Ibland känns allt helt galet, men....

Jag gör ibland saker där jag i efterhand ofta får höra att jag typ inte är riktigt klok som lägger så mycket pengar på en viss grej när jag istället kunde få någonting annat som hade varit mycket bättre att lägga mina pengar på. De många lätt glömmer när man säger detta till mig det är ju att jag inte har något direkt i min vardag som kostar speciellt mycket pengar. Mina fasta utgifter är inte så stora. Jag har inget hus och ingen bil. Jag har inga barn och jag har inga direkta skulder som slukar några stora pengar. Jag jobbar heltid och får ut en lön som jag mer än väl kan leva på. Dessutom drar jag in extrapengar på ett flertal olika saker, varje månad. Stundtals så kämpar jag hårt för att få loss pengar så att jag sen kan få möjligheten att fullfölja dom drömmar jag har. 
 
Min vardag har ungefär sett likadan ut sen jag började jobba med busskörningen. Och mitt liv har egentligen inte förändrats nånting under dom åren som jag tex har haft denna bloggen. Däremot har jag ibland bara tagit mig bort från min vanliga vardag, och då gjort saker som många gånger har kostat  mycket pengar. Det nekar jag inte till, men under större delen av ett år så lever jag ju ett helt vanligt liv som vem som helst. Jag skulle däremot inte kunna göra mycket av dom grejer som har gjort när det handlar om sånt som är utöver det vanliga i mitt liv, om jag skulle ha ett sk vanligt liv med tex hus, bil och familj. Då hade jag nog med största sannolikhet levt det vanliga livet typ 10-11 månader per år, och kanske bara gjort något utöver det vanliga när jag tex har min semester. 
 
Jag ser idag min möjlighet att fullfölja alla dom drömmar som jag nu har. Jag tycker det är vad livet handlar. När jag under åren har gjort saker som för mig är lite utöver det vanliga så har jag nog idag insett att många grejer av sånt jag har upplevt och har gjort, har säkert varit drömmar för mig, även om jag inte tigigare har sett allt jag har gjort som drömmar som jag förverkligat. Jag har ju också varit med och mycket saker dom senaste åren som nu efterhand känns hur galna som helst. Att jag som ändå är en ganska vanlig kille och lever ett  vanligt liv har fått uppleva saker som jag bara hör om att folk som typ har sjukt mycket pengar får uppleva känns ibland (när jag tänker på allt)  som helt galet. 
 
Ett exempel på en galen upplevelse som jag har haft är när jag en  gång var i Stockholm och träffade några ganska kända personer ute på ett ganska känt uteställe. Vid det tillfället kom det fram en kille och hälsade på mig som jag mycket väl kände igen. Han sa att han läste min blogg regelbundet och de jag visste om denna killen det var att han hade mycket pengar och var framgångsrik i det jobbet han hade. Han hade kläder på sig som kostar totalt lika mycket som typ 20 andra killar normalt har på sig under en utekväll. Han hade en  klocka på armen som hade ett värde på 320 000 kr.  Under kvällen visade han mig också bilder på sin bil som kostar typ över 1 miljon. Då när jag träffade honom tänkte jag inte så mycket på det, men i efterhand så kan jag ju tycka att det är helt galet att lilla jag har en blogg som en sådan person som han säger att han läser.
 
Jag kan tänka ibland att jag gör och har gjort helt galna grejer. Jag gör och har gjort saker som är utöver det vanliga. Jag har totalt skänkt ca 90 000 kronor till Musikhjälpen. Räknar jag jag med vad resor och hotell har kostat när jag gjort dessa saker så kanske det totalt blir 100 000 kr. Det är inget jag ångrar. Jag har många gånger fått träffa personer som jag ser upp till och många gånger har det också varit så att jag har fått ut mer av det än vad jag hade räknat med innan. Dessutom har ju pengarna gått till bra saker.
 
2011 spenderade jag 120 000 kr på resor och detta var en dröm som jag länge hade haft. Jag ville göra minst 3 utlandsresor, till olika länder, under ett och samma år. Jag gjorde 4 resor och när jag sen kände att jag hade mycket mer pengar kvar än vad jag innan räknade med att jag skulle ha, så valde jag att "tagga" upp till Stockholm och bränna en hel del cash där.
 
Genom åren har jag gjort mycket som för mig är utöver det vanliga och när jag tänker på mycket i efterhand så känns del saker helt galet. Vissa saker är jag inte säker skulle jag nog inte vilja göra om idag, men samtidigt ångrar jag inte direkt nånting.
 
 Men mitt vanliga liv är ju ändå ett väldigt enkelt liv. Det enkla livet vill jag ha och även om jag ibland gör galna grejer och bränner sjukt mycket pengar, så vill jag alltid tillbaka det där vanliga. Är jag för mycket uppe och "flyger " och inte kryper tillbaks i "myllan" så skulle jag nog bli alldeles slut, både fysiskt och psykist. Jag vill hela tiden landa och lämna den stunden då jag har är uppe och "flyger" för en stund. Jag vill leva ut mina drömmar, men i mina drömmar ingår också att jag vill leva ett helt vanligt liv och må bra i det. Under större delen av ett år så är det ju det "vanliga" livet som jag lever. Jag vill leva ett liv utan att känna press och prestationsångest. Jag skulle aldrig vilja ha ett liv där jag varje dag gör saker utöver det "vanliga". Det skulle bara få mig att må dåligt.,.och mår jag dåligt då spelar ju typ ingenting annat någon roll längre.
 
När jag ibland är i mitt sk vanliga liv så händer det ganska ofta att jag ser någon på TV, hör någon på radio, hör någon i en podd eller läser om någon i tidningen som jag har träffat en eller flera gånger. Jag kan lätt säga att detta händer flera gånger i veckan och räknar jag med den tiden då jag höll på med pingisen som mest så upplever jag att jag hör och ser hur många personer som helst som jag mer eller mindre har haft med att göra i mitt "pingisliv". Massor med gånger känns det ofta konstigt och lite förvirrande när jag hör eller ser alla dessa människor i olika sammanhang. Att jag så ofta blir påmind via  sociala medier...eller dom vanliga mediern att jag har träffat  den och den personen känns ofta väldigt konstigt. Ibland känns det också lite vemodigt att tänka på dom gångerna. Jag vet ju att jag mer ska tänka nuet och framåt och inte så mycket tillbaka. Men jag blir ju ofta påmind om det som har varit på ett eller annat sätt och det är nog  svårt för mig att då i alla fall bara slå bort och inte tänka tillbaka alls. 
 
Jag kommer i framtiden att göra mer galna grejer och bränna mycket pengar på saker. Jag kommer att träffa fler personer som sen aldrig bara kan glömma. Sånt är blir väl livet? Många kommer sen fråga mig hur jag kan lägga så mycket pengar som jag kommer att göra på den ena eller andra grejen. Jag kommer att även i framtiden få höra att jag gjorde fel och att det det var oklokt och ogenomtänkt.
 
 Men det är ju så att det vanliga livet vill jag ju bort ifrån ibland. Jag mår bra av att vara uppe och "flyga" lite. Bara jag tänker på att jag snart ska landa igen och återgå till mitt vanliga liv så kan jag inte må något annat än bra av att fullfölja dom drömmar jag har. Jag har ju inte: hus, egna barn och bil. Då finns utrymme för att lägga pengar på annat.  Jag har just nu en lista på ca 10 punkter som handlar om saker jag drömmer om att få fixade. Jag ska göra allt jag kan för att kunna fullfölja allt som jag nu har på denna lista, vilket i sig är en dröm för mig. Det  handlar  om flera hundra tusen kronor, om man räknar samtliga 10 punkter. Varje punkt på min lista kan man ju kalla för en "deldröm", men min stora dröm är att kunna fullfölja  allt på min lista. 
 
 
(null)
(null)
(null)

en är det ju änå så att mitt vanliga liv är det liv jag för det mesta kommer att leva. Det glömmer jag aldrig. Ja,g vill ju leva livet som det faktiskt är. Jag tänker aldrig bygga luftslott eller försöka hålla uppe en fasad utåt sett som kan typ lätt kan rasa när som helst. Jag är gärna ute och flyger ibland, men jag får aldrig glömma att jag ska landa snart igen. Livet har man ju på jorden och inte uppe i himlen.
(null)
 
Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE