Tankar kring pengar och privatekonomin.

Nu har jag fått bra fart på allt som jag vill göra med min ekonomi. Jag har i några dagar suttit och funderat ganska mycket på att något måste hända. Bolånet är en grej som jag vill lösa och jag måste liksom "knäcka nöten" nu. Jag måste veta vad som krävs och sen göra det som krävs. Jag tror faktiskt att det snart händer något här. Jag har liksom kommit framåt nu. Tidigare har jag bara stått och stampat och i perioder har jag bara struntat i allt som har med min ekonomiska situtation att göra. Var nöjd och tänk inte mer, men det tar högst några månader sen grubblar man över detta igen.
 
Nu i alla fall känner jag att jag verkligen är på rätt väg och jag tycker också att detta börjar bli ganska kul.  Det är roligt känna att man tar stora kliv framåt i sparandet. Dessutom tror jag att om man verkligen kämpar lite med detta ett tag så är det lättare att liksom hålla fötterna på jorden. Börjar man och bränna onödigt mycket pengar bara för att man har lite extra "cash" in en period då tror jag man lätt kan hamna i trubbel den dagen då allt kanske inte går riktigt lika bra. Jag känner nu för första gången på länge att jag klarar att hålla i pengarna utan att må dåligt över att jag inte unnar mig så mycket mer än de jag behöver för att klaar vardagen.
 
 
Man kan säga att jag just nu  "renoverar" lite i min ekonomi. Jag sa ju upp ett abonemang för några dagar sedan. Det tar mig lite snabbare framåt mot mina ekonomiska mål. Jag har funderat kring om det finns mer saker som jag idag betalar för, men som jag egentligen inte behöver ha. Var sak man säger upp gör ju faktiskt några tusenlappar per år, även om det bara kostar några hundra per månad.  Jag känner efter lite funderingar kring vilka räkningar jag har att jag behöver allt jag betalar för idag. Det finns alltså inte mycket mer jag vill göra där.
 
Jag har räknat ut att det blir till att kämpa på och spara pengar detta året ut. Sen är jag ganska säker på att jag har alla pengar som krävs för att jag ska vara nöjd. Bara jag använder pengarna precis till de som jag har tänkt på hur länge som helst att jag använda dom till, då behöver jag inte ägna mer tid åt alla dessa tankar om min ekonomi sen. 
 
Tar jag nu steget då kommer jag att tex lösa bolånet något sätt och samtidigt kommer jag att ha en buffert av pengar som växer utan att jag behöver göra ett skit mer än att leva som vanligt (fast lite bättre), fast utan grubbel om min ekonomi. Allt handlar nu om att kämpa på  i bara några månader till,  Jag kommer självklart att fortsätta spara och kämpa mot nya mål som jag vill nå här i livet, men min ekonomiska sitution kommer jag att vara helt nöjd med och då behöver jag ju inte fundera kring den mer, oavsett vad som händer i framtiden.
 
Det gäller bara nu att jag gör vad som krävs och inte slutar förrän jag fan har fixat detta.  Nu har jag liksom chansen och allt känns och går bra. Med båda fötterna på jorden så ska jag väl kunna fixa detta den här gången?
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE