Måndag (2016 08 08)

Hade en ganska lång arbetsdag, men som vanligt var det lugnt. Jag har nu haft samma arbetspass de senaste 4 arbetsdagarna, och jag ska samma pass 2 dagar till denna veckan.
 
 
 
 Jag hade en rast som började 17:55. Jag skyndade mig hem då för jag ville se min fd klubbkompis  Kristian Karlsson. Han skulle spela mot Vlademir Samsonov i OS klockan 18:00.
 
 
Jag sprang hem från jobbet så fort jag kunde. Väl hemma så kunde jag se 4 set innan jag var tvungen att springa tillbaka till jobbet. De blev 2 set till i den matchen. Tyvärr förlorade Kristan. Vlademir vann med 4-2 i set och Kristian är nu utslagen i OS turneringen. Men i pingisen har ju  Sverige lagspelet kvar att hoppas på.
 
Jag tyckte Kristan börja matchen bra. Men när Samsonov började spela bättre så såg Kristian ut att bli lite stressad. Kristian gör kanske en bra serve eller en bra serveretur, men sen när han får läget att avgöra  så missar han för att han helt enkelt har för bråttom. Dessutom missade två bollar där Samsonov var bak och ballongplockade. Han missar kanske för att han har för bråttom. Sen när Samsonov går bak ännu en gång och ballongplockar då såg det ut som Kristian blev ännu mer stressad eftersom han redan en gång tidigare  hade missat en ballongplock från Samsonov. Kristain kom också under väldigt mycket i nåt set. Det såg även då ut som han blev lite stressad. Sen försöker han kanske komma ikapp lite för snabbt och då har han för bråttom och förlorar då poängen pga av det. Problemet är att man måste spela ganska aggresivt mot Samsonov för han har et så sjukt bra försvar. Det blir lätt då att man har för bråttom. Det gäller att ge Samsonov lite tid att spela. Gör man inte det så ger Samsonov sin motståndare lite tid att spela. Det blir lite som ett krig. Om inte du som motsåndare gör det du måste så svarar Samsonov med  det du borde ha gjort.
 
Jag tycker också att Kristian skulle ha jobbat runt mer med sin FH i sitt BH-hörn, Hade Kristian lyckats dra en sk vindruta från sitt BH-hörn mot Samsonovs FH-hörn så tror jag att det hade varit ett bra taktik som hade funkat. Men som jag har sagt tidiagre: Det är lätt för mig att sitta hemma i soffan och veta hur pingisspelarna som lirar OS borde ha gjort. Det är ju också så att Samsonov är en spelare som blir bättre och bättre ju längre en match går. Samsonov har en otrolig rutin, varit med länge. Rutin och erfarenhet betyder väldigt mycket när det kommer till en så stor tävling som OS.
 

 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE