoverad lägenhet som jag har fått precis som jag vill ha de. För det slutgiltiga målet så känns det inte som det spelar någon roll i vilken ordning jag tar allt. Jag fixar det nog inte snabbare för de liksom.



En annan sak med detta som jag har funderat på är om jag ska spara alla pengar först och sen fixa "rubbet". Renovera allt och lösa bolån. Fast jag tror inte de är något jag orkar och jag tror det tar lika lång tid i alla fall? Dessutom är ju risken stor att man tröttnar om man bara sparar pengar och inte gör något mer i detta.
Det är väldigt många saker jag måste göra för att nå mitt mål. Det är mycket kämpa, slita och spara. Men när jag väl detta står klart och jag har en renoverad lägenhet och har löst min skuld så kan jag ju ha ett "glidarliv" som aldrig förr! När jag tänker på de så är det inte svårt att motivera sig till att bara fortsätta kämpa på. Det är ju så att när detta är fixat (om jag nu klarar de) så kommer jag ju säkert att trivas och älska mitt hem. Dessutom har jag de mycket bättre ekonomikst än vad jag någonsin har haft tidigare. Under lång tid framöver kommer det också att vara så.  Jag känner också att bara jag fixar detta så kommer jag att vara nöjd sen med allt som jag har åstakommit i livet. Även om jag skulle misslyckas med mycket efter detta så gör det inget för jag har förverkligat mina drömmar så jag har liksom inget att förlora längre.
Det kan nog vara bra om man någon gång kommer till den punkten där man känner att nu kan jag sluta kämpa på liksom. Jag kommer nog ändå alltid att jobba slita, kämpa på något sätt, men jag kommer säkert att göra det med en känsla av att vara hur nöjd och glad som helst. Man ska ju njuta av livet och det vet jag att jag lätt kommer att kunna göra efter att jag har nått mina drömmars mål. 


Lasermannen !

Har inte somnat än. Jag sitter upp och kollar ett vidoklipp som handlar om Lasermannen.
Historien om John Ausonius (lasermannen) är på många sätt en otäck historia. John Ausonius blev känd som lasermannen. Han var den man som kallblodigt och helt oprovocerat sköt ner totalt 11 personer i början av 90-talet (1991-1992). I flera av attentaten använde han ett gevär med lasersikte. Han lyckades också med att råna ca 20 banker på egen hand innan polisen äntligen lyckades gripa honom.


Blev ju en bra dag som nu är slut.

Det blev ju en ganska bra dag och nu har klockan blivit natten för längesen. Ganska lugn dag. Först mycket slappa. Sen köra några timmar och nu är man hemma igen. Ska man hitta nått som kan kännas lite tufft så är det väl att när klockan blir ca 23:00 på kvällen då vill man gärna sluta sitt pass och gå hem. Detta kvällspass som jag nu hade där får man hålla på till 00:30. Dom 90 minutrarna av arbete kan kännas som en evighet. Jag brukar sluta mina kvällspass ungfär klockan 23:00 så min sk biologiska klocka säger till mig att 23:00 vill jag hem, men man får kämpa på ett tag till och det känns lite tufft.
Dessutom är det ganska kallt fortfarande. Framförallt när man går hem från jobbet. jag tänker inte riktigt på de för när jag går till jobbet så skiner solen så jag har redan börjat med sommar jackan. Jag jag få ta på mig vinter jackan och ha den på ett tag till. När man går hem på kvällarna så är det ju faktiskt någon grad minus.


Lugn mysig dag liksom !

Allt är bra som vanligt. Jag har käkat lite och jag går här hemma och "plockar" med lite allt möjligt. Det blir en lugn eftermiddag. Jag kommer nog mest att slappa fram till att det är dags att jobba. Jag känner ett behagligt lugn och går liksom bara runt och myser igen. Efter att ha haft en period av trötthet, oro och illamående så känns det så bra nu när allt de där är borta. Just nu mår jag bara bra och går runt och myser. Det är inte ens jobbigt längre att kämpa på med sparandet av pengar. Så nu är allt toppen igen !!!





Allt var bra !

Har varit ute på en PW och allt var bra. Jag hade bra fokusering och fort gick de. Det kändes bra! Hade värsta "power"hela kroppen typ. Kändes så i alla fall.
Yes Yes !
Bra start på denna dagen och jag är pigg och mår bra igen.

Ha en världens bästa dag !




Nu får det bli en PW !

Skönt att vakna upp och känna sig utvilad ännu en gång. Ska ta mig ut på en PW nu på morgonen. Det är sådär fin vårsol ute och så det blir bara jättebra att ta sig ut nu och sen får vi se vad jag gör resten av dagen.

Ikväll har jag jobb igen. Igår kändes det bra. Skönt att komma hem efter en arbetsdag och inte känna sig sliten eler trött.
Bilder från igår


Känns bra !



2012 04 02

Godmorgon !

Jag funderade på vilken dag det egentligen var idag. Det var ju så tyst när jag vakna i morse utanför mitt fönster. Det brukar vara ett jäkla liv på bilar och någon kommunanställd som för oväsen när han tex ska hålla rent på gatorna eller vårda träd och växter. Men idag var det så tyst så jag trodde det fortfarande var helgdag eller nått.





Det är ju påskvecka så det kanske har med de att göra? Brukar ni påskpynta hemma. Jag skiter i de varenda år och jag gör säkert de i år också. Jag har nog aldrig påskpyntat i hela mitt liv. Till Jul brukar de bli lite. Men på Påsk händer det aldrig.

Jag har mycket jobb denna veckan och jag jobbar under påskhelgen. Men det får gå bra. Jag måste ju kämpa på ett tag till så det får vara vilka storhelger som helst. Det är bara för min del att jobba på.

Hoppas ni får en bra dag !



Känner mig "taggad" att kämpa vidare !

Helgen är över och allt känns bara bra. Jag har slappat hela denna kvällen på ett skönt och behagligt vis. Det har varit skönt med ledighet under helgen och nu känner jag mig helt utvilad. Jag har ju varit trött hela veckan. Men det var väl några timmar mer sömn som krävdes för att jag skulle bli lite piggare?  I morgon får jag också sova ut så jag kommer säkert inte att falla tillbaka i den där ständig tröttheten som jag har känt hela denna veckan. Känner mig ju redan pigg nu och ännu mera sömn gör ju säkert att det känns ännu bättre i morgon. Man blir lite fräschare liksom. Behövs ju nu när jag aldrig unnar mig något utöver det vanliga utan bara sparar cash. Men inget med de är jobbigt längre. Jag vill verkligen fixa detta och jag är "taggad" som fan för det jag måste göra. Nu är det första April. Det innebär att det snart är sista Maj och då ska 50 000 vara inne. Det känns inte som det är så långt kvar nu. Jag gillar detta och nu kör jag bara. Jag fortsätter kämpa på och jag tror aldrig jag har varit så målmedveten förut.


Stolen jag har gör undervärk !

Fasen vad nöjd jag är med min stol. Jag hade lite känning i ryggen nu ikväll (får det ganska ofta). Nu har jag suttit i massgestolen i säkert 90 minuter samanlagt. Nu gör det nästan inte ont alls. Känns bara skönt liksom. Nästan som nytränad rygg eller nått. Vet kanske inte riktigt hur just det känns, men jag har inte ont i alla fall.


Scandalbeauties♥

Alla dessa Scandalbeauties♥ som finns är bara helt underbara♥





Underbara avslappning !

Sitter här i stolen och vårdar ryggen. Egentligen skulle jag vilja ha ett glas  "skumpa" nu också,
Men riktigt så lyxig blir inte denna kvällen. Men jag siter här och slappar. Jag tänker inte på något speciellt, men jag har det ganska bra. Hoppas ni har de också.


Ganska enkel middag !


Jag har käkat en hemlagad middag. Det blev makaroner och köttfärsås. Nu kan jag slappa hela kvällen och jag kan lägga mig sent. För nästas vecka jobbar jag eftermiddag och kväll. Känns bara skönt att man får sova ut ett tag framöver.


Fixar lite middag !

Är i full gång med att fixa min middag ! Jag lagar den själv ! Vad tror nu nu då? Är detta ett April-skämt också?


Bildbomb på 2012 såhär långt !



Sitter och kollar lite bilder från Januari, Februari och Mars. Tiden går fort och vi är redan inne i April. Jag ska kämpa på ett tag till med mitt sparande. Inkomster i April och Maj ska jag göra ett "max sparande" på sen känner jag att jag liksom kan gå vidare med mina planer. Det känns ganska bra nu med detta. Det är inte jobbigt längre. Jag har ju kommit en bra bit nu och det är ju inte mycket kvar innan jag har dom pengar jag vill ha. Det sista orkar jag allt med också. Det ska inte vara några problem, det känner jag.

I början har funderat mycket på vad jag ska göra med dessa pengar som jag nu sparar. Det jag bestämde mig för direkt det var att jag skulle använda dom på lägenheten. I början var jag säker på att jag ville renovera köket. Sen funderade jag på om jag inte skulle försöka lösa bolånet istället. Nu känner jag att det ändå är köket jag vill renovera så nu kör jag på de igen. Jag har ju en dröm om att renovera hela lägenheten. Om jag ska fixa detta någon gång så behöver jag nog komma igång med någon typ av renovering nu. Jag har en känsla av att kommer jag bara igång så kan de gå ganska fort sen. Bolånet betalar jag ju av på hela tiden så det minskar ju och en dag så löser jag de med. Det kan jag se framför mig. Detta är två saker som jag går och tänker på mycket och det kan vara stundtals lite jobbigt. Men det som känns bra är att jag gör saker för att fixa de. Jag tänker inte bara på de och inte gör någonting. Dessutom så vet jag att jag kommer att vara nöjd sen bara jag får fixat dessa två saker. Renovera och lösa bolånet. Även om jag sen inte lyckas med någonting efter de  så kommer jag att vara nöjd om jag har fixat mina två drömmar. Jag kan ju ha de hur bra som helst sen! Jag kommer ju  att få det mycket bättre ekonomiskt.  Jag har ett trivsamt hem som känns mysigt och helt underbart att vara i. Skuldfri och ägare av en bostadsrätt som dessutom är nyrenoverad. Jag är riktigt "taggad" för att bara kämpa vidare för att nå mina mål. 



Kan behöva rensa skallen.

Bild från igår ..


Ska ta mig ut i detta fina väder och promenera runt lite. Kan behöva rensa skallen ordentligt. Solen skiner och det är ju bra. Det är ändå lite kallt så jag får ta på mig ordentligt.



Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE