Jag tror på att vara snäll.

 Jag får ofta höra av andra att jag är en snäll person. Jag har väl många gånger också fått höra att jag är en elak person,  men jag tror ändå att jag är en människa som försöker vara snäll, så långt som jag känner att det är möjligt att vara det. 
 
Genom åren har jag däremot blivit mer noga med vilka personer som jag är snäll mot. Vissa  människor som jag tidigare har varit ganska snäll mot skulle jag aldrig ens tänka tanken på att vara snäll mot idag, eller någon gång i framtiden. Man lär sig ju av tidigare erfarnheter och misstag som man har gjort. Man lär sig ju också av sånt man gjorde som man idag känner var rätt och bra att göra. Det finns ju däremot alltid en gräns för hur snäll man egentligen ska vara mot andra. Jag får ju inte glömma att vara snäll mot mig själv också. Är man alldeles för snäll i alla lägen och situationer, då ångrar man sig nog lätt efteråt. Man ska ju inte vara så snäll så att man blir dum. Ibland har jag känt mig dum för att jag just har varit för snäll. Men jag skulle också må dåligt om jag inte funderar kring vad som är snällt att göra.
 
Jag är just nu i ett läge där jag snart ska köpa en grej av en person. Jag köper denna sak av honom för att jag känner att jag kommer att tjäna på det, samidigt vill jag vara snäll mot han som säljer det för han har ingen annan som kommer att köpa det av honom. Detta är en snäll man och då kan jag tänka mig att vara snäll mot honom. Han kommer att tjäna på att sälja till mig, men jag kommer inte att tacka ja till det pris som han har sagt att jag ska få köpa varan för. Jag kommer när det blir dags för försäljning att säga att jag ger hälften av det pris som varan är värd. Jag vet inte nu hur denna person kommer att reagera, men jag tror att han kommer att säga att han vill ha mer än det pris som jag kommer att erbjuda honom. Jag kommer då bara att säga att jag inte kommer att köpa varan och vill han inte sälja till mig för det pris som jag har valt att pruta ner varan till, då får han behålla grejerna. Jag är rätt säker på att han inte har någon annan att sälja till så vill han tjäna några pengar på detta överhuvudtaget så måste han ta mitt bud. Det blir "Take It or Leave It" för hans del. 
 
Jag tycker inte att jag är elak för att jag kommer att pruta ner varan till halva värdet. Det vore däremot elakt av mig att köpa det för mindre pengar än det priset som jag tänker erbjuda. Han som säljer detta kommer då inte att tjäna nånting. Det hade varit ett skampris av mig att erbjuda mindre och det hade jag inte mått bra av i längden. Jag hade ju bara sett mig själv som elak...och jag vill ju vara en snäll person. Sen kan man vända på det igen och säga: Det hade inte varit snällt mot mig själv om jag väljer att inte pruta ner det utan bara betala det pris som denna person säger att han vill ha för varan. Jag hade känt mig lurad och även om det hade varit snällt av mig att ge honom precis det han vill ha, så är jag dum om jag inte prutar. Jag vill ju inte vara så snäll så att jag blir dum, men jag tänker samtidigt också att jag vill göra rätt för mig. Då mår jag ju bra när jag vet att jag har gjort det. 
 
Jag tror stenhårt på att man blir betydligt klokare och fattar bättre beslut när man samtidigt tänker på att man vill vara snäll. Sen finns det som sagt alltid gränser för hur snäll man ska vara för att det ska kännas bra förrän själv. Det brukar jag också alltid fundera på. Jag tror ändå att det klokaste beslutet är att försöka vara så snäll som jag känner att jag vill vara. Det blir bäst för många människor, och bara jag inte går över "gränsen" så känns det bra för mig också när jag tycker att jag har varit snäll. Jag tror att jag mår betydligt bättre av att försöka vara snäll (till en viss gräns) Jag vet ibland när jag någon gång har känt att jag har varit för hård eller elak då har jag ganska kort tid efter det också mått dåligt över hur jag har valt att agera. För mig är bland det viktigaste i livet att jag ska må bra. Ingenting annat spelar ju någon roll om jag inte mår bra. Om jag då känner att jag genom att vara för hård eller elak också mår dåligt av det, då är det ju i alla lägen bättre att fundera på vad man kan göra för att vara snällare.
 
En annan grej som jag vet att jag mår väldigt bra av och som jag också har som tips till alla som sitter och känner att dom har lite pengar över. Skänk pengar till välgörenhet. Förra året skänkte jag ca 30 000 kr till olika organisationer som på olika sätt sysslar med välgörehetsarbete av olika slag. Dessa pengar kommer att göra väldigt mycket gott för många andra människor. När jag är medveten om det så mår jag ju samtidigt väldigt bra av detta. Eftersom att må bra är en viktig sak för mig i livet så är det ju ett klokt beslut av mig att skänka pengar till välgörenhet. Man kan väl också säga att man är en mer snäll person om man skänker pengar till välgörenhet, än om man väljer att inte göra det.
 
 Jag känner att det känns bra för mig att jag försöker sträva efter att vara snäll. Jag har träffat många människor som verkligen inte är några snälla personer. Jag skulle kunna nämna ett flertal som jag tycker är totalt genomruttna. Därför känns det skönt att jag inte har gjort något som ens liknar det jag har sett att vissa andra personer kan göra mot sina sk medmänniskor. När jag går och lägger mig för att sova om natten, då vet jag att jag har försökt göra det som är bäst för många människor, och jag har samtidigt försökt att vara så snäll som jag tycker att man kan vara alla situationer som jag har hamnat i.
 
Som sagt: Om jag skulle göra nåt av de som ens liknar sådana elaka saker som vissa personer har gjort mot mig och mot andra, då skulle jag må dåligt och jag hade inte sovit gott om natten. Men sen är det väl så att det finns sömntabletter som gör att vissa människor sover gott i alla fall. 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE