Ingen reklam, tack!

De senaste dagarna har jag försökta rensa bort en del av den reklam som man ständigt matas med från alla möjliga håll.
 
Jag har sedan länge lyckats ganska bra att inte få telefonförsäljare att ringa till mig. De finns ju mycket man kan göra för at få slippa, och jag har nog gjort de mesta som man kan göra där. Nu för tiden får jag kanske ett samtal per året från någon typ är en sk telefonförsäljare. För ett tag sedan var det en viss välgörenhetsorganisation som jag tidigare har skänkt pengar till som ringde mig och frågade om jag kunde tänka mig att skänka pengar igen. Jag sa ju bra nej och sen var det ite mer med det. Att jag hade skänkt pengar tidigare berodde på att jag hade köpt några tröjor som jag ville ha och pengarna som detta kostade mig gick då till denna välgörenhetsorganisation. Det var väl därför dom ringde liksom. Men bara för att jag skänker pengar en gång så betyder inte det att jag skänker pengar igen. Ringer någon och frågar om jag kan tänka mig att göra det så funkar jag nog så att jag per automatik säger nej, bara för att jag får frågan.

Annars som sagt är jag nöjd med att jag nästan aldrig slipper höra av sk telefonförsäljare. Jag har genom åren gjort vad jag kan för att dom inte ska kunna komma i kontakt med mig och jag har konstant sagt nej till allt vad domhar att erbjuda mig. Vill jag köpa något eller skänka pengar till välgörenhet eller liknade så kan jag göra det, men jag gör det inte för att någon sitter i telefon och säger att dom skulle bli hemskt glada om jag vill göra det. Det har jag aldrig gjort, och jag kommer heller aldrig att göra det. Därför är det skönt att jag nästan aldrig hör av någon på telefon om detta längre.
 
En annan typ av reklam som jag har lyckats ganska bra med att få bort det är den reklam som man får på mail. Jag satte mig ner någon timme för några dagar sedan och ringde dessa företag som ofta skickar reklam i till min mail om ditten och datten. Alla jag ringde sa att dom skulle sluta med det, och att dom skulle ta bort mig från "maillistan". Det var väldigt enkelt, sen får jag ju se om det funkar. Om några veckor märker jag ju om jag regelbundet får dessa mail eller inte. Blir det som företagen har lovat så får jag dom inte, och då är jag nöjd liksom.
 
Det finns ju också ett visst företag som skickar ut adresserad reklam till min postadress. Detta har jag den senaste tiden tröttnat på och därför har jag försökt att få detta att upphöra. Det kommer något typ en gång i veckan och jag har två gånger under de senaste månaderna ringt och sagt att jag inte vill ha någon reklam skickad från dom skickad till mig, men det har jag fått ändå. Dom sa när jag ringde att det inte är några problem att spärra min adress så att jag slipper breven, men tydligen är det något som dom bara säger. Det har inte blivit så. För några dagar sedan så skrev jag ett brev til detta företag och sen postade jag också ett stort kuvert med alla de reklambrev som jag har fått i min brevlåda under de senaste månaderna. Sen skickade jag helt enkelt allt detta till detta företaget som typ varje vecka skickar brev till mig. Jag skrev att jag ville att dessa brev (som dom nu fick tillbaka) och jag skrev också att jag verkligen vill att man ska sluta skicka adresserad reklam till mig. Jag skrev också att jag har ringt dom, men at et inte har hjälpt, eftersom det fortsätter att komma brev med reklam. Jag skrev också at jag kommer att ringa varje gång som det kommer ett nytt brev och berätta hur många gånger jag har ringt eller skrivit till dom om denna reklam. Ju fler brev dom skickar till mig, ju fler kommer dom att få tillbaka, plus att jag kommer att ringa varje gång och säga hur många gånger jag har ringt och sagt att jag inte vill ha någpn reklam från detta företag. Jag ska nog kunna få sluta skicka. Det är sybnd att det inte hjälper att ha en skylt på postlådan där det står "Ej reklam, tack!" Adresserad reklam läggs ju i min låda i alla fall.
 
Man kan ju tycka att allt detta behöver man ju inte bry sig om. Det är kanske inte mycket att göra en grej av. Låt det bara hålla på och bry dig inte. Det kanske är det bästa?? Men jag känner bara att jag vill vara ifred och slippa få se mycket av detta vissa företag ständigt vill mata mig med. Om jag säger till dessa företag vad jag tycker, och dom jag då pratar med med några enkla  knapptryck bara kan fixa så jag slipper få det ena erbjudandet efter det andra, var och varannan vecka så tycker jag att det är värt att lägga några timmar på att få slippa se en del av alkla dessa erbjudanden som jag är totalt ointressrad av att veta om att dom ens finns. Jag gör en del för att slippa och jag kommer säkert att fortsätta med det.
 
 

Krister
01 January, kl. 23:08 | Blogg;

Hej. Det finns reklamer som kan vara välkommet att få också. Rabatterbjudanden som 2 för 1 på restauranger använder jag mig ofta av då man kan bjuda någon för samma summa.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE