Blender

Jag sitter här och funderar lite över dansbandsmusik. Jag kan nog lätt påstå att denna typ av musik inte är min "favvomusik". Men om det finns något dansband som jag gillar så är det nog Blender.
 
 Enligt programmet Verkligheten i P3 Sveriges Radio så är Blender ett av Sveriges mest bokade dansband. Dom spelar ca 150 kvällar om året (Tänk då på att ett år innehåller 365 dagar) För varje spelning så bränner dom av ca 60 låtar och bandmedlemmarna gör så gott som allt själva: Skriver låtar, kör till de olika destinationerna och sätter upp scenen inför spelningen för att sen packa ihop och bara dra vidare till nästa ställe. Maten består oftast av någon fryspaj. Till frukost blir det kanske en yogurt. Banadmedlemmarna lever på att vara ute och turnera nästan året runt. Efter vad jag har hört så finns det ingen som sjukskriver sig eller tar ledig för att tex fira någon släktings födelsedag eller julafton med familjen. Den som tar ledig sabbar ju för dom övriga i bandet. Därför ställer alla upp kör stenhårt och är ständigt på turne. Till varje spelning drar dom ca 500 personer. 
 
I normala fall så gillar jag inte dansbandsmusik, men jag tror att jag gillar Blender för att jag vet att bandmedlemmarna kämpar så hårt för att Blender ska finnas överhuvutaget.
 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE