Jag "knarkar" dessa Youtube-klipp.

Jag har sen jag var riktigt liten varit fascinerad och nyfiken på rymden. Jag tänker Nasa, atstronaut, raketer, månlandningar, rymdstation, liv på andra planeter. Finns det någon ände av rymden och vad finns då bakom det som vi idag bara kallar för rymden? 
 
Ibland kan jag sitta och typ "knarka" olika klipp som handlar om rymden på tex Youtube. Bara att få se en uppskjutning av en raket är ju grymt häftigt.  Oftast är det väl människan utforskning av rymden som jag är nyfiken på.  Jag kanske är mest nyfiken på vad Nasa gjorde under slutet av 60-talet och 70-talet. Från den tiden kan jag "knarka" hur många Youtube-klipp som helst. 
 
Här kommer några klipp av allt som finns att "knarka" loss på. Jag gillar att ha detta som ett tidsfördriv när jag inte har så mycket annat att göra. Mycket är ju så grymt häftigt!!!
 
 
 
That's one small step for men, one giant leap for mankind.
 
 Apollo 13. Mot typ alla odds så lyckades astrounaterna ta sig tillbaka till jorden. Jim Lovell, Fred Haise och Jack Swegiart lyckades ju ta sig tillbaka till jorden igen.
 
Innan Apollo 13 skulle ge sig iväg mot månen så skulle egentligen en astronaut vid namn Ken Mattingly ha varit med på Apollo 13, men läkarna trodde att han skulle få mässlingen upp i rymden och därför fick han inte åka med. Däremot rundade  Ken Mattingly månen som kapselpilot på Apollo 16, och mässlingen fick han aldrig. Jim lovell som var med på Apollo 13 hade vid ett tidigare tillfälle rundad månen med Apollo 8. Fred Haise skulle ha åkt upp i rymden och till månen med Apollo 18, men det uppdraget blev inställt pg.a nedskärningar. Jack Swigert  Lämnade astronautyrket. Han blev senare invald i den sk Kongressen i Colorado. Men han dog i cancer innan han han tillträda.
 Apollo 16. John Young gjorde nu sin 4:e rymdfärd. Upp med utrusning och sen blev det en åktur med "månbil"på månen. John Young lyckades plöja upp en kabel som hade grävds ner för att ge information från ett invecklad värmetransport expriment. John Young gjorde totalt 6 rymdfärder.
Den sista Apollofärden. Astronauterna körde sönder sin månbil. En stänkskärm gick sönder och gjorde att dom duschades av damm. Man fick laga stänkskärmen med gamla kartor som hölls fast med en teleskåpklämma. Jag minns att mormor berättade för mig att hon hade sett denna månfärd vid ett tillfälle på TV. Hon trodde att astronauterna var fulla. Det sparkades ju stenar och sjöngs av glädje. Astronaterna hade väl bara kul liksom. Man sjöng: "Här på månen, med mössan på svaj, i den sköna månaden maj..."( fast det var ju december) "Gissa om jag häpen blev, 
 när jag ett par månögon fick se"...
 
 
 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE