Man måste ju se sig för.

 
När jag gick till gymmet förut så hade jag mina lurar i öronen och passande nog (eller inte passande nog) så hörde jag på nyheterna. Där sa man att hörlurar kan vara farligt att ha i öronen när man är ute i trafiken. Kändes inte allt för bra att gå där ute i trafiken just då och höra i mina lurar att det kan vara fraligt. Trafikverket varnar för detta. Läs mer här 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15279054.ab
 
 
 Jag vill alltid ha lurar i öronen om jag är ute och går en långpromenad. Går man i ett par timmar och lyssnar på något intressant så känns det inte så jobbigt än om man skulle gå utan något i öronen. Fast jag förstår ändå att det kan vara farligt. Man går eller cyklar där i sin egen lilla värld och lyssnar på något, tex på radion. Det är lätt att ha dåligt uppsikt på vad som händer runt omkring när man liksom är inne i något annat. Det gäller att man ser sig för. Kanske lättare sagt än gjort?
 
 
Om jag inte går utan tex radio i öronen då kommer min promenad att kännas alldeles för jobbig och det kommer att resultera i att jag slutar promenera för att det är för tråkigt utan lurar.
 
 
Även om Trafikverket tycker detta är farligt med lurar i öronen så är det för mig minst lika farligt utan lurar. För utan lurar resulterar i färre promenader och då sämre hälsa. Hur löser man detta? Med lurar ökar risken för att bli påkörd. Utan lurar ökar risken för att jag slutar promenera = hälsobekymmer. Slutsats: Jag får promenera utan lurar och ha tråkigt, men det vill jag inte .Detta blev nu ett I-Landsproplem. Jag får helt enkelt se mig för. Viktigt att komma ihåg och det får man aldrig glömma.
  
 





Lotta
08 August, kl. 22:59 | Blogg;

Har en toppenlösning på detta bekymmer. Ha bara ena luren i när du går i trafikerade områden :) Då har du ett öra fritt att lyssna på trafiken/bilarna

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE