Jag blir ledsen ibland.

 Jag har under några dagar nu känt mig lite ledsen. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Jag vet helt enkelt inte. Det bara är något som typ finns i bakhuvudet på mig, men vad exakt är svårt att veta.
 
Om jag går till botten med detta så kan jag ju börja med att säga att jag ofta kan känna mig ledsen för alla möjliga saker. Jag kan må bra och känna mig väldigt glad, och sen helt plötsligt så bara allt vänder, (som det känns) från en sekund till en annan  och jag kan då bli jättledsen. Jag tror att detta beror på att jag under min livstid ofta har stött på personer som jag har litat mycket på. Sen har jag känt mig sviken på olika sätt av dessa personer. Jag har många gånger också känt att dessa personer som jag har känt mig sviken av, mycket väl har vait medvetna om att dom tex lurar och utnyttjar mig, eller bara gör mig ledsen på något sätt. Mycket av detta gör att jag idag kan bli ledsen väldigt lätt.
 
Jag kan också bli ledsen, även om någon är snäll mot mig. Jag blir naturligvis inte ledsen för att en person är snäll mot mig, men det brister lätt för mig och jag kan när jag tänker tillbaka på personen som var snäll och vad hen gjorde så känns det nästan som att jag inte förtjänar allt de jag eventuellt känner att jag fick. Det kanske är min lite dåliga självkänsla som gör att jag känner så, men att jag lätt brister ut i gråt kan säkert bero på att jag inte är van vid att folk är så snälla mot mig.
 
 Att jag nu känner mig lite ledsen beror säkert på sånt som jag just skrev lite om. Vissa gamla saker kommer upp i mitt huvud. Saker som kanske inte är så roliga att tänka på. Det är inte lätt att inte påverkas och kanske bli ledsen när man ofta brottas med tankar som handlar om när livet har drabbat mig på något negativt sätt. När jag sen blir ledsen tar det på energin, det i sin tur gör att jag känner mig trött. Sen är det ju så att jag också har gjort saker som gör att andra har gjort som dom har gjort mot mig. Jag är ju inte perfekt, och det är ju ingen annan heller. Jag har ju mina svagheter och även mina styrkor (precis som alla andra), men det gör ju inte att jag blir mindre ledsen även om man kanske kan tycka att jag i vissa fall får skylla mig själv, typ.
 
Jag kan samtidigt tänka att jag just nu är inne i en period som inte är så rolig. Jag har mycket jobb kvar innan jag får semester. Jag ska inte direkt göra något då, men det ska naturligvis bli skönt att vara ledig. Men jag har mycket jobb kvar och sommarschemat är verkligen inte roligt.
 
Jag har annars inte så mycket grejer på gång. Jag orkar inte titta så mycket på nya saker heller. Jag känner inte att jag kan göra så mycket mer än sånt jag har planerat att göra under detta året. Jag har ett ganska tufft sparmål för varje månad under resten av året. Det gör ju att jag blir begränsad i vad jag kan göra. De saker jag har på gång är jag heller inte helt säker på att jag kommer att uppaskatta.  Samtidgt är jag nyfiken och vill ändå göra dessa saker för jag kan annars inte veta om jag kommer att gilla dom eller inte. Man måste ju våga prova ibland, innan man helt säkert kan veta.
 
Jag kanske är för känslig. Något som för mig känns som en motgång kanske jag tar onödigt hårt. Jag kanske ibland också tror det värsta. Jag gör en för stor sak av något som jag egentligen kan strunta i.  Jag hoppas ändå att jag bryr mig om de sakerna som känns viktiga för mig i livet. Det viktigaste är att jag mår bra. Jag kan nog ändå må ganska bra, även när jag känner mig ledsen över något. Jag försöker att inte blanda ihop dessa två psykiska "statusar". Att man känner sig ledsen är inte alltid detsamma som att man mår dåligt. Det tror inte jag i ala fall. Jag har ju ändå ett bra liv. Jag kan göra mycket av sånt som jag gillar att göra och jag kan ha drömmar och planer om att göra helt sjuka och galna grejer, som jag vet att jag fixar om jag bara vill. Jag kan inte må dåligt när jag tänker så. Men jag kan ändå känna mig ledsen, trött och sakna brist på energi.
 





Helena
07 July, kl. 20:27 | Blogg;

En tanke. Det är självklart att du ska se till att du själv mår bra. Men ibland kan det hjälpa en själv lite på traven att känna sig bra och må bra att hjälpa andra människor. Att ha som en viktig del i sitt liv att se till att ändra mår bra. Absolut inte så det går ut över ditt egna mående. Men se hur mycket man kan påverka andra människor genom att försöka få de glada och må bra. Ett livsval jag har gjort och livet blir lite gladare då man kan se och känna lyckan som en annan människa har.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE