Kanske bryr jag mig - Kanske bryr jag mig inte.

Var står jag politiskt?
 
Det är ju mycket politik just nu. 9:e september är det  val. Jag kan väl säga direkt att detta med politik är nog inget som intresserar mig speciellt mycket, men jag tror själv att jag befinner mig nånstans i mitten. Jag gillar ju och vända och vrida på allt när jag diskuterar något. Om jag tex skulle diskutera: Miljön, vården, äldreomsorgen eller skolan så har jag  åsikter som både går åt höger och vänster. När jag sen har vänt och vritt på allt så kommer jag ju därför att hamna någonstans i mitten. Kanske blir allt jag har åsikter om ganska motsägelsefullt och dubbelmoralsikt, men "myntet" har ju alltid två sidor. Jag tror på att fundera brett och vara flexibel. Bara för att jag tycker på ett sätt idag så tänker jag aldrig låsa mig och liksom bestämma mig för att nu är det så här jag ska tycka för all framtid. Kommer jag på något som jag tror är bättre, då är det ju det som gäller för mig, oavsett vad jag tyckte innan. Det är ju skitsamma vad jag tyckte förr, det är ju nuet som gäller. Så tänker jag med mycket annat, och så tänker jag kring politik också. Om jag nu bryr mig överhuvudtaget.
 
 Just nu tänker jag att Kristdemokraterna nog är det partiet som jag kan känna att jag står närmast. Centerpartiet kan jag också känna att jag håller med i många lägen. Jag pendlar lite mellan Centern och KD. Jag är inte säker på nåt av dom, men dom övriga partierna är jag rätt säker på att jag inte vill bry mig om överhuvudtaget. Sen vet jag ändå inte om jag bryr mig om nånting. 
 
 
 
 
 
 
Det var en person som sa till mig att jag förmodligen gillar Kristdemokraterna för att det är en snygg tjej som är partiledare. Kan jag ha gått i den "fällen"? Är det så att jag håller med om mycket som Ebba Busch Thor säger för att hon ser så jäkla bra ut. Jag lyssnar liksom mer på henne än dom övriga partiledarna för att jag är svag för snygga kvinnor. HMM... Jag tror ändå inte att jag tänker så, men i slutändan så bryr jag mig inte så mycket om hur jag tänker när det kommer till vilket/vilka partier jag gillar. Kanske bryr jag mig...kanske bryr jag mig inte alls.

Jag har lärt mig acceptera en obestridd sanning. POLITIKER LJUGER. Eftersom jag bara har lärt mig att acceptera det så blir jag inte så upprörd över när det kommer fram att någon politiker har gjort detta. Ljugit alltså. Det handlar väl också om att jag personligen inte bryr mig så mycket om politik. Jag känner inte att politiker påverkar mitt liv. Det är vad jag själv gör med mitt liv som räknas för mig. Det är min åsikt liksom. 
 
 
 
 
Jag tycker: Det är viktigt att alla som lever och bor i Sverige har det bra. Jag tycker man ska göra vad man kan som politiker för att bekämpa fattigdom, och lägga mindre vikt på att bekämpa rikedom. Sen tycker jag det är fel att höja skatterna och lägga på en skatt till osv.. Sen är det ändå så att i slutändan så är jag inte så politiskt intresserad. Om skatterna sänkts eller höjs, eller om vissa får det bättre eller sämre pga något eller några beslut som politikerna har fattat...jag tror inte att jag alltid orkar bry mig. Jag  gör vad jag kan själv för att jag  ska ha det så bra som möjligt, oavsett vad politikerna beslutar om. Det kan bli så att jag röstar blankt den 9:e september. Om jag inte bryr mig eller känner att jag vet, då kanske kanske en blank röst är ett bättre alternativ än att bara gå till valurnan och chansa.  Man ska ju heller inte glömma att man har 3 olika valsedlar. 
 
1. VAL TILL RIKSDAGEN
2. VAL TILL LANDSTINGSFULLMÄKTIGE
3. VAL TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE
Man kan ju rösta helt olika på alla tre liksom, men i slutändan så kanske jag ändå inte bryr mig överhuvudtaget.
 
Jag är inte superintresserad och jag är inte av åsikten att jag måste sätta mig in i allt och veta var jag står politiskt och vad jag tycker. Det viktigaste är ju att jag mår bra och gör vad jag själv kan för att jag ska kunna leva mitt liv på det sättet som jag vill. Kanske bryr jag mig. Kanske bryr jag mig inte. Jag känner inte att jag behöver veta liksom.
 
 
Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE