Telefonkioskerna!

Läste HÄR att de telefionkioskerna som ännu finns kvar snart kommer att plockas bort.
 
Jag minns faktiskt när jag själv använde en telfonkiosk senast. Det var 2010 och jag var på Centralen i Stockholm. Jag hade såklart en mobiltelefon, men det var en med kontantkort. Jag visste då att jag hade för lite pengar att ringa för så jag tänkte att jag kan ju använda mitt gamla telefonkiosk kort som även på den tiden mest låg och skräpa i plånboken. 
 
 
 
Jag tror att jag än idag har markeringar kvar att ringa med på detta kort. En kompis till mig berättade för bara några år sedan  att han jobbade med att reparera och serva telefonkiosker. Han åkte runt inom ett ganska stort geografiskt område och såg helt enkelt till så att dom fungerade som dom skulle. Han hade då eget företaget och teleföretaget som ägde kioskerna köpte alltså den tjänsten av honom. 
 
Det finns tydligen några hundra telefonautomater eller telefonkiosker kvar i Sverige men i år försvinner alltså de sista. Jag tror inte att jag komer att sakna dom, men känner jag saknaden av dom så skriver jag ett nytt blogginlägg som handlar om telefonkiosker.
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE