Nu ska jag ta en dag i taget

Jag måste sluta att kolla på mitt schema som jag jobbar efter. Jag blir bara arg och på annat sätt negativt inställd till att arbete. Allt för ofta tittar jag på hur jag ska jobba om tex 3 veckor. Man får ju massor med information, men jag har ju ingen nytta av att veta något flera veckor innan ett arbetspass ska börja. Jag ser kanske att jag har en lång dag, upp tidigt och under hela den veckan är kanske varje dag ganska tuff. allt de och ännu mer har jag ingen glädje av att veta och jag kan ínte förbereda mig bättre inför arbetspassen som kommer i alla fall. Dessutom har jag ju allt som oftast massor av jobb innan det är dags att jobba om tex 3 veckor. 
 
Det enda som kan vara bra med att kolla långt i förväg det är när man vill  planerar sin ledighet. Men att sitta här och titta på den ena veckan efter den andra och få reda på hur man jobbar om några veckor, eller månader framåt i tiden gör lätt att man  tycker att allt är så jävla jobbigt. Jag vet ju att jag jobbar heltid och då är det mycket jobb. Vissa veckor kan vara bra med lite mindre jobb, men det behöver jag ju inte heller veta så långt i förväg. Allt som oftast räcker det med att veta dagen före vad man ska göra dagen efter. Det räcker liksom...
 
 
Jag kan idag kolla upp hur jobbar i detalj under hela detta halvåret som nu är kvar av 2014, men inte fan vill jag långt i förväg veta hur många långa och tuffa pass jag har under ett halvår. Inte fan vill jag veta om jag jobbar en hel helg och dessutom måste gå upp tidigt också.  Jag vet ju att jag har sådana veckor och dagar där jag tex kan jobba 6 dagar på en och samma vecka, men inte har jag någon glädje av att veta att den veckan kommer om tex 3 veckor från och med idag.. Jag behöver inte få det bekräftat en extra gång.   Det är ju bara jobbigt att veta detta. Ju längre fram i tiden man kollar desto tuffare blir ju egentligen arbetet. Jag blir bara onödigt mycket negativt inställd till mitt jobb. Kollar jag nu upp vad jag har att göra resten av detta året, då finns ju risken att jag funderar i ett halvår på hur mycket jobb jag har och bara det är ju jobbigt. Kollar jag dagen innan då tänker jag ju bara några timmar på att jag i morgon har en tuff dag (om det nu är en tuff dag). Vad som kommer efter den behöver jag ju inte bry mig om förrän nästa dag liksom. 
 
 
Jag har ju säkert  massor av yrkesverksamma år framför mig. Jag behöver inte kolla upp vad jag har att göra flera månader åt gången. Jag får bara veta onödigt mycket som jag inte har någon nytta av att veta månader innan jag ska köra de pass jag kollar upp. Det räcker alltså att jag kollar en enda dag när jag vill se hur jag ska jobba. Om jag inte ska planera ledighet långt fram så räcker det att jag vet dagen innan vad jag har att göra. Man får ta en dag i taget eftersom man bara kan jobba en dag i taget. Hur mycket jobb jag än har så är det helt omöjligt att jobba mer än en dag i taget. 
 
Nu ska jag nästan aldrig mer titta hur jag jobbar långt fram i tiden. Jag gör det bara om jag ska planera min ledighet. Men även när jag planerar ledighet så behöver jag ju bara kolla dom dagar som det gäller. Jag behöver ju inte kolla allt annat också.  Jag tror att detta kommer att göra mig mer avspänd lugnare. Dessutom gnäller jag kanske inte lika mycket i önödan. Vet jag inte hur mycket jobb jag har om tex en månad då kan jag ju inte gnälla om att den dagen som då kommer är jobbig. Fan va lätt det är egentligen, men man gör lätt allt gärna svårare än vad det egentligen är.
 
 
 
 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE