LALEH-Tack Förlåt

 


Fredag (2019 01 18)

Den lediga dagen kom ganska perfekt nu. Jag kände igår att jag var på väg att inte palla mer. Massor med jobb och jag har ju dessutom känt mig lite sjuk och dålig de senaste dagarna. Idag känner jag mig ganska frisk igen. Jag tänker i alla fall inte så mycket på att jag fortfarande är lite snuvig och att jag hostar lite. Jag kanske inte orkar så jäkla mycket, men jag har inte så mycket att göra nu ändå. Jag är ju som sagt ledig idag och hela helgen. Det känns bra.
 
Jag har varit ute på en promenad i morse. Jag tänkte gå varvet på 12 km, men det där hade blivit för mycket idag. Det kände jag liksom på nåt sätt. Det blev en runda på 3-4 km istället. Det bättre än ingenting. 
 
Annars har jag mest vilat idag. Ikväll ska jag försöka skriva ner lite tankar som jag sen ska publicera vid olika tillfällen på min blogg. 
 
 


💙💙

(null)

(null)Hungarian Open 2019En liten uppdatering

(null)
 
(null)
 


Ville bara uppdatera

Har inte så mycket att säga egentligen. Jag ville mest bara uppdatera min Danneblogg.
 


Det gick ju bra att jobba🚌

 
 


Vecka 3

 
God morgon! Ny vecka har det blivit igen. Jag känner mig väl inte jättefrisk idag heller. Jag ska i alla fall ta mig till jobbet och prova. Ofta är det ju så att när man väl sitter i bussen och kör så får man det att funka ändå. Även om jag känner nu att jag kanske borde sjukskriva mig så vill jag ändå prova. Funkar det så funkar det liksom. 
 
Jag har annars inte så mycket planer för denna veckan. Jag kommer att ha liknade veckor under ganska lång tid framöver nu. Det är ganska lugnt hela tiden liksom. Har jag något att göra så handlar det om jobb eller min privatekonomi. Jag har ett mål med ekonomin som jag vill nå om några månader och det känns som varje dag räknas. Jag noga med att liksom hålla min tänkta budget, varje dag. På jobbet  får man bara jobba på med dom långa dagarna och sen får man vara lite full i fasen  när man planerar ledigheten. Tar jag ledigt på "rätt" dagar, då kan jag få en period ibland av ganska lång ledighet.
 
Jag har en del jobb (om jag nu orkar) att ta tag i denna veckan. Till skillnad från förra veckan så jobbar jag dubbelt så mycket denna veckan. Jag jobbar 4 dagar istället för 2. Efter dessa 4 dagar av jobb så får jag 3 dagar på raken med ledighet. Skönt att man även denna veckan får ta helg redan på torsdag kväll. Fast jag får ju som sagt också känna nu om det funkar att jobba på när jag nu inte känner mig så jäkla frisk.
 
 
 Känns inte som jag är bättre idag

Känns inte som jag mår bättre idag. Kände mig ju ganska sjuk och dåligt igår. Det känns inte mycket bättre idag. Jag har nog fortfarande feber och jag har en riktigt jobbig rethosta. Jag tänker ändå försöka jobba imorgon, om det  inte känns väldigt mycket värre imorgon än vad det gör just nu. 
 
Jag har ändå varit ute idag. Det blev en promenad på ca 3 km. Jag könde att längre orkar jag inte gå när jag känner mig som jag gör. Om det var rätt av mig att gå ut det vet jag inte, men jag har varit med om att jag efter en promenad har känt mig betydligt bättre, trots att jag har varit sjuk. Jag tänkte att det kanske funkar idag också, men gjorde det ju inte. 
Jag får väl bara fortsätta denna dagen med att typ inte göra nånting. Jag har bara sovit sen jag kom hem från promenaden. Jag hoppas att jag snart känner mig friskare. Detta är fan inte roligt och känna sig så jävla risig. man har ingen matlust och man blir lätt irriterad över att man inte käner sig helt frisk. Öhhh..
(null)
 


Nittaku Pongcast - December 2018🏓Fortfarande sjuk.

Känner mig inte bättre. Jag har fortfarande ont i halsen. Huvudvärk har jag också. Det skulle inte förvåna mig om jag har feber. 
 
Jag har inte gjort mycket idag. Skulle jag försöka skulle jag bara bli snurrig i huvudet och inte orka. Enligt min stegräknare som jag har i min telefon som gick jag över 22 000 steg igår. Idag har jag hittills typ gått 0, kanske 50 steg om jag överdriver en aning. Jag ska ändå inte säga att jag känner mig så sjuk och dålig att jag inte hade kunnat ta mig ut på en promenad idag. Ibland är det ju det som behövs för att man ska må bättre. Men idag bryr jag mig fan inte. Jag har bara inte orkat, och så är det bara.
 
Detta känns lite jobbigt och det är ju skönt att man har en blogg att gnälla av sig på. Jag hoppas det känns bättre imorgon. Jag skulle faktsikt vilja orka göra något annat än att se på TV eller ligga och frysa under täcket i sängen, samtidigt som jag kanske somnar och drömmer mardrömmar. 
 
Ni får ha en bra lördag. Själv får jag se hur bra denna dag fortsätter för min egen del. Jag vill bara känna mig frisk igen. 
(null)

 
 Slappar framför teven⛷📺

Slappar så mycket som jag bara kan. Ha en fin lördag "everybody" ❤️❤️
(null)

(null)Ledig och ont i halsen.

Idag blir det inga promenader. När jag vaknade i morse så kände jag at jag hade fåt ont i halsen. Jag blir lite irriterad på mig själv. Igår när jag var ute på "varvet" så struntade jag i halsduken. Detta har säkert gjort att jag har fått ont i halsen idag. När jag känner att jag ska hosta så vågar jag inte ta i, för då gör det extra ont. Jag får liksom hålla igen och det jobbigt som fan. Nu ska jag aldrig mer strunta i halsduken under vintermånaderna. Det känns så jäkla onödigt detta. Jag nämligen rätt säker på att hade jag bara dragit på mig den där halsduken igår så att jag känt mig pigg och fräsch idag. Nu är jag bara jobbigt sjuk.
 
 
Skönt att man är ledig i alla fall. Jag skulle ju egentligen ha jobbat idag, men jag sökte ju ledigt förra veckan och i måndags fick jag reda på att det gick bra. Jag var ju ledig igår också pga att jag sökte ledigt och då blir det 3 dagar på raken nu, eftersom jag har den ordinarie ledigheten imorgon. 
 
Idag får det bli en lugn dag. Jag vill bara bli helt frisk. Får se om jag vågar ta mig ut imorgon på en promenadrunda. Gör jag det så lär jag vira halsduken flera varv runt halsen så att jag är såker på att inte bli träffad av någon kall vind. 
Kolla min coola t-shirt.
 Skönt med en promenad.

Det blev en promenad idag också. Skönt att bara få komma ut igen. 12 km och fint väder var det under hela rundan.
(null)
(null)
(null)         
(null)
 
 
 
 


Ask a Pro Anything 🏓🏓

 
 
🏓🏓🏓


Idag vill jag bara få saker gjorda.

Fredag har det blivit och jag är uppe och skuttar ganska tidigt (kl 07:00) Jag är ju helt ledig och jag är ju också ledig hela helgen. Så skönt att bara ha två dagar av jobb denna veckan. 
 
Jag har tänkt att jag ska ta mig ut på en långpromenad igen. Jag har inte varit ute på 2 dagar och jag börjar få lite panik för det :) Jag ska först ta mig ner till tvättstugan, men där nere får det gå fort idag för jag vill komma ut promenera så fort som möjligt nu. 
 
Annars får jag se hur denna dagen och helgen blir. Det är bara skönt att vara ledig. Jobbar man långa dagar och har med 300 pers att göra varje arbetspass, då är det skönt när man får den där ledigheten. Det kan man bara lugnt konstatera. Sen är det ju bra att jobba också...för annars kan man ju egentligen inte säga att det ska bli skönt att få ledigt :)
 
 


Slappar har det bra💖

Nu har man jobbat tufft i 2 dagar. Nu får det räcka med jobb för den här veckan. Nu är jag bara ledig ändra fram till måndag. När man har det så bra, då får man ju se till att ha det ännu bättre.  Ett sätt att fortsätta med att ha det bra det är ju att slappa i massagestolen. 
(null)


(null)
Jobbelijobb 💙💚

Har två jobbdagar nu. Det ska man väl inte klaga på. Jag har ju innan denna dagen varit ledig i 4 dagar. Efter att jag har jobbat färdig i morgon så är jag ju ledig i 3 dagar på raken. Det känns ju rätt bra när man bara har 2 jobbdagar på en vecka och ändå betalt som om man komer att jobba 5 dagar på en vecka, typ.
(null)
 


Jag tror på att vara snäll.

 Jag får ofta höra av andra att jag är en snäll person. Jag har väl många gånger också fått höra att jag är en elak person,  men jag tror ändå att jag är en människa som försöker vara snäll, så långt som jag känner att det är möjligt att vara det. 
 
Genom åren har jag däremot blivit mer noga med vilka personer som jag är snäll mot. Vissa  människor som jag tidigare har varit ganska snäll mot skulle jag aldrig ens tänka tanken på att vara snäll mot idag, eller någon gång i framtiden. Man lär sig ju av tidigare erfarnheter och misstag som man har gjort. Man lär sig ju också av sånt man gjorde som man idag känner var rätt och bra att göra. Det finns ju däremot alltid en gräns för hur snäll man egentligen ska vara mot andra. Jag får ju inte glömma att vara snäll mot mig själv också. Är man alldeles för snäll i alla lägen och situationer, då ångrar man sig nog lätt efteråt. Man ska ju inte vara så snäll så att man blir dum. Ibland har jag känt mig dum för att jag just har varit för snäll. Men jag skulle också må dåligt om jag inte funderar kring vad som är snällt att göra.
 
Jag är just nu i ett läge där jag snart ska köpa en grej av en person. Jag köper denna sak av honom för att jag känner att jag kommer att tjäna på det, samidigt vill jag vara snäll mot han som säljer det för han har ingen annan som kommer att köpa det av honom. Detta är en snäll man och då kan jag tänka mig att vara snäll mot honom. Han kommer att tjäna på att sälja till mig, men jag kommer inte att tacka ja till det pris som han har sagt att jag ska få köpa varan för. Jag kommer när det blir dags för försäljning att säga att jag ger hälften av det pris som varan är värd. Jag vet inte nu hur denna person kommer att reagera, men jag tror att han kommer att säga att han vill ha mer än det pris som jag kommer att erbjuda honom. Jag kommer då bara att säga att jag inte kommer att köpa varan och vill han inte sälja till mig för det pris som jag har valt att pruta ner varan till, då får han behålla grejerna. Jag är rätt säker på att han inte har någon annan att sälja till så vill han tjäna några pengar på detta överhuvudtaget så måste han ta mitt bud. Det blir "Take It or Leave It" för hans del. 
 
Jag tycker inte att jag är elak för att jag kommer att pruta ner varan till halva värdet. Det vore däremot elakt av mig att köpa det för mindre pengar än det priset som jag tänker erbjuda. Han som säljer detta kommer då inte att tjäna nånting. Det hade varit ett skampris av mig att erbjuda mindre och det hade jag inte mått bra av i längden. Jag hade ju bara sett mig själv som elak...och jag vill ju vara en snäll person. Sen kan man vända på det igen och säga: Det hade inte varit snällt mot mig själv om jag väljer att inte pruta ner det utan bara betala det pris som denna person säger att han vill ha för varan. Jag hade känt mig lurad och även om det hade varit snällt av mig att ge honom precis det han vill ha, så är jag dum om jag inte prutar. Jag vill ju inte vara så snäll så att jag blir dum, men jag tänker samtidigt också att jag vill göra rätt för mig. Då mår jag ju bra när jag vet att jag har gjort det. 
 
Jag tror stenhårt på att man blir betydligt klokare och fattar bättre beslut när man samtidigt tänker på att man vill vara snäll. Sen finns det som sagt alltid gränser för hur snäll man ska vara för att det ska kännas bra förrän själv. Det brukar jag också alltid fundera på. Jag tror ändå att det klokaste beslutet är att försöka vara så snäll som jag känner att jag vill vara. Det blir bäst för många människor, och bara jag inte går över "gränsen" så känns det bra för mig också när jag tycker att jag har varit snäll. Jag tror att jag mår betydligt bättre av att försöka vara snäll (till en viss gräns) Jag vet ibland när jag någon gång har känt att jag har varit för hård eller elak då har jag ganska kort tid efter det också mått dåligt över hur jag har valt att agera. För mig är bland det viktigaste i livet att jag ska må bra. Ingenting annat spelar ju någon roll om jag inte mår bra. Om jag då känner att jag genom att vara för hård eller elak också mår dåligt av det, då är det ju i alla lägen bättre att fundera på vad man kan göra för att vara snällare.
 
En annan grej som jag vet att jag mår väldigt bra av och som jag också har som tips till alla som sitter och känner att dom har lite pengar över. Skänk pengar till välgörenhet. Förra året skänkte jag ca 30 000 kr till olika organisationer som på olika sätt sysslar med välgörehetsarbete av olika slag. Dessa pengar kommer att göra väldigt mycket gott för många andra människor. När jag är medveten om det så mår jag ju samtidigt väldigt bra av detta. Eftersom att må bra är en viktig sak för mig i livet så är det ju ett klokt beslut av mig att skänka pengar till välgörenhet. Man kan väl också säga att man är en mer snäll person om man skänker pengar till välgörenhet, än om man väljer att inte göra det.
 
 Jag känner att det känns bra för mig att jag försöker sträva efter att vara snäll. Jag har träffat många människor som verkligen inte är några snälla personer. Jag skulle kunna nämna ett flertal som jag tycker är totalt genomruttna. Därför känns det skönt att jag inte har gjort något som ens liknar det jag har sett att vissa andra personer kan göra mot sina sk medmänniskor. När jag går och lägger mig för att sova om natten, då vet jag att jag har försökt göra det som är bäst för många människor, och jag har samtidigt försökt att vara så snäll som jag tycker att man kan vara alla situationer som jag har hamnat i.
 
Som sagt: Om jag skulle göra nåt av de som ens liknar sådana elaka saker som vissa personer har gjort mot mig och mot andra, då skulle jag må dåligt och jag hade inte sovit gott om natten. Men sen är det väl så att det finns sömntabletter som gör att vissa människor sover gott i alla fall. 
 
 


Tisdag (2019 01 08)

En ledig dag kvar. Jag njuter mest av min ledighet. Jag har idag fått lite olika besked om saker som jag har tänkt att göra senare i år. Det är väl bra när den ena pusselbiten efter den andra liksom faller på plats. Sen är det ju långt kvar till jag har planer på att göra något utöver det vanliga. Just nu grejar jag mest med vardagliga saker, jobbar på och njuter av ledighet. 
 
Jag har varit ute på en långpromenad även idag. Det kändes återigen bra. Man får en skön känsla i kroppen och nu har jag ju på 3 dagar totalt gått ca 4 mil. 
 
BILDER FRÅN DAGENS RUNDA
 
 


Vecka 2

Jag är mycket ledig denna veckan. Jag jobbar bara 2 dagar. Jag har ju tagit två dagar ledigt. När detta sen faller samman med den ordinarie ledigheten så blir det bara två arbetsdagar kvar. Dom pass jag har att jobba är väl ganska "softa" På onsdag kör jag ett delat pass. Jag jobbar alltså några timmar på morgonen, är ledig några timmar mitt på dagen för att sen fortsätta några timmar till under eftermiddagen. Jag behöver inte ta med mig någon mat eller nåt till jobbet. Jag går ju hem på rasten. På torsdagen har jag en ganska lång arbetsdag. Halva passet är väl ganska tufft, men jag får sovmorgon den arbetsdagen. Andra halvan av passet ser dessutom ganska lugnt ut. I det stora hela har jag ganska bra arbetsdagar. Det bästa är ju att man bara jobbar 2 av 7 dagar denna veckan. 
 
Måndag (2019 01 07)
 
 
Jag var ute på min runda över 12 km idag också. Idag gick jag ut ganska tidigt så det var fortfarande mörkt. Det fick bli reflexvästen på. Bara att jag har den på mig när jag är ute i mörkret gör ju att jag minskar risken att bli påkörd med hur många procent som helst. Det känns betydligt tryggare att ha den på sig än att vara utan. Jag kan inte fatta att så många som jag tex idag mötte på morgonen inte bryr sig om det där med reflex överhuvudtaget. Man ska ju inte inbilla mig att man inte känner till riskerna.
 
Jag körde en långpromenad igår, idag och jag ska köra imorgon också. Det känns skönt i kroppen efteråt.  När man är ute och går kanske det inte känns jättebra, men det känns bra att ändå vara ute för jag vet att det kommer att kännas så jäkla bra i min kropp efteråt. Sen är det ju lite trevligt att vara ute när det först är mörkt ...och sen upplever man hur det blir ljusare och ljusare.
 
Att jag vet att jag når den där sköna känslan efter en runda, det gör att jag lätt kan se till att jag tar mig ut på den där rundan och inte bara skiter i det.. Jag vill åt den där sköna känslan i kroppen. Den kan jag bara få genom att träna och röra på mig. Nu kanske jag inte tränar så mycket, men rör på mig ska ju ingen säga att jag inte gör om jag går 12 km flera dagar i veckan. Att vara utan den där känslan som man får efter en promenadrunda , det blir som att det fattas något i kroppen. Det känns som att något inte är bra med mig då. 
 
Annars har jag inte gjort så mycket idag heller. Jag gillar ju att jag är så mycket ledig. Det känns ju också  bra när jag nu vet att jag kommer att vara mycket ledig även denna veckan. Livet är bra och jag mår bra. Vad kan man mer begära?
 
 


Söndag (2019 01 06)

Jag har bara mina sköna lediga dagar. Det bästa är väl att jag har fler kvar efter denna söndag. Dessutom tror jag att jag imorgon kan se om jag fick ledigt dom där dagarna som jag har sökt. 
 
Idag fick det bli en långpromenad. Tanken är nu att jag ska ta mig ut min runda både imorgon och på tisdag. Idag kändes det ganska bra. Jag orkade i alla fall hela varvet denna gången. När jag var ute förra gången på denna runda så stoppade jag ju efter 7 km. Nu blev det 12 km igen och efteråt kände jag att jag lätt hade orkat några km till. 
(null)
 
Jag tog det ganska lugnt. Det gick inte fort om man säger så. Men det kändes bra hela vägen. Det var skönt att vara ute liksom. Nu känns det ännu bättre när man har avverkat denna runda. Dessutom känner jag att jag vill ut igen, men jag får väl lugna mig till imorgon i alla fall.
 
 
När jag var ute och promenerade så lyssnade jag på en ny P3 Dokumentär. Jag tror att jag har lyssnat på alla som finns tillgängliga.
 
Denna tycker jag var riktigt bra.
 
 
 


Allt känns bra.

Det är skönt att bara vara ledig.  Jag ska inte jobba förrän på onsdag. Får jag som jag vill nästa vecka så jobbar jag bara 3 dagar, fast det förutsätter ju att jag får den ledigheten som jag har sökt. Det känns ändå bra att jag är ledig så mycket nu. 

(null)
När jag vaknade i morse så var jag inte stressad över nånting. Jag har inte så mycket som jag känner att jag vill få gjort. Jag har inga krav eller måsten från någon annan. Kraven jag har på mig själv är att jag bara ska göra vad jag kan för att jag ska må bra. Just nu slappar jag mest och det känns bara bra. 

Ingenting känns svårt eller jobbigt nu. Jag är ju bara ledig och mår bra. Inga krav inga måsten. Allt känns bara bra😊❤️

(null)
🏓🏓🔝1️⃣0️⃣

World Tour Grand Finals🏓


Massor av jobb - Nu blir jag ledig.

De senaste 7 dagarna så har jag haft jobb i 6 dagar. Därför känns det skönt att bli ledig nu. Det har gått bra att jobba i alla fall. Det känns skönt att jag känner att det inte är några problem med att fixa alla dessa "megalånga" arbetsdagar på ett bra sätt. Det känns bara bra att jobba mycket. Jag får ju liksom någon mer dag av ledigt sen. När man får den där extra dagen och när den där längre periden av mycket jobb 'är över...då är det värt att jobba lite mer när man väl gör det. Det tycke jag i alla fall.
 
 Ha en trevlig helg!
 
 
 
 
 


@elinwoodie💙💙

Instagram
 
(null)
(null)
 


Nytt år och nya saker att ta tag i.

 Det har blivit ett nytt år. Jag har många tankar om vad jag ska göra med detta året. Det sköna är att jag inte har tänkt så mycket på detta året förrän idag. Jag har varit så fokuserad på att jag ska fixa allt som jag ville få gjort. Nu när det har blivit 2019 då börjar jag fundera mer på allvar vad jag vill få ut av detta året. 
 
Jag har satt uppe nya sk ekonomimål och jag några roliga upplevelser att se framemot. Jag är fast besluten över att alla mål jag har satt upp redan nu för 2019 bara ska fixas. Jag hoppas att jag kan dra nytta av många tidigare erfarenheter av tidiagre kämpade mot olika målsättningar som jag har haft.
 
Jag har ett tufft ekonmimål. Jag ska fixa det innan sommaren. Grejen är att jag vet att allt som jag just nu tänker att jag vill göra och uppleva, dessa saker händer inte förrän tidigast till sommaren. Det är bara ekonomimålet som typ går att ta tag i nu. Sen kan det ju vara så att jag kommer på saker som jag vill fixa som sen kan ske nu under denna vinter eller till våren. Ekonmimålet är som sagt det som gäller för mig just nu och i ett halvår framåt. Som mitt ekonmimål var förra året så var ju det upplagt så att jag skulle rätta till en masssa fel som jag gjorde unfder 2017. Det där tycker jag nog att jag har lyckats med. Nu känner jag att jag bara vill bli stabil i min ekonomiska situation. Jag är just nu i ett läge där jag lätt skulle kunna sabba allt som jag gjorde med ekonomin under 2018. Jag vill därför fortsätta. Jag vill inte vara i en situation där jag kanske pga ett misstag känner att jag måste kämpa med att rätta till fel igen. Fel kommer jag att göra. Jag gör inte alltid rätt och jag har inte alltid rätt heller. Jag gör fel och misslyckas med massor av saker hur ofta som helst. Men jag känner att jag lätt kan acceptera det. Jag lär mig förhoppningsvis nånting av mina misstag. Jag lyckas ju med saker också och då spelar sällan allt som jag misslyckas med någon roll. Jag tror någonstans att man måste våga göra fel, för att det i slutändan ska bli rätt. 
 
1 Januari-2019
 Idag har jag varit ledig. Skönt att få vara det efter 4 dagar av jävligt mycket jobb. Det känns lite tufft att man ska börja jobb imorgon igen. Då är det början av 3 långa dagar till av jobb. Sen får jag ju min lediga helg. 
 
Jag har varit ute på årets första långpromenad idag. Det blev 7 km sen orkade jag inte mer. Det kändes tufft hela vägen. Jag har ju typ suttit på arslet i hur många timmar som helst. När man sen ska röra på sig direkt efter så mycket jobb så brukar det kännas lite extra tufft för mig. Jag känns ändå bra att jag tog mig ut idag. Jag har ju mycket jobb kvar under denna veckan och då tror jag inte att jag under arbetsdagarna kommer att röra på mig så mycket. Jag får passa på när jag är ledig liksom. Det känns ju alltid bra i kroppen efteråt liksom. 
 
 
Jag känner att jag är taggad på 2019. Jag har inte mycket just nu som jag tänker att jag vill få gjort. Men de lilla jag vill få fixat är saker som jag känner är väldigt viktigt att jag får gjort. Jag är beredd att göra precis allt som krävs av mig. Jag tror att 2019 blir ett bra år. Jag ska i alla fall jobba hårt för att allt ska bli som jag vill. Gör jag det så vet jag att jag i slutändan kommer att lyckas med massor av saker. 
 
 


🏓🏓💥

 


Årets första...inlägg, promenad, 🌞

(null)
(null)

(null)
(null)Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE