Tankar om ett tänk som jag inte gillar

Jag har ibland ett tänkt som jag inte riktigt gillar. Jag tänker ofta på vad som kommer eteråt och samtidigt så gör jag inte saker i nuet för att jag just i samma stund tänker på morgondagen. Eller så tänker jag att jag inte kan göra något för att det jag vill göra kommer att skapa vissa problem. Att jag ibland avstår från att göra saker beror alltså på att jag tänker för mycket på det som komma skall och det är ett tänk som jag verkligen inte gillar.
 
Förra veckan fick jag i alla fall bevisat för mig själv att jag inte behöver tänka så. Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att jag inte kan gå ut en kväll eftersom jag har jobb dagen efter. Det blir då att jag avstår, fast jag vill hitta på något, och det beror på att jag ska jobba.  Men gå ut och ha kul, träffa lite roliga människor och komma hem tidigt på morgonen efter en partynatt funkar ju, även om man ska jobba några timmar senare. Det är ju bara att gå till jobbet några timmar senare. Man säger hej hej och så kör man liksom...
 
 
Det kanske inte funkar om man ska börja tidigt, men jag jobbar ju nu bara eftermiddag och kväll och då är spelar det ju ingen roll om jag inte går och lägger mig förrän tidigt på morgonen. Det jag måste tänka på är ju bara att jag inte dricker någon alkohol eftersom jag har ett jobb som handlar om att sitta bakom en ratt, köra ett tungt fordon och samtidigt ha ansvar för typ 300 personer under en enda arbetsdag.  Men det där tänket att jag inte kan gå ut alls bara för att jag ska jobba dan efter kan jag ju lägga åt sidan nu. För mig funkar det hur bra som helst bara jag har fått sova under förmiddagen då. Om jag ska gå tidigt då funkar det ju naturligtvis inte. 
 
Andra tankar som jag tidiagre har haft och som jag inte har gillat har handlat om resor. När jag under 2011 reste ganska mycket så kom jag lisom till en punkt där jag kände att jag var nöjd med alla resor som jag har gjort i livet. Jag kände liksom att även om jag inte reser utanför Sveriges gränser en enda gång mer så kommer jag ändå inte att vara ledsen för att jag inte har rest tillräckligt mycket. Om jag nu blir en gammal gubbjävel någon gång som sitter i en gungstol på någon ålderdomshem om typ 50 år så vet jag att jag då ockås kommer at vara nöjd med att jag har varit ute lite världen. Både år 2011 och innan det.Så är det absolut. Men bara för att man är nöjd så behöver ju inte det automatiskt betyda att man inte ska göra så många fler resor i livet. Det tänket känner jag att jag lite grann har haft se senaste åren. Det gillar jag inte heller. Jag har gjort annat för att jag har tänkt att jag är nöjd med mitt resande. Jag har kanske velat resa, men tanken: Jag är nöjd och då bryr jag mig inte om att göra något för att komma i väg igen. Sen är det ju också så att jag gjorde ju en riktigt skitresa 2012 som var totalt misslyckad och då har jag väl varit så sur över det och därför har tänket kanske varit att jag inte vil resa igen. Fast jag gillar ju att resa. Kollar kman bara noga innan och vet vad man vill så är det ju hur kul som helst att resa och uppleva något utöver det vanliga. Bryta sin vardag och inte behöva tänka på allt vardagligt "trökhgöra" som man hela tiden har att greja med när man är hemma. 
 
 En annan "spärr" som jag har haft när det gäller mitt resande det är att jag ofta har tänkt att jag inte kan resa till til ett land eller en stad när det tex är vinter här i Sverige. Jag har ofta tänkt att när det är lite kallare här hemma då måste jag åka till ett varmare land. När jag då inte har känt för att göra en resa där det blir mycket sol och bad då skiter jag i det helt och hållet. Men detta tänket med att man måste åka under någon viss årstid kanman ju också lägga åt sidan. Om syftet med resan inte handlar om sol och bad då behöver man ju inte bry sig om att åka til ett varmare land bara föra tt det är kallt i Sverige. Om jag tex vil göra en resa till London så är ju aldrig syftet att jag ska sola och bada. Mitt syfte är förmodligen shopping och kanske hänga i någon bar eller bara bo på något lyxigt hotell. När syftet med en resa inte har med vädret att göra då behöver jag ju heller inte bry mig om vilket väder vi har i Sverige och vad det sen är för väder dit jag ska åka. 
 
Jag har tex en fundering nu på att åka till Prage. Det verkar vara ett fint ställe och där har jag aldrig varit. 
 
 
 
Til Prage kan man ju åka när som helst. Det spelar ju ingen roll om det är sk skitväder i Sverige och kanske detsamma i Prage. Mitt syfte med resan är ju inte att åka till Prage för att sola och bada. Och då kan jag ju åka dit när som helst. Syftet är ju att bryta vardagen här hemma och uppleva något annat så när jag nu förhoppningsvis har ändrat mitt tänkade och inte är så begränsad med vad jag kan göra under en viss årstid så blir det mycket lättare att sitta är och planera en riktiogt cool resa. 
 
Dags att ändra lite på det tänket som man tidigare har haft.  Med lite annat tänk där man släpper på en del spärrar så blir det förhoppningsvis mer av  resor och roliga partyn i framtiden.
 
 

Sofie
10 October, kl. 18:11 | Blogg;

Hej Danne!

Skulle vara roligt att läsa om varför resan 2012 var så dålig. Visst var det Tyskland? Snälla skriv lite mer om det. Och lycka till i Prag!

Kram

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE