Det ska ju vara små portioner.

 
 
Jag har fått ganska klara och tydliga råd som står i min hälsoprofil när det gäller mat. Det finns också tydligt beskrivet där varför det är viktigt att följa dessa råd. Jag försöker så gott jag kan. Det handlar inte så mycket vad jag äter. Läser man hälsoprofilen på mig så står det i princip att jag ska äta mer fisk,  mindre kolhydrater och mindre rött kött. Mindre portioner är väldigt viktigt. Detta med mindre portioner är lite intressant. 
 
 
I nästan hela mitt liv  har jag fått höra att jag äter för lite mat och att jag måste äta upp allt som jag har på min tallrik. Jag har fått ,massor av rena utskällningar för att jag inte äter upp maten. Man har fått  förklarat för sig att jag måste tänka på de som svälter och att man inte ska behöva kasta maten utan allt ska ner i magen. Man ska alltid äta upp och bli mätt.. Allt möjligt har folk genom åren gapat om. 
 
Jag ska ju enligt min hälsoprofil bla äta mindre portioner. Eftersom jag ofta äter ute så får jag ju så mycket mat som serveras. När man var liten var det ju nästan likadant. Vuxna lägger mat på min tallrik. Man får så mycket mat som dom tyckte jag skulle äta. Om jag sen inte åt upp då fick jag ofta höra allt möjligt om varför man inte får lämna bordet med mat kvar på tallriken. Men om jag blir serverad en stor portion mat  och ska äta små portioner då kan jag ju inte äta upp allt. Jag tänkte naturligtvis inte så när jag var liten, men idag visar det ju bara på att jag då gjorde ganska rätt. Jag lämna mat för att jag fick för stor portion. Men ändå har man hört detta till förbanelse: Ät upp maten och tänk på dom som svälter och bla bla bla..
 
Jag kan kanske till viss del förstå vad folk har menat när man har försökt lära mig hur man ska äta, men idag känns det som att det hade varit ganska fel och följa dom råd som jag har fått genom åren av alla möjliga människor som har försökt lära mig både ett och annat.
 
Jag litar nog mer på min hälsoprofil och får jag för mycket mat på tallriken då äter jag fan inte upp. Dessutom spelar det ju ingen roll för dom som svälter om jag kastar mat i soporna liksom. Man kan ju också fråga sig om det verkligen är något att bli arg över när någon inte äter upp sin mat. Spelar det någon större roll om maten ligger i någons mage eller i soporna? Om den som blir arg över att det kastas mat också är den som serverar maten då kanske den personen ska tänka på att servera lite mindre portioner.
 
Om jag däremot tar till mig mat själv, Då håller jag med om att man måste äta upp maten och inte lämna något kvar på tallriken.
 
 
 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE