Man tänker ju alltid på någonting.

I morse var jag ute på en powerwalk. Det blev den bästa pw som jag har kört på länge. Bra fokus och bra tempo liksom. Jag trampade på och höll uppe tempot i ganska exakt 60 minuter.
 
 
 
Ibland när jag kör pw så kan det hända att man dra ner på tempot för att sen öka lite och sen drar man ner tempot igen. Det blir ju då liksom inte pw på riktigt, bara en stressig promenad. Idag var det bra fart på mig under hela rundan.
 
När jag nu vaknade i morse så var inställningen typ att nu ska jag köra ett bra pass. Jag är ju så inne i detta att jag ska röra på mig och träna nästan varje dag så det första jag typ alltid funderar på när jag vaknar på morgonen är dagens träning. Jag funderade lite på om jag skulle ta mig bort till gymmet, men jag kände mer för en pw och det blev ett riktigt bra "powerpass" som kändes som det bästa jag har kört på länge.
 
 
 
En sak som är riktigt bra med att bara vara ute och gå (förutom att man får motion) är att man kan ganska lätt koppla bort allt sånt som man liksom går runt och funderar på i sin vardag. Det kan ju vara nåt på jobbet eller något i ens privatliv. Det kan vara funderingar över framtiden eller saker som har hänt och som tillhör det förflutna. Det kan också vara sånt som man dagligen går runt och fixar med. Det kan egentligen vara vad som helst som har med mig själv och mitt liv att göra på ett eller annat sätt. Jag tycker att det är skönt att få en paus från den tankeverksamhet där man just är mycket uppe i sig själv om vad man gör och har gjort här i livet. Vad det handlar om är skitsamma. Promenader gör att man får en paus från allt grubblande och på sikt tror jag man mår bra av det. Det behövs liksom...
 
Nu funkar det ju inte så att man bara kan stänga av hjärnan från allt vad tankeverksamhet är. Man tänker ju alltid på någonting. Men för att man i alla fall för en stund ska kunna släppa allt som tex har med ens privatliv eller jobbet att göra, och som man ju tenderar att fundera över alldeles för mycket på så tycker jag att det är rätt skönt att tex lyssna på någon dokumentär som jag sen också kan reflektera över.
 
Det finns ju exempelvis massor av bra podradioprogram där man dokumenterar händelser som för tiden då de begav sig var av ett sånt slag att händelsen dominerade nyhetsrapportering under säkert ganska lång tid. Det var en stor grej då och fick mycket utrymme i media.  Jag lär mig nog en hel del av att bara lyssna på den historia som berättas, oavsett vad den handlar om. Men framförallt är det skönt att bara få tänka på något helt annat än tex sånt som man själv går runt och fixar med dagligen. Man släpper allt för ett tag och får en "paus". Promenader och något att lyssna på funkar då bra för att man ska kunna få denna "paus". 
 
Jag har under alla mina promenader och powerwalks genom åren lyssnat på dokumentärer som handlar om allt ifrån: Ubåtshot, kriminella ligor, mord, stora katastrofer mm.
 
Under dagens pw så lyssnade jag på en dokumentär som handlade om storspionen Stig Bergling. 
 
 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE