Insiktsutbildning

Jag skulle ha jobbat idag, men chefen ellr vem det nu är hade satt mig på 8 timmars utbildning. Insiktsutbildning kallades detta. Jag var tvungen att gå upp tidigt på morgonen, hemskt kändes bara det. Jag skulle börja min dag på bussgarget i Trollhättan tillsammans med 8 andra bussföre redan klockan 08:00 på morgonen. Öhh..
 
Jag brukar inte vara så förtjust i utbilningsdagar. Man kanske matas med mycket info, statetsik och siffror. Man vallas lite hit och dit och man ska delas in i grupper och göra både det ena och det andra. Jag kan lätt säga att jag hellre jobbar med busskörningen, men de positva med utbildningar är ju att man alltid "snappar" upp något som man har nytta av i sitt arbete, samt att man får betalt för att egentligen inte behöva göra något. De räcker att man är på plats liksom.
 
 
 
 
Under denna dagen så har vi gått igenom lite siffror och statestik på lite olika saker. Vi fick också övningsköra lite med bussen uppe vid Trafikverket på Trestad center. Ni vet, det står lite koner och och andra typer av grejer som man ska köra över eller komma så nära som möjligt utan att köra på. Man backar och snurrar runt lite och ska försöka kontrollera bussen på bästa sätt. Syftet är väl att man ska bli mera medveten om vilka risker som finns ute i trafiken. 
 
Efter lite övningar med bussen så blev vi bjudna på lunch och sen blev vi körda till Uddevalla där vi själva skulle vara resenärer. Syftet med detta var väl att vi bussförare ska få förståelse för hur det är att vara en resenär där hen kanske vet var dom ska åka, men inte riktigt vet hur dom ska ta sig dit. Vi blev uppdelade två och två och fick tider, linjer och platser. Sen vara det bara att ta sig till rätt hållplats och hoppa på rätt buss. Jag en kollega hamnde ute på Torp köpcentrum och sen ställde vi oss vid fel hållplats när vi skulle åka vidare till någon plats som i alla fall  jag aldrig hade hört talas om. Jag och min kollega fick hitta en bra lösning genom att kolla någon tidtabell och sen fick vi ju inte glömma att vi skulle tillbaka till Uddevalla där vi blev avsläppta. Sen tillbaka till Trollhättan igen. Där refelkterade vi lite över denna utbildningsdagen och sen var det slut.
 
 
 
 
 
Det är nog bra att vara på utbildning ibland, men jag föredrar nog att köra buss. Utbilningsdagar tycker jag allt som oftast är lite för tråkiga. Dessutom känner jag mig själv så onyttig och ineffektiv på nåt sätt. Jag står inte ut med det liksom.  
 
Men man får väl lära sig att gilla läget lite. Jag får ju betalt för att egentligen inte göra nåt. Man lär sig alltid något av utbildningsdagar, och visst är det någonstans bra att företaget vill "trimma" upp mig.
 
 

Anonym
02 February, kl. 21:12 | Blogg;

kan du lägga upp en bild på alla busschaufförer alltså Nobina trollhättan

Anonym
02 February, kl. 21:20 | Blogg;

hej !

Åsa
02 February, kl. 19:05 | Blogg;

Vad olika vi är! Jag älskar utbildningsdagar och allt vad det ger mig, och känner det som att arbetsgivaren kräver en hel del av mig då. I form av engagemang, att jag tar till mig nya kunskaper, posivitet, krativitet o.s.v. Men allting beror ju på hur man ser det och vilka mål man har i framtiden. Det vore kul om du kunde göra ett inlägg med dina mål, hur du planerar för framtiden mm. Hur tänker du?

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE