Organisatoriska mål eller vision?

 Först börjar något som man bara kan kalla en dröm. Sen kan det bli så att man funderar på den och kanske kan man en dag säga att ens dröm blir verklighet. 
 
Jag har tidigare förverkligat några av alla drömmar som jag haft. Jag har nog kommit fram till att om det finns någon mening med livet så är det att fullfölja drömmar. Eller i alla sträva efter att kunna förverkliga dom. Bara man hela tiden tror på att det är möjligt så är det sällan meningslöst att hålla på. 

Just nu funderar jag mycket på hur jag vill ha det och hur jag vill leva mitt liv. Vad drömde jag om som barn. Av allt jag försöker fixa nu så känns det mer som att jag gör saker nu för att någon dag kunna leva i min dröm, istället för att hela tiden sträva efter att förverkliga det jag drömmer om. När man väl lyckas med nånting så har det ju alltid varit så att man gör det man har drömt om, man lever i sin dröm under en väldigt kort period och sen börjar man om på nytt med nya drömmar som man börjar sträva efter att förverkliga. Jag vill helst inte hålla på så mer, men om alternativet är att bara leva utan att sträva efter sånt jag drömmer om, ja då är ju strävan efter vad man vill ha eller uppleva bättre än att inte göra nånting för att uppnå något i livet. Så tänker jag idag. Detta kan ändra sig om några år, men jag får sträva och leva utefter hur jag tänker idag. Det är nog det bästa man kan göra. 
 
Vad är det egentligen som alltid krävs om jag vill uppnå en dröm? Pengar måste man ha. Jag har i alla fall svårt att se hur jag ska kunna förverkliga någonting av allt jag vill ha och uppleva om jag inte har pengar.  Vad man än tycker om det så är det pengarna som i slutändan avgör, oavsett om det jag strävar mot är ett organisatoriskt mål eller en vision. 

Som jag känner just nu så är det mer en vision som jag vill uppnå i min strävan efter vad jag drömmer om. Jag vill uppnå ett visst mål i livet som handlar om att jag ska ha förverkligat allt jag drömmer om idag. Det är väl det som kallas vision. Jag vill komma till en punkt i livet där jag känner att jag har förverkligat alla drömmar jag har idag. Som det ser ut nu så är jag ändå ganska nöjd med allt, men jag vill mer. Jag kommer inte att sluta sträva efter vad jag drömmer om och jag har valt sen ganska lång tid tillbaka att fokusera på pengarna. Jag kan ändå aldrig förverkliga en dröm genom att bara gå på vilja eller tro på att det är möjligt. Pengar måste jag också ha.  Det organisatoriska målen handlar om att jag har olika delmål för olika perioder. Till slutet av detta året har jag ett mål och sen har jag satt upp ett mål till inför nästa år att sträva efter och längre med det har jag inte tänkt, när det handlar om mål jag har som är ganska konkreta. Visionen kommer sen när det organisatoriska är på plats. 

Det känns annars bra med pengar just nu. Jag har sen en tid tillbaka bara fått det bättre och bättre. Jag behöver inte kämpa så överdrivet mycket och även om jag sätter upp olika sparmål månad för månad så är det inga pengar som är några problem att spara. Jag är ganska nöjd redan nu, men det känns ändå fel att inte vilja mer. Att förverkliga mina drömmar är viktigt för mig och just nu är tankarna på allt jag vill klara av så starka så att det bara brinner i kroppen. Jag kommer att ångra mig om jag bara skitet i det och jag vet ju att jag kommer att må bra den dagen jag uppnår min sk vision. Ska jag vara mer konkret så handlar det väl om att jag strävar efter att: Kämpa mindre och leva mer. Idag tror jag mig veta exakt vad jag behöver göra för att uppnå min vision. Det känns inte omöjligt på något sätt och bara den känslan gör mig motiverad att sträva efter den punkt som jag vill komma till i livet.  
   (null)

 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE