Lisa Holm (1998 - 2015)

 
 
 
Jag gjorde en liten utflykt idag till det kaféet där Lisa Holm arbetade. Jag ville åka dit för att tända ett ljus och lägga en blomma till minne av Lisa Holm. Jag ville också på plats fundera och försöka förstå vad som faktiskt hände den där kvällen i juni ( 7 juni ) då Lisa försvann. Jag köpte också ett bröd och några bullar när jag besökte kafêet  på Blomberg.
 
 
Fallet Lisa Holm känner väl alla till nu vid det här laget. Det är ju typ ett av det här årets mest omtalde händelser. Jag tycker ju så klart att detta är  hemskt. En 17-årig flicka som bara helt plötsligt förvinner och sen hittas hon i en arbetsbod, intryckt i ett klädskåp, död. Hon blir mördad och allt känns så hemskt  när man tänker på detta. Platsen där man hittar Lisas kropp ligger ca 2 km från kafêet i Blomberg där Lisa jobbade. Allt kring denna händelsen är ju bara så fruktansvärd och jag har varit så arg och ledsen vid så många tillfällen. Varför??? Varför ska sånt här hända???
 
 
Det finns en Facebooktext som är skriven av Cafê på klostret. Den inleds med orden:
 
"Inte längre bara ett cafê. Café på klostret är inte längre bara ett café. Det är också en minnesplats för Lisa. Du är lika välkommen hit om du vill komma in och ta en fika eller om du bara vill stå utanför en kort stund, en lång stund eller en hel dag för att sörja, reflektera eller bara vara."
 
 
 
 
 
Ladan som ligger mittemot kafêet. En del av den är forfarande avspärrad.
 
 
 
 
Det står ett japanskt körsbärsträd vid kafêet. Det är planterat till minne av Lisa Holm. Körbärsträdet är valt för att det blommar just i maj och juni och det var ju i början av juni som Lisa försvann. När man ser trädet  så kommer man att minnas Lisa lite extra. 
 
 
När jag  var uppe på Blomberg tidigare idag så försökte jag filma lite och jag hade funderat lite innan på vad jag skulle säga. Men när var på plats vid Cafê på klostret, och samtidigt väldigt nära den lada där man tror att Lisa Holm  bragdes om livet så blev jag så tagen av stundens allvar så jag kunde nästan inte säga nånting.  Jag kunde liksom inte säga så mycket när jag satte på min kamera. Jag tycker bara att detta som har hänt är så fruktansvärt och det kändes liksom så i hela kroppen när jag befann mig på och runt den plats där detta fruktansvärda hade hänt. Jag har nog följt  detta med Lisas försvinnade, Lisas död och rättegången  för mycket. Jag har läst  hört för mycket hemska detaljer om detta så när jag nu var på plats och tänkte på vad som misstänkts har hänt så gick det liksom inte att få så mycket vettigt sagt. 
 
 
Jag har klippt ihop lite grann och fått till ett Youtube-klipp i alla fall. Men jag är lite för tagen av stundens allvar under vissa delar av filmen så klippet blev inte riktigt så som jag hade tänkt mig från början att det skulle bli. Men det känns ju inte viktigt denna gången. Det viktiga var ju att jag åkte dit, fick lägga en blomma, tända ett ljus  och tänka lite fritt och bara vara liksom.
 
 
 
 Vila i frid Lisa Holm.
 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE